Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ss']jesli jest ich tyle to trzeba zrobic kazdemu zdjecie i dac krotki opis. trzeba zaczac dzialac w tym kierunku? czy moge kogos o to prosic?[/quote]
Niestety chyba nie ma kogo... :roll:

[B]Ss[/B], w schronie w Rybniku jest przepiękny psiak w typie springer spaniela:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/12479636-post1332.html[/URL]
Jeśli możesz jakoś pomóc, to byłabym wdzięczna.
Trzeba go szybko wyciągnąć, zanim kierownik go odda byle komu... :shake:

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ninka']Ja jestem z Poznania, jak moge pomoc?[/quote]
Przede wszystkim przejść się do schroniska, wypytać o spanielki, spisać wszystkie niezbędne informacje, porobić zdjęcia. Wtedy będziemy robić psiakom ogłoszenia.

Jeśli można, to może choć na chwilę wziąć każdego psiaka na spacerek, żeby zobaczyć jakie są w rzeczywistości.

Jeśli stwierdzisz, że psiaki potrzebują zabiegów pielęgnachjnych (kąpiel, strzyżenie), to daj znać zorganizujemy osoby, które się tym zajmą, bo już wcześniej powstała taka inicjatywa na forum spanielowym, ale schronisko samo sobie poradziło. A już mieliśmy zebrane osoby, kosmetyki, pieniążki.

Posted

W Poznaniu jest jedna starsza slepa spanielka ale schowana na kwarantannie widzialam ja przez przypadek.

Nie ma mozliwosci spacerow ani zabiegow pielegnacyjnych.

Zdjec tez teoretycznie nie mozna robic, ale i tak na wybiegach nie widzialam spanieli.

Posted

Przepraszam Cię, Ninko, ale trochę dezinformujesz. Po pierwsze, być może po prostu tych spanieli nie widziałaś, bo nie znasz jeszcze dobrze schroniska. Są boksy, które mają także część wewnętrzną i psy często się tam chowają, a w dużej grupie można ich po prostu nie zauważyć. Oczywiście byłoby świetnie, gdyby się okazało, że rzeczywiście zostały adoptowane, ale jak znam życie, prędzej czy później pojawią się nowe.
Jeśli jakiegoś ślepego psa "chowają" tam na kwarantannie, to [B]tym razem[/B] z całą odpowiedzialnością twierdzę, że to [B]dla jego dobra[/B] - w boksie z kilkoma innymi zdrowymi psami zostałby po prostu zagryziony, a w najlepszym razie nie byłby dopuszczany do miski.

Ninko, cokolwiek powiemy o tym schronisku, to kąpać, strzyc i czesać można było psy od dawna, ale wiadomo, że nie w każdą pogodę i nie przy każdej temperaturze można to robić. Mam nadzieję, że tamtejsi wolontariusze teraz będą mieli pole do popisu i zajmą się i spanielami, i innymi "kudłaczami".

Posted

Monika,
boksow, ktore maja zaslonieta czesc jest zdecydowanie mniej niz otwartych. Bylam w schronisku nei raz, i nigdy nie widzialam spaniela innego niz slepa, starsza sunia.

Moze faktycznie jest jej lepiej na kwarantannie, ale rowniez zeruje szanse na adopcje..

Na terenie schronu jest troche pojedynczych boksow...

Posted

W tych boksach z częścią wewnętrzną przebywa ponad 100 psów, to nie jest mało.
Nie będę się z Tobą spierać, Ty wiesz swoje i ja swoje ;-).
A moja rada jest niezmienna - jeśli boli Cię serce, gdy jesteś w schronisku, zostań wolontariuszem.

[quote name='Ninka']Monika,
boksow, ktore maja zaslonieta czesc jest zdecydowanie mniej niz otwartych. Bylam w schronisku nei raz, i nigdy nie widzialam spaniela innego niz slepa, starsza sunia.

Moze faktycznie jest jej lepiej na kwarantannie, ale rowniez zeruje szanse na adopcje..

Na terenie schronu jest troche pojedynczych boksow...[/quote]

Posted

Niestety po raz kolejny napisze, ze godziny wolontariatu (8-12) skutecznie uniemozliwiaja wielu chetnym udzielenia pomocy schronisku, w tym mnie.

Posted

[quote name='Ninka']Niestety po raz kolejny napisze, ze godziny wolontariatu (8-12) skutecznie uniemozliwiaja wielu chetnym udzielenia pomocy schronisku, w tym mnie.[/quote]

Naprawdę do godziny 12? Zwykle to było do 14:30....

Posted

Przepraszam, oddaje racje przedmowca.

W schronisku jest okolo 6 spanieli. Wszystkie sa starsze i zaniedbane. 3zlote i 3czarne.

Jutro wstawie zdjecia.

Posted

Co do wolontariatu, tu
[URL="http://schronisko.com/?pgs=5"]SCHRONISKO[/URL]
macie interesujące Was informacje. Myślę, że nieprzypadkowo się tam teraz pojawiły. Pewnie wątki na Dogo stanowią miłe urozmaicenie porannej kawy dla niektórych w schronisku....

Posted

[quote name='Ninka']Przepraszam, oddaje racje przedmowca.

W schronisku jest okolo 6 spanieli. Wszystkie sa starsze i zaniedbane. 3zlote i 3czarne.

Jutro wstawie zdjecia.[/quote]

A ten biało-czarny z pierwszej strony?

• 1 month later...