Patikujek Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 [B][COLOR=darkorange]Jak miło poczytać kiedy treści postów dotyczą pierwotnego tematu i są pisane w przyjaznej atmosferze:)[/COLOR][/B]
nane Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 [quote name='Patikujek_Zabrze'][B][COLOR=darkorange]Jak miło poczytać kiedy treści postów dotyczą pierwotnego tematu i są pisane w przyjaznej atmosferze:)[/COLOR][/B][/quote] [CENTER][B][SIZE=5][COLOR=LightBlue]W spokoju i z pokoju :evil_lol: [/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER]
Migotka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Wyśmiano mnie ,że używam 2 szamponów ( do białego włosa i Yorkshire ) ale wydaje mi się ,że tak trzeba. Włosy białe na łapkach szybko sie brudzą i do tego celu kupiłam też specjalne mydełko ( uczula często ) Do białego włosa nie używam olejku norkowego dodaję więcej odżywki oraz częściej i dłużej przeczesuje włos biały niż ciemny :help1: :help1: :help1: :help1: ............... oj jaka ja leniwa :sleep2: :sleep2: :sleep2: !!!!!!! Germania przy tym sobie spi , a ja czesze i czesze. Oj niech ja tylko zrobie hodowlankę :sweetCyb: zaraz maszynka pójdzie w ruch, a ćwicze już na suce syna :p .
białeyorki Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='Migotka']Wyśmiano mnie ,że używam 2 szamponów ( do białego włosa i Yorkshire ) ale wydaje mi się ,że tak trzeba. Włosy białe na łapkach szybko sie brudzą i do tego celu kupiłam też specjalne mydełko ( uczula często ) Do białego włosa nie używam olejku norkowego dodaję więcej odżywki oraz częściej i dłużej przeczesuje włos biały niż ciemny :help1: :help1: :help1: :help1: ............... oj jaka ja leniwa :sleep2: :sleep2: :sleep2: !!!!!!! Germania przy tym sobie spi , a ja czesze i czesze. Oj niech ja tylko zrobie hodowlankę :sweetCyb: zaraz maszynka pójdzie w ruch, a ćwicze już na suce syna :p .[/quote] To zupełnie jak u moich maltanów jak już zacznę czesac to nie ma końca,ale biewerki spoko wystarczy szcotka i grzebień i po wszystkim bez żadnego wysiłku z mojej strony.
Aaliyah1981 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Migotko a probowalas smienienia lnianego dosypywac do jedzonka ono bardzo poprawia kondycje siersci moja mama dosypywala naszym chlopakom i naprawde po jakims czasie wlos pieknie lsnil . wydaje mi sie sie siemie tez ladnie nawilza:p oczywiscie przed podaniem mielilysy je bo inaczej wychodzi 2-ga strona niestrawione:grins:
Migotka Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Dziękuję wszystkim za praktyczne rady :loveu: bardzo mi na pewno pomogą :multi: :multi: :multi: :multi:
Magda Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='Aaliyah1981']Migotko a probowalas smienienia lnianego dosypywac do jedzonka ono bardzo poprawia kondycje siersci moja mama dosypywala naszym chlopakom i naprawde po jakims czasie wlos pieknie lsnil . wydaje mi sie sie siemie tez ladnie nawilza:p oczywiscie przed podaniem mielilysy je bo inaczej wychodzi 2-ga strona niestrawione:grins:[/quote] Też gdzieś słyszałam, że siemię lniane jest bardzo dobre na włos:razz: Migotko a robisz biewerkom papiloty?
Mona4 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 zmielone siemie lniane z jajkiemm przepiurczym,i odrobina cukru.taka miksture podaje znajoma swoim colli wlos faktycznie maja imponujacy:lol:
Mraulina Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Wiecie co? Ja kąpię moje psy dwa razy do roku w zwykłym szamponie dla psów! Ale moje psy mają normalny - przepraszam - włos. To są ONki. Z DONkami już jest trochę więcej kłopotu. Właśnie wróciłam z urlopu!
Aaliyah1981 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [quote name='Magda_Miki']Też gdzieś słyszałam, że siemię lniane jest bardzo dobre na włos:razz: Migotko a robisz biewerkom papiloty?[/quote] o tak to byl slynny sposob wlascicieli Lessie ;) mysle ,ze to co naturalne dziala najlepiej my wlasnie swojemu Collie dawalismy siemie i efekty byly bardzo dobre wiec Migotko probowac zawsze warto :cool3: Mona4 wiesz co a o takim zestawieniu to nie slyszalam ale masz racje jajka tez bardzo ladnie wplywaja na kondycje zarowno wlosow jak i siersci (jednak te babcine sposoby sa najlepsze nie pokona ich zaden najlepszy szampon:cool3:
dorota07 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [URL="http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNxpt237YYPL"][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/11/11_9_12.gif[/IMG][/URL] [URL="http://smiley.smileycentral.com/download/index.jhtml?partner=ZSzeb112_ZNxpt237YYPL&utm_id=7920"][IMG]http://www.smileycentral.com/sig.jsp?pc=ZSzeb112&pp=ZNxpt237YYPL[/IMG][/URL]
Migotka Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 ...........................:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: ..........................
Mona4 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 :loveu: :loveu: migotko relacja jest w mojej galeri:loveu:
anushka Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 to jak to jest z tymi yorkami biewr a'la pompon...które to w końcu są bo nadal niewiem..czy to takie które są "trójkolorowe" czy jak ?? przyznam,ze wątek dość chaotyczny,a cena za takiego psa kosmiczna...:p po przeczytaniu kilka razy nadal niewiem...:p widzę na allegro bez rod. ogloszenia i też są psy z białymi znaczeniami..czyli to mają być te biewer'y?? jesooo jaka ja ciemna masa jestem :roll:
bajadera Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 York Biewer a'la pom pon to trójkolorowy york, który do kolorów typowych dla prawdziwego ma dodaną biel. W/g wzorca tej nowej rasy biel ma zajmować ok 30 %, i być rozmieszczona w miarę symetrycznie (szczególnie na głowie) i obejmować łapy, brzuch. Reszta wzorca jak u yorka. A jeszcze, york może być tylko stalowo złoty, a u biewera dopuszczona jest czerń. A to co tu pokazuje ktoś jako biewery wyhodowane od początku przez siebie, to ............:niedowia: :lying: :niedowia: I jeszcze robi innym wodę z mózgu twierdząc, że są dwie różne rasy.
Patikujek Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 [B][COLOR=darkorange]Mam prośbę tylko do was nie wracajmy do kłótni dot. tego czy psy tej pani o której piszesz są biewerami czy nie. Kazdy ma co do tego swoje zdanie i nie róbmy haosu. Wzorzec jest i się go trzymamy przy tłumaczeniu innym co i jak:)[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange][/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Unikniemy w ten sposób kolejnych kłótni i obraz:)[/COLOR][/B]
białeyorki Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 [quote name='bajadera']York Biewer a'la pom pon to trójkolorowy york, który do kolorów typowych dla prawdziwego ma dodaną biel. W/g wzorca tej nowej rasy biel ma zajmować ok 30 %, i być rozmieszczona w miarę symetrycznie (szczególnie na głowie) i obejmować łapy, brzuch. Reszta wzorca jak u yorka. A jeszcze, york może być tylko stalowo złoty, a u biewera dopuszczona jest czerń. A to co tu pokazuje ktoś jako biewery wyhodowane od początku przez siebie, to ............:niedowia: :lying: :niedowia: I jeszcze robi innym wodę z mózgu twierdząc, że są dwie różne rasy.[/quote] To dlaczego twierdzicie że u biewera nie dopuszcza sie koloru stalowego przecież to bzdura czarne łaty mają prawo a nawet powinny się wybarwić na srebro,które może być jaśniejsze lub ciemniejsze.Zresztą w poprzednich postach gdy ktoś opisywł barwe biewera napisał że dopuszane kolory u biewera to BIAŁY,ZŁOTY,SREBRNY oraz CZARNY bez określonej proporcji co do ilości danego koloru.Czyli według was gdy np. biewer jest cały biały i ma tylko dwukolorową głowe i oczywiście bardzo dobre pochodzenie papierowe to to już nie jest biewer.Chyba coś się wam pomyliło,bo ja coraz więcej widzę biewerów mających dużą przewagę koloru białego nad pozostałymi kolorami.To tylko moja opinia mozecie się do niej ustosunkować, a wy moderatorzy nie musicie stale czuwać nad moimi wypowiedziami,osobiście nie chcę tu nikogo obrażać oczywiście jeśli sama nie zostanę obrażona.
anushka Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 no to teraz jak napisałaś o tych 30%..białej klacie,łapkach,głowie etc. to już wiem o co chodzi,bo te które przyjechały z zagranicy mają inny wygląd od naszych "polskich" ale już kumam..poprostu to mnie zmyliło :p
białeyorki Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [quote name='Cynia']no to teraz jak napisałaś o tych 30%..białej klacie,łapkach,głowie etc. to już wiem o co chodzi,bo te które przyjechały z zagranicy mają inny wygląd od naszych "polskich" ale już kumam..poprostu to mnie zmyliło :p[/quote] [URL=http://img247.imageshack.us/my.php?image=13030066ed5.jpg][IMG]http://img247.imageshack.us/img247/9725/13030066ed5.th.jpg[/IMG][/URL]tak wyglądają biewery jako szczeniaczki i widać dokładnie jak są umaszczone.Sami oceńcie czy są wadliwe i czy dużo odbiegają od wzorca.Zaznaczam że to niemieckie pompony z papierami.
charlieasia Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 powiem szczerze ze yorki biewerki sa sliczne.moj piesiu ma 4 miesiace i jego ojciec byl bialy a matka normalnego umaszczenia.piesiu jest slodki.
charlieasia Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 sa sliczne mi osobiscie bardziej sie podobaja biewerki mam zwyklego yorka tzn ciemna sunke czarno-zlota i pomieszanego biewerka z normalnym yorkiem/pow mi jak sie zdjecia wysyla bo pisze 1 raz i nie mam pojecia??
Patikujek Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [COLOR=DarkOrange][B]W tym wątku masz wszystko wyjaśnione w 3 poście:)[/B][/COLOR] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74179[/URL]
Migotka Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Dnia 15 września w Hali Ludowej we Wrocławiu przy Targach i Wystawie Zoologiczno-Botanicznej ( o godz 11 ) odbędzie się wystawa Psów Rasowych organizowana przez Polski Klub Psa Rasowego , gdzie wystawiane będą pierwsze w Polsce Biewery Yorkshire a la pom pon.Serdecznie zapraszamy na pokaz tych miłych piesków.[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img66.imageshack.us/img66/6306/szcze130dt4.jpg[/IMG][/URL]
Mona4 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Tu jest program wystawy i inne atrakcje ktore tam sie odbedą [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6773716#post6773716[/URL]
GosiaNatalka Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Migotko a w jakiej klasie wystawiasz swoje psiaki? pamiętaj o zdjęciach!!!!!!!!!!
Recommended Posts