Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='artur 777']a może to akurat przez cos innego np. nie wiem jedzenie. siersc,ubarwienie, zachowanie itp, ma takie same jak inne bolonczyki.[/quote]

sugerujesz, że jakby dobermana karmić mało to zatrzymałby się na 38 cm w kłębie? :cool3: albo jakby ratlerka karmić dużo to wyrósłby do 61cm? :evil_lol:

wzrost = GENY.
hodowla = potwierdzone, określone, przemyślane skojarzenie genów. pseudohodowla = a któż to wie? :roll:

Posted

Właśnie, evl słusznie powiedziane. Artur 777, myślę, że to wina tylko i wyłącznie rodziców/przodków pieska, że taki urósł. Innych pomysłów nie mam, bo to ani żadna choroba, ani sprawa jedzonka.

Posted

geny geny geny to ze rodzice byli ok to nie znaczy ze dziadkowie i pra dziadkowie nie byli za wysoce nie majac rodowodu nie masz pojecia jaka cecha sie ukaze u Twojego psa. Moj pies ma umaszczenie i przypomina DONa co z tego ze ma 43 w klebie ;P Czy moj pies jest DONem ?:evil_lol:

• 3 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

Ja też mam troszeczkę przerośniętego bolończyka (ma roczek i ponad 30 cm, waga 10 kg;), ale z charakteru jest taki jak w opisie rasy: łagodny, wesoły, skory do zabawy, lubiący dzieci i bardzo ruchliwy. Jest cudownym pieskiem, zakochanym w swojej pani;) I nie ważne jest dla mnie, czy jest prawdziwym bolończykiem czy nie. To mój kochany Max:)

• 2 years later...
Posted

[quote name='koelka']Ja też mam troszeczkę przerośniętego bolończyka (ma roczek i ponad 30 cm, waga 10 kg;), ale z charakteru jest taki jak w opisie rasy: łagodny, wesoły, skory do zabawy, lubiący dzieci i bardzo ruchliwy. Jest cudownym pieskiem, zakochanym w swojej pani;) I nie ważne jest dla mnie, czy jest prawdziwym bolończykiem czy nie. To mój kochany Max:)[/QUOTE]

Cieszymy się, że kochasz swojego psiaka mimo wszystko, ale do jasnej ciasnej... dlaczego deklarujesz, że Twój pies jest bolończykiem i radzisz innym w dziale 'Bolończyk' jako właścicielka bolończyka?? :eviltong: