Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spokojnie tam są szerokie plaże:p A jak jesteście zmotoryzowani to proponuję przejechać się na "psią plażę" między Chałupami a Kuźnicą na Helu. Tam było jeszcze lepiej:lol:

Posted

[quote name='Rinuś']A gdzie dokładnie jedziesz?jakiś namiar masz?[/quote]

Namiary podam zaraz na PW. Znalazłam tę kwaterę poprzez Allegro (tak było mi najłatwiej szukać). Dodam, że wykonałam kilkanaście telefonów- był problem tylko z terminem, który mnie "urządzał", bo ceny wszędzie zbliżone.

[QUOTE]
Napisał [B]joaha[/B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f994/z-psem-nad-morze-760-post12598537/#post12598537"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/styles/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] Trochę mam obawy,bo podobno Karwia słynie jako miejsce dla rodzin z dziećmi a ja preferuje rodziny z psami ;-)
[/QUOTE]

Energy ma racje- plaża szeroka a poza tym zawsze można odejść kilkaset metrów, żeby ominąć tłumy. Poza tym chyba trudno byłoby znaleźć nad morzem miejsce bez dzieci:razz:. O tej "psiej" pomiędzy Chałupami i Kuźnicą nie słyszałam:crazyeye:, no tam na pewno jest raj dla "zapsionych":lol:

Posted

[quote name='ma_ruda']Energy ma racje- plaża szeroka a poza tym zawsze można odejść kilkaset metrów, żeby ominąć tłumy. Poza tym chyba trudno byłoby znaleźć nad morzem miejsce bez dzieci:razz:. O tej "psiej" pomiędzy Chałupami i Kuźnicą nie słyszałam:crazyeye:, no tam na pewno jest raj dla "zapsionych":lol:[/QUOTE]

Na psiej plaży jest mało ludzi, bo tam nie ma takiego "zatłoczenia" ośrodkami(ostatni raz byłam 2 lata temu, wcześniej 3 lata po kolei). Jest drogowskaz informujący o jej istnieniu:p Piękna szeroka plaża:loveu:

Posted

[I][B]My jednak zarezerwowalismy w Łukęcinie :loveu::loveu::loveu: Niedaleko Kamienia Pomorskiego :cool3:
40zł za domek za osobę za dobę,cena bardzo mi się podoba,z własną łazienką :cool3:
A tutaj zdjęcie domku.
[/B][/I][URL]http://www.campingcalifornia.pl/galeria.html#[/URL]

Posted

[quote name='joaha']Bardzo fajne te domki! Tylko okropnie daleko :razz:[/quote]
[I][B]Joaha a gdzie Ty mieszkasz?Daleko ,jakieś 380 km od nas,pociągiem do Kamienia w nocy jakieś 6-7 godzin i potem już PKS-em pół godzinki,czyli aż tak najgorzej nie jest :evil_lol:[/B][/I]
[quote name='darunia-puma']Rinuś będziesz zadowolona Łukęcin jest wspaniały cisza, spokój, dużo zieleni i piękna plaża[/quote]
[I][B]noo mam nadzieję, Pani była bardzo miła przez telefon :multi:
Jak szukałam jakiegoś ośrodka to pierwszy raz zobaczyłam taką nazwę miasta jaką jest Łukęcin :evil_lol:
Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni:cool3:[/B][/I]

Posted

będziecie, będziecie.. ja siedziałam miesiąc nad morzem w Niechorzu jakieś kilkanaście kilometrów od Łukęcina a masz jeszcze blisko do Trzęsacza a tam piękna ściana kościoła położonego na wzgórzu nad samym morzem - warto się wybrać

Posted

[I][B]A dziękuję,skorzystamy chociaż my bez auta ale jakoś się tam dostaniemy...
A przede mną zakupy w animalii....co kupić na taki wyjazd?Na pewno kupozbieracz bo woreczki mogą się nie sprawdzić....no i jakieś gryzaki na pewno :evil_lol:Całą resztę chyba mam w domu...jeszcze miesiąc do wyjazdu ale ja się denerwuję juz czy wszystko wezmę :evil_lol:[/B][/I]

Posted

Ale ten Łukęcin wygląda zachęcająco, chyba zadzwonię z pytaniem o pierwsze dwa tyg sierpnia, takiej mi ochoty Rinuś narobiłaś :loveu:

Posted

Oooo, to jak się ekipa rozsypie na wakacje czy cus to biorę chłopaka i sucz do samochodu i jazda do Łukęcina :p Czuję się przekonana, Miga nigdy nad morzem nie była, więc będzie miała okazję :evil_lol: popływać w morskich falach, a tak przy okazji, to chyba po takich kąpielach psa trzeba przepłukać słodką wodą, prawda ? czy od nadmiernych kąpieli psu może się coś stać z sierścią?

Posted

tez się zastanawiam nad sierśia i ogólnie jakims uczuleniem od morskiej wody,ale pewnie wymyslam jak zwykle.Mój ma w zwyczaju picie ogromnych ilosci wody - mam nadzieję,ze słonej nie bedzie pił:cool3:

Posted

Wydaje mi się , że słonej raczej nie wypije;) to chyba psiakom nie smakuje, trzeba brać na plaże 5 l wody, zakopać w piasek , żeby zimna była i lać do miski , żeby psisko się nie odwodniło.

Posted

[quote name='yuki']Piły słoną wodę ?????????????????? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:[/QUOTE]

Owszem piły, a przyniesioną minerałkę piły sporadycznie:cool3:Ale to nie z pragnienia tylko z chęci "rozprawienia" się z falami:evil_lol:

Posted

[quote name='darunia-puma']weź ze sobą zapasową smycz i obroże gdyby się tamte zniszczyły, albo urwały, aha i skompletuj apteczkę dla psiurka zawsze się przyda[/quote]

OOO dobrze, że napisałaś...faktycznie może się przydać,poza tym wezmę linkę 15 metrową żeby nawet przywiązać psa do drzewa jak będziemy siedzieć przed domkiem :)[quote]Ale ten Łukęcin wygląda zachęcająco, chyba zadzwonię z pytaniem o pierwsze dwa tyg sierpnia, takiej mi ochoty Rinuś narobiłaś [/quote]Dobrze, że już wpłaciłam zaliczkę to nie ukradniesz mi miejsca przynajmniej :PMy będziemy tam od 6 sierpnia rano do 10 sierpnia wieczora jak coś :D
A odnośnie wody...Brutus 2 lata temu wszedł pierwszy raz w życiu do morzaz wielką łapczywością zaczął pić wodę ,ale tak jak zaczął szybko tak szybko skończył :P

Posted

termin jest na pewno od 18 do 25 lipca, dzwoniliśmy z wstepną rezerwacją ale jednak nie bardzo pasuje nam termin i pewnie znów wylądujemy w Ustce, w Łukęcinie ceny nie są oszałamiające, warto, oby pogoda dopisała!

Posted

[quote name='mamanabank']termin jest na pewno od 18 do 25 lipca, dzwoniliśmy z wstepną rezerwacją ale jednak nie bardzo pasuje nam termin i pewnie znów wylądujemy w Ustce, w Łukęcinie ceny nie są oszałamiające, warto, oby pogoda dopisała![/quote]

Powiem tak...dla mnie cena rewelacyjna :) 40 zł za domek za osobę to mało...tym bardziej, że jedziemy tylko we dwójkę,licząc Brutusa we trójkę :)Na droższy nie możemy sobie pozwolić ponieważ mój TZ nie pracuje a kasę dostanie za obóz piłkarski na który jedzie jako trener :) Nam Pani tłumaczyła, że są dwa rodzaje domków...z własną łazienką i z łaźnią...te bez łazienki a z dostępną łaźnią kosztują 25 zł w najwyższym sezonie,ale na te domki oni mają sztywne terminy...natomiast dowolny termin jest na domek z własną łazienką (ten droższy) no i my wzięliśmy o 6 do 10 sierpnia :) w sumie jedną dobę troszkę za dużo ale to nic :PA teraz robię zakupy na Animalii i już nie wiem co brać a chcę kupić za jednym razem żeby już potem nie dokupywać:)