panienkabubu Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 No tak, porwałam się z motyką na słońce :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nie umiem czytać po rosyjsku :evil_lol::evil_lol::evil_lol: To może ja podam link: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [url=http://www.uku.com.ua/shows_champ/index.html]Spis wystaw na Ukrainie[/url] Jak zrobić Championat? [B]Młodzieżowy[/B]: 3 JCAC, jeśli ma championat wystarczy 1 JCAC [B]Champion[/B]: - 6 CAC na wystawach krajowych od conajmniej 5 sędziów, odstęp pomiedzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej 1 rok i 1 dzień - 4 CAC w tym jeden na wystawie międzynarodowej, odstęp pomiedzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej półroku - 2 CAC na wystawach międzynarodowych - na championatach rasy dla najlepszego psa i suki - jeśli ma championat wystarczy 1 CAC Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Fajne jakby może ktoś przynajmniej miejscowości przetłumaczył. Quote
Frytela Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Panienkabubu jest jreszcze grand champion, wiem ze jak sie dostanie 2 CAC`a (jesli ma sie ch wlasnego kraju) to pies zostaje grand championem a co do dluzszych procesow tto nie pomoge ;) Iwona, jak ostatnio szukalam wystaw dosc blisko to troche poznalam tych miejscowosci, moge pomoc troche jakby co Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='Frytela']Panienkabubu jest jreszcze grand champion, wiem ze jak sie dostanie 2 CAC`a (jesli ma sie ch wlasnego kraju) to pies zostaje grand championem a co do dluzszych procesow tto nie pomoge ;) Iwona, jak ostatnio szukalam wystaw dosc blisko to troche poznalam tych miejscowosci, moge pomoc troche jakby co[/quote] Paulina to zapodaj te miejscowosci bo ja ni w zab po ichniejszemu nie kumam Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='panienkabubu']No tak, porwałam się z motyką na słońce :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nie umiem czytać po rosyjsku :evil_lol::evil_lol::evil_lol: To może ja podam link: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [URL="http://www.uku.com.ua/shows_champ/index.html"]Spis wystaw na Ukrainie[/URL] Jak zrobić Championat? [B]Młodzieżowy[/B]: 3 JCAC, jeśli ma championat wystarczy 1 JCAC [B]Champion[/B]: - 6 CAC na wystawach krajowych od conajmniej 5 sędziów, odstęp pomiedzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej 1 rok i 1 dzień - 4 CAC w tym jeden na wystawie międzynarodowej, odstęp pomiedzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej półroku - 2 CAC na wystawach międzynarodowych - na championatach rasy dla najlepszego psa i suki - jeśli ma championat wystarczy 1 CAC[/quote] a nie ma przypadkiem takiego przepisu ze jeden cac musi być z miedzynarodówki w Kijowie??? Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 cos takiego znalazłam Champion: 4 CAC (w tym przynajmniej jeden na na kijowskich wystawach) od 4 sędziów okres 1 rok, dla psów zarejestrowanych w Rosji, Moldawii, Rumunii, Bułgarii, Estonii, na Litwie, Łotwie, Bialorusi jeśli ma championat we własnym kraju wystarczy 1 CAC (Polski nie dotyczy) lub 2 CAC otrzymane na kwietniowej wystawie w Kijowie Quote
Frytela Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Iwona dzis nie mam czasu niestety, bede mogla dopiero po niedzieli, robie wlasnie wypad do Kijowa ;) Jak wroce to wszystko rozpisze Co do tego co napisalas, teraz to juz dotyczy polski, kilka psow z polski zrobilo ch ua na jednej wystawie. To samo z młodziezowka Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='Frytela']Iwona dzis nie mam czasu niestety, bede mogla dopiero po niedzieli, robie wlasnie wypad do Kijowa ;) Jak wroce to wszystko rozpisze Co do tego co napisalas, teraz to juz dotyczy polski, kilka psow z polski zrobilo ch ua na jednej wystawie. To samo z młodziezowka[/quote] ok powodzenia w Kijowie :) jak moge ladnei prosić jajk wrocisz stawke astów :P aa jakby fotki były to wogole kosmos:multi: Quote
efra-husky Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Iwona1984 to co znalazłaś to stare zasady przyznawania championatu ;) panienkabubu wkleiła aktualne zasady :p Championat za CAC tylko dla psów, które już posiadają championat kraju będącego członkiem FCI (w tym Polski ;) ) CAC może być z wystawy międzynarodowej lub krajowej ;) Grand Champion Ukrainy - 1 CAC dla psa, który posiada tytuł Championa Ukrainy. CAC może być z wystawy międzynarodowej lub krajowej ;) Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='efra-husky']Iwona1984 to co znalazłaś to stare zasady przyznawania championatu ;) panienkabubu wkleiła aktualne zasady :p Championat za CAC tylko dla psów, które już posiadają championat kraju będącego członkiem FCI (w tym Polski ;) ) CAC może być z wystawy międzynarodowej lub krajowej ;) Grand Champion Ukrainy - 1 CAC dla psa, który posiada tytuł Championa Ukrainy. CAC może być z wystawy międzynarodowej lub krajowej ;)[/quote] no to sie pokusimy o championat :) Quote
panienkabubu Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 [quote name='Iwona1984']Fajne jakby może ktoś przynajmniej miejscowości przetłumaczył.[/quote] noooooo właśnie miałam ten sam problem :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
narisowa Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='Iwona1984']cos takiego znalazłam Champion: 4 CAC (w tym przynajmniej jeden na na kijowskich wystawach) od 4 sędziów okres 1 rok, dla psów zarejestrowanych w Rosji, Moldawii, Rumunii, Bułgarii, Estonii, na Litwie, Łotwie, Bialorusi jeśli ma championat we własnym kraju wystarczy 1 CAC (Polski nie dotyczy) lub 2 CAC otrzymane na kwietniowej wystawie w Kijowie[/quote] to są stare zasady przyznawania championatu. w 2007 roku zmieniły się władze związku na ukrainie i zmienili zasady przyznawania championatów. jak pies ma championat chociażby polski, to championem ukrainy zostaje po 1 cac, nawet z krajówki. co do miejscowości, to najbliżej rzeszowa - lwów, użhorod, chyba chmielnicki też niedaleko, czerniowce też w zasięgu, w kazdym bądż razie bliżej niż kijów. Quote
narisowa Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 31 I - 2 II kijów cacib 14 II charków cac 15 II charków cacib 7 - 8 III donieck cacib 23 III nikołajew cac 29 III donieck cac 11- 12 IV specjalistyczne w odessie 25 - 26 IV kijów cacib 2 - 3 V lwów cac i cacib 9 V czerniowce cac 9 - 10 V odessa cacib 16 - 17 V ługańsk cac i cacib 17 V sewastopol cac 23 V mariupol cac 25 V dniepropetrowsk cac 30 V rowno cac 30 V jałta cac 31 V sewastopol cac Quote
narisowa Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 31 V kirowograd cac 6 - 7 VI kijów cac i specjalistyczne 13 VI połtawa cac 14 VI sewastopol cac 14 VI charków cac 20 VI dniepropietrowsk cac 21 VI sumy cac 21 VI donieck cac 27 - 28 VI użhorod cac, cacib, specjalistyczne i to by była pierwsza połowa roku. tam między pomiędzy są wystawy o championaty poszczególnych ras - coś jak u nas klubowe, albo specjalistyczne Quote
mrowa23 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 a czy w ml. ch tez jest taka zasada? ta rozpiska to na 09 rok? Quote
Frytela Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [quote name='mrowa23']a czy w ml. ch tez jest taka zasada? ta rozpiska to na 09 rok?[/quote] Tak, jezeli pies ma ml ch pl to jak tam zdobedzie CAJC to zostaje ml ch ua, ale nie wiem jak jest z tym CAJC`em, ktos mi z ukrainy mowil ze moze byc z krajowki, wiec nie wiem. Jezeli nie ma ml ch pl, tak jak moja Chilli to musi zdobyć 3 x CAJC. Mojej brakuje tylko jednego :) Tak to rozpiska na 2009 :) Quote
Sensuel Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Przepraszam, a ja mam takie pytanie :oops: Do kiedy są zgłoszenia na wystawę 2 - 3 V - lwów i miałam bym ogromną prośbę przyblizyć w 2 zdaniach jak zgłaszać psa na wystawę. - czy jest jakiś formularz, a może mail albo jeszcze inne cuda wianki. Z ich językiem to ja nie jestem na Ty i nic nie rozumiem :oops: Quote
Frytela Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [quote name='Sensuel']Przepraszam, a ja mam takie pytanie :oops: Do kiedy są zgłoszenia na wystawę 2 - 3 V - lwów i miałam bym ogromną prośbę przyblizyć w 2 zdaniach jak zgłaszać psa na wystawę. - czy jest jakiś formularz, a może mail albo jeszcze inne cuda wianki. Z ich językiem to ja nie jestem na Ty i nic nie rozumiem :oops:[/quote] Za chwile wysylam PRIVA :) Quote
McDzik Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 To ja też poproszę, bo wystawa rzut beretem :) Quote
Frytela Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Wiec tu napisze xD Zgłoszenia na sierpniowy lwów wysyłałam mailem. Opłate robilam na miejscu, nie wiem jak teraz. Tu macie zgloszenia (do 10 kwietnia) Cacib- [URL="http://ksulviv.org/userfiles/CACIB%202009.doc"]http://ksulviv.org/userfiles/CACIB%202009.doc[/URL] CAC- [URL]http://ksulviv.org/userfiles/CAC%202009.doc[/URL] a tu na chyba specjalistyczną goldenów, labradorów, francuskich bulldogów i grzywaczy - [URL]http://ksulviv.org/userfiles/Specialized%20Monopedigree.doc[/URL] oplaty: CACIB - 40 euro CAC - 35 euro specjalistyczna - 25 euro Quote
Juta Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 A czy na ichniejszych wystawach tak krajowych jak i międzynarodowych CAC przyznawane jest w każdej klasie czy tylko jeden na płeć jak w Białorusi np? I czy w klasie championów też przyznawane jest CAC? Quote
Juta Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Już zgłupiałam.... Na CACIBowej też przyznają CAC? Czy tylko na tej krajowej?:oops::roll::p Czy ja też mogę prosić o Priva na temat tej lwowskiej majowej?:cool3: Quote
AnkaW Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Juta, u nich jest tak samo jak u nas, cace są w każdej klasie i dla psów i dla suk i na CACIBie i na krajówkach. Quote
Kasia_i_Łukasz Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='Frytela']Wiec tu napisze xD Zgłoszenia na sierpniowy lwów wysyłałam mailem. Opłate robilam na miejscu, nie wiem jak teraz. Tu macie zgloszenia (do 10 kwietnia) Cacib- [URL]http://ksulviv.org/userfiles/CACIB%202009.doc[/URL] CAC- [URL]http://ksulviv.org/userfiles/CAC%202009.doc[/URL] a tu na chyba specjalistyczną goldenów, labradorów, francuskich bulldogów i grzywaczy - [URL]http://ksulviv.org/userfiles/Specialized%20Monopedigree.doc[/URL] oplaty: CACIB - 40 euro CAC - 35 euro specjalistyczna - 25 euro[/quote] [B]Frytela, [/B]ja mam jeszcze takie pytanie odnośnie ogólnie wystaw na Ukrainie. Czy aby wjechać z psem na Ukrainę wystarczy paszport + szczepienie na wściekliznę + tatoo lub chip? Czy konieczne są również badania na przeciwciała? Z góry dziękuję za pomoc :lol: Quote
Recommended Posts