sleepingbyday Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 przecież to jest pies porzucony - nie jego teren, nie? Quote
hankag Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Baska chyba troche przestraszyła kolege wczorajszym sms , ze jak bedzie rozrabiał facet moze wywiezc psa do lasu lub zrobic mu krzywde ...a teraz jak ma slome ,codzienne jedzenie nie jest mu tragicznie , w schronisku tez by siedział w kojcu , a jeszcze mogliby go tam pogryzc .Kolega troche ostudzil zapaly przeciecia kłódki i awantur ...rano dzisiaj zaniósł mu jedzenie ...ale nie bardzo mial na nie ochote ( nasza Yana zapewne działa :loveu: ) , sprawdza czy ma wode , właściciel tez sie chyba troche wystraszył ...bo mu cos tam wczoraj przyniósł do jedzenia . Artykuł sie podobno ukazał , baska prosila zeby jej przeslal na maila , wiec moze uda nam sie go tu wkleic ( boje sie czy mi sie to uda :oops: ) Quote
Yana Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 dzisiaj rzeczywiście chyba był przejedzony :evil_lol: bo jak mu zaniosłam rano jedzenie to łaskawie coś tam skubnął, czyli głodny nie chodzi, wodę też mu wsunęłam w płaskim pojemniku Quote
hankag Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Kolega Baśki dzwonil do niej wczoraj i powiedzial ze zaobserwowali rodzinnie , ze facet przynosi mu jedzenie ...chyba sie jednak wystraszyl szumu wokół sprawy ...tylko niestety siedzi zamkniety w kojcu...no ale w schronisku tez by siedzial ...zobaczymy jak bedzie dalej ... Quote
Yana Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 a ja stwierdziłam dzisiaj, że on jest chyba trochę przejedzony, przyniosłam mu jedzonko, a on tego nie ruszył :razz: ale może zje później Quote
orpha Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 a ja z offem [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/alarm-warszawa-chociaz-dt-dla-8-o-mies-psa-ma-czas-do-niedzieli-potem-schron-129140/index3.html[/URL] Quote
Yana Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 byłam dzisiaj u czarnulka... hmm... nawet nie wiemy jak on ma na imię już czekał na odwiedziny, jak mnie zobaczył zaczął się cieszyć :loveu: już mnie poznaje z daleka :loveu: dałam mu jedzonko, zabrał się do jedzenia właściciel uparcie wrzuca mu chleb do jedzenia :cool3: Quote
hankag Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 :loveu::loveu: moze mu napisac kartke ...ze chleb to jest dobry dla konia ...moze mu sie zwierza pomyliły .. Quote
eurydyka Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 na wsi niestety chleb to glowny posilek dla psow, zupelnie bezwartosciowy Quote
Yana Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 [quote name='eurydyka']na wsi niestety chleb to glowny posilek dla psow, zupelnie bezwartosciowy[/quote] tyle, że to wieś pod stolicą ;) mam nadzieję, że nikt z Łomianek się nie obrazi :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 łomianki to miasto. a facet to wieśniak :eviltong: Quote
eurydyka Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Lomianki maja status miasta ale niestety nie wszyscy zachowuja sie adekwatnie do tego statusu, rozne ciekawostki mozna lokalnie spotkac Yana, super ze masz szanse zagladac do psiaka, dobrze ze Cie rozpoznaje Quote
Yana Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 dzisiaj zobaczyłam na siatce kojca kartkę z takim tekstem: "PIES MA OPIEKĘ PROSZĘ NIE PRZYCHODZIĆ" :angryy: ta opieka to ciasny, zasr...ny kojec, dziurawa buda i garnek z wodą i chlebem :angryy: niestety obawiam się, że nawet gdyby znalazł się dom, to własciciel nie odda psa dobrowolnie Quote
Yana Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 proszę podpiszcie petycję [URL="http://www.petycje.pl/3746"][COLOR=#000000]http://www.petycje.pl/3746[/COLOR][/URL] Quote
sleepingbyday Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 yana, petycja sie nie otwiera. wex ty sfotografyj ten kojec z syfnym garnkiem i tą kartka. niech widac, jakką pies ma opiekę... Quote
orpha Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 no nie gość ma tupet nie ma co ,pies ma opieke - chyba pseudopieke chcial napisac ale mu sie omskło .... Quote
Yana Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='sleepingbyday']yana, petycja sie nie otwiera. wex ty sfotografyj ten kojec z syfnym garnkiem i tą kartka. niech widac, jakką pies ma opiekę...[/quote] już od jakiegoś czasu zbieram się, żeby zrobić mu jakąś aktualną fotkę, może jutro, zobaczycie jak to wygląda a mi się ten link otwiera :roll: może spróbuj go skopiować i wkleić do paska Ważne, żeby jak najwięcej osób ją podpisało. Warto też napisać w komentarzu (ja niestety zapomiałam :oops:), że pseudohodowcy często okłamują kupujących oferując psy bez rodowodów jako rasowe, a to już jest nawet naruszenie regulaminu aukcji Quote
hankag Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 ma facet tupet :angryy: na gorąco tak sobie pomyslalam zeby mu dopisac , ze przestaniemy przychodzic jesli pies bedzie mial zapewniona prawidlowa opieke i bude ......ale nastepna mysl to taka ze i tak nic to nie zmieni...zastanawiam sie czy nie sciągnąc strazy miejskiej zeby mu wytlumaczyla na czym polega opieka nad psem ...i powiedziala ze bedzie to egzekwowala ... kurcze szkoda mi psa ..bo mozna byloby facetowi pograc na nerwach ...ale mogloby sie to odbic na psie :placz: Quote
Yana Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='hankag']ma facet tupet :angryy: na gorąco tak sobie pomyslalam zeby mu dopisac , ze przestaniemy przychodzic jesli pies bedzie mial zapewniona prawidlowa opieke i bude ......ale nastepna mysl to taka ze i tak nic to nie zmieni...zastanawiam sie czy nie sciągnąc strazy miejskiej zeby mu wytlumaczyla na czym polega opieka nad psem ...i powiedziala ze bedzie to egzekwowala ... kurcze szkoda mi psa ..bo mozna byloby facetowi pograc na nerwach ...ale mogloby sie to odbic na psie :placz:[/quote] możnaby się go także zapytać, czy skoro czuje się jego właścicielem, to dopełnia podstawowych obowiązków takich jak szczepienie przeciw wściekliźnie Quote
hankag Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 tym akurat moze sie go wystraszyc ...i moze bedzie chcial go ukryc lub sie go pozbyc :mad: ...ale np . ze nam zalezy aby psina miał sie dobrze wiec mu dajemy jesc ( normalnie jesc a nie suchy chleb ) , pić ...i jeszcze mamy prosbe zeby poprawil to cos czego nie mozna nazwac budą bo nie zdąrzylismy przed zamknieciem ...wiec rozumiemy ze zrobi to sam . Mozna dodac ze pies jest sliczny , grzeczny , mądry ....wiec nalezy mu sie równiez właściciel , ktory bedzie o niego dbał tak jak nalezy kurcze zeby mialo sie dla niego dom to kolega baski przepiluje kłodke zabierze psa i po ptakach...ale same wiecie jak jest z domkami :placz: Quote
Yana Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 zrobiłam dzisiaj kilka zdjęć psiaczkowi [IMG]http://img207.imageshack.us/img207/384/obraz352hf4.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts