Energy Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Spokojnie tam są szerokie plaże:p A jak jesteście zmotoryzowani to proponuję przejechać się na "psią plażę" między Chałupami a Kuźnicą na Helu. Tam było jeszcze lepiej:lol: Quote
ma_ruda Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 [quote name='Rinuś']A gdzie dokładnie jedziesz?jakiś namiar masz?[/quote] Namiary podam zaraz na PW. Znalazłam tę kwaterę poprzez Allegro (tak było mi najłatwiej szukać). Dodam, że wykonałam kilkanaście telefonów- był problem tylko z terminem, który mnie "urządzał", bo ceny wszędzie zbliżone. [QUOTE] Napisał [B]joaha[/B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f994/z-psem-nad-morze-760-post12598537/#post12598537"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/styles/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] Trochę mam obawy,bo podobno Karwia słynie jako miejsce dla rodzin z dziećmi a ja preferuje rodziny z psami ;-) [/QUOTE] Energy ma racje- plaża szeroka a poza tym zawsze można odejść kilkaset metrów, żeby ominąć tłumy. Poza tym chyba trudno byłoby znaleźć nad morzem miejsce bez dzieci:razz:. O tej "psiej" pomiędzy Chałupami i Kuźnicą nie słyszałam:crazyeye:, no tam na pewno jest raj dla "zapsionych":lol: Quote
Energy Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 [quote name='ma_ruda']Energy ma racje- plaża szeroka a poza tym zawsze można odejść kilkaset metrów, żeby ominąć tłumy. Poza tym chyba trudno byłoby znaleźć nad morzem miejsce bez dzieci:razz:. O tej "psiej" pomiędzy Chałupami i Kuźnicą nie słyszałam:crazyeye:, no tam na pewno jest raj dla "zapsionych":lol:[/QUOTE] Na psiej plaży jest mało ludzi, bo tam nie ma takiego "zatłoczenia" ośrodkami(ostatni raz byłam 2 lata temu, wcześniej 3 lata po kolei). Jest drogowskaz informujący o jej istnieniu:p Piękna szeroka plaża:loveu: Quote
Rinuś Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 [I][B]My jednak zarezerwowalismy w Łukęcinie :loveu::loveu::loveu: Niedaleko Kamienia Pomorskiego :cool3: 40zł za domek za osobę za dobę,cena bardzo mi się podoba,z własną łazienką :cool3: A tutaj zdjęcie domku. [/B][/I][URL]http://www.campingcalifornia.pl/galeria.html#[/URL] Quote
joaha Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Bardzo fajne te domki! Tylko okropnie daleko :razz: Quote
darunia-puma Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Rinuś będziesz zadowolona Łukęcin jest wspaniały cisza, spokój, dużo zieleni i piękna plaża Quote
Rinuś Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [quote name='joaha']Bardzo fajne te domki! Tylko okropnie daleko :razz:[/quote] [I][B]Joaha a gdzie Ty mieszkasz?Daleko ,jakieś 380 km od nas,pociągiem do Kamienia w nocy jakieś 6-7 godzin i potem już PKS-em pół godzinki,czyli aż tak najgorzej nie jest :evil_lol:[/B][/I] [quote name='darunia-puma']Rinuś będziesz zadowolona Łukęcin jest wspaniały cisza, spokój, dużo zieleni i piękna plaża[/quote] [I][B]noo mam nadzieję, Pani była bardzo miła przez telefon :multi: Jak szukałam jakiegoś ośrodka to pierwszy raz zobaczyłam taką nazwę miasta jaką jest Łukęcin :evil_lol: Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni:cool3:[/B][/I] Quote
darunia-puma Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 będziecie, będziecie.. ja siedziałam miesiąc nad morzem w Niechorzu jakieś kilkanaście kilometrów od Łukęcina a masz jeszcze blisko do Trzęsacza a tam piękna ściana kościoła położonego na wzgórzu nad samym morzem - warto się wybrać Quote
Rinuś Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [I][B]A dziękuję,skorzystamy chociaż my bez auta ale jakoś się tam dostaniemy... A przede mną zakupy w animalii....co kupić na taki wyjazd?Na pewno kupozbieracz bo woreczki mogą się nie sprawdzić....no i jakieś gryzaki na pewno :evil_lol:Całą resztę chyba mam w domu...jeszcze miesiąc do wyjazdu ale ja się denerwuję juz czy wszystko wezmę :evil_lol:[/B][/I] Quote
darunia-puma Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 weź ze sobą zapasową smycz i obroże gdyby się tamte zniszczyły, albo urwały, aha i skompletuj apteczkę dla psiurka zawsze się przyda Quote
joaha Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 We Warszawie mieszkam.Jednak do Karwii troche blizej,jak psies będzie zadowolony z wyjazdu to za rok wypuszczę się z nim gdzieś dalej. Quote
yuki Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Ale ten Łukęcin wygląda zachęcająco, chyba zadzwonię z pytaniem o pierwsze dwa tyg sierpnia, takiej mi ochoty Rinuś narobiłaś :loveu: Quote
darunia-puma Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 no ja mogę "głowę" dać że wam się spodoba Quote
yuki Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Oooo, to jak się ekipa rozsypie na wakacje czy cus to biorę chłopaka i sucz do samochodu i jazda do Łukęcina :p Czuję się przekonana, Miga nigdy nad morzem nie była, więc będzie miała okazję :evil_lol: popływać w morskich falach, a tak przy okazji, to chyba po takich kąpielach psa trzeba przepłukać słodką wodą, prawda ? czy od nadmiernych kąpieli psu może się coś stać z sierścią? Quote
joaha Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 tez się zastanawiam nad sierśia i ogólnie jakims uczuleniem od morskiej wody,ale pewnie wymyslam jak zwykle.Mój ma w zwyczaju picie ogromnych ilosci wody - mam nadzieję,ze słonej nie bedzie pił:cool3: Quote
Energy Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Uczuleń na skórze nie zaobserwowałam, wodę piły jak szalone, ale im nie zaszkodziła:p Quote
yuki Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Wydaje mi się , że słonej raczej nie wypije;) to chyba psiakom nie smakuje, trzeba brać na plaże 5 l wody, zakopać w piasek , żeby zimna była i lać do miski , żeby psisko się nie odwodniło. Quote
yuki Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Piły słoną wodę ?????????????????? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
mamanabank Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [url=http://www.przy-plazy.pl/index.php]Wakacje z nami to najlepszy wyb Quote
mamanabank Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 nie rozumiem co się dzieje, bo piszę co innego a wyskakuje co innego Quote
Energy Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [quote name='yuki']Piły słoną wodę ?????????????????? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:[/QUOTE] Owszem piły, a przyniesioną minerałkę piły sporadycznie:cool3:Ale to nie z pragnienia tylko z chęci "rozprawienia" się z falami:evil_lol: Quote
Rinuś Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [quote name='darunia-puma']weź ze sobą zapasową smycz i obroże gdyby się tamte zniszczyły, albo urwały, aha i skompletuj apteczkę dla psiurka zawsze się przyda[/quote] OOO dobrze, że napisałaś...faktycznie może się przydać,poza tym wezmę linkę 15 metrową żeby nawet przywiązać psa do drzewa jak będziemy siedzieć przed domkiem :)[quote]Ale ten Łukęcin wygląda zachęcająco, chyba zadzwonię z pytaniem o pierwsze dwa tyg sierpnia, takiej mi ochoty Rinuś narobiłaś [/quote]Dobrze, że już wpłaciłam zaliczkę to nie ukradniesz mi miejsca przynajmniej :PMy będziemy tam od 6 sierpnia rano do 10 sierpnia wieczora jak coś :D A odnośnie wody...Brutus 2 lata temu wszedł pierwszy raz w życiu do morzaz wielką łapczywością zaczął pić wodę ,ale tak jak zaczął szybko tak szybko skończył :P Quote
mamanabank Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 termin jest na pewno od 18 do 25 lipca, dzwoniliśmy z wstepną rezerwacją ale jednak nie bardzo pasuje nam termin i pewnie znów wylądujemy w Ustce, w Łukęcinie ceny nie są oszałamiające, warto, oby pogoda dopisała! Quote
Rinuś Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [quote name='mamanabank']termin jest na pewno od 18 do 25 lipca, dzwoniliśmy z wstepną rezerwacją ale jednak nie bardzo pasuje nam termin i pewnie znów wylądujemy w Ustce, w Łukęcinie ceny nie są oszałamiające, warto, oby pogoda dopisała![/quote] Powiem tak...dla mnie cena rewelacyjna :) 40 zł za domek za osobę to mało...tym bardziej, że jedziemy tylko we dwójkę,licząc Brutusa we trójkę :)Na droższy nie możemy sobie pozwolić ponieważ mój TZ nie pracuje a kasę dostanie za obóz piłkarski na który jedzie jako trener :) Nam Pani tłumaczyła, że są dwa rodzaje domków...z własną łazienką i z łaźnią...te bez łazienki a z dostępną łaźnią kosztują 25 zł w najwyższym sezonie,ale na te domki oni mają sztywne terminy...natomiast dowolny termin jest na domek z własną łazienką (ten droższy) no i my wzięliśmy o 6 do 10 sierpnia :) w sumie jedną dobę troszkę za dużo ale to nic :PA teraz robię zakupy na Animalii i już nie wiem co brać a chcę kupić za jednym razem żeby już potem nie dokupywać:) Quote
Recommended Posts