Jump to content
Dogomania

Kochane ROTULCE proszą o domki- tylko do wyboru, bo kolor jedyny ;) WROCŁAW

Recommended Posts

Posted

Czyli wrocławskie schronisko i jego przybytki-zbytki.

DO ADOPCJI (psy i suczki):

1. NIUNIUŚ, ciepła klucha- chłopak typowo mieszkaniowy. Przywiązany do drzewa przy komisariacie policji:angryy: Przywieziony przez straż miejską do schronu. KLASYCZNY NIUNIUŚ. Tylko kto by chciał 7-dmio letniego, spokojnego, ułożonego, grzecznego, kompletnie nieagresywnego do żadnego stworzenia na ziemi rottweilera???

Negri mnie wyręczyła w wyciąganiu rotulca :)

2. NIUNIA... Ta piękna rottweilerka została oceniona na ok. 10 lat. Jest miła, posłuszna,cicha, bardzo łagodna zarówno do ludzi, jak i do zwierząt. Ładnie chodzi na smyczy. Bardzo wdzięczne i przyjemne stworzenie! Nie sprawia absolutnie żadnych problemów.Jej jedynym, akutalnym problemem jest wiek.I właśnie z jego powodu może zostać uśpiona.Potrzebuje bardzo pilnie domku stałego, lub chociażby tymczasowego!

Nr schroniskowy 54/09, nr na szyi 301. Sunia jest zaszczepiona, odrobaczona, zachipowana, wraz z książeczką zdrowia.

Więcej fotek sunieczki oraz info w poniższym linku:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/10-letnia-rottweilerka-uratuj-jej-zycie-pilne-130579/

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MA DOM!

DLA OSOBY ŁAGODNEJ, STANOWCZEJ I UMIEJĄCEJ! PRACOWAĆ Z PSEM.

2. Mlody gniewny- chlopak tylko i wyłącznie do szkolenia! Do wzięcia od zaraz, ponieważ prosto z mieszkanka od właścicieli (wrrrr!) Młodziutka, niedoświadczona, drobna dziewczyna przyszła z dzieckiem oddać tego wychuchanego kloca w kolczatce i kiedy usłyszała, że ma mu poszukać najpierw domu to go przywiązała kawałek za schronem :/ Kompletnie niczego nie nauczony! Nawet chyba głupiego siad nie umie. Rozhukany, szałaput i oszołom w jednym. Taki głupi, jak szczeniak, a taki wielki jak dorosły. Zaczątki dominanctwa i agresji na tle nerwowo-lękowym. W fajnych, doświadczonych rękach to będzie SUPER PIES! Tak mi się niesamowicie podoba, że gdyby nie Bruńcio to.... nie muszę kończyć;) Na wyrażenie "idziemy na spacerek" chciał za mną podążyć :) ROCZNY DO UŁOŻENIA I PRZEPIĘKNY!

Posted

[quote name='xmartix']a ten pierwszy ma zdjecie pyszczka z oczkami? bo tak to lepiej z adopcją
Niestety pyszczka nie chcial podnieść. Jest cholernie smutny, a ponieważ się nie znamy to wolę się na początku zaprzyjaźnić, a później łebek podnosić;)

Fotki lepsze będą na pewno- tak go nie zostawię. Ale to niestety dopiero w przyszłym tygodniu.

Dziękuję cioteczki za ogłoszenia! monika:loveu:

Posted

sa chetni ludzie z krakowa na rottka,wiek i plec obojetna ,ale co bardzo wazne : w domu jest 2 msc dziecko i pies musi byc nieagresywny i przetestowany na dzieci. Pisalam z ta pania na gg ,niedawno ich rottek odszedl ta TM i szybko szukaja nastepnego ,pies bedzie w mieszkaniu. moze byc mix ale zeby rottka przypominal , czy ktorys z wroclawiakow by sie nadawal? mam dzisiaj pani napisac wiadomosc ,aha i to jest pilne bo ci ludzie przeprowadzaja sie za dwa tygdnie i na nowe mieszkanie chcieliby juz piesa.

Posted

[quote name='Isadora7']

podlinkowany banerek dla roteczków z Wrocka:

:loveu:

Matko Moja Kochana- Znaczy się Isadorko!:loveu::loveu::loveu: No teraz to już muszę kogoś wywalić z podpisu:evil_lol:

Goska- na razie dwa i tfu, tfu, tfu nie ma więcej- i tak o dwa za dużo!:roll:

Posted

niestety zona tego pana stwierdzila ,ze lepszy bylby troche mlodszy psiak ,bo ona strasnie przezyla smierc tego ich i teraz chce mlodszego...ale bede z nimi jeszcze pisac...
i pooglaszam jeszcze tego biedaka,

Posted

[quote name='monika083']sa chetni ludzie z krakowa na rottka,wiek i plec obojetna ,ale co bardzo wazne : w domu jest 2 msc dziecko i pies musi byc nieagresywny i przetestowany na dzieci. Pisalam z ta pania na gg ,niedawno ich rottek odszedl ta TM i szybko szukaja nastepnego ,pies bedzie w mieszkaniu. moze byc mix ale zeby rottka przypominal , czy ktorys z wroclawiakow by sie nadawal? mam dzisiaj pani napisac wiadomosc ,aha i to jest pilne bo ci ludzie przeprowadzaja sie za dwa tygdnie i na nowe mieszkanie chcieliby juz piesa.
monika to świetna wiadomość!!! Ten siedmiolatek jak w mordę strzelił by się nadawał!!!!! To klucha barankowa- przetestuję oczywiście!!!!

Możesz mi na pw ich telefon, albo podaj IM MÓJ TELEFON 605095144- on w schronie nie ma żadnych szans!!!!:-(

Posted

monika083 napisał(a):
niestety zona tego pana stwierdzila ,ze lepszy bylby troche mlodszy psiak ,bo ona strasnie przezyla smierc tego ich i teraz chce mlodszego...ale bede z nimi jeszcze pisac...
i pooglaszam jeszcze tego biedaka,

Jak oni chcą do dziecka to niech wezmą jakąś rotteczkę z fundacji pomorskiej, niżej link- nie mogę coś linka wstawić...

...albo niech poczekają- do nas na pewno za niedługo jakaś dziewczynka fajna trafi:roll:

Posted

[quote name='Koperek']Nie ma sprawy ;) Ale podpowiedz, żeby weszli na stronę www.rottka.pl

Koperek,dzieki ,ale mysle.ze oni chyba znaja ta strone ,bo wlasnie pytali mnie o ta pierwsza sunie z grudziadza,ale ja nie potrafilam im nic powiedziec....czy Ty wiesz cos wiecej?

Posted

[quote name='monika083']Koperek,dzieki ,ale mysle.ze oni chyba znaja ta strone ,bo wlasnie pytali mnie o ta pierwsza sunie z grudziadza,ale ja nie potrafilam im nic powiedziec....czy Ty wiesz cos wiecej?
monika, a co oni tacy mało samodzielni?? Tam telefon przecież też jest:p lub mail. Można też komentarz puścić pod danym psem i zaraz ktoś z fundacji oddzwoni!

Posted

juz pisali pytajac o kilka suń :), niestety wymagania duże i nie waidomo jak będzie :). nie mam pojęia jak w schronie przetestowac rottka czy nie zje kanarka ;)

Posted

[quote name='GoskaGoska']http://www.dogomania.pl/forum/f28/rottkowate-dziecko-w-dt-dzieki-elzie-szukamy-domku-112395/#post11342863 - Monika moze ta rotkowata sunia mix ona mlodziutka i do ciebie jak najbardziej, jest u elizy milicz a dostala ją od dziewczyn z Wroclawia
To prawda Goska, ta sunia jest świetna do dzieci, gorzej z kotami i kanarkami (jak akacha pisze)... Tych na pewno nie zaakceptuje- ze słów Elzy.