Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• M&S

6316

• taxelina

1209

• Asiaczek

1089

• łamAga

573

Top Posters In This Topic

Posted

no to kamnien z serca i uz nic nie wisi cale szczescie
a na nowego albo bedzie albo nie wszytsko zalezy od waszych potrzeb bo jakby nie patrzec macie mlodego i macie starsza pewnie ze kociak to fajna sprawa ale i powazna , zreszta sama wiesz poczekamy zobaczymy
najwazniejsze ze z wami wsio oki i tak ma byc
reszta sie pouklada

Posted

[quote name='jamnicze']A to małe kociszcze ma być tej samej rasy co Borysek, czy skusisz się na coś nowego? :)[/QUOTE]

Nie wiem jeszcze, myślę intensywnie......

[quote name='deer_1987']Super wiadomosc o Borysku!

A maly kociak moze z czasem sie pojawi? jak trafisz na trakie co bedziesz musiala przygarnac :loveu:[/QUOTE]

Tak, bardzo sie cieszę:multi:

[quote name='Tekla64']no to kamnien z serca i uz nic nie wisi cale szczescie
a na nowego albo bedzie albo nie wszytsko zalezy od waszych potrzeb bo jakby nie patrzec macie mlodego i macie starsza pewnie ze kociak to fajna sprawa ale i powazna , zreszta sama wiesz poczekamy zobaczymy
najwazniejsze ze z wami wsio oki i tak ma byc
reszta sie pouklada[/QUOTE]

Święte słowa;):)

Posted

[quote name='ania90']czesc :multi:[/QUOTE]

:multi::multi::multi:Hello:multi::multi::multi:

[quote name='Buszki']Super,że Borysek jest zdrowy :multi:.
Ja pustkę po zwierzaku zaraz zapełniam kolejnym zwierzakiem.I mimo,że tęsknię, to jakoś tak inaczej.[/QUOTE]

Oj tak!!!!

O, balsam na moje serce, bo już zaczęłam zastanawiać się, czy ze mną jest wszystko ok....:evil_lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']MOże jakieś kocie nieszczęście przygarniesz? Takie, co by się psa nie bojało i drugiego kiciorka...

Pzdr.[/QUOTE]

Asiu, jak już kiedyś Tobie wspominałam, my nie kwalifikujemy się jako dom adopcyjny......więc chyba nie:shake:

Posted

jezu a czemu sie nie walifikujecie ???? a co wy takiego zwierzakom robita ze nie kwalifikujecie sie??? az mnie to zaintrygowalo
ja myslam zes troche mojej galerii poczytala i wiesz ze ja niestety tez taka metode obralam , zapelnienia miejsca innym zwierzakiem, wedle mnie rzeczywista pomaga na bol a wspomnienia i tak sa , prownania tyz ale nie bola i zle mysli napewno odganiaja

Posted

[quote name='Tekla64']jezu a czemu sie nie walifikujecie ???? a co wy takiego zwierzakom robita ze nie kwalifikujecie sie??? az mnie to zaintrygowalo
ja myslam zes troche mojej galerii poczytala i wiesz ze ja niestety tez taka metode obralam , zapelnienia miejsca innym zwierzakiem, wedle mnie rzeczywista pomaga na bol a wspomnienia i tak sa , prownania tyz ale nie bola i zle mysli napewno odganiaja[/QUOTE]

Dlaczego, ano dlatego, że okna nie są zabezpieczone i dom jest "wychodzący" tzn. Zuzia głównie wychodzi, bo małe były w ogródku tylko z nami z bardzo prozaicznego powodu, nie bały sie psów.....i na dworzu są wirusy itd.itp. W związku z tym, powiedziałam nie, to nie, bez łaski....
I dlatego w ubiegłym roku pojawiły się Nevy.

Posted

[quote name='Tekla64']aaaa no to teraz juz wiem
to zupelnie tak samo jak u nas[/QUOTE]

No widzisz......Ty też nie nadajesz się do opieki nad źwierzuntami:eviltong:

[quote name='Asiaczek']Wydaje mi się, że tutaj nastąpiło jakieś przegięcie w wizycie przed-adopcyjnej.... No, ale już mleko się wylało;)

pzdr.[/QUOTE]

Asiu, niestety jedyną normalną osobą od kotów jest Kaprys, co do innych mam wątpliwości....Kiedyś niechcący na kocim forum podjęłam temat tzw. domów wychodzących:shake::shake::angryy::mad:i włożylam kij w mrowisko. Zastanawiam się w jakim celu te osoby przygarniają koty (w duzych ilościach), mają wydatki i w końcu nie chcą ich oddać....

[quote name='dOgLoV']Witamy wieczorowa porą ;)[/QUOTE]

Witam, witam:multi:

[quote name='Cienka']Cześć wilczaki misiaki :) jeszcze żyje dziś wybuchł tylko czajnik elektryczny wywalając korki :P[/QUOTE]

Cześć Baski:)
Ale z Ciebie artystka....:roll:

Posted

to ja nawet nie wiedziałam, że takie sa warunki....
no to my to już w ogóle jesteśmy poza kwalifikacjami :D bo u mnie wychodzą kiedy chcą, i to nie tylko na podwórko, ale też na pole sąsiada i łapią tam myszki. z Ciapkiem dobrze żyją, ale z Sonią są ciągle konflikty itp. I jakoś mamy 3 koty, które się spełniają jako koty i co najważniejsze są szczupłe. Bo zauważyłam, że koty które nie wychodzą (nie wszystkie) są troszkę grube...

Posted

[quote name='M&S']
Cześć Baski:)
Ale z Ciebie artystka....:roll:[/QUOTE]

Ze mnie, chyba z czajnika ja mu kazałam wybuchać wywalając korki w kuchni i tak przy okazji wyłączając kompy w biurze, nawet UPS nie zadziałał.

Posted

[quote name='kalyna']to ja nawet nie wiedziałam, że takie sa warunki....
no to my to już w ogóle jesteśmy poza kwalifikacjami :D bo u mnie wychodzą kiedy chcą, i to nie tylko na podwórko, ale też na pole sąsiada i łapią tam myszki. z Ciapkiem dobrze żyją, ale z Sonią są ciągle konflikty itp. I jakoś mamy 3 koty, które się spełniają jako koty i co najważniejsze są szczupłe. Bo zauważyłam, że koty które nie wychodzą (nie wszystkie) są troszkę grube...[/QUOTE]

Taa, ja też nie mogłam w to uwierzyć, nie miało znaczenia, że Kita była z nami 18 lat, że Zuzia jest z nami 10 lat, że psy itd....
A o tym, czym należy karmic koty juz nie wspomnę....

[quote name='Cienka']Ze mnie, chyba z czajnika ja mu kazałam wybuchać wywalając korki w kuchni i tak przy okazji wyłączając kompy w biurze, nawet UPS nie zadziałał.[/QUOTE]

Z Ciebie, bo przy Tobie sprzęty jakos tak dziwnie się zachowują;)

Posted

[quote name='M&S']Aż tak, to chyba nie, jeszcze nie:evil_lol:[/QUOTE]

Wybuchające kompy, lampy studyjne tylko to chyba nie całkiem ja a raczej Tomek to jemu najczęściej się zdarza. Ja to teraz też nie z własnej woli włączyłam czajnik Tomek mnie prosił. Hmmm ciekawe czy nie ubezpieczył mnie na jakąś mega kwotę tylko zbrodnia mu nie wychodzi:evil_lol:

Posted

[quote name='Cienka']Wybuchające kompy, lampy studyjne tylko to chyba nie całkiem ja a raczej Tomek to jemu najczęściej się zdarza. Ja to teraz też nie z własnej woli włączyłam czajnik Tomek mnie prosił. Hmmm ciekawe czy nie ubezpieczył mnie na jakąś mega kwotę tylko zbrodnia mu nie wychodzi:evil_lol:[/QUOTE]

No cos Ty, spekulujesz....;)

Posted

Witaj :)

Przykro mi z powodu Maniusia :(

A może zgarniesz kiedyś jakiegoś biedaka z ulicy. Nikt nie będzie mówił jak masz go karmić czy ma mieszkać w domu czy gdziekolwiek indziej.

Do mnie ok. 3 miesiące temu przywędrował Rysiek. Gdy go zobaczyłam na progu widać było tylko wielką głowę i nic więcej tak był wychudzony. Po odkarmieniu okazało się że Ryszard to wielki kocur najprawdopodobniej mieszanka persa/brytyjczyka. Jest ogromny, rudy i gadatliwy - no i chodzi za mną jak cień.

Rysiek sam wybiera gdzie chce spać. Widać że lubi wolność