Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja niedługo bedę mogła odebrać część pensji dozorcom :P Yuki zbiera wszystkie papierki folie itp. Ja nie mam sumienia rzucać ich na ziemie z powrotem no i wynoszę je do śmietnika. W sumie na osiedlu jest czysto, ale on ma talent i zawsze coś znajdzie. Dziś znalazł martwego sprasowanego zwierza przynajmniej wyglądało to na zwierza- obrzydliwe. Na szczęście sam to wypluł i nie musiałam mu tego na siłę wyrywać blee

Posted

Moja jest znowu MORDERCZYNIĄ !!!!! Ile razy jestem z nią na łące to szuka myszek, ryjówek itp. A jak jakąś wykopie.... to tylko ogonek wystaje z pyszczka. Tyle razy została skarcona, że teraz po każdym takim "posiłku" przychodzi ze skulonymi uszami-wie,że źle zrobiła ACH TEN INSTYNKT,I TAK JEST MOCNIEJSZY

Posted

my ostatnio na spacerku zagryzlismy jakiegos ptaszka.. sven szedl na dlugiej smyczy i zanim zdazylam go dorwac ptaszek byl juz biedny.. ehh te haszcze polowania.. ;)))

Posted

U mnie psy polują trochę dziwnie...

Manu, jak coś złapie, to puści na pierwszy mój okrzyk. :o Skąd mu się to wzięło, że tak się słucha w tym wypadku ???

Chinook natomiast poluje i zagryza (a raczej zamiętoli) dla zabawy. :) Złapie takiego kreta dajmy na to, lub myszkę i póki ona żyje i się jeszcze rusza, to ją puszcza, popodrzuca do góry, noskiem popycha, pomiętoli w pyszczku, a jak biedne stworzenie wyzionie ducha, to traci całe zainteresowanie nim. :-?

Posted

No O.K natura naturą a mi po prostu jest stasznie żal. Nie dość, że takie biedne krówki musza ginąć bo moje psy wżerają mięcho to jeszcze takie małe myszki muszą być najpierw ogłuszane łapami, a potem gilotynowane w paszczy..............( o.k to tylko pogląd wegetarianki :wink: ,ja nie moge znieść bezpotrzebnej śmierci)

Posted

Heh, u mnie z Nuka jest podbnie jak robi Chinook ;)

Nie zgadniecie co sie keidys stao :P U mnie po drodze do lasu sa takie stare domki, i takie duuze trawy :) Nuka czesto tam sobie w nich cos wynajdzie i tylko dupka jej wystaje ;) Noi raz cos dlugo jej schodzi,no ale oki odciagam ja, bo bylam przy lsie umowinona i patrze a tu na drodze sam ogonek jakiejs jaszczurki sobie tak sie kreci :PPP Troche sie przystarszylam i troche smiac mi ie chcialo,ale to nic...ide dalej, a nuka tak glowka w dol jakby jej cos wypadalo i sobie poorawia, ja patrze a tu siedze sobie jaszczurka :D Glowa do przodu i wszytsko obserwuje ;D Wygladalo to przekomicznie ( troche sie przstraszylamn:P ) heh, tak to wygaldalo jakby ona sobie poprostu u Nuki w pysku podrowowala :D,ale ja wyplula, bo wiedziala ze jadnak cos jest nie tak :D

Posted

kaska: ja tez nie jestem za niepotrzebnym zabijaniem, tez nie jem miesa.. ale u huskych to jest instynkt. one to kochaja i to jest czescia ich zycia.. pies jest po prostu w swoim zywiole jak biega.. i jak zabija.. takie one juz sa.. ;)

Posted

nie jadlam niesa przez 6 czy 7 lat.. pozniej [w zeszle wakacje] siedzielismy w domku [na koniach] i akurat nie bylio nic do jedzenia ani zadnej kasy wiec zaczelam jesc jakies parowki czy cos.. teraz znowu nie jem miesa ;))

Posted

heh.. ja nie jadlam miesa z troche mniej przekonujacych powodow.. poklocilam sie z ojcem [byl kiedys wspolwlascicielem masarni i zawsze mieso bylo w domu bo je przynosil] i robilam mu na zlosc.. pozniej tak zostalo.. jeszcze pozniej smak miesa mnie przyprawial o blee ;pp

a wegetarianizm wcale nie wymaga duzo pieniedzy.. po prostu zamiast kupiowac mieso kupujersz jarzyny.. i nie polega to na tym ze kiedy czlowiek jedzacy mieo ma na obiad kolteta schabowego, ziemniaki i salate to ty jesz ziemniaki z salata.. tak to faktycznie szybko mozna sie wykonczyc... ja jem bez miesa i wcale mnie to wiecej nie kosztuje niz jedzenie z miesem.. a kotleciki sojowe to swoja droga sa paskudne ;pp ;))

Posted

nom w sumie.. paprania sie z tym wszystkim pelno jest.. ale ja w sumie i tak jem jak akurat nie mam nic lepszego do roboty, czyli raz jem cos co zdaze akurat zlapac jak sie spiesze, a jak mam czas to wpieprzm jak slon ;pp wiec jak juz mam czas to moge pokombinowac.. ;))

Posted

W sumie Taj ma racje, zeby sobie czasamijakos urozmaicic swoj jadlospis i jakies danie, trzea w to wlozyc troszke wiecej czasu, a poza tym taki kurczaczek z kfc jest super :P A taki coleslaw ( jedynie ta salatka kojarzy mi ie z kfc ;) ) to swoja droga :) Sama lubie czesto robic sobie jakies dni wegetarianskie itp.ale jednak miesa choc troche trzeba jesc. Ale nie mysl wiosna, ze chcemy Cie na sile zmienic ;D

Posted

ehh.. urozmaicac nie znaczy jesc mieso.. ale ja i tak nie jestem tak sztywno wegetarianka - zdaza mi sie jesc mieso.. tyle ze wiekszosci po prostu nie lubie. [kielbasek z ogniska nie prrzepuszcze]

Posted

Tajraga to ja jem to samo co Ty (oprócz rolad). Nie przepadam za mięsem, najchętniej nie jadłabym go wogóle, ale rodzice mi każą. Ale mięso ograniczam jak tylko mogę, a nawet jak na obiad jem to znikome ilości :)

Posted

wiosna, nie chodzi m o urozmaicanie miesem, tylko jakimis dobrymi warzywami, niekoniecznie dostepnymi w naszym kraju, ( niestety ) ale ktore sa normalnie w sklepoch , w wawce i innych wiekszych miastach.Niestety moje miasto, jest male zacofane i biedne, ludzie nimaja pieniedzyna normalne warzywa, a co doipero o jakis wyszukanych,tzn juz sie all zminia bo cany niektore maleja, ale nadal nie mam jakiegos super wyboru, chocby w salatach :P 2 rodzaje na krzyz, zwykla i lodota, i tyle :\ cjhoc ta lodowa i tak ei awsze :P Ehh.. juz sie nei zale ;P

Posted

ja jestem wege już od paru dobrych lat. I na prawdę da się żyć i to jeszcze jak.... Aktywnie uprawiam sport, a anemii nigdy nie mialam....

Ale faktecznie trzeba rozsadnie jeść,z babką ze slepu ze zdrową żywnością jestem już na ty. Ale taż nie popadam w skrajności, jak babcia zrobi niedzielny rosól to go zjem, oby tylko nie plywała w nim oderwana kończyna ptaka, zgieta w konwulsywnym skurczu(moja koleżanka uwielbia tak mówić przy mnie o miesie"rozkaładająca się tkanka zwierzęca" :wink: )

Posted

Widzisz Kaśka, u mniejest taki problem ze taiego sklepu sie chyba niedoczekam, no chyba ze go sama otworze..ale i tak by pewnie zbankrutowal :( A nie bede robic przeciez zakupow na zapas i czekac az sie niektore popsuja :D