Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Takie rzeczy sie wolno psują: pasztety są ważne przez 2 lata, kotlety też, a kiełki pół. Wszystko też zależy od chęci.

A veganie to schizowcy, laktowegetarianie tez(oni nie jedzą mleka ani jego przetworow)

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Heh, kielki kiedys sama "hodowalam" w takim pudeleczku specjalnym,ale mi sie znudzilo :P ale wiesz, kupie sobie takie pasztety i ciagle ich ni bede jesc przez 2 lata ;) a kotlety sa ble ;) Jestem wybredna moze,ale mi by sie najbardziej przydal super zaopatrzony warzywniak :P A narazie musze sie cieszyc z tego co mam :)

Posted

wegetarianie tylko miesa. niektorzy niezaliczaja ryb do miesa (bo niby ryba nie czuje itp.), wiec jedza ryby. ale to tez sa tacy co jedza i co nie jedza ;)

A tamci nie pamietam jak sie nazywaja

Posted

Nio ryby jedza, ale wiecie ostatnio byl artykul ( chyba w ktoryms ) z dziennikow ze ryby jednak odczuwaja bol, i jakos to byo udowowodnione, ale z reszta i tak u nich trudno zauwazyc to bo sa nieme ;) i niewydaja dzwekow

Posted

To jedza pieczywo ryzowe,albo mace ;) Ehh.. ja to bym nie mola sobie tak niektorych rzeczy odmawiac ! Tzn. niby gdybym byla od malego przyzwyczajona ze czegos i zcegos mam niejsc, to bym pewnie nie lubiala :)

Posted

Ja to nie potrafie odmówić sobie kilku potraw np.:

- pomidorów ze śmietaną

- płatków CINI MINIS z mlekiem

- kurczaka po meksykańsku

- i czekolady

A tak w ogóle to uwielbiał kuchnię śródziemnomorską. Ciekawe czy małże i krewetki odczuwają ból?? :-?

Posted

O.K widze tu małe zamieszanie. Oto słowniczek :lol: :

-wegetarianie-nie jedzą mięsa

-laktowegetarianie-nie jedzą miesa+mleka,jego przetworów i jajek

-weganie-jedzą same warzywa i owoce

-witarianie-jedzą to co samo obumarlo(np.jabłko), a skrajni noszą nawet maseczki na twarzy zeby jeszcze wchłaniać minimalne ilości żyjątek fruwających w powietrzu :o

Posted

Co do mięska jadam go mało, wolę rybki :facelick: :eating:

Lubię sałatki pod różną postacią. Ziemniaczki z koperkiem i kefirkiem. Pierozki ruskie, kluseczki śląskie z sosem. Oj i jeszcze wiele innych dań.

:eating:

Posted
Nio ryby jedza, ale wiecie ostatnio byl artykul ( chyba w ktoryms ) z dziennikow ze ryby jednak odczuwaja bol, i jakos to byo udowowodnione, ale z reszta i tak u nich trudno zauwazyc to bo sa nieme ;) i niewydaja dzwekow

Ten artykuł to w Gazecie Wyborczej,pt: Ból na wędce" :-?

Ostatnio regularnie kupuję Wyborczą,bo jest jedną z najgrubszych gazet,a makulatura teraz u mnie w cenie :lol: