Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zawody odbywają się co roku w okolicach czerwca, sierpnia(?) i września. W tym roku były w Sopocie, Warszawie i Wrocławiu ;) Ale dokładniejsze informacje zawsze są podawane na tym forum w sporym odstępie czasu od zawodów ;)

• 2 weeks later...
Posted

Zawody 13-14 czerwca będą dość szczególne. Z jednej strony kwalifikacja Dog Chow Disc Cup, z drugiej strony jedna z trzech europejskich kwalifikacji do Finałów Światowych w Cartersville (USA). Składowi sędziowskiemu przewodniczyć będzie czołowa postać USDDN, założycielka tej organizacji, Mistrzyni Świata 97, znakomita trenerka Melissa Heeter. Z dużym prawdopodobieństwem będzie też Yachi Hirai ze swoim sensacyjnym synem Shaun'em i mam nadzieję, że obaj będa startowac w zawodach! Zapowiedziały się Słowenia, Słowacja, Czechy, Węgry, Niemcy, Rosja, może też Holandia, choć u nich dwa tygodnie później będzie kolejna kwalifikacja. To wszystko w niepowtarzalnej scenerii i atmosferze Parku Południowego.
No i dość ważne, jeśli we Wrocławiu któremuś z polskich Teamów uda się zająć miejsce kwalifikujace do Finałów w USA, Sponsor obiecał znacząco pomóc w wyjeździe na zawody za ocean:-o.
Z całą pewnością zawody we Wrocławiu będą kulminacją sezonu dogfrisbee w Polsce i jednymi z najważniejszych w Europie w 2009.
lista zawodów DCDC [URL="http://www.discbusters.com/disc_cup_07_0.html"]Disc Busters![/URL]

Posted

[quote name='Marta & Figa']ale w youngach też jest freestyle :roll: tyle, że zabronione są odbicia od ciała, flipy i wysokie skoki ;)[/quote] Tak tak, tylko mi chodzi właśnie o te zabronione elementy. Jakieś podstawy mamy, ale nie ma szans, żebym psa przygotowała do freestylu z elemtanami wyżej wystarczająco dobrze(teraz suka ma 13 miesięcy, a przez zimę nie wiem jak rozłoży się dalsze talerzykowanie). A moim zdaniem nie ma sensu zgłaszać psa po to, by oglądać się w czołowej końcówce.
Nad mini, to się w sumie jeszcze zastanowimy..

Posted

Dlatego jest kategoria starters ;)

IMHO zawsze warto się zgłaszać, miło spędzisz dzień, będzie fun, zabawa, zdobędziecie doświadczenie i obycie z 'ringiem', publicznością, zobaczysz, jak pies zareaguje na tyle ludzi i Twoje nerwy.. ;)

Posted

A tak przyszłościowo... Ktoś wie jaki jest dojazd do Chorzowa, w tym okresie?W sensie pociągowy, bo patrzyłem sobie i wszystko z przesiadkami :(A przesiadka z torbą, plecakiem, klatką i psem to mission impossible dla nas...
a tak btw... w czasie Wrocławia odbywa się Puchar Ras w Polsce, przez co my odpadamy :(

Posted

Jaki moderator... :PPze strony fortu, na którą wystarczy wejśc :P"11-14.06.2009 Kozienice - sędzia: Tony Griffin (Wielka Brytania), Paolo Meroni (Włochy), Antonin Grygar (Czechy) International All Breeds Cup - Międzynarodowy Puchar Ras [url=http://www.iabc2009.pl]International All Breeds Cup 2009[/url] "

• 1 year later...
Posted

Mam pytanie... czy z zawodami Frisbee jest tak samo jak z Agility i pies nie musi mieć rodowodu tylko wystarczy,że opiekun będzie w ZKwP ? Ile wy trenowaliście zanim pojechaliście na pierwsze zawody? Czy można zrobić tak,że moja siostra będzie zapisana w ZKwP (bo ja nie mam odpowiedniego wieku) a ja będę występować z psem?