Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Franklin Gothic Medium]Na początku chcem napisać że jestem wielką miłośniczka psów rasy hawańczyk...:iloveyou:[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]W ostatnim czasie szukam po internecie szczeniaków hawańczyka i wszędzie 2,500-3,500 :-(:crazyeye:[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]Czy nie można kupić taniej hawańczyka??na ale gratka jest hawańczyk za 300 i 600 złotych ale maja nietypowe umarszczenia...[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]:flaming:[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]:placz:Czasami w hodowla sprzedaja hawany duużo taniej bo maja wade np zgryzu ale narazie nie ma takiego ogłoszenia :shake:[/FONT]

Posted

No niestety rasowe hawanĐczyki sa drogie ,ale my hodowcy też ponosimy wielkie koszty w zakup "reproduktorów" wystawy itp. Oczywiście można kupić za 300zł"hawanczyko -podobne" sa ogłoszenia na alegratce :placz:albo odkładać i za rok kupić 100% hawanczyka.A jeśli nie stać to wziąsc psiaka ze schroniska (on też jest raso-podobny ,jak ten za 300zł)

Posted

[FONT=Century Gothic]Rozumiem :)No i bedzie trzeba odkłatać pieniązki i na drugi rok kupić słodziutkiego hawańczyka masz racje bursztynki.Podobnego nie chce bo fafuś niby jest hawańczykiem ale tak naprawde nie jestem pewna bo rodowodu nie mam ani nawet nie wiem z kąd był brany ponoć z Gdańska ale czy to prawda to też nie wiem:roll: [/FONT]

• 1 year later...
Posted

ja kiedyś sprzedałam szczenię na raty i milo mi ze się nie nacięłam .Kontakyt bardzo sympatyczny mam do dzis . Współwłasnosci się boje , w zwiazku kynologicznym tez odradzaja bo czesto kończy sie sadem kolezeńskim

• 1 year later...
Posted

Kochani napiszcie proszę na jaką sumę powinnam się przygotować decydując się na sunię hawańczyka? :oops: Być może zdecyduję się ją wystawiać, ale będzie to mój pierwszy psiak z rodowodem i nie wiem czy odnajdę się w świecie wystaw. Bardzo proszę o informację.

Posted

[quote name='Fiesta']Kochani napiszcie proszę na jaką sumę powinnam się przygotować decydując się na sunię hawańczyka?[/QUOTE]
ceny hawańczyka z rodowodem są od 2,500 do 3000 zł

Posted

[QUOTE]ceny hawańczyka z rodowodem są od 2,500 do 3000 zł [/QUOTE] w Polsce, choć i tutaj też zdarzają się wyższe kwoty

Za granicą ceny Hawanków kształtują się na poziomie 500-3000 euro ( być może mogą się zdarzyć i wyższe) - z takimi ja się przynajmniej spotkałam zapytując w różnych hodowlach o ceny

Cena jest uzależniona od marki hodowli, rodziców pieska, narodowości przyszłego nabywcy i zapewne jeszcze od innych czynników, którymi kieruje się hodowca ustalając cenę za poszczególnego szczeniaczka

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Hawanka']ceny hawańczyka z rodowodem są od 2,500 do 3000 zł[/QUOTE]
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
A czy zdarzają się w rasie psiaki na kolanka, których cena będzie troszkę niższa?

Posted

[quote name='Fiesta']Dziękuję bardzo za odpowiedź.
A czy zdarzają się w rasie psiaki na kolanka, których cena będzie troszkę niższa?[/QUOTE]
Tak zdarzają sie ;) trzeba śledzić gdzie się rodzą szczenieta i miec kontakt z hodowcą ;)

• 2 weeks later...
Guest papillonek
Posted

Hmmm.....drogie te Wasze hawany :roll: ,ale papillony też nie są tanie,a phalene to już wogóle ,jeśli się znajdzie na sprzedaż to już cud :eviltong:

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

[quote name='jola77']czy można kupić hawańczyka wystawowego za 1500 zł[/QUOTE]
W Polsce ceny hawańczyków są najniższe w Europie, ale nie aż tak niskie.

Posted

Od 2500 PLN w górę. Ale trzeba dzwonić do hodowli, może zostały gdzieś pojedyncze sztuki z miotu i hodowca sprzeda taniej (oczywiście myślę o hawańczyku wystawowym).

Posted

Z tymi pozostającymi pojedyńczymi sztukami to jest tak na zasadzie na dwoje babka wróżyła ;) Może zdarzyć się sytuacja, że nabywcy szczeniat nie byli zainteresowani wystawianiem i dlatego została prawdziwa perełka w nadzieji na nabywcę-wystawcę ewentualnie pozostawienie w hodowli, a może być tak, że po prostu wszystko "przebrano" i szczeniak ringów nie zawojuje, delikatnie rzecz ujmując.
Jola77 musisz okreslić o co Ci chodzi bo pojęcie "wystawowy hawańczyk" jest bardzo ogólne. Chcesz zrobić hodowlankę i kiedyś tam mieć jakiś jeden miocik, podbijać ringi w Polsce i za granicą, zająć się hodowlą, czy tylko mile spędzać weekendy na wystawach?

Posted

piesek\suczka był\byłaby wystawiane (chce zrobić kilka championatów plus interchampiona) i myśle tez o parce oczywiscie o szczeniakach narazie nie myśle może jak suczka skończyła by interchampiona :)

oczywiście jak mi starczy sił młoda to ja już nie jestem Niestety....:oops::diabloti:

Posted

Wymagania takie bardziej za min. 1500 euro, a nie 1500 PLN ;)
W każdym razie przy takich oczekiwaniach to pytanie o cenę, a w zasadzie sama kwestia ceny jest ostatnią rzeczą o jakiej powinnaś myśleć.
Kolejna sprawa jest taka, że psa którego oczekujesz nie kupuje się z marszu. Na takiego psa trzeba poczekać i to często bardzo długo np. rok. Ten okres oczekiwania powinien być poprzedzony rozeznaniem w hodowlach, psach i sukach, rozpytaniem o plany hodowlane (niektóre hodowle zamieszczaja info np. na początku roku), oglądaniem przyszłych rodziców, dziadków, miotów jakie dotychczas dali itd.
No i najważniejsza sprawa, nawet wspaniale rokujące szczenię, po świetnych rodzicach, niekoniecznie musi zdobyć tego intera ;)