whippetka Posted September 4, 2003 Posted September 4, 2003 Baila, Miło, że dołączyła kolejna whippeciara, póki co jestem ja, charciara i Terzia :) Masz może gg, chętnie pogadam? :wink: Quote
Baila Posted September 5, 2003 Posted September 5, 2003 jezeli tylko pies ma mozliwosc wybiegania sie ,to ie ma problemu,w domu czuja sie sie swietnie,o ile maja wygodna sofe,:) Quote
Baila Posted September 5, 2003 Posted September 5, 2003 czy ma ktos z Was doswiadczenie w wystawianiu whippeta do wyscigow?pytam z ciekawosci Quote
Baila Posted September 5, 2003 Posted September 5, 2003 jakie najsmieszniejsze okreslenie dotyczace Waszego whippeta slyszeliscie? jakis czas temu bedac z Bibi(imie na domowy uzytek dla mojej suczki;) ),na spacerze spotkalam mala dziewczynke,zapytala czy moze poglaskac psa,odpowiedzialam,ze oczywiscie,'mala' byla zachwycona,a ja chwile pozniej uslyszalam :'Mamo!!ten pies jest zrobiony z gumy!!', myslalam,ze padne ze smiechu,a swoja droga,dzieciaki maja niezla wyobraznie,ha,ha Quote
whippetka Posted September 5, 2003 Posted September 5, 2003 Ja w sumie nie słyszlam drażliwych określeń w stosunku od mojego słoneczka, raz tylko jakiś "antycharciarz" spytal sie mnie "czy to pies, czy to kot", odpowiedzilam krótko, pies (a powinnam powiedziec ani to, ani to -chart :wink: ) Jak sie nazywa Twoja sunia (w papierach) i ile ma :) Quote
Baila Posted September 5, 2003 Posted September 5, 2003 fakt,czasami ludzie musza skomentowac,ale zazwyczaj sie zachwycaja, moja sunia?Baila Di Mahana ,ma ponad 1,5 roku,i fantastyczny charakter,do tego aktorka i cwaniara(podobno po mamusi);) Quote
whippetka Posted September 5, 2003 Posted September 5, 2003 Baila Di Mahana.... ładne imię :D No to teraz ja zaprezentuje moje słoneczko: DUKE OF BLUE Pro Futuro :) Quote
Baila Posted September 5, 2003 Posted September 5, 2003 extra imie,bardzo mi sie podoba,ktora hodowla? Quote
whippetka Posted September 5, 2003 Posted September 5, 2003 kennel - Pro Futuro To mała hodowla a Wawie :) Quote
Corse Posted September 7, 2003 Posted September 7, 2003 whippetka czy Ty całkiem przypadkiem nie mieszkasz na ursynowie? albo byłaś w okolicy ze swoim piechem?bo widziałam ostatnio pięknego pręgowanego whippecika :angel: co jest raczej rzadkością na moim osiedlu :-? Quote
whippetka Posted September 7, 2003 Posted September 7, 2003 Corse, Mój whippet nie żyje od 9 miesiecy, więc to nie był mój Duke :( Na Ursynowie nie mieszkam, ale bywałam tam z moim mappetem :) Możesz mi opisać właściciela/właścicielkę tego whippecika, może ją/jago znam :D Quote
charciara Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 Baila, jeden z moich whippetów i grey biegają na coursingach, a w maju zrobiły lcencje wyścigowe. Quote
wirka Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 Baila, powiększ troszkę ten Twój emblemat, bo strasnzie mały jest, a ta fotka mnei ciekawi. A może wstawisz tu jakieś fotki swojego whipetta? Bardzo fajne ma umaszczenie. Quote
Baila Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 chetnie,tylko ze uzywam appla,i jedynie tej wielkosci zdjecie udalo mi sie wstawic,kazde inne bylo odrzucane(za duze),wrzuce cos do galerii ,pozdrowienia 8) Quote
charciara Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 Na jakie tory? W Polsce nie ma specjalnych torów wyścigowych, wyścigi odbywają się w Bytomiu na stadionie. Natomiast coursingi najczęściej w Pomiechówku niedaleko Warszawy. Quote
Baila Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 dzieki za odpowiedz,teraz juz wiem :fadein: Quote
whippetka Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 Balia, mieszkasz w Belgi, prawda?:) Jak tam z popularnością chartow? :D :D :D Quote
Baila Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 mozna powiedziec krolewskie psy,bardzo zwiazane z tutejsza tradycja i kultura,czesto w herbach rodowych,znakach miast itp,aktualnie moda na psy przytulanki,ale charty maja duza grupe zwolennikow,najczesciej mozna spotkac (na ulicy,czy w parkach) whippety,i charciki wloskie(z wlasnej obserwacji), glownie wynika to z ograniczonej przestrzeni,grey'e potrzebuja duzo wiecej miejsca,w mojej okolicy widuje dwa whippety,ale wiem,ze w miescie jest ich duzo wiecej,w Belgii istnieja kluby dla 'charciarzy' i jeden krolewski(ktoremu musze sie pochwalic przewodzi hodowca mojej whippetki ),mojemu mezowi marzy sie jeszcze Azawakh,ha,ha,chyba najpierw trzeba bedzie sie rozejrzec za jakas farma z polem :wink: Quote
Baila Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 http://www.damme-online.com/nl/deelgemeentes/damme.htm podsylam link do strony jednej z miejscowosci ,ktora w herbie ma wlasnie charta Quote
charciara Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 Hodowla Di Mahana jest dobrze znana również i tutaj. Mieszka tam od kilku miesięcy suczka moich przyjaciół. Quote
whippetka Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 Balia, to Ci tam innych chartoli nie brak na spacerkach :D charciara, możesz zdradzić jaka suczka i z jakiej hodowli pjechala do hodowli Di Mahana?? :lol: :lol: :lol: Quote
Baila Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 http://www.dogomania.pl/galeria/975006770.html wlasnie odkrylam,ze w galerii jest zdjecie Rikiegio-'wujka' Bibi(mojej suni),Riki i mama Bibi to rodzenstwo :D Quote
Recommended Posts