Aleksandrossa Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Hejka! Jestem nowa i chciała się przedstawić :) A więc nazywam się Ola i mam 12 lat. Bardzo lubię zwierzaki, a psy w szczególności :) Możecie mnie kojarzyć z innych for np. Owczarek w Potrzebie. Z góry mówię, że psiaki postanowiłam umieścić w kundelkach ponieważ nie mają one rodowodu :) Wiec nie są rasowe :) A teraz przedstawię Wam moje psiaki :) Cezar Pewnego dnia tata poszedł na giełdę by kupić owiewki do samochodu. Było to ok. miesiąc przed moją komunią. Gdy szedł przez plac zobaczył owczarki. Przystaną przy nich, gdyż on bardzo lubi tą rasę. Jeden z nich (Cezar) popatrzył na niego i tata wiedział, że musi go kupić :) :)Zakochał się w nim od pierwszego wejrzenia :) Gdy wrócił do domu nie mogliśmy się nacieszyć psiaczkiem.Rodzice wtedy powiedzieli, ze Cezar to mój pies- i faktycznie, słucha się tylko mnie i taty Wcześniej mieliśmy cocker spaniela, lecz zginą tragicznie, gdyż jakiś palant go potrącił i uciekł :( Gdyby się zatrzymał, możliwe że psiak by żył, gdyż jak tata go znalazł jeszcze oddychał. W drodze do weta niestety odszedł :(. Diana Rodzice kupili ją z "hodowli". Niestety, jak to w takich rozmnażalniach psiak ma wiele wad- jest tchórzliwy jak na yorka, ma problemy z łapkami... Ale i tak jest kochana :) Dora Jej historia jest najsmutniejsza :( Pewna pani kupiła ją z pseudo. Psiak miał duże podwórko do dyspozycji, kontakt z ludźmi, jedzenie, wodę. Po pewnym czasie jej właścicielce zaczęło brakować pieniędzy na utrzymanie tak dużego domu i musiała przeprowadzić się do bloku. Sunię zostawiła pod opieką jakiegoś mężczyzny. On zaczął popijać. Czasami nie było go w domu nawet 2 tyg. W tym czasie psiak stał w kojcu,w upale bez wody i jedzenia. Gdy dowiedziała się o tym jego właścicielka, była przygnębiona losem suczki. Na szczęście los tak chciał,że pracowała u mojego taty i dowiedziała się, że mamy już jednego owczarka. Tata po wysłuchaniu historii suczki był wstrząśnięty. Po naradzie całej rodziny doszliśmy do wniosku, ze trzeba suczkę ratować. Teraz jest z nami od ponad roku i nie widać po niej to co przeżyła :) Quote
Aleksandrossa Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Cezar: http://gryzonie.info/download/file.php?id=125&mode=view http://gryzonie.info/download/file.php?id=215&mode=view http://gryzonie.info/download/file.php?id=140&t=1 Quote
Aleksandrossa Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 I widzę, ze chyba się nie podobają :( Quote
Aleksandrossa Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Dziękuję za miłe słowa :) Quote
ola9338 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 przesliczne psiaczki:loveu: maja takie slodziutkie mordeczki:loveu: a historie jak je zdobylas sa wzruszajace:loveu: Quote
***Paulina*** Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Witamy:bye: Fajne masz te psiaki:loveu: Ciekawe historie... Czekamy na więcej fotek:loveu: Quote
Talia Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Śliczne psiaki:loveu: Moje ulubione koktajle:loveu::loveu::loveu: Quote
Aleksandrossa Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Wszystkim dziękuję za komentarze :) Teraz dam foteczki Dianki :) Najnowsze: Trochę stare: PS Umie ktoś zrobić ładny bannerek do galerii moich psiaczków? Quote
***Paulina*** Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Śliczna:loveu: Ostatnia fotka najfajniejsza:loveu: Quote
Talia Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Śliczna malutka:loveu::loveu::loveu: Jaki jęzorek:eviltong: Zapraszam do galerii Tinki. P.S. Banerków to sama nie potrafię robić, więc niestety nie pomogę:oops: Quote
ola9338 Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Sweet są te nowe foteczki Diany :loveu: Quote
Aleksandrossa Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Foteczki Dianusi :) Buuuuuzi :* Chciałaś coś ? A co tam jest?? Portrecik Quote
wanda szostek Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Śliczne masz psy tylko pozazdrościć. Quote
Aleksandrossa Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Troszkę dużo fotek, ale dawno nie dawałam :] Ta Dam!!!: Moje 3 skarby :* Quote
***Paulina*** Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 http://images45.fotosik.pl/72/adeea3d27226dae4med.jpg Słodziutka:loveu::loveu::loveu: Quote
Aleksandrossa Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 A dziękuję bardzo w jej imieniu :) Quote
laurin Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 witamy :multi::multi::multi: Super psiaczki :loveu: chyba jej zimno było ;) http://images37.fotosik.pl/59/aad725b3096a41femed.jpg śliczniutka jest:loveu::loveu::loveu: wydaje się malutka, ile waży i jakie ma wymiarki? pozdrawiamy Quote
Aleksandrossa Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 No troszkę zimno :eviltong: Mała ma 25 cm w kłębie i waży 1,4 kg :) Quote
Aleksandrossa Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 A teraz moje Niedźwiadki podczas spaceru na łąki :) Najlepsze zdjęcie na początek :D Tak na zachętę do dalszego oglądania ;p Cezaronek Cezarek: Dorka: Cezar "rozmawia" z Agnieszką: Cezar- kangurek Dorka szuka przysmaków: Cezarek: Aga mówi, Dora słucha :) Dorka I znowu niedźwiedzica A tu jej przyjaciel Nawet na spacerze trzeba trochę poodpoczywać- Dora Cóż za piękne widoki- Dora I na sam koniec- razem :D Diana później ;d Quote
Aleksandrossa Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 A to skaczący Cezarek :D Portrecik: Dorcia: Quote
Aleksandrossa Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Dziękujemy :) W końcu od długiiiiego czasu ktoś do nas zajrzal :crazyeye: Quote
Recommended Posts