Reno2001 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 18.02.2010r wczesnym rankiem Antos zasnął ... Renatko, cały mielecki wolontariat składa Ci ogromne podziękowanie, za 10 miesięcy ciepła, miłości i spokoju jakie podarowałaś naszemu kochanemu staruszkowi. Odszedł godnie. Pozostanie w naszej pamięci. ANTOŚ Dzięki niesamowitemu zaangażowaniu kochanych Cioteczek z dogo, Antoś 14.04 pojechał do domku u Renata5. To dla niego po prostu zesłanie niebios. DZIĘKUJĘ RENATKO !!! Nie wiem, czy jest sens zakładania wątku kolejnej biedzie, potraktowanej przez los po macoszemu. Takich wątków jest cała masa. Jak wybic się na tle innych psiaków w podobnej sytuacji? Jak pokazac psa tak, by udało sie znaleźc dom na ostaniej prostej, prowadzącej za Tęczowy Most? Zadecydowałam jednak, że po prostu muszę spróbowac. Niedalej jak kilka dni temu miałam sen-zabierałam Ślepaczka do siebie do domu ... Ale to był sen. Moja proza życia nie pozwala na działania zgodne z rytmem serca ... Pozostaje mi próbowac szukac domu temu psu. On nie ma czasu czekac ani chwili dłużej. On już przestał wierzyc w odmianę losu ... postanowił odejśc ... Antoś ma ponad 10 lat i nie widzi. Dwa lata temu przeprowadzone badania jego oczu, nie pozostawiły nam złudzeń. Zresztą, jemu oczy nie są już potrzebne. On postanowił nie widziec już NIC nawet sercem. Jeszcze niedawno witał się z odwiedzającymi. Jeszcze niedawno pozował do zdjęc pełen wiary w człowieka. Teraz nie chce nic widziec, nie chce nic słyszec. On się poddał ... Pełna wiary w odmianę losu, szukam domu dla tego pięknego, starszego psa. Czy znajdzie sie serce tak gorące i otwarte, które przyjmie go pod swoją opiekę??? Tak było: Tak jest: Błagam o dom dla Antosia. Niech po tylu latach beznadziei zakosztuje prawdziwego, domowego ciepła. Pies mieszka w boksie dla piesków niewidzących. Kontakt w sprawie adopcji: SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU E-mail: [email protected] HTTP: www.mielec.bezdomne.com ul. Targowa 11, 39-300 Mielec telefon 017 - 583 15 32 Quote
Reno2001 Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Ślepaczek ma allegro założone przez Sabina02: SMUTNY NIEWIDOMY PIESEK... DOM PILNIE POTRZEBNY! (517566227) - Aukcje internetowe Allegro DZIĘKUJĘ!!! Fotki z dn. 12.02.09 Quote
Ulka18 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Potwierdzam slowa Reno, Slepaczek sie poddal. W sobote w ogole do mnie nie podszedl. Stalysmy chwile pod jego boksem z p. Grazynka z Warszawy (ta od Amora i Matyldy), ale w ogole sie nie ruszyl. Na pleckach ma wygryziona rane, to na pewno z nerwow i stresu. Quote
Reno2001 Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Ja również, gdy byłam w schronisku widziałam go w jednej pozie-leżacego tyłem do odwiedzających, nie reagującego na żadne bodźce, nieobecnego ciałem i duchem ... Bardzo to przykre. Quote
Ulka18 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Zastanawiam sie co mozemy dla niego zrobic :???: W Polsce to tak malo ludzi jest, ktorzy adoptuja stare, niewidome pieski :shake: Quote
Reno2001 Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Podnoszę piesiaczka, bo on czasu nie ma :shake:. Quote
Ulka18 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Nie wiem czy on by zniosl podroz do Niemiec? Czy nie jest na to za slaby? Moge go zaproponowac, moze cos beda miec dla niego. Quote
Reno2001 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Ulka18 napisał(a):Nie wiem czy on by zniosl podroz do Niemiec? Czy nie jest na to za slaby? Moge go zaproponowac, moze cos beda miec dla niego. Aguś, nie wiem czy to ma sens ...:-( Quote
aganela Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 :shake::shake::shake::shake:.....................:placz::placz: Nie jest taki bardzo stary-ma 10 latek,może by się udało?.....:oops::roll::-( Quote
Ulka18 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Nie jest taki bardzo stary-ma 10 latek,może by się udało?... No wlasnie nie jestem pewna. Ostatnio wiezlismy KLOPSIKA i on biedaczek przezyl w nowym domu niecale 2 tygodnie. Odszedl, sam zdecydowal, ze juz czas. Jego Pani bala sie o niego od chwili, gdy go zobaczyla. Quote
Reno2001 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 aganela napisał(a)::shake::shake::shake::shake:.....................:placz::placz: Nie jest taki bardzo stary-ma 10 latek,może by się udało?.....:oops::roll::-( Wiek nie zawsze jest wyznacznikiem. Raczej musimy się kierowac ogólną kondycja psa a ta w ostatnim czasie jest bardzo kiepska :-( Proszę domeczku, znajdź się!!! Quote
Reno2001 Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Staruszek sie przypomina. Czy ktoś go zauważy??? Quote
Reno2001 Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Faktycznie zima dała popalic. Oby juz nie wracała!!! Quote
Ulka18 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Rozmawialam z p.Grazyna z Warszawy, z ktora chodzilysmy w ubiegla sobote po schronisku. Na niej tez staruszek zrobil przygnebiajace wrazenie. P.Grazyna z siostra Olga chca prosic p.kierownika o wygospodarowanie specjalnych, przystosowanych boksow dla psow niewidomych. Ma w tej sprawie dzwonic do kierownika i wplacic srodki na ten cel. Quote
aganela Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Świetnie, gdyby takie ślepaczki miały inne osobne boksy..:) Tylko mogę go podnieść...więc hop:multi: Żal i rozpacz serce ściska...:placz::placz: Quote
Reno2001 Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 BYłoby super. Tymczasem podniosę staruszka. Może ktos się tu zatrzyma??? Quote
ewatr Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Rzeszowiak : ogłoszenia Rzeszów, nieruchomości, kupno, sprzedaż, anonse Krakusik : Niewidomy pies czeka na Ciebie - krakusik.pl Quote
Reno2001 Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 ewatr napisał(a):Rzeszowiak : ogłoszenia Rzeszów, nieruchomości, kupno, sprzedaż, anonse Krakusik : Niewidomy pies czeka na Ciebie - krakusik.pl ewatr-wieeelkie dzięki!!! :Rose: Quote
Reno2001 Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Przypomnę staruszka, bo on nie może życ w zapomnieniu. Quote
ewatr Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Tak szkoda tych staruszków prawie bez szans ....:placz: Quote
Ulka18 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 P.Olga i P.Grazyna wplacily 500 zl na remont boksow dla psiakow niewidomych. Maja byc dwa boksy po lewej od bocznego wyjscia z hali. Halcia mowila, ze p.Zbyszek robi remont. Quote
Recommended Posts