mastermind Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 witam, Kiedy i gdzie odbeda sie kolejne zawody frisbee? Gdzie moge nalezc najwazniejsze informacje na ten temat? Quote
Russellka Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Zawody odbywają się co roku w okolicach czerwca, sierpnia(?) i września. W tym roku były w Sopocie, Warszawie i Wrocławiu ;) Ale dokładniejsze informacje zawsze są podawane na tym forum w sporym odstępie czasu od zawodów ;) Quote
Ewelina & Hera Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Teraz najbliższe będą w maju... chyba w Chorzowie?:cool3: Quote
Cimi Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='Ewelina & Hera']Teraz najbliższe będą w maju... chyba w Chorzowie?:cool3:[/QUOTE] Zgadza się :lol:, chyba w długi weekend :) Quote
Marta & Figa Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='Alusia']A będą we Wrocławiu w 2009 r???[/quote] pewnie, ze będa :razz: 13-14 czerwca ;) Quote
Marysia&Pysia Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 OO to będziemy popatrzeć i pokibicować półsiostrze :cool1: Quote
Marta & Figa Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Dlaczego tylko kibicowac?! :mad: Jak juz jedziecie tyle to startowac macie !! :cool3: Duzo czasu jest do zawodów ;) Quote
drado Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Zawody 13-14 czerwca będą dość szczególne. Z jednej strony kwalifikacja Dog Chow Disc Cup, z drugiej strony jedna z trzech europejskich kwalifikacji do Finałów Światowych w Cartersville (USA). Składowi sędziowskiemu przewodniczyć będzie czołowa postać USDDN, założycielka tej organizacji, Mistrzyni Świata 97, znakomita trenerka Melissa Heeter. Z dużym prawdopodobieństwem będzie też Yachi Hirai ze swoim sensacyjnym synem Shaun'em i mam nadzieję, że obaj będa startowac w zawodach! Zapowiedziały się Słowenia, Słowacja, Czechy, Węgry, Niemcy, Rosja, może też Holandia, choć u nich dwa tygodnie później będzie kolejna kwalifikacja. To wszystko w niepowtarzalnej scenerii i atmosferze Parku Południowego. No i dość ważne, jeśli we Wrocławiu któremuś z polskich Teamów uda się zająć miejsce kwalifikujace do Finałów w USA, Sponsor obiecał znacząco pomóc w wyjeździe na zawody za ocean:-o. Z całą pewnością zawody we Wrocławiu będą kulminacją sezonu dogfrisbee w Polsce i jednymi z najważniejszych w Europie w 2009. lista zawodów DCDC [URL="http://www.discbusters.com/disc_cup_07_0.html"]Disc Busters![/URL] Quote
dog_master Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 O, Sopot jest :) Z jednej strony super, z drugiej - znów sobie nie pooglądam, za dużo rzeczy się dzieje na tej jednej wystawie ;( Trza się będzie do Wawy wybrać :razz: Quote
Marta & Figa Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 :crazyeye: no to wrocław zapowiada sie interesujaco :cool3: Quote
vpassione Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Young Dog jest tylko do 18 miesięcy? Nie ukrywam, że chciałam sukę zgłosić do youngów, bo na freestyle to możemy tylko popatrzeć :roll: Quote
Marta & Figa Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 ale w youngach też jest freestyle :roll: tyle, że zabronione są odbicia od ciała, flipy i wysokie skoki ;) Quote
dog_master Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 A do samego mini nie mozesz sie zglosic? Albo mozesz zglosic sie na calosc, a startowac tylko w mini. Quote
vpassione Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 [quote name='Marta & Figa']ale w youngach też jest freestyle :roll: tyle, że zabronione są odbicia od ciała, flipy i wysokie skoki ;)[/quote] Tak tak, tylko mi chodzi właśnie o te zabronione elementy. Jakieś podstawy mamy, ale nie ma szans, żebym psa przygotowała do freestylu z elemtanami wyżej wystarczająco dobrze(teraz suka ma 13 miesięcy, a przez zimę nie wiem jak rozłoży się dalsze talerzykowanie). A moim zdaniem nie ma sensu zgłaszać psa po to, by oglądać się w czołowej końcówce. Nad mini, to się w sumie jeszcze zastanowimy.. Quote
dog_master Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Dlatego jest kategoria starters ;) IMHO zawsze warto się zgłaszać, miło spędzisz dzień, będzie fun, zabawa, zdobędziecie doświadczenie i obycie z 'ringiem', publicznością, zobaczysz, jak pies zareaguje na tyle ludzi i Twoje nerwy.. ;) Quote
BBH Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 A tak przyszłościowo... Ktoś wie jaki jest dojazd do Chorzowa, w tym okresie?W sensie pociągowy, bo patrzyłem sobie i wszystko z przesiadkami :(A przesiadka z torbą, plecakiem, klatką i psem to mission impossible dla nas... a tak btw... w czasie Wrocławia odbywa się Puchar Ras w Polsce, przez co my odpadamy :( Quote
dog_master Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 O, pozwole sobie pociagnac temat offtopiczny ;) Wiadomo moze, gdzie ten Puchar Ras ma byc? ;> Tzn to, ze w Polsce, to wiem, i afair Fort to organizuje Quote
BBH Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Jaki moderator... :PPze strony fortu, na którą wystarczy wejśc :P"11-14.06.2009 Kozienice - sędzia: Tony Griffin (Wielka Brytania), Paolo Meroni (Włochy), Antonin Grygar (Czechy) International All Breeds Cup - Międzynarodowy Puchar Ras [url=http://www.iabc2009.pl]International All Breeds Cup 2009[/url] " Quote
BBH Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Jak dla kogo :cool1: A ja czekam na Chorzowian z odp, jak wygląda dojazd na wiosne:eviltong: Quote
myriad Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 BBH, do Chorzowa z Warszawy jedzie sie bardzo szybko i prosto niezaleznie od pory roku. InterCity do Katowic (2.5 godziny), a potem tramwajem (moze 15 minut). Quote
myriad Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Tak, w sensie tramwajem z Katowic. Na pewno tramwaj 6, nie pamietam ktore jeszcze, ale ze jestes bystry chopak, to sobie rade dasz :-) Quote
Karusia115 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Mam pytanie... czy z zawodami Frisbee jest tak samo jak z Agility i pies nie musi mieć rodowodu tylko wystarczy,że opiekun będzie w ZKwP ? Ile wy trenowaliście zanim pojechaliście na pierwsze zawody? Czy można zrobić tak,że moja siostra będzie zapisana w ZKwP (bo ja nie mam odpowiedniego wieku) a ja będę występować z psem? Quote
Recommended Posts