aga 2 Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 Wystawa - Show -------------------------------------------------------------------------------- Krajowa Wystawa Molosów Molossoid breeds National Show Miasto - City, Date - Date -------------------------------------------------------------------------------- Gdańsk, 19.02.2005 Miejsce - Place -------------------------------------------------------------------------------- Hale Międzynarodowych Targów Gdańskich w Gdańsku, ul.Beniowskiego 5 Termin przyjmowania zgłoszeń - Deadline of entries -------------------------------------------------------------------------------- 30.01.2005 Opłaty - Entry Fees -------------------------------------------------------------------------------- Wystawcy krajowi - za pierwszego psa (z katalogiem) 60 zł - za każdego następnego (bez katalogu) 50 zł - za psa w klasie baby i szczeniąt, Interchampiony (z katalogiem) 30 zł - za psa w klasie weteranów (bez katalogu) - bezpłatnie - pod warunkiem wystawienia Opłata w dniu wystawy wynosi 100 zł za każdego psa, bez względu na klasę i ilość zgłoszonych psów. Foreign exhibitors ? Konto bankowe - Bank account -------------------------------------------------------------------------------- Kredyt Bank O/Sopot nr 60 1500 1706 1217 0001 4884 0000 Reklamy w katalogu -------------------------------------------------------------------------------- cała strona (cz-b) - 50 zł, pół strony (cz-b) - 30 zł Adres organizatora - Organizer's address -------------------------------------------------------------------------------- Związek Kynologiczny w Polsce - Oddział w Gdańsku 81-805 Sopot, Al. Niepodległości 825 (skrytka poczt./PO Box 115) tel./phone (0048) (58) 551-33-69 fax (0048) (0-58) 555-90-19 e-mail: [email protected] Biuro czynne: pn - czw 16 - 20, pt 12 - 15 Office hours: Monday - Thursday 4.00 p.m. - 8.00 p.m., Friday 12.00 a.m. - 3.00 p.m. -------------------------------------------------------------------------------- UWAGA ! Każdy zgłoszony pies/suka podlega opłacie, bez względu na to, czy zostanie doprowadzony do oceny, czy też nie. Zgłoszenia wysłane faksem lub e-mailem wymagają potwierdzenia telefonicznego. Do zgłoszenia należy dołączyć kserokopię RODOWODU lub METRYKI oraz dowodu wpłaty. Obsada sędziowska może ulec zmianie. Please do attach a xerox copy of the pedigree to application. Applications done by e-mail or fax must be confirmed by telephone. Planowana obsada sędziowska - Judges -------------------------------------------------------------------------------- Andrzej Stępiński (PL) Stanisław Podlaski (PL) Andrzej Szutkiewicz (PL) Magdalena Kozłowska (PL) Jestem pod wrażeniem obsady sędziowskiej, a zwłaszcza dwoch środkowych panów - wiedzą, co chcą, znają wzorce,a przy okazji sa naprawdę mili i kulturalni, i nawet czlowiekowi nie jest przykro, jak przegrywa :wink: Pani Kozłowskiej jako sędziny jeszcze nie znam, więc się nie wypowiadam, a u Stępińskiego jest wesoło :lol: Quote
Chima Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 @aga 2 ja też jestem pod wrażeniem obsady - spodziewałem się jakiejś kolejnej koszmarnej wtopy, a tu sami klasowi sędziowie. DOSKONAŁA OBSADA 8) 8) 8) NIEZALEŻNIE OD WYNIKU JESTEM ZADOWOLONY. Quote
aga 2 Posted October 15, 2004 Author Posted October 15, 2004 No, też sie spodziewałam paru kfiatkoofff 8) a najszczęśliwsza będe wtedy, gdy będzie nas sędziował Podlaski. Tfu, tfu :wink: Quote
paolinka Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 ...dzien pozniej jest krajowa mysliwskich 8) Obsada: Magdalena Świętoń (PL) Magdalena Kozłowska (PL) Elżbieta Sobieszczańska (PL) Małgorzata Lorenc (PL) Dorota Witkowska (PL) Kazimierz Ściesiński (PL) Małgorzata Supronowicz (PL) Tomasz Borkowski (PL) :o :o :o jednym slowem - lepszej obsady nie moglo byc :wink: Ciekawe kto bedzie sedziowal Beagle... :evilbat: Quote
aga 2 Posted October 15, 2004 Author Posted October 15, 2004 Paolinka, ale my bez ironii mówimy o tym, że stawka sedziów dobra, naprawdę. Bo dobra. A sio mi stąd z tymi myśliwskimi :evilbat: :wink: Quote
paolinka Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 Paolinka, ale my bez ironii mówimy o tym, że stawka sedziów dobra, naprawdę. Bo dobra. Aga... ja tez bez ironii! Na prawde! Tch, ktorzy beda na prawde cenie!! Kazdy mnie sedziowal i mam same pozytywne odczucia :wink: Hehe chyba mnie zle zrozumialas :P A sio mi stąd z tymi myśliwskimi :evilbat: :wink: :cry: no dobra, bez łachy :evilbat: Zaloze sobie swoj topik, ale jeszcze nie teraz :evilbat: :lol: Quote
aga 2 Posted October 15, 2004 Author Posted October 15, 2004 Hehe chyba mnie zle zrozumialas :P : No źle :( Ale to mnie zmyliło: :o :wink: Quote
paolinka Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 :o - mialam na mysli, ze nie czesto spotyka sie tak dobre obsady sedziowskie :wink: Quote
takatuka Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 A czy na tej wystawie będą też Duże Japońskie Psy, bo słyszałam, że są na klubówkach szpiców :roll: Quote
Chima Posted October 19, 2004 Posted October 19, 2004 @All dotarły do mnie pewne niepokojące informację na temat tej wystawy i samej obsady. z tego co wiem to bardzo, bardzo prawdopodobne są zmiany obsady. do dzisiaj też na 100% nie wiadomo jakie rasy będą brały udział w tej wystawie. czy będzie to krajowa molosów (jak sama nazwa mówi) czy bedzie to wystawa podobna do klubowej molosów w Warszawie z wyłączeniem części ras. MIEJMY NADZIEJĘ, ŻE TO TYLKO CHWILOWY BRAK ZGODNYCH, A NIE BOLESNA PRAWDA. :evil: :evil: :evil: Quote
MarzenaTkacz Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Kochani dajcie znać, kiedy będziecie wiedzili kto będzie sędziował, oczywiście interesuje mnie głównie KTO będzie sędziował MASTIFF ANGIELSKIE !!!!, a czy KTOŚ będzie mógł ew. podać stawki - ma KTOŚ z Was takie dojścia ?? Marzenka Quote
aga 2 Posted October 25, 2004 Author Posted October 25, 2004 Marzenka, don't worry, dla Ciebie zawsze coś wydębimy :wink: Quote
Chima Posted October 27, 2004 Posted October 27, 2004 @all taka oto informacja ukazała się na Gdańskiej stronie - rzuca to jakieś światło na to kto będzie, a kogo nie ujęto. nie ma jeszcze przydziałów sędziów do poszczególnych ras, ale coś drgnęło - na początek dobre i to. Krajowa Wystawa Molosów (psy z II grupy FCI - oprócz pinczerów i sznaucerów) Molossoid breeds National Show (Group II FCI - except Pinschers and Schnauzers) Quote
aga 2 Posted October 27, 2004 Author Posted October 27, 2004 Matko, to musze się upewnić, czy nie należę do tych sznaucerów albo pinczerów, bo to wszystko mozliwe :roll: Quote
Chima Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 @All jest w końcu rozpisana obsada na Gdańską molosów : Andrzej Stępiński (PL) Bokser / German Boxer Czarny terier / Black Terrier Hovawart Rottweiler Stanisław Podlaski (PL) Appenzeller / Appenzell cattle dog Bernardyn / Saint Bernard Dog Berneński pies pasterski / Bernese mountain dog Duży szwajcarski pies pasterski / Great swiss mountain dog Entlebucher / Entlebuch cattle dog Landseer Leonberger Nowofundland / Newfoundland Andrzej Szutkiewicz (PL) Dog argentyński / Dogo argentino Dog niemiecki / Great dane Mastif angielski / Mastiff Mastif hiszpański / Spanish mastiff Mastif neapolitański / Neapolitan mastiff Mastif tybetański / Tibetan mastiff Owczarek kaukaski / Caucasian shepherd dog Owczarek środkowoazjatycki / Central asia shepherd dog Pirenejski pies górski / Pyrenean mountain dog Magdalena Kozłowska (PL) Broholmer Buldog angielski / Bulldog Bullmastiff Cane Corso Italiano Duży japoński pies / Great japanese dog Fila brasileiro Pies kanaryjski / Dogo Canario Pies z Majorki / Majorca mastiff Shar Pei Tosa Quote
Ka-Vanga Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 Matko, to musze się upewnić, czy nie należę do tych sznaucerów albo pinczerów, bo to wszystko mozliwe :roll: Hehe, Aga ja mysle, ze Twoj piecho na pewno jest podobny do sznaucera, ta bujna broda i grzywka :wink: :evil_lol: :lol: :evilbat: . Quote
króliczek Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 O cholera ,Kto to ta Kozłowska? Poproszę jakieś szczegóły na temat tej damy... Quote
aga 2 Posted December 16, 2004 Author Posted December 16, 2004 Bardzo fajna babka, i z klasą - a to rzadkie niestety. Mnie osobiście nie sędziowała, ale do tej pory nie spotkałam sie raczej ze złą opinią na jej temat. Quote
króliczek Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 To dobra wiadomość ,Aga.Miejmy nadzieję,że p.Kozłowska przyniesie nam farta,kończymy dużego champ.i zaczynamy intera. Quote
KORONA Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 My mamy Szutkiewicza :angel: Fajny facet z niego... Kurcze, moze by tak wybrać sie do Gdańska... To jest hala, jak wygląda ta wystawa? Quote
aga 2 Posted December 17, 2004 Author Posted December 17, 2004 Moniś, wpadaj :D Pokój się znajdzie,a doga zamkniemy w piwnicy 8) W lutym mieliśmy na tej hali naszą klubówkę - wtedy były tylko dwa obszerne ringi, czy trzy nawet, już nie pamiętam, i wszystko zmieściło się na jednej hali. Nie jest strasznie - zimno pieruńsko, ale da się przeżyć, jak człowiek przyzwyczajony :wink: U mnie na stronie są zdjęcia z tej klubówki - co nieco widać i halę. Quote
aga 2 Posted December 17, 2004 Author Posted December 17, 2004 Bo wy to się rozgrzewaliście... :evilbat: :drinking: :wink: Quote
MarzenaTkacz Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Jarku, Ja na pewno jadę na krajową molosów, Andrzej Szutkiewicz bardzo mi odpowiada, więc na mnie proszę liczyć, mam tylko nadzieję, że przed wystawą dacie jakieś drobne przecieki co do staweczek ?!?!? Pozdrawiam Marzena Quote
Chima Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 @MarzenaTkacz Ależ oczywiście :evilbat: :evilbat: :evilbat: Andrzej Szutkiewicz to doskonały sędzia. Mam jednak równie dobrego jurora. Zreszta jak się przyjżysz - obsada jest cała w dechę 8) jak rzadko....... Quote
Recommended Posts