Jump to content
Dogomania

UKRAINA - spis wystaw 2009 +jak zrobić championat Ukrainy

Recommended Posts

Posted

No tak, porwałam się z motyką na słońce :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Nie umiem czytać po rosyjsku :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

To może ja podam link: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[url=http://www.uku.com.ua/shows_champ/index.html]Spis wystaw na Ukrainie[/url]

Jak zrobić Championat?

[B]Młodzieżowy[/B]: 3 JCAC, jeśli ma championat wystarczy 1 JCAC

[B]Champion[/B]:
- 6 CAC na wystawach krajowych od conajmniej 5 sędziów, odstęp pomiedzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej 1 rok i 1 dzień
- 4 CAC w tym jeden na wystawie międzynarodowej, odstęp pomiedzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej półroku
- 2 CAC na wystawach międzynarodowych
- na championatach rasy dla najlepszego psa i suki
- jeśli ma championat wystarczy 1 CAC

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panienkabubu jest jreszcze grand champion, wiem ze jak sie dostanie 2 CAC`a (jesli ma sie ch wlasnego kraju) to pies zostaje grand championem a co do dluzszych procesow tto nie pomoge ;)

Iwona, jak ostatnio szukalam wystaw dosc blisko to troche poznalam tych miejscowosci, moge pomoc troche jakby co

Posted

[quote name='Frytela']Panienkabubu jest jreszcze grand champion, wiem ze jak sie dostanie 2 CAC`a (jesli ma sie ch wlasnego kraju) to pies zostaje grand championem a co do dluzszych procesow tto nie pomoge ;)

Iwona, jak ostatnio szukalam wystaw dosc blisko to troche poznalam tych miejscowosci, moge pomoc troche jakby co[/quote]

Paulina to zapodaj te miejscowosci bo ja ni w zab po ichniejszemu nie kumam

Posted

[quote name='panienkabubu']No tak, porwałam się z motyką na słońce :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Nie umiem czytać po rosyjsku :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

To może ja podam link: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[URL="http://www.uku.com.ua/shows_champ/index.html"]Spis wystaw na Ukrainie[/URL]

Jak zrobić Championat?

[B]Młodzieżowy[/B]: 3 JCAC, jeśli ma championat wystarczy 1 JCAC

[B]Champion[/B]:
- 6 CAC na wystawach krajowych od conajmniej 5 sędziów, odstęp pomiedzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej 1 rok i 1 dzień
- 4 CAC w tym jeden na wystawie międzynarodowej, odstęp pomiedzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej półroku
- 2 CAC na wystawach międzynarodowych
- na championatach rasy dla najlepszego psa i suki
- jeśli ma championat wystarczy 1 CAC[/quote]

a nie ma przypadkiem takiego przepisu ze jeden cac musi być z miedzynarodówki w Kijowie???

Posted

cos takiego znalazłam

Champion: 4 CAC (w tym przynajmniej jeden na na kijowskich wystawach) od 4 sędziów okres 1 rok, dla psów zarejestrowanych w Rosji, Moldawii, Rumunii, Bułgarii, Estonii, na Litwie, Łotwie, Bialorusi jeśli ma championat we własnym kraju wystarczy 1 CAC (Polski nie dotyczy) lub 2 CAC otrzymane na kwietniowej wystawie w Kijowie

Posted

Iwona dzis nie mam czasu niestety, bede mogla dopiero po niedzieli, robie wlasnie wypad do Kijowa ;)
Jak wroce to wszystko rozpisze

Co do tego co napisalas, teraz to juz dotyczy polski, kilka psow z polski zrobilo ch ua na jednej wystawie.
To samo z młodziezowka

Posted

[quote name='Frytela']Iwona dzis nie mam czasu niestety, bede mogla dopiero po niedzieli, robie wlasnie wypad do Kijowa ;)
Jak wroce to wszystko rozpisze

Co do tego co napisalas, teraz to juz dotyczy polski, kilka psow z polski zrobilo ch ua na jednej wystawie.
To samo z młodziezowka[/quote]

ok

powodzenia w Kijowie :)

jak moge ladnei prosić jajk wrocisz stawke astów :P

aa jakby fotki były to wogole kosmos:multi:

Posted

Iwona1984 to co znalazłaś to stare zasady przyznawania championatu ;)

panienkabubu wkleiła aktualne zasady :p

Championat za CAC tylko dla psów, które już posiadają championat kraju będącego członkiem FCI (w tym Polski ;) ) CAC może być z wystawy międzynarodowej lub krajowej ;)

Grand Champion Ukrainy - 1 CAC dla psa, który posiada tytuł Championa Ukrainy. CAC może być z wystawy międzynarodowej lub krajowej ;)

Posted

[quote name='efra-husky']Iwona1984 to co znalazłaś to stare zasady przyznawania championatu ;)

panienkabubu wkleiła aktualne zasady :p

Championat za CAC tylko dla psów, które już posiadają championat kraju będącego członkiem FCI (w tym Polski ;) ) CAC może być z wystawy międzynarodowej lub krajowej ;)

Grand Champion Ukrainy - 1 CAC dla psa, który posiada tytuł Championa Ukrainy. CAC może być z wystawy międzynarodowej lub krajowej ;)[/quote]

no to sie pokusimy o championat :)

Posted

[quote name='Iwona1984']cos takiego znalazłam

Champion: 4 CAC (w tym przynajmniej jeden na na kijowskich wystawach) od 4 sędziów okres 1 rok, dla psów zarejestrowanych w Rosji, Moldawii, Rumunii, Bułgarii, Estonii, na Litwie, Łotwie, Bialorusi jeśli ma championat we własnym kraju wystarczy 1 CAC (Polski nie dotyczy) lub 2 CAC otrzymane na kwietniowej wystawie w Kijowie[/quote]

to są stare zasady przyznawania championatu. w 2007 roku zmieniły się władze związku na ukrainie i zmienili zasady przyznawania championatów. jak pies ma championat chociażby polski, to championem ukrainy zostaje po 1 cac, nawet z krajówki.

co do miejscowości, to najbliżej rzeszowa - lwów, użhorod, chyba chmielnicki też niedaleko, czerniowce też w zasięgu, w kazdym bądż razie bliżej niż kijów.

Posted

31 I - 2 II kijów cacib
14 II charków cac
15 II charków cacib
7 - 8 III donieck cacib
23 III nikołajew cac
29 III donieck cac
11- 12 IV specjalistyczne w odessie
25 - 26 IV kijów cacib
2 - 3 V lwów cac i cacib
9 V czerniowce cac
9 - 10 V odessa cacib
16 - 17 V ługańsk cac i cacib
17 V sewastopol cac
23 V mariupol cac
25 V dniepropetrowsk cac
30 V rowno cac
30 V jałta cac
31 V sewastopol cac

Posted

31 V kirowograd cac
6 - 7 VI kijów cac i specjalistyczne
13 VI połtawa cac
14 VI sewastopol cac
14 VI charków cac
20 VI dniepropietrowsk cac
21 VI sumy cac
21 VI donieck cac
27 - 28 VI użhorod cac, cacib, specjalistyczne
i to by była pierwsza połowa roku. tam między pomiędzy są wystawy o championaty poszczególnych ras - coś jak u nas klubowe, albo specjalistyczne

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='mrowa23']a czy w ml. ch tez jest taka zasada?
ta rozpiska to na 09 rok?[/quote]

Tak, jezeli pies ma ml ch pl to jak tam zdobedzie CAJC to zostaje ml ch ua, ale nie wiem jak jest z tym CAJC`em, ktos mi z ukrainy mowil ze moze byc z krajowki, wiec nie wiem.
Jezeli nie ma ml ch pl, tak jak moja Chilli to musi zdobyć 3 x CAJC.
Mojej brakuje tylko jednego :)

Tak to rozpiska na 2009 :)

Posted

Przepraszam, a ja mam takie pytanie :oops:
Do kiedy są zgłoszenia na wystawę 2 - 3 V - lwów
i miałam bym ogromną prośbę przyblizyć w 2 zdaniach jak zgłaszać psa na wystawę.
- czy jest jakiś formularz, a może mail
albo jeszcze inne cuda wianki.

Z ich językiem to ja nie jestem na Ty i nic nie rozumiem :oops:

Posted

[quote name='Sensuel']Przepraszam, a ja mam takie pytanie :oops:
Do kiedy są zgłoszenia na wystawę 2 - 3 V - lwów
i miałam bym ogromną prośbę przyblizyć w 2 zdaniach jak zgłaszać psa na wystawę.
- czy jest jakiś formularz, a może mail
albo jeszcze inne cuda wianki.

Z ich językiem to ja nie jestem na Ty i nic nie rozumiem :oops:[/quote]
Za chwile wysylam PRIVA :)

Posted

Wiec tu napisze xD
Zgłoszenia na sierpniowy lwów wysyłałam mailem.
Opłate robilam na miejscu, nie wiem jak teraz.
Tu macie zgloszenia (do 10 kwietnia)
Cacib- [URL="http://ksulviv.org/userfiles/CACIB%202009.doc"]http://ksulviv.org/userfiles/CACIB%202009.doc[/URL]
CAC- [URL]http://ksulviv.org/userfiles/CAC%202009.doc[/URL]
a tu na chyba specjalistyczną goldenów, labradorów, francuskich bulldogów i grzywaczy - [URL]http://ksulviv.org/userfiles/Specialized%20Monopedigree.doc[/URL]

oplaty: CACIB - 40 euro
CAC - 35 euro
specjalistyczna - 25 euro

Posted

A czy na ichniejszych wystawach tak krajowych jak i międzynarodowych CAC przyznawane jest w każdej klasie czy tylko jeden na płeć jak w Białorusi np? I czy w klasie championów też przyznawane jest CAC?

Posted

Już zgłupiałam.... Na CACIBowej też przyznają CAC? Czy tylko na tej krajowej?:oops::roll::p
Czy ja też mogę prosić o Priva na temat tej lwowskiej majowej?:cool3:

Posted

[quote name='Frytela']Wiec tu napisze xD
Zgłoszenia na sierpniowy lwów wysyłałam mailem.
Opłate robilam na miejscu, nie wiem jak teraz.
Tu macie zgloszenia (do 10 kwietnia)
Cacib- [URL]http://ksulviv.org/userfiles/CACIB%202009.doc[/URL]
CAC- [URL]http://ksulviv.org/userfiles/CAC%202009.doc[/URL]
a tu na chyba specjalistyczną goldenów, labradorów, francuskich bulldogów i grzywaczy - [URL]http://ksulviv.org/userfiles/Specialized%20Monopedigree.doc[/URL]

oplaty: CACIB - 40 euro
CAC - 35 euro
specjalistyczna - 25 euro[/quote]

[B]Frytela, [/B]ja mam jeszcze takie pytanie odnośnie ogólnie wystaw na Ukrainie. Czy aby wjechać z psem na Ukrainę wystarczy paszport + szczepienie na wściekliznę + tatoo lub chip? Czy konieczne są również badania na przeciwciała?
Z góry dziękuję za pomoc :lol: