Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

RICO – piękny, młody – około 1,5 roku – zgrabny pies w typie gończego. Trikolor. Jest niezwykle dystyngowany, do tego łagodny, sympatyczny.
Trafił do przytuliska i pod opiekę Fundacji Animalia niedawno razem z 3 suczkami. Psiaki błąkały się po okolicy dokarmiane przez ludzi. Ale silny mróz był dla nich bardzo groźny – zostały zabrane i umieszczone w kojcu i budzie. Dostały jedzenie i opiekę.
Tyle, że nie jest to ich dom.

Rico pilnie szuka własnego miejsca – będzie jego ozdobą, bo jest niezwykle urodziwy.
Krótki włos sprawia, że mimo opieki – buda i kojec nie są dla niego najlepszym rozwiązaniem.
Rico postara się być grzeczny – tylko niech go ktoś zobaczy, pokocha, zabierze ze sobą.
KTOSIU – gdzie jesteś?

Rico ma książeczkę zdrowia i komplet szczepień.

A tak w ogóle - to nowa rasa - gończy bukowski. Bo i Rico i Sonia - trikolorka - tez na jednym z wątków - sa bardzo podobne w typie.

Rico i jego dziewczynki - spokojnie wszystko pod kontrolą. Rico będzie cięty a panienki sterylizowane.

Posted

Widzisz Rico - sami zostaliśmy. Wiem - jesteś zwykłym kundelkiem, nawet nie można cię do żadnej rasy przypasować. Dlatego twoim domem jest schroniskowa klatka.
Ale znajdziemy cos dla ciebie.
Rico jest autentycznie pieknym i miłym psiakiem. Ma dopiero 1,5 roku. C\zy taki los jest mu pisany na zawsze. On ma taki krótki delikatny włos. Marznie.

Posted

Rico ma allegro oraz kilka ogłoszeń, m.in. alegratka, kupsprzedaż, 4łapy, eurocity i cafeanimal.
Będzie też w poznańskiej prasie lokalnej.

RICO - elegancki pies trikolor - szukamy domu! (527288260) - Aukcje internetowe Allegro

To treść ogłoszenia z allegro z kontaktem.

Pieknie chodzi na smyczy na spacery z wolontariuszkami.
Miał też osobe zainteresowaną - Pani rozmawiała z Pawłem, ale jak dowiedziałą się, żew przytulisku jest około 20 psów to stwierdziła, że weźmie z takiego miejsca psa, gdzie jest gorzej i bardziej potrzebna pomoc. Nie pomyślała, że psów jest 20 a miejsca na 12 - 13. I przepełnienie nawet w małej gromadzie - jest niebezpieczne.

Szkoda.
Szukamy dalej.

Posted

Zrobiłam Ricko'wi dodatkowe ogłoszenia na:cool3:
: eoferty.com.pl
adopcje.org
gumtree.pl
bono-posla.pl
animalia.pl

Faktycznie szkoda,że pani zrezygnowała z takiego powodu.:shake:

Posted

Właśnie przed chwilą otrzymałam maila od Pani zainteresowanej Riciem.
Znalazła go na gumtree.pl , i dopytywała się gdzie pies przebywa. Poradziłam jej aby skontaktowała się z osobą,której nr podany jest w ogłoszeniu. Może coś z tego wyniknie:cool3:

Posted

Pojechała Mona, pojechała Mufka - przyjechał spanielek. I Rico z Mrówą został i z kumplem nowym.
Widziałam go dzisiaj, przytył troszkę, to niezwykle piękny, elegancki pies.
Dzisiaj ktoś dzwonił w jego sprawie, ale jak usłyszał że to nie schroniskow Poznaniu to nie wyraził zamiaru adopcji. Myślał że Rico jest w samym Poznaniu. A przeciez bysmy pomogli jakoś.

Szkoda, że nie mamy domu dla niego.