aegyo Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 Czy gdzieś w warszawie ( najlepiej po stronie ursusa etc) można wykonać badanie progesteronu w niedziele? Badaliśmy progesteron w czwartek ( bo piątek święto) wynik <0.2 ng/ml więc baaaardzo niski, krew była bardzo ciemna wręcz bordowa. Postanowiliśmy odłożyć następne badanie do poniedziałku. Ale dzisiaj ( sobota) krew zrobiła się jasna-pomarańczowa i leci jej zdecydowanie mniej. Czy progesteron mógł nam skoczyć tak bardzo w tak krótkim czasie? Poczekać do poniedziałku? Quote
Neredie Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 [quote name='aegyo']Czy gdzieś w warszawie ( najlepiej po stronie ursusa etc) można wykonać badanie progesteronu w niedziele? Badaliśmy progesteron w czwartek ( bo piątek święto) wynik <0.2 ng/ml więc baaaardzo niski, krew była bardzo ciemna wręcz bordowa. Postanowiliśmy odłożyć następne badanie do poniedziałku. Ale dzisiaj ( sobota) krew zrobiła się jasna-pomarańczowa i leci jej zdecydowanie mniej. Czy progesteron mógł nam skoczyć tak bardzo w tak krótkim czasie? Poczekać do poniedziałku?[/QUOTE] Można spróbować pobrać krew w lecznicy na Popularnej 29 (24h), albo na Bohaterów Warszawy 15. Jeśli oddają krew do laboratorium (np Labwet), to ja bym zrobiła w niedzielę, tak dla pewności :) żeby nie przeoczyć wzrostu progesteronu bo na razie jego poziom jest nawet niemierzalny ;) Można też krew pobrać i samemu zawieźć do Labwetu na Wita Stwosza 30. Quote
malena Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 [quote name='aegyo']Czy gdzieś w warszawie ( najlepiej po stronie ursusa etc) można wykonać badanie progesteronu w niedziele? Badaliśmy progesteron w czwartek ( bo piątek święto) wynik <0.2 ng/ml więc baaaardzo niski, krew była bardzo ciemna wręcz bordowa. Postanowiliśmy odłożyć następne badanie do poniedziałku. Ale dzisiaj ( sobota) krew zrobiła się jasna-pomarańczowa i leci jej zdecydowanie mniej. Czy progesteron mógł nam skoczyć tak bardzo w tak krótkim czasie? Poczekać do poniedziałku?[/QUOTE] Moja sunia tak miała...wynik 0,2 bardzo długi czas potem od razu 1,7, następnego dnia 3 i zaczęła odstawiać ogon..dwa dni potem byliśmy na pierwszym kryciu;) także chyba bym zbadała w niedziele:) czekamy na rezultat... w środę planujemy USG :D Quote
malena Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Udało się!! Dzisiaj na USG - 24 dzień po kryciu widzieliśmy małe fasolki :) Quote
aegyo Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='malena']Moja sunia tak miała...wynik 0,2 bardzo długi czas potem od razu 1,7, następnego dnia 3 i zaczęła odstawiać ogon..dwa dni potem byliśmy na pierwszym kryciu;) [/QUOTE] Moja suka chyba się wzorowała na tym co napisałaś bo... w czwartek 0,2 a w poniedziałek 1,7 <haha> :) Zbadamy jeszcze progesteron sr/czw i prawdopodobnie piątek krycie :) Gratulujemy małych klusek, zdrówka dla mamusi :) Quote
ppaula2 Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [B]aegyo [/B]to trzymamy kciuki za piątkowe krycie :P Quote
aegyo Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 u nas zakończyło się tak: 8 dzien: <0,2 ng/ml 12 dzien: 1,7 ng/ml 15 dzień: 5,5 ng/ml pierwsze krycie 16 dnia ( wczoraj) i planujemy powtórkę jutro. Quote
rodzice Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 10 dzień cieczki poniedziałek wynik 2,98 a wiec po 4 dniach planowane krycie ( według zasady ze skok po przekroczeniu 2 ) dzisiaj ( czwartek ) umówione krycie ale dla pewnosci zrobiłam jeszcze badanie progesteron - 14,34 :question: jadę pod wieczór - będzie coś z tego ? Quote
Impresja&Simarilion Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 a dlaczego miałoby nie być? ten poniedziałkowy to był pierwszy wynik? Quote
simbik Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 Ja po przerwie wracam do tego gorącego tematu :-) 5 dzień: 0,75 ng/ml 7 dzień: 1,32 ng/ml 9 dzień: 6,2 ng/ml na krycie wybieramy się w niedzielę 11 dnia i planujemy powtórkę w poniedziałek 12 dnia Quote
simbik Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Biorąc pod uwagę zachowania suczki, poniedziałek był bardziej trafionym dniem.. zobaczymy czy mam rację za 3 tygodnie :-) Quote
simbik Posted November 14, 2014 Posted November 14, 2014 Ja po przerwie wracam do tego gorącego tematu :smile: 5 dzień: 0,75 ng/ml 7 dzień: 1,32 ng/ml 9 dzień: 6,2 ng/ml na krycie wybieramy się w niedzielę 11 dnia i planujemy powtórkę w poniedziałek 12 dnia Krycie zaowocowało prawdopodobnie 9tką maluszków :-). Odliczamy do porodu Quote
tequilla26 Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Witam wszystkich odliczających dni do krycia. U nas poziom progesteronu wygląda następująco: 8dc. - 0,28 11dc. - 2,89 13dc. - 1,56 :( 14dc. - 1,71 16dc. - 3,80 Quote
maga18 Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 I mnie tu przywiało... pojechalam na krycie psem na Litwe, wyznacznikiem dla mnie były rekacje suki i moich repów, ktorzy są niezawodni :P i ostatecznie tego żałuję... Był to czwartek 20 listopada - 11 dzien cieczki (wiem, wiem to jest nieistotne) i wtedy sie pokryły, ale pies tak średnio był nią zainteresowany. Powtórka miala być w pt, jednak pies totalnie nie interesował sie moją suką, a moja suka wychodziła z siebie by zwrocić na siebie jego uwagę. Nst próba w sb i to samo, z tym że moja suka już była mniej flirtująca. Zdecydowalismy się na inseminacje. Pojechalismy do weta i najpierw zbadali poziom progesteronu mojej suce i wyszło 35,7 nmol/l czyli 11,22 ng/ml Pobieranie nasienia od psa przechodziło książkowo, poza tym że ostatecznie nasienia nie oddał :/ To beda najdluzsze moje dni czekajac czy zaciążyła! A do tego wszystkiego owa suka ma angine! :( Ehhhh.... jak pech to pech. Co myslicie o tym jej sobotnim progesteronie? Mogło być, że w czw miała "szczyt"? Quote
Surrender Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Hej ho! Dołączam się ze swoimi badaniami - to będzie nasz pierwszy miot. Ciekawa jestem Waszej opinii. 6 dnień (poniedziełek) - 0,44 ng/ml (9:00) 8 dzień (środa) - 0,58 ng/ml (9:00) 9 dzień (czwartek) - 1,4 ng/ml (12:00) - tu nastąpiła zmiana koloru wydzieliny, zwiotczenie narządów, zachowanie suczki = mała ladacznica ;) 10 dzień (piątek) - 1,67 ng/ml (12:00) 11 dzień (sobota) - 3,4 ng/ml (9:00) - naturalne krycie (chęć suki i psa) o godzinie 17:00 12 dzień (niedziela) - bez badań - naturalne krycie (chęć suki i psa) o godzinie 15:00 13 dzień (poniedziałek) - dzisiaj 7,47 ng/ml (9:00) Powtarzać dziś? Quote
Surrender Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 13 dzien - pojechaliśmy do reproduktora - krycie powtorzone ok 19:00 - znowu wszystkio przebieglo naturanie Dzięki za rady...teraz odliczamy - to będzie najdłuższy miesiąc w moim życiu :) Myślę, że pod koniec grudnia zrobię USG..choć nie bardzo chcę moją sucz stresować. Dam znać co i jak! Quote
rodzice Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 w 24 dniu już ładnie widać , nie musisz czekać miesiaca Quote
Surrender Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 @rodzice to wypadnie akurat w Wigilię - nie wiem czy chę sobie spiep**** Święta :P ;) Quote
paulaprzygoda Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 my też badamy progesteron, ale jak zawsze mam pod górkę, już zaczynam się do tego przyzwyczajać... :( Teoretycznie cieczka zaczęła się 6.12 ale to tylko teoria. Wyniki wyglądają tak: 9.12 - 0,2 ng/ml 13.12 - 0,4 ng/ml 16.12 - 0,52 ng/ml Boję się, że krycie wypadnie w święta :( Dziś jest 21.12 - uzupełniam zainteresowanym. W związku ze ślimaczącym się progesteronem, zrobiliśmy badanie nie 18, a 19 grudnia. Wynik - 5,20 ng/ml !! Kryliśmy dzisiaj rano, wszystko przebiegło książkowo. Mam nadzieję, że będzie efekt :D Quote
Surrender Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 U nas ciąża potwierdzona! Widziałam dwie fasolki <3 :D Jestem przeszczęśliwa i jednocześnie może ciutkę zawiedziona, że tak mało :) Ale chyba rzeczywiście było ciut za wcześnie.. Trzymajcie kciuki za to, żeby się zdrowo rozwijały..będziemy rodzić jakoś na początku lutego :wub: Quote
Recommended Posts