amazonka Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 kurcze, te 5 euro to jak za darmo :crazyeye: ja poszperałam trochę w necie i znalazłam kilka hoteli (wprawdzie nie w Satu Mare) niedaleko - wydaje mi się, że za rozsądną cenę.... choć ten WASZ to powala :evil_lol: dla zainteresowanych : HOTEL BULEVARD *** cena za pokój 2 osobowy ze śniadaniem 34 euro psy bezpłatnie miejscowość FAGARAS - 62km od Satu Mare ------------------------------------------ HOTEL RESTAURANT PARK *** cena za 2 osobowy pokój ze śniadaniem 45 euro zwierzęta za dodatkową opłatą miejscowość MIERCUREA CIUC - 33,9km od Satu Mare ------------------------------------------- VILLA HESA ** cena za 2 osobowy pokój ze śniadaniem 23 euro zwierzęta za dodatkowa opłatą miejscowość TARGU MURES - 62,8km od Satu Mare -------------------------------------------- HOTEL CLUB CASA HUMOR **** cena za 2 osobowy pokój 28 euro (nie pamiętam czy ze sniadaniem) zwierzęta na życzenie bez opłat miejscowość GURA HUMORULI - 33,5km od Satu Mare ----------------------------------------------- LARY HOSTEL cena za 2 osobowy pokój bez śniadania 34 euro zwierzęta bezpłatnie miejscowość SUCEAVA - 27km od Satu Mare [B]to dla tych bardziej wymagających :cool3:[/B] ... ja dziękuję bardzo za pomoc w znalezieniu ekstra taniego noclegu, skontaktuję się z właścicielami pinczera i będziemy myśleć. pozdrawiam Quote
simbik Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Jeżeli chodzi o podane powyżej adresy to na prawdę trzeba uważać z rezerwacją. Słyszałam o sytuacjach gdy ktoś uprzedzał że będzie z psem a na miejscu okazywało się że jednak go nie przyjmą. To nie był dowcip, że zjeździłam z moim mężem całą okolicę i nie znalazłam żadnego hotelu, motelu, pensjonatu gdzie przyjęli by z psem :shake:. Trochę jeżdżę do różnych krajów, również mało cywilizowanych i pierwszy raz spotkałam się z taką sytuacją to nie przedstawiało się kolorowo, bo po całym dniu jeżdżenia (poszukiwania rozpoczęliśmy rano po ocenie w ringu), uratowała nas właśnie [B]narisowa[/B] :cool3: a dokładnie jakaś dziewczyna która przez znajomych dowiedziała się o powyższym lokum. Dodam że jest ono kawałeczek drogi od wystawy i nie ma żadnego szyldu że się tam znajduje (mieści się na uboczu od głównej drogi). Quote
amazonka Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 My rezerwowaliśmy w ubiegłym roku hotel w Rumunii (dokładnie w Timisoarze) przez internet i nie było żadnego problemu z noclegiem z psem. Także, mam nadzieję, że i tym razem się uda ;) Quote
simbik Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 w Arad też nie miałam takiego problemu ;), to ten okręg Satu mare jest jakiś felerny :diabloti:. Quote
narisowa Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 przy rezerwacji warto dopytać, czy psy mogą przebywać w pokoju hotelowym !!! - dziwne może, ale część hoteli ma po prostu boksy dla psów na zewnątrz i informacja, że "przyjmują z psami" - a i owszem, tylko ludziska do hotelu, psy do boksów. :mad: w acas, tam gdzie nocowalismy w ub. roku też tak było - rozmowa - z psami nie ma problemu, zapraszamy, itp. my się ładujemy do hotelu z futrzakami, a okazuje się, że my tak, ale futrzaki do boksów za hotelem:angryy: to szybka zmiana decyzji i zamiast hotelu to wyszły domki :evil_lol: Quote
narisowa Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='MEGNUM']narisowa czy ja mogę prosic o namiary na ten nocleg??:oops:[/quote] wygrzebię w domu. tylko tam mówią jedynie po rumuńsku ;) amazonka - skąd ty wzięłaś kobieto te odległości ??? z satu mare do suceavy jest ponad 300 km, do targu mures ok. 250 km, a do gura humorului - ponad 280km !!! to wysyłasz ludzi w "świat" na noclegi :evil_lol: Quote
MEGNUM Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='narisowa']a jeszcze gratis było moczenie tyłka w "zupie" co to niby ma być jakimś leczniczym basenem ;) rumuni tam biegali i siedzieli, od nas nie było chętnych, nie wiem czemu....????:evil_lol:[/quote] narisowa czy ja mogę prosic o namiary na ten nocleg??:oops: Quote
simbik Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='MEGNUM']narisowa czy ja mogę prosic o namiary na ten nocleg??:oops:[/QUOTE] Ja też mam te ulotki :roll:, się zmobilizuję to Ci wieczorem skan prześlę....tylko oni na prawdę mówią tylko po rumuńsku :cool3:, my się porozumiewaliśmy z nimi głównie mocno gestykulując :evil_lol:. Quote
amazonka Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 kurde szok....:crazyeye: takie odległości podawali w necie (booking.com) zasugerowałam się tym co tam pisze - na mapę nie patrzyłam :oops: [B][URL="http://www.booking.com/hotel/ro/casa-humor-club-de-munte.html?sid=625333f75b8ee4b7b799ce9c49e374ac;checkin=2009-04-25;checkout=2009-04-26"][COLOR=#0896ff]Hotel Club Casa Humor[/COLOR][/URL] [IMG]http://static.booking.com/static/img/icons/stars/4sterren4.png[/IMG] [/B] Stefan cel Mare 5Bis, [B]Gura Humorului [/B](33.5 km od Satu Mare) • [URL="http://www.booking.com/searchresults.html?sid=625333f75b8ee4b7b799ce9c49e374ac;checkin_monthday=25;checkin_year_month=2009-4;checkout_monthday=26;checkout_year_month=2009-4;city=-1169615;class_interval=1;si=ai%2Cco%2Cci%2Cre;radius=49;hotelfacil#"][B][COLOR=#0896ff]Pokaż mapę[/COLOR][/B][/URL] Hotel Club Casa Humor enjoys a very quiet location in the Northern Romanian town of Gura Humorului, just 3 km from the famous Voronet Monastery SORKI !!!!!!!!!!!!! więc te hotele nieaktualne ;( Quote
MEGNUM Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='simbik']Ja też mam te ulotki :roll:, się zmobilizuję to Ci wieczorem skan prześlę....tylko oni na prawdę mówią tylko po rumuńsku :cool3:, my się porozumiewaliśmy z nimi głównie mocno gestykulując :evil_lol:.[/quote] Super Kasia, dzieki! Kurcze światówka za pół roku i mamy już nocleg zaklepany a Rumunia za 3 tygodnie i jeszcze nic:placz: Quote
simbik Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='MEGNUM']Super Kasia, dzieki! Kurcze światówka za pół roku i mamy już nocleg zaklepany a Rumunia za 3 tygodnie i jeszcze nic:placz:[/QUOTE] My pierwszą noc spaliśmy w aucie :evil_lol:... jedyny plus, to że zupełnie przypadkiem szukając noclegu trafiliśmy na teren wystawy i tam spaliśmy ostatecznie, przynajmniej rano było blisko na wystawę :cool3:. Quote
narisowa Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='MEGNUM']Super Kasia, dzieki! Kurcze światówka za pół roku i mamy już nocleg zaklepany a Rumunia za 3 tygodnie i jeszcze nic:placz:[/quote] bez paniki !!! nie jesteście jedyni bez zaklepanego noclegu.... w rumunii to luzik.... 3 tygodnie to dużo czasu, jeszcze by zapomnieli, że rezerwowaliśmy noclegi :evil_lol: Quote
MEGNUM Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='narisowa']bez paniki !!! nie jesteście jedyni bez zaklepanego noclegu.... w rumunii to luzik.... 3 tygodnie to dużo czasu, jeszcze by zapomnieli, że rezerwowaliśmy noclegi :evil_lol:[/quote] O matko z córką nie stresujcie mnie. To mój pierwszy tak egzotyczny wyjazd:evil_lol: Właściwie to bardzo byśmy chcieli strzeżony parking samochodowy, tylko sie zastanawiam czy u nich słowo "strzeżony" ma takie samo znaczenie co u nas:roll: [quote name='simbik']My pierwszą noc spaliśmy w aucie :evil_lol:... jedyny plus, to że zupełnie przypadkiem szukając noclegu trafiliśmy na teren wystawy i tam spaliśmy ostatecznie, przynajmniej rano było blisko na wystawę :cool3:.[/quote] Jest i drugi plus... Sami pilnujecie swojego auta:lol: Quote
amazonka Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 My będąc w ubiegłym roku na wystawie w Arad - hotel mieliśmy zarezerwowany w Timisoarze. Hotel całkiem przyzwoity nawet z parkingiem.... rano się okazało, że nasze auto stoi prawie w samym środku "giełdy samochodowej" - dobrze, że nie zdążyli go sprzedać :diabloti: Mam nadzieję, że tym razem będzie równie dobrze jak w ubiegłym roku. Jesteśmy na etapie szukania noclegu ........ Quote
musia Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 A my nocleg na Timisoarę mamy tutaj [URL="http://www.booking.com/hotel/ro/valentina.html?aid=304142;sid=cfad30a9111adb6808fff5d0ded9d5dd;checkin=2009-05-02;checkout=2009-05-03"]Booking.com: Hotel Valentina, Timisoara, Romania - 35 Guest reviews. Book your hotel now![/URL] Tymczasem wyglada to nieźle (rezerwowałam 20 stycznia) Quote
narisowa Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='MEGNUM']O matko z córką nie stresujcie mnie. To mój pierwszy tak egzotyczny wyjazd:evil_lol: Właściwie to bardzo byśmy chcieli strzeżony parking samochodowy, tylko sie zastanawiam czy u nich słowo "strzeżony" ma takie samo znaczenie co u nas:roll:[/quote] zjeździłam rumunię wzdłuż i w szerz, to spokojny kraj. do egzotyki rumunii to bardzo daleko, no może drogi mają z czasów "średniowiecza" - czasem bruk trylko, ale akurat od granicy do satu mare jest w miarę ok :lol:. nic mi nigdy nie zgineło, a zostawialismy samochód gdzie popadnie i to z bagażnikiem na dachu pełnym "kosztowności":eviltong: samochodu nawet nikt nie drasnął. spalismy i w górach i w polu i nic :lol: no może w craiova nie zostawiłabym samochodu "samopas", bo tam większość stanowią cyganie :evil_lol:, ale rumuni sprytnie zwineli tam asfalt, więc cięzko dojechać :evil_lol: [quote name='JOLY']Orientujecie się może, czy podają wcześniej jakąś stawke. Czy spis wystawców? Czy to u nich na zasadzie niespodzianki.[/quote] niespodzianka będzie :razz: dla niecierpliwych: [URL="http://www.baileacas.unio.ro"]www.baileacas.unio.ro[/URL] tu nocowaliśmy w ub. roku :evil_lol: od razu uprzedzam, że jak weźmiecie pokoje w hotelu, to psy w boksach za hotelem. oczywiscie powiedzą, że z psem można !:mad: Quote
JOLY Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Orientujecie się może, czy podają wcześniej jakąś stawke. Czy spis wystawców? Czy to u nich na zasadzie niespodzianki. Quote
MEGNUM Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='narisowa']dla niecierpliwych: [URL="http://www.baileacas.unio.ro"]www.baileacas.unio.ro[/URL] tu nocowaliśmy w ub. roku :evil_lol: od razu uprzedzam, że jak weźmiecie pokoje w hotelu, to psy w boksach za hotelem. oczywiscie powiedzą, że z psem można !:mad:[/quote] W tych stożkowych domeczkach? Jakie tam są pomieszczenia? Jedno? dwa? Jakas łazienka? Ile łóżek? A parking jakoś blisko domku? Lawina pytań:oops: Quote
simbik Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='MEGNUM']W tych stożkowych domeczkach? Jakie tam są pomieszczenia? Jedno? dwa? Jakas łazienka? Ile łóżek? A parking jakoś blisko domku? Lawina pytań:oops:[/QUOTE] W tych małych są dwa łóżka i jedno pomieszczenie, w tych piętrowych nie spałam, ale z tego co pamiętam to do dyspozycji chyba były tylko te małe. Łazienka w budynku - natrysk, mało komfortowy :evil_lol:. Parking można sobie było zrobić przed domkiem :cool3: o ile się do niego dojechało, bo to dość podmokły teren i glina. Nam się nawet udało w pewnym momencie nieco w tej glinie utknąć :roll:. Teren jest ogrodzony i brama zamykana. Dokoła ośrodka bezkresne łąki z zdrojami do pojenia bydła, mocno podmokłe. Quote
Marihuana Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='simbik']W tych małych są dwa łóżka i jedno pomieszczenie, w tych piętrowych nie spałam, ale z tego co pamiętam to do dyspozycji chyba były tylko te małe. Łazienka w budynku - natrysk, mało komfortowy :evil_lol:. Parking można sobie było zrobić przed domkiem :cool3: o ile się do niego dojechało, bo to dość podmokły teren i glina. Nam się nawet udało w pewnym momencie nieco w tej glinie utknąć :roll:. Teren jest ogrodzony i brama zamykana. Dokoła ośrodka bezkresne łąki z zdrojami do pojenia bydła, mocno podmokłe.[/quote] Żyć nie umierać :) Magda naturalne maseczki z glinke mozna sobie zrobic :eviltong: Quote
MEGNUM Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='Marihuana']Żyć nie umierać :) Magda naturalne maseczki z glinke mozna sobie zrobic :eviltong:[/quote] Hahaha. Zawsze się znajdzie jakiś plus:lol: Kurcze nie dobrze to wygląda bo my potrzebujemy przynajmniej 3 łóżek i miejsce na doga i transportery z terrierkami:shake: Quote
narisowa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='MEGNUM']Hahaha. Zawsze się znajdzie jakiś plus:lol: Kurcze nie dobrze to wygląda bo my potrzebujemy przynajmniej 3 łóżek i miejsce na doga i transportery z terrierkami:shake:[/quote] my mieliśmy większy domek, u nas było 5 łóżek - 3 osoby i 2 psy - każdy miał swoje wyrko :evil_lol: w domku jedno wielkie pomieszczenie, ale sporo miejsca. łazienka tak jak kasia pisała - w tym żółtym budynku. z parkingiem nie ma problemu - wjeżdża się i staje gdzie kto chce :lol: megnum - spokojnie ;) Quote
simbik Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Miejsca na doga spokojnie starczy :lol:, bo te domki są ubogo umeblowane :eviltong:. Quote
JOLY Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 narisowa dzięki za odpowiedż.:lol:Tylko nie wiem czy lubię takie niespodzianki Quote
narisowa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='JOLY']narisowa dzięki za odpowiedż.:lol:Tylko nie wiem czy lubię takie niespodzianki[/quote] mam katalogi z ub. roku, jakby co :razz: Quote
Recommended Posts