Ato Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Chciałam zapytać czy lanolinę kosmetyczną dla psów (używam z 1All System) można zastąpić lanoliną farmaceutyczną? Nie znam się na tym zupełnie a tu jest tyle doświadczonych osób więc może ktoś próbował? Quote
werbena520 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [quote name='Ato']Chciałam zapytać czy lanolinę kosmetyczną dla psów (używam z 1All System) można zastąpić lanoliną farmaceutyczną? Nie znam się na tym zupełnie a tu jest tyle doświadczonych osób więc może ktoś próbował?[/quote] Dopiszę się bo też chciała bym wiedzieć:evil_lol: Quote
IraKa Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Próbowałam ;) i radzę zostać przy Allsystemie. Lanolina farmaceutyczna była w postaci stałej, zapach wiadomo :roll: I ni jak nie dało się tego wymieszać z odżywką i rozprowadzić na sierści. Stosując allsystema i ich zaleceń lanolina starcza naprawę na długo. Farmaceutyczna - wątpliwa oszczędność :evil_lol: No chyba że do smarowania opuszek na przykład. Quote
Elitesse Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 ja stosowalam lanoline farmaceutyczna - ale wymieszana pol na pol z oliwka dla dzieci - do smarowania lap w sniegowe dni coby sie sniegowe kulki nie robily - efekt super Quote
Ato Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Bardzo dziękuję za odpowiedź! W aptece powiedzieli mi, że jak się rozgrzeje tę lanolinę, to będzie w płynnej postaci. No ale jak IraKa przetestowała i nie była zachwycona, to chyba jednak zostanę przy psiej. Quote
IraKa Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Zdecydowanie nie byłam;) i musiałąm zużyć duuuuużo szamponu aby to z psa zmyć. Ja na miniaturowego , mocno obrośniętego pudla zużywam lanoliny zgodnie z instrukcją czyli 1 łyżeczkę. Musisz po prostu spróbować jaka ilość będzie odpowiednia dla twojego psa dla uzyskania porządanego efektu : mniej lub bardziej natłuszczony włos. Do butelki (mi wystarcza taka 330 ml) wlewam odżywkę (1 łyżka) do tego dodaję łyżeczkę lanolin, następnie uzupełniam do 1/3 dobrze ciepłą wodą (to co leci z kranu) i mieszam. Poczym uzupełniam do końca wodą też ciepłą. Wylewam w miarę rónomiernie na wilgotnego psa, czekam ok. 5 min. i spłukuję ciepłą wodą. Lanolina zostaje na włosie i pod wpływem ciepłej wody jeszcze się rozprowadzi po włosie a później dodatkowo pod wpływem szczotki i suszarki. Miłej zabawy;) Quote
Guest p1142589 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 An [url=http://www.achrfuelpump.com/oxygen-sensor-china-86/]oxygen sensor[/url], or lambda sensor, is an electronic device that measures the proportion of oxygen (O2) in the gas or liquid being analyzed. Quote
lilix4 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 A jaką odzywke najlepiej urzyc i jaki szampon? Quote
Niuflandia Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Ma ktoś może do odkupienia,oddania lanolinę z all systemu ? Quote
Hawanka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [quote name='Niuflandia']Ma ktoś może do odkupienia,oddania lanolinę z all systemu ?[/QUOTE] tez bym była chetna ;) Quote
Recommended Posts