Jump to content
Dogomania

Wlkp - 3 pak - bez nadzieji -Pinia za TM[*] - pozostałe MAJĄ DOM!!!

Recommended Posts

Posted

Tak właśnie pomyślałam. Gdyby to było piwo to taki trzy-pak poszedł by jak woda.
Ale nie jest.
Tytułowy trzypak to:

Pinia

• - Czarka - Psotka

Niestety Pinia zimy 2009 nie przeżyła :-(

Na stronie schroniskowej piszą o nich tak:

"Są to trzy suczki. Pinia to już staruszka, Czarka to około 1,5 roczna suczka a Psotka (ta po prawej stronie zdjecia) też ma około 1,5 roku. . Suczki zostały odebrane przez inspektora TOZ i straż miejską, podczas 8 dniowej nieobecności właściciela. Wszystkie suczki zostały wysterylizowane. U Pini stwierdzono nowotwór macicy, mamy nadzieję, że wszystko bedzie dobrze :) "

Zobaczyłam je gdy pstrykałam zdjęcia wielkiemu psiakowi przy budzie. Nie bardzo mógł tam mieszkać bo w jego budzie zadomowiły się te trzy suczki. A on im na to po prostu pozwolił.
    Od tego czasu mam w oczach obraz trzech malutkich paskud, któe z domu trafiły do tej budy.
    Tamten pies już schronisko opuścił. One zostały.
    To napewno wielkie wyzwanie - ale byłoby cudnie gdyby udało się im wszystkim znaleźć dom. Jeden dom? Może zdarzają się cuda. W końcu idą święta.

To jeszcze kilka zdjęć:

Pinia

Psotka

Czarka

• Replies 52
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niezbyt dobre wieście ze schronu
    Czarka ma przewlekłą chorobę oczu. Oczka miała leczone - pojawia się na nich wydzielina ropna - ale to nawraca. W takich warunkach trudno będzie nad tym zapanować. To ona
    CZARKA

Posted

Pinia została odebrana wraz z czarką i pinią (prawdopodobnie córki) przez inspektora TOZ i straż miejską, podczas 8 dniowej nieobecności właściciela.

Pinia często domaga się pieszczot i bardzo ładnie prosi.

Pinia jest bardzo towarzyska i spokojna lubi być na kolanach i noszona na rękach...

Pinia powinna trafić do domu przed zima i mrozem dobrze by było żeby trafiła do domu z córkami...

• 2 weeks later...