Czarna_Owieczka Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Banerek jednak działa :cool3: czekamy na zdjęcia :D Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 [quote name='Czarna_Owieczka']Banerek jednak działa :cool3: czekamy na zdjęcia :D[/quote] Kilka prób metodą "prób i błędów i się udało" :cool3: Zdjatka będą jak się akumulator naładuje zawsze się rozładowuje gdy nie trzeba :angryy: Ale mogę dać jeszcze stare zdjątka jak to Nera poznawała pudełko od swojej karmy :cool3: Zakupiłyśmy Purina Dog Chow - co prawda suczka ją lubi ale jest po niej ciągle głodna :roll: I muszę dodatkowe pożywienie dawać m.in gotowane. Weterynarz powiedziała nam, że suczka ma tendencje żołądkowe skoro ma alergie na nabiał- mamy zakupywać karmę Royala jednak nie wiem czy aż tak dużą kwotę będę miała w kieszeni :evil_lol: Jaką wy tańsza karmę polecacie dla piesków z tendencjami żołądkowymi? A teraz totalne reklamowanie karm gdzie główną modelką jest Nera :evil_lol: [IMG]http://i36.tinypic.com/30j0dab.jpg[/IMG] [IMG]http://i38.tinypic.com/14lsygl.jpg[/IMG] Quote
Cavy Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [quote name='Nera-']Dziękuje dziewczyny :cool3: Tak tak poczta pantoflowa idzie szybko :eviltong: Czarna_Owieczka ja nadal nie wiem jak to zrobić żeby było zdjęcie a jak się kliknie to wchodzi w galerie :oops: Dzisiaj śnieg dla niej aż po brzusio :crazyeye: Poza tym było tyle psich pokus do poznania a ona nie mogla ze względu na lek który działa dość dlugo :placz: Jutro napewno bedziemy mogly sie poznac bo jak [B]narazie to tylko ma 2 koleżanki - może w przyszlosci bedzie ich hmmm o 100 wiecej?[/B] :evil_lol: Napewno jutro bedą zdjęcia :razz:[/quote] A może jakiegoś kolegę pozna? :razz: :evil_lol: Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 [quote name='Cavy']A może jakiegoś kolegę pozna? :razz: :evil_lol:[/quote] Kolegów się boi :diabloti: Ucieka w wielkiej panice za pańcie z mina "weź ich ode mnie" :cool3: A co ja mam z nim zrobić sami podchodzą- ma kobitka wzięcie taka młoda a już ma kilku amantów :evil_lol: Quote
Czarna_Owieczka Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 O karmę to najlepiej zapytać na dogo w dziale żywienie ;) Poczytaj może o: -karma dla psów z problemami żołądkowymi - Hill's [URL="http://www.telekarma.pl/p144/hills.canine.adult.sensitive.stomach.12.kg.htm"]klik[/URL] tyle że jest dla dorosłych, nie wiem czy jest odpowiednik dla szczeniąt -kurczak z owsem, owoce i warzywa - Acana [URL="http://www.telekarma.pl/p1076/acana.puppy.small.breed.3.kg.htm"]klik[/URL] Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 [quote name='Czarna_Owieczka']O karmę to najlepiej zapytać na dogo w dziale żywienie ;) Poczytaj może o: -karma dla psów z problemami żołądkowymi - Hill's [URL="http://www.telekarma.pl/p144/hills.canine.adult.sensitive.stomach.12.kg.htm"]klik[/URL] tyle że jest dla dorosłych, nie wiem czy jest odpowiednik dla szczeniąt -kurczak z owsem, owoce i warzywa - Acana [URL="http://www.telekarma.pl/p1076/acana.puppy.small.breed.3.kg.htm"]klik[/URL][/quote] Acane 3kg mamy w planach jak zakonczymy tą ;) Co do hillsa daje jej z tego puszki- mowiac Bogiem a prawdą je je ale z nie tak wielkim apetytem jak Purine :shake: Quote
Czarna_Owieczka Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Z tego co wiem purina nie jest najlepszą karma :) produkuje tez karmy typu darling, więc może też ma składnik który sprawia że psy ją chętniej jedzą. Napisz do producentów z prośbą o próbki ;) Quote
Cambel&Megi Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [quote name='Nera-']Acane 3kg mamy w planach jak zakonczymy tą ;-) Co do hillsa daje jej z tego puszki- mowiac Bogiem a prawdą je je ale z nie tak wielkim apetytem jak Purine :shake:[/QUOTE] Tu raczej nie chodzi o to, co je z większym apetytem...bo założę się, że jakbyś dała kilka lepszych karm, a obok nich np. Chappi czy Pedigree, to na pewno wybrałaby je. Te wszystkie substancje zapachowe, etc...PDC tak jak Ci pisałam, też nie uważam za dobrą karmę. Hills'a jak najbardziej polecam. I mam nadzieję, że wiesz, żeby nie czekać aż worek się skończy, karmę zmienia się stopniowo, mieszając obydwie, starą i nową. Na jakim tle są te problemy żołądkowe, i jak to się objawia.. ? I taka aluzja, jeśli chodzi o zdjęcia. Maleństwo się rozwija, jeszcze te wycieki z oczu, nie narażaj ich ciągle na mocny błysk. Myślę, że przy fajnym aparacie poradzisz sobie, żeby zrobić nawet lepsze zdjęcia - bez lampy. Edit: [B]Czarna Owieczka[/B], Purina owszem produkuje darling, ale także Pro Plan, która jest bardzo dobrą karmą. Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 [quote name='Cambel&Megi']Tu raczej nie chodzi o to, co je z większym apetytem...bo założę się, że jakbyś dała kilka lepszych karm, a obok nich np. Chappi czy Pedigree, to na pewno wybrałaby je. Te wszystkie substancje zapachowe, etc...PDC tak jak Ci pisałam, też nie uważam za dobrą karmę. Hills'a jak najbardziej polecam. Na jakim tle są te problemy żołądkowe, i jak to się objawia.. ? I taka aluzja, jeśli chodzi o zdjęcia. Maleństwo się rozwija, jeszcze te wycieki z oczu, nie narażaj ich ciągle na mocny błysk. Myślę, że przy fajnym aparacie poradzisz sobie, żeby zrobić nawet lepsze zdjęcia - bez lampy.[/quote] Wymioty jednak pojawiają się po niewielkiej dawce nabiału :shake: Co do zacieków juz sobie z tym radzimy- mamy 2 lekarstwa zarówno na przemywanie jak i na zakraplanie. Co do błysku- eliminujemy do cna ;) Quote
C&B Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Nie wiem czy się dobrze wczytuje , ale masz problemy z doborem karmy dla psa z problemami żołądkowymi ? Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 [quote name='Domka_Czika']Nie wiem czy się dobrze wczytuje , ale masz problemy z doborem karmy dla psa z problemami żołądkowymi ?[/quote] Wiesz nie tyle z doborem co dobraniem takiej żeby i działała i była w miare przystępnej cenie. Quote
C&B Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [quote name='Nera-']Wiesz nie tyle z doborem co dobraniem takiej żeby i działała i była w miare przystępnej cenie.[/quote] Moja ma duże problemy z żołądkiem i je Royal Canin i sprawdza się rewelacyjnie . Cena w miarę jak na taki produkt ;) Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 [quote name='Domka_Czika']Moja ma duże problemy z żołądkiem i je Royal Canin i sprawdza się rewelacyjnie . Cena w miarę jak na taki produkt ;)[/quote] Moja psina tez będzie pekinczykowata ;) Co do Royala zobacze jak bedzie z pieniedzmi gdy skonczy sie ta karma ;) Quote
C&B Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [quote name='Nera-']Moja psina tez będzie pekinczykowata ;) Co do Royala zobacze jak bedzie z pieniedzmi gdy skonczy sie ta karma ;)[/quote] Czika to też kundelek , bo tak mówią specjaliści popierający akcje : Rodowodowy=Rasowy Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 [quote name='Domka_Czika']Czika to też kundelek , bo tak mówią specjaliści popierający akcje : Rodowodowy=Rasowy[/quote] Bo to prawda ;) Jeżeli chodzi o Nere ma typowe mixowate cechy osobnika pekińczyka- ogon podwiniety oraz kudlaty będzie, przodozgryz, lekko "wyłupiaste" oczka, ksztalt głowy oraz rozszadzenie uszu oraz nosek :loveu: Quote
C&B Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [quote name='Nera-']Bo to prawda ;) Jeżeli chodzi o Nere ma typowe mixowate cechy osobnika pekińczyka- ogon podwiniety oraz kudlaty będzie, przodozgryz, lekko "wyłupiaste" oczka, ksztalt głowy oraz rozszadzenie uszu oraz nosek :loveu:[/quote] czyli pekińczykokształtna:evil_lol: Tak jak moja , tylko moja ma pychol tak wciśnięty i wyłup ma większy :evil_lol: Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 [quote name='Domka_Czika']czyli pekińczykokształtna:evil_lol: Tak jak moja , tylko moja ma pychol tak wciśnięty i wyłup ma większy :evil_lol:[/quote] Ty o Cziki przeszlosci cos wiesz- jestes o ten jeden krok do przodu :diabloti: Ja niewiem nic jedynie mogę się domyślac niestety :shake: Quote
C&B Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [quote name='Nera-']Ty o Cziki przeszlosci cos wiesz- jestes o ten jeden krok do przodu :diabloti: Ja niewiem nic jedynie mogę się domyślac niestety :shake:[/quote] Oj to nie najważniejsze liczy się teraźniejszość i przyszłość ;) Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Tak wiem jednak no są rzeczy których narazie nie przeskocze np. strach przed mezczyznami oraz strach przed psami samcami- prawie by mi sie dzisiaj ze smyczy wyrwala ze strachu jak podszedl do niej jakis kundelek z wlascicielem trzymajacy go na smyczy :roll: Quote
Amor Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [quote name='Nera-']Tak wiem jednak no są rzeczy których narazie nie przeskocze np. strach przed mezczyznami oraz strach przed psami samcami- prawie by mi sie dzisiaj ze smyczy wyrwala ze strachu jak podszedl do niej jakis kundelek z wlascicielem trzymajacy go na smyczy :roll:[/quote] Podobnie miał mój zmarły piesek Rokuś [*]. Od kiedy poznał Amora zmienił się nie do poznania. [URL]http://i38.tinypic.com/14lsygl.jpg[/URL] Śliczna :loveu: Quote
C&B Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Tak samo jak z moją dawno psinką Kamulcią... :-( Mój tata ja przywiózł małą .... Bała się facetów ,a inne psy atakowała :-( Quote
:: FiGa :: Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Znalazłam sekundkę i przejrzalam galerię :) Cudna sunia, dużo zdrówka jej życzymy! Rośnij pięknie mała :) Quote
Cavy Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [quote name='Nera-']Tak wiem jednak no są rzeczy których narazie nie przeskocze np. strach przed mezczyznami oraz strach przed psami samcami- prawie by mi sie dzisiaj ze smyczy wyrwala ze strachu jak podszedl do niej jakis kundelek z wlascicielem trzymajacy go na smyczy :roll:[/quote] Kurcze, to niedobrze. Mała ma lęk :placz: Mam nadzieje że jakoś to "ucichnie" do czasu naszego spotkania, bo fajnie by było jak by się zaprzyjaźnili :loveu: Życzę małej dużo zdrówka. Na pewno poradzicie sobie z tymi wszystkim chorobami i problemami. Trzymam kciuki :multi: Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 [quote name='Cavy']Kurcze, to niedobrze. Mała ma lęk :placz: Mam nadzieje że jakoś to "ucichnie" do czasu naszego spotkania, bo fajnie by było jak by się zaprzyjaźnili :loveu: Życzę małej dużo zdrówka. Na pewno poradzicie sobie z tymi wszystkim chorobami i problemami. Trzymam kciuki :multi:[/quote] Kochana nie boj nic do lutego wszystko bedzie dobrze i bedzie sie Nercia swietnie z Tofikiem bawic :loveu: Quote
Cavy Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Mam nadzieję :razz: my na pewno też się będziemy świetnie bawiły :diabloti: Może jakieś nowe fotki? :cool3: Quote
Recommended Posts