supergoga Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 RICO – piękny, młody – około 1,5 roku – zgrabny pies w typie gończego. Trikolor. Jest niezwykle dystyngowany, do tego łagodny, sympatyczny. Trafił do przytuliska i pod opiekę Fundacji Animalia niedawno razem z 3 suczkami. Psiaki błąkały się po okolicy dokarmiane przez ludzi. Ale silny mróz był dla nich bardzo groźny – zostały zabrane i umieszczone w kojcu i budzie. Dostały jedzenie i opiekę. Tyle, że nie jest to ich dom. Rico pilnie szuka własnego miejsca – będzie jego ozdobą, bo jest niezwykle urodziwy. Krótki włos sprawia, że mimo opieki – buda i kojec nie są dla niego najlepszym rozwiązaniem. Rico postara się być grzeczny – tylko niech go ktoś zobaczy, pokocha, zabierze ze sobą. KTOSIU – gdzie jesteś? Rico ma książeczkę zdrowia i komplet szczepień. A tak w ogóle - to nowa rasa - gończy bukowski. Bo i Rico i Sonia - trikolorka - tez na jednym z wątków - sa bardzo podobne w typie. Rico i jego dziewczynki - spokojnie wszystko pod kontrolą. Rico będzie cięty a panienki sterylizowane. Quote
supergoga Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Śpij dobrze Rico. JUż nie jest tak zimno. Quote
supergoga Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Widzisz Rico - sami zostaliśmy. Wiem - jesteś zwykłym kundelkiem, nawet nie można cię do żadnej rasy przypasować. Dlatego twoim domem jest schroniskowa klatka. Ale znajdziemy cos dla ciebie. Rico jest autentycznie pieknym i miłym psiakiem. Ma dopiero 1,5 roku. C\zy taki los jest mu pisany na zawsze. On ma taki krótki delikatny włos. Marznie. Quote
supergoga Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Rico, piekny, subtelny, elegancki piesku - nikt nawet do ciebie na wątku nie zagadał. Sami jesteśmy.:-( Quote
snuszak Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Rico wyglada na bardzo madrego wpasnialego psa i z pewnoscia taki jest! domki w kolejce powinny sie ustawiac :p Quote
snuszak Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 a tu nawet ciotek odwiedzajacych nie ma :-( Quote
mgie Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Czy Rico jest już gdzieś ogłaszany? Jeśli nie,proszę o tekst i namiary a zrobię mu ogłoszenia. Quote
supergoga Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Rico ma allegro oraz kilka ogłoszeń, m.in. alegratka, kupsprzedaż, 4łapy, eurocity i cafeanimal. Będzie też w poznańskiej prasie lokalnej. RICO - elegancki pies trikolor - szukamy domu! (527288260) - Aukcje internetowe Allegro To treść ogłoszenia z allegro z kontaktem. Pieknie chodzi na smyczy na spacery z wolontariuszkami. Miał też osobe zainteresowaną - Pani rozmawiała z Pawłem, ale jak dowiedziałą się, żew przytulisku jest około 20 psów to stwierdziła, że weźmie z takiego miejsca psa, gdzie jest gorzej i bardziej potrzebna pomoc. Nie pomyślała, że psów jest 20 a miejsca na 12 - 13. I przepełnienie nawet w małej gromadzie - jest niebezpieczne. Szkoda. Szukamy dalej. Quote
mgie Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Zrobiłam Ricko'wi dodatkowe ogłoszenia na:cool3: : eoferty.com.pl adopcje.org gumtree.pl bono-posla.pl animalia.pl Faktycznie szkoda,że pani zrezygnowała z takiego powodu.:shake: Quote
mgie Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Właśnie przed chwilą otrzymałam maila od Pani zainteresowanej Riciem. Znalazła go na gumtree.pl , i dopytywała się gdzie pies przebywa. Poradziłam jej aby skontaktowała się z osobą,której nr podany jest w ogłoszeniu. Może coś z tego wyniknie:cool3: Quote
supergoga Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 To trzymam kciuki i czekam. Może coś się szczęsliwego wydarzy. Dzięki!!! Quote
snuszak Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 super :razz: dziekujemny za ogloszenia Rico szuka domku! Quote
mgie Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Wiadomo,czy Pani skontaktowała się z przytuliskiem? Quote
supergoga Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Niestety nie kontaktował się nikt zainteresowany adopcją psiaka. Szkoda. Byłam dzisiaj u niego - taki jest przyjazny, miły psiak. Quote
snuszak Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 juz kolezanka MOna pojechala teraz czas na Ciebie! Quote
supergoga Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Pojechała Mona, pojechała Mufka - przyjechał spanielek. I Rico z Mrówą został i z kumplem nowym. Widziałam go dzisiaj, przytył troszkę, to niezwykle piękny, elegancki pies. Dzisiaj ktoś dzwonił w jego sprawie, ale jak usłyszał że to nie schroniskow Poznaniu to nie wyraził zamiaru adopcji. Myślał że Rico jest w samym Poznaniu. A przeciez bysmy pomogli jakoś. Szkoda, że nie mamy domu dla niego. Quote
snuszak Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 mlody, piekny, no szkoda, cos sie na pewno znajdzie tylko dlaczego to tyle trwa :shake: biedny Rico Quote
Recommended Posts