Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia ma na imię Maja. Jest w wieku około 5 lat. Od jakiegoś czasu przebywa w ostródzkim schronisku, do którego trafiła wycieńczona, przeraźliwie chuda i szczenna. Aktualnie jej stan zdrowia już się polepszył, sunia przybrała na wadze, odzyskała siły. Zniknęły też problemy skórne, które wskutek zaniedbania, do niedawna nękały Maję.
Jeśli chodzi o zachowanie Maji to nie do końca jeszcze ufa ona ludziom, ale też nie wykazuje do nich agresji. W boksie siedzi ze sporo niższym od siebie psem. Bardzo ładnie się oboje dogadują. Jeśli chodzi o inne psy, Maja niekoniecznie jest do nich bardzo pozytywnie nastawiona, szczególnie jeśli chodzi o suczki. Jednakże na pewno mogłaby się zapoznać i zaprzyjaźnić z innym psiakiem, nawet jeśli początek miałby być trudny. Trochę pracy i zapewne wszystko by się ułożyło. Maja ogólnie jest spokojna, zamknięta w sobie. Zapewne działa tak na nią schronisko i to zamknięcie. Reaguje na komendę 'siad', jest, że tak to ujmę, psem pojętnym :) Proszę w jej imieniu o pomoc w znalezieniu domu, bo chyba żaden pies nie powinien spędzać swojego życia w schronisku, bez swojego Pana...?

Posted

To jest sunka, na ktorej mi mocno zalezy zeby znalezc jej domek. Pies jest niewysterylizowany i siedzi z innym psem w boksie. Martwie sie, ze za chwile beda szczeniaki. Jest piekna, nieprawdaz?

Posted

[quote name='1doberman']
Ma jakieś imię?
Na imię ma Maja.
A co do szczeniaków, to spokojnie. Sunia nie jest wysterylizowana co prawda, ale pies, który z nią siedzi, był kastrowany.
A tu jeszcze zdjęcia Maji:

Posted

Cantadorra napisał(a):
To jest sunka, na ktorej mi mocno zalezy zeby znalezc jej domek. Pies jest niewysterylizowany i siedzi z innym psem w boksie. Martwie sie, ze za chwile beda szczeniaki. Jest piekna, nieprawdaz?

Kto podał takie informacje w schronisku?

Sama robiłam przelew za kastrację Rysia aby mógł zamieszkać z Mają więc chciałabym wiedzieć o czym o czym chyba nie wiem.

Mamy większe możliwości kastrować psy niż sunie zatem to robimy, bardzo dużo psiaków jest kastrowanych aby mogły zamieszkac z suniami bo z samcami się zupełnie nie dogadują.