Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Reksio i Edzia są już w nowych domach, popędziłyśmy więc dziś do schroniska po trzy kolejne psie nieszczęścia. :razz:

Wybór był naprawdę ciężki, bo dwa psy, które upatrzyłyśmy jako pierwsze, okazały się pomyłką - jeden był agresywny w stosunku do ludzi i innych psów, a drugi szalony, szczekliwy, jakby dziki, kompletnie nie nadający się do adopcji.

Ale szukałyśmy dalej i w końcu trafiłyśmy w dziesiątkę. :loveu:

Suczka, której chcę poświęcić ten temat ma około 1 roku. Póki co jest bezimienna, ale w tej kwestii liczę na Was drodzy dogomaniacy, spójrzcie na nią i może coś Wam wpadnie do głowy. :razz:

Sunia jest bardzo wesoła, przymilna, zabiega o to, żeby ją głaskać. Skora do zabawy, ciekawska, obwąchiwała nowy teren niespeszona nową sytuacją, w jakiej się znalazła. :razz: Wręcz promieniała szczęściem, zdecydowanie przypadło jej do gustu to, że znowu może mieć kontakt z ludźmi, ktorzy na dodatek poświęcają jej mnóstwo uwagi. Jest spragniona miłości, co zresztą widać na pierwszy rzut oka.

Jest naprawdę śliczna. Widząc jej smutne oczy ciężko było mi zostawić ją w kojcu.

W poniedziałek, z małą pomocą szczotki, doprowadzę ją do stanu używalności. :razz:

Telefon kontaktowy: 506249144 (Monika).

[IMG]http://img231.imageshack.us/img231/1426/dscn5015sh8.jpg[/IMG][IMG]http://img216.imageshack.us/img216/3848/dscn5022fm8.jpg[/IMG]
[IMG]http://img216.imageshack.us/img216/1558/dscn5020vd5.jpg[/IMG]

Posted

Oj nie mało tych biedaków w schronie. Oby udało się wielu z nich znaleźć domki. Jakby co, to pomogę zrobić Allegro. Ogłosić ją na Infoludku??
pozdrawiam

Posted

Itinea, dziękuję za zainteresowanie i propozycję, ale z Infoludkiem i Allegro wolę wstrzymać się do momentu, aż będę wiedziała o psiaku coś więcej, tzn. do jutra - po spacerze pewnie trochę ją poznam. :razz:

Jeden pies z dziś wyciągniętych od poniedziałku będzie miał nowy dom.
Pozostaje nam szukanie domów dla dwóch suczek - drugiej założę temat wieczorem, jak dostanę zdjęcia.

Posted

[quote name='Itinea']Oj nie mało tych biedaków w schronie. Oby udało się wielu z nich znaleźć domki.[/quote]

Oj na pewno jest mnóstwo piesków i na dodatek teraz zaczyna się robić bardzo zimno :placz:

Misia, fajne imię :) pasuje do suni.

Posted

Byłam dziś z Misią na dłuższym spacerze i udało mi się poznać ją nieco lepiej. :razz: To bardzo sympatyczna sunia. Chętnie biega, spaceruje, zwiedza nowy teren. Cieszyła się do przechodniów, przez kilka chwil bawiła się z małym chłopcem, do kotów jest nastawiona neutralnie, do innych psów też. :roll: Była dziś też na spacerze bez smyczy - kiedy się oddalała, wracała natychmiast po zagwizdaniu.

Głaskana, natychmiast siada, przytula się i przymila. Jest niezwykle spokojna, chyba była kiedyś psem trzymanym w mieszkaniu. Mam nadzieję, że nie będę musiała szukać jej domu zbyt długo... ;)

[IMG]http://img218.imageshack.us/img218/1413/dscn5035jp7.jpg[/IMG]

Posted

Misia jest bardzo ładna, na pewno ktoś się w niej zakocha, nie może być inaczej:loveu:
wygląda na uczesaną na tym zdjęciu, czy mi sie zdaje? :cool3:
a co z wątkiem drugiej suńki??? miał być wczoraj, czekam i czekam i chyba nie ma ;)

Posted

[quote] wygląda na uczesaną na tym zdjęciu, czy mi sie zdaje?[/quote]
Mycie i czesanie czeka nas jutro. Na zdjęciu jest piękna, pomimo że brudna i bez interwencji szczotki, jutro będzie pewnie jeszcze piękniejsza. :loveu:

[quote] a co z wątkiem drugiej suńki??? miał być wczoraj, czekam i czekam i chyba nie ma[/quote]
Jutro mała trzęsidupka idzie do domu tymczasowego do Monis24 z dogomanii, a więc pomyślałam, że to ona powinna założyć jej wątek, porobi jakieś fajne zdjęcia i pewnie zrobi to z przyjemnością. :razz:

[B]Każdemu kto chce pomóc, podeślę na maila ogłoszenia gotowe do wydrukowania i przyklejenia gdzieś na mieście, w Waszej okolicy.[/B]

Posted

Tak, założę suni wątek z wielką przyjemnością. :) Myślę, że jutro coś napiszę i wkleje pierwsze zdjęcia. W następnych dniach będę dopisywała trochę informacji, w miarę poznawania suni. ;)

Posted

Hmm... myślałam już nad tym. Ale narazie nastawiam się tylko na dom tymczasowy. Najpierw ją poznamy, ja i moja rodzina i potem zobaczymy. Myślałam nad prowadzeniem DT dłuży czas, również dla innych piesków, dlatego chciałabym, żeby psiak, który u nas zamieszka nie miał nic przeciwko obecności innych psów. Ale z tego co pisałaś Monia, wnioskuję, że ona właśnie jest taka.

Posted

Tola jest już u mnie w domu, na DT. Zgłosiła się już pani, która jest nią zainteresowana. Sunia jest badzo sympatyczna, cały czas chodzi i zwiedza dom. :)

Posted

Mhm, całkiem możliwe, jednak wiadomo, że ludzie wolą grzeczne, spokojne, ułożone psy i obawiam się o to, czy w ogóle znajdzie się ktoś, kto zechce dać jej szansę...

A wiadomo to, bo Misia przebywa aktualnie w DT. I nie daje spać nawet w nocy.

Posted

ja myślę, że ona się uspokoi... jest młodziutka, a nawet pieski które mają dom i są kochane upominają się o uwagę (np moja 5,5-miesięczna suczka też szczeka jak nie zwraca się na nią uwagi, i potrafi tak z 10-15min dopóki porządnie nie krzykne, i taki kilka razy dziennie)
A Misia dodatkowo jest po przejściach, na pewno jest roztrzęsiona i nerwowa po schronisku, nie wiadomo jakie życie miała wczesniej, i dlatego na pewno cięzko jej spać spokojnie, czuć się bezpiecznie.
Ja się nie znam na psach jokoś super dobrze, ale intuicja mi mówi ze to powinno przejść. Choć to prawda - bezpieczniej byłoby ją wyadoptować do domku niż do bloku, mniej uciązliwe byłoby to szczekanie.
Smutna ta wiadomosć o Misi:(