szczecinianka Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Reksio i Edzia są już w nowych domach, popędziłyśmy więc dziś do schroniska po trzy kolejne psie nieszczęścia. :razz: Wybór był naprawdę ciężki, bo dwa psy, które upatrzyłyśmy jako pierwsze, okazały się pomyłką - jeden był agresywny w stosunku do ludzi i innych psów, a drugi szalony, szczekliwy, jakby dziki, kompletnie nie nadający się do adopcji. Ale szukałyśmy dalej i w końcu trafiłyśmy w dziesiątkę. :loveu: Suczka, której chcę poświęcić ten temat ma około 1 roku. Póki co jest bezimienna, ale w tej kwestii liczę na Was drodzy dogomaniacy, spójrzcie na nią i może coś Wam wpadnie do głowy. :razz: Sunia jest bardzo wesoła, przymilna, zabiega o to, żeby ją głaskać. Skora do zabawy, ciekawska, obwąchiwała nowy teren niespeszona nową sytuacją, w jakiej się znalazła. :razz: Wręcz promieniała szczęściem, zdecydowanie przypadło jej do gustu to, że znowu może mieć kontakt z ludźmi, ktorzy na dodatek poświęcają jej mnóstwo uwagi. Jest spragniona miłości, co zresztą widać na pierwszy rzut oka. Jest naprawdę śliczna. Widząc jej smutne oczy ciężko było mi zostawić ją w kojcu. W poniedziałek, z małą pomocą szczotki, doprowadzę ją do stanu używalności. :razz: Telefon kontaktowy: 506249144 (Monika). [IMG]http://img231.imageshack.us/img231/1426/dscn5015sh8.jpg[/IMG][IMG]http://img216.imageshack.us/img216/3848/dscn5022fm8.jpg[/IMG] [IMG]http://img216.imageshack.us/img216/1558/dscn5020vd5.jpg[/IMG] Quote
Itinea Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Oj nie mało tych biedaków w schronie. Oby udało się wielu z nich znaleźć domki. Jakby co, to pomogę zrobić Allegro. Ogłosić ją na Infoludku?? pozdrawiam Quote
szczecinianka Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Itinea, dziękuję za zainteresowanie i propozycję, ale z Infoludkiem i Allegro wolę wstrzymać się do momentu, aż będę wiedziała o psiaku coś więcej, tzn. do jutra - po spacerze pewnie trochę ją poznam. :razz: Jeden pies z dziś wyciągniętych od poniedziałku będzie miał nowy dom. Pozostaje nam szukanie domów dla dwóch suczek - drugiej założę temat wieczorem, jak dostanę zdjęcia. Quote
Itinea Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Jakby co - daj znać. Chociaż tak mogę pomoć Dziewczyno, działasz jak z turbodoładowaniem, jak Ty to robisz? Quote
slonecznica Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Co do imienia, to może Misia???:cool3: śliczna dziewczynka ;) Quote
szczecinianka Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 [quote]Dziewczyno, działasz jak z turbodoładowaniem, jak Ty to robisz?[/quote] Chyba po prostu w koncu znalazłam coś, co sprawia mi PRAWDZIWĄ frajdę. :razz: Quote
szczecinianka Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 [quote] Co do imienia, to może Misia???[/quote] Ok, została ochrzczona Misią. :loveu: Quote
monis24 Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='Itinea']Oj nie mało tych biedaków w schronie. Oby udało się wielu z nich znaleźć domki.[/quote] Oj na pewno jest mnóstwo piesków i na dodatek teraz zaczyna się robić bardzo zimno :placz: Misia, fajne imię :) pasuje do suni. Quote
szczecinianka Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Byłam dziś z Misią na dłuższym spacerze i udało mi się poznać ją nieco lepiej. :razz: To bardzo sympatyczna sunia. Chętnie biega, spaceruje, zwiedza nowy teren. Cieszyła się do przechodniów, przez kilka chwil bawiła się z małym chłopcem, do kotów jest nastawiona neutralnie, do innych psów też. :roll: Była dziś też na spacerze bez smyczy - kiedy się oddalała, wracała natychmiast po zagwizdaniu. Głaskana, natychmiast siada, przytula się i przymila. Jest niezwykle spokojna, chyba była kiedyś psem trzymanym w mieszkaniu. Mam nadzieję, że nie będę musiała szukać jej domu zbyt długo... ;) [IMG]http://img218.imageshack.us/img218/1413/dscn5035jp7.jpg[/IMG] Quote
slonecznica Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Misia jest bardzo ładna, na pewno ktoś się w niej zakocha, nie może być inaczej:loveu: wygląda na uczesaną na tym zdjęciu, czy mi sie zdaje? :cool3: a co z wątkiem drugiej suńki??? miał być wczoraj, czekam i czekam i chyba nie ma ;) Quote
szczecinianka Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 [quote] wygląda na uczesaną na tym zdjęciu, czy mi sie zdaje?[/quote] Mycie i czesanie czeka nas jutro. Na zdjęciu jest piękna, pomimo że brudna i bez interwencji szczotki, jutro będzie pewnie jeszcze piękniejsza. :loveu: [quote] a co z wątkiem drugiej suńki??? miał być wczoraj, czekam i czekam i chyba nie ma[/quote] Jutro mała trzęsidupka idzie do domu tymczasowego do Monis24 z dogomanii, a więc pomyślałam, że to ona powinna założyć jej wątek, porobi jakieś fajne zdjęcia i pewnie zrobi to z przyjemnością. :razz: [B]Każdemu kto chce pomóc, podeślę na maila ogłoszenia gotowe do wydrukowania i przyklejenia gdzieś na mieście, w Waszej okolicy.[/B] Quote
monis24 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Tak, założę suni wątek z wielką przyjemnością. :) Myślę, że jutro coś napiszę i wkleje pierwsze zdjęcia. W następnych dniach będę dopisywała trochę informacji, w miarę poznawania suni. ;) Quote
szczecinianka Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Monis, a może mała zostanie u Ciebie na stałe. Wykluczasz taką możliwość? Quote
monis24 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Hmm... myślałam już nad tym. Ale narazie nastawiam się tylko na dom tymczasowy. Najpierw ją poznamy, ja i moja rodzina i potem zobaczymy. Myślałam nad prowadzeniem DT dłuży czas, również dla innych piesków, dlatego chciałabym, żeby psiak, który u nas zamieszka nie miał nic przeciwko obecności innych psów. Ale z tego co pisałaś Monia, wnioskuję, że ona właśnie jest taka. Quote
katarzyna kuczewska Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 oby miała tyle szceścia co Reksio:) Misia sliczna mordko , trzymam kciuki a znalezienie szybko domu Quote
monis24 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Tola jest już u mnie w domu, na DT. Zgłosiła się już pani, która jest nią zainteresowana. Sunia jest badzo sympatyczna, cały czas chodzi i zwiedza dom. :) Quote
szczecinianka Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Dla wyjaśnienia - Tola to nie Misia, której poświęcony jest temat. :razz: To jedna z trójki wyciągniętej w sobotę ze schronu. A na Misię dalej brak chętnych... Quote
szczecinianka Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Przykra wiadomość - Misia jest nazbyt szczekliwa i nie nadaje się do mieszkania w bloku. Pozostaje nadzieja, że zdarzy się cud i przygarnie ją ktoś mieszkający w domu wolnostojącym. Quote
slonecznica Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 a skąd o tym wiadomo? Misia teraz jest bezdomna, ta jej szczekliwosć nadmierna może się zmiejszyć jak zamieszka z kimś kto ją pokocha i będzie czuła sie szczęsliwa Quote
szczecinianka Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Mhm, całkiem możliwe, jednak wiadomo, że ludzie wolą grzeczne, spokojne, ułożone psy i obawiam się o to, czy w ogóle znajdzie się ktoś, kto zechce dać jej szansę... A wiadomo to, bo Misia przebywa aktualnie w DT. I nie daje spać nawet w nocy. Quote
slonecznica Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 ja myślę, że ona się uspokoi... jest młodziutka, a nawet pieski które mają dom i są kochane upominają się o uwagę (np moja 5,5-miesięczna suczka też szczeka jak nie zwraca się na nią uwagi, i potrafi tak z 10-15min dopóki porządnie nie krzykne, i taki kilka razy dziennie) A Misia dodatkowo jest po przejściach, na pewno jest roztrzęsiona i nerwowa po schronisku, nie wiadomo jakie życie miała wczesniej, i dlatego na pewno cięzko jej spać spokojnie, czuć się bezpiecznie. Ja się nie znam na psach jokoś super dobrze, ale intuicja mi mówi ze to powinno przejść. Choć to prawda - bezpieczniej byłoby ją wyadoptować do domku niż do bloku, mniej uciązliwe byłoby to szczekanie. Smutna ta wiadomosć o Misi:( Quote
szczecinianka Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Echh, sama nie wiem co o tym myśleć. Może z Misią dzieje się tak w wyniku stresu. W końcu od soboty była w 4 różnych miejscach... Zobaczymy. Quote
monis24 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 A co do drugiej suni - Toli. Jest już w stałym domu. :multi: Quote
katarzyna kuczewska Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 pewnie szczeka :) włąsnie cos mało wiesci o Misi? czy juz ksiezniczka uczesana i wykapana została i jak sie ma sprawa sterylizacji? Quote
Recommended Posts