Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kalinka jest już u mnie
bylismy na "przeglądzie"
była bardzo grzeczna
została odpchlona,odrobaczona
jest zaszczepiona,uszka czyste
siedzi w pokoju z Mambusią i Guciem

w sobotę jedziemy do nowego domku

Posted

cytuję Cassanie z miau:

"Wiec tak....jak tylko zostalismy sami Kalinka pedem zaliczyla kuwete,ktora wnioslam do pokoju.Grzebaniu nie bylo konca.Oczywiscie ,pod kuweta asystowal jej Hopkins oraz Ramzes-no,bo jakby co -to sluza pomoca,a poza tym nowa jakas przyszla i im bezkarnie kuwete zas..... ...Potem zaczela zwiedzac mieszkanie,w niedalekiej odleglosci ode mnie.Jak przynioslam sobie rosol to sie od baby opedzic nie moglam,jakby nic przez tydzien nie jadla...Wchlonela dosyc sporo...o drugie danie juz zawalczylam ,bo kotleta nie oddam za nic!!! ...Po obzarstwie kocica zaszyla sie "gdzies"do spania i wylazla dopiero kolo 21.00.I znowu,tym razem odwazniej zwiedzala pokoj,ale co jakis czas wlazila (i do tej pory wlazi)na tapczan celem pomiziania sie i poprzytulania.Jak chce zrobic zdjecia to nie za bardzo mi to wychodzi bo mam nos Kalinki w obiektywie.....ale mysle ,ze wreszcie ja uchwyce w jakiejs "wyjsciowej pozie"....Wlasnie przed chwila Kalinka vel Miuriel przeszla przez biurko zrobila mi miziaka i poszla dalej...Wszystko bez problemow,psow tez sie nie boi...zreszta,one tez specjalnie zainteresowane nie sa...."

Posted

Przedstawiam Kumpli Kalinki/Miuriel

kocury ,ktore zamieszkaly z nami wczesniej
...Ramzes-przybyl do nas niedawno z Katowic...powod oddania kociaka -alergia....

Hopkins....wlasciwie ...hmmm podkradziony ludziom,ktorzy go znalezli ale nie przejmowali sie zupelnie tym ,ze kociak nie ma co jesc i biega w poblizu ulicy...pieknie mruuuuczy kolysanki....najstarszy z naszych kotow...

a to sa rybki.... ]

Posted

...czy ktos widzial jakiegos rottweilera na lozeczku?????

....a moze owczarka??????

...a moze innego owczarka??????mixa belga????

......bo krolik na lozku nie lezy......nigdy....

Posted

...Kali sie wyleguje na lozku...

...
albo "robi"za maskotke....

albo z Panem (!!!) oglada "Batmana"....(zazdrosna sie robie!!!!)

ewentualnie sprawdza dziewczynom zadania domowe...

• 3 weeks later...
Posted

Kalineczko bedziesz miała dzisiaj odwiedzinki
z chęcią sama bym Cie odwiedziła
ale może juz za njedługo wpadnę
a może Cassania wybierze sie na weekend do Z-ca?
zapraszamy!!!

Posted

Tęsknię za Nią

Cassania:zeby nie bylo ,ze kota zameczylam i tylko truchelko do zdjec ustawiam tutaj biurko po malej modernizacji,czyli wieza kotow
...wystepuja...
w dziurze-Hopkins Eustachy
pierwsze pietro-Ramzes von Leo
drugie pietro-Kalinka vel Miuriel Pani Prezes

Posted

Cassania:a proszem ciem ...chociaz staram sie na Kalinkowym watku cos wrzucac...
Kalinka a'la: "Dalabys cos, Pancia jeszcze do zarelka,ino niekoniecznie suche!"

....i moje biurko sie jakos takie bardziej zajete zrobilo...

...futro jakies na nim lezy zawsze jak cos tam sobie "dlubie"....
...ale niekoniecznie zawsze na kocyku...

Posted

Cassania:Dla gosci i bezdomnych zwierzow drzwi mojej "przedremontowej" chalupy zawsze otwarte,zapraszam...
Niestety,budka zostala zajeta przez Kaline bezapelacyjnie......a wlasciwie cala ta konstrukcja jest jej....cale noce przesypia w "budzie",w dzien na pieterku ,o ile nie drzemie na moich ksiazkach ,albo w nogach lozka.Albo gdzies sie "na mnie" lokuje....

...smaczne sny,na ksiazce o historii jedzenia,powaznie!

"kottweiler" w swojej budzie....

...Jak "kottweiler"jest nieobecny w budzie to chlopaki tam takze sypiaja,....hmmm.....niestety razem sie nie mieszcza...

Posted

Psio-kocie zdjecia....mam ,ale bez udzialu Kaliny ....Ona sie nie zadaje z psiarstwem,po prostu psy dla niej nie istnieja...nie boi sie,ale ani one nie zaczepiaja jej ani ona ich....nooooo,chyba ,ze sa za blisko mnie albo w poblizu jej jakiegos terytorium,wtedy dostaja po pyskach
...spaghetti tez dobre chyba robie..... ...a ten balagan na blacie i w talerzu to Kalinka ,nie ja(dobrze,ze jest na kogo zgonic... )

...jak sie jest malym kotem,to dobrze miec takie znajomosci z rottweilerem.... ...

Posted

Cassania:Z talerzy wymiata tylko Kalina ...tamte wola suche albo puszke,albo to co zwedza z psiej miski jak jedzenie stygnie na stole.Spod psich paszczy nie ryzykuja krasc

...budka jest rozchwytywanym miejscem do spania...

Prezeska je,reszta czeka....

...nie wiem czemu najlepiej je sie na akwarium,ale jak juz bedzie nowe,wieksze to sie tam papusiac nie da ze wzgledu na ksztalt obudowy.