agaga21 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='Marfi']Dzisiaj rano był telefon od pani z DT, że pies ma natychmiast stamtąd zniknąć - RATUNKUUUU!!!, nie mamy nigdzie miejsca dla Simony :(:(:( może jakiś hotelik w waszej okolicy? dlaczego NATYCHMIAST? czy sunia sprawia kłopoty? Quote
Marfi Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='Natussiaa']można prosic o więcej fotek? Więcej zdjeć w linku : http://picasaweb.google.pl/agamarfi76/Simona?feat=email# i kilka innych na stronie fundacji www.fundacjamaja.zielonka.pl w zakładce adopcje/suki. [quote name='agaga21']może jakiś hotelik w waszej okolicy? dlaczego NATYCHMIAST? czy sunia sprawia kłopoty? Niestety na hotelik nie ma kasy, teraz taka kieda, ze na karme ledwo starcza :(. Co do przyczyny to Simona bardzo lubi kopać doły włącznie z podkopywaniem kojca, do którego czesto wsadza ją opiekunka, ta pani to ok. 80 letnia starsza kobieta która ma pod opieką stado kotów i 4 psy. Każdy by zwariował widząc jak biegają inne psy a samemu trzeba siedzieć w zamknięciu :(. Odpowiedni dom dla Simony to taki w którym wykopane dołki nie będą przciwwskazaniem, ogólnie suczka jest cudowna, bardzo dużo w niej miłości do ludzi i innych zwierząt, zarówno psów jak i kotów. Simona reaguje nerwowo podczas karmienia bo musi pilnować swojej miski, zeby pozostała 3 nie pomogła jej opróżnić. ;). Quote
fioneczka Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 beataczl napisał(a):Czy suczka jest wysterylizowana? z wątku wynika że tak Quote
beataczl Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Widzę zdjęcie - jest. Jak nie będzie wyjścia piszcie do mnie w sprawie DT. na PW. Jestem z Pomorza. Quote
Kana Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Suuper!! Beataczl jak będziesz potrzebowala pomocy w zdjęciach, ogloszeniach albo czymś to pisz ;) Super by bylo jakby Simona do Ciebie na DT pojechala!! Trzymam kciuki ! Quote
beataczl Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 na watku ,, przygarnę psa'' jest nowy - zaadoptuje amstaffa - czy może ktoś wstawić zdjęcie i opis Simony, ja nie potrafię? Quote
beataczl Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Simony nie ma u mnie, nie wiem gdzie przebywa, może ktoś odpisać , gdzie obecnie jest ? Quote
Kana Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Gdzie ta Simona, co się z nią dzieje ? Czy robić jej ogloszenia ? Quote
Marfi Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Joanna dostała namiary na beateczl o oczywiście je zgubiła :/, przypomniała mi się z tym jak byłam na weekendzie majowym bez dostępu do netu, druknę jej jeszce rz info do beaty i mam nadzieję, że tym razem wykona telefon. Quote
fioneczka Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [B]21 kwietnia[/B] [quote name='Marfi']Dzisiaj rano był telefon od pani z DT, że pies ma natychmiast stamtąd zniknąć - RATUNKUUUU!!!, nie mamy nigdzie miejsca dla Simony :(:(:([/QUOTE] [B]22 kwietnia [/B][quote name='beataczl']Widzę zdjęcie - jest. Jak nie będzie wyjścia piszcie do mnie w sprawie DT. na PW. Jestem z Pomorza.[/QUOTE] [B]dzisiaj 04 maja[/B] [quote name='Marfi']Joanna dostała namiary na beateczl o oczywiście je zgubiła :/, przypomniała mi się z tym jak byłam na weekendzie majowym bez dostępu do netu, druknę jej jeszce rz info do beaty i mam nadzieję, że tym razem wykona telefon.[/QUOTE] jak dla mnie to niepojęte ... macie nóż na gardle, wołacie o pomoc, dostajecie konkretną propozycje a po prawie dwóch tygodniach okazuje się że nikt poważnie tego nie potraktował gdzie jest w tej chwili Simona ? miała zniknąć natychmiast z dotychczasowego DT - to było praktycznie 2 tygodnie temu !!! Quote
Kana Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [B]Potrzebujemy wizyty przed adopcyjnej w Grudziądzu!! Czy moglby ktoś pomóc? [/B] Quote
beataczl Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Dlatego też wycofałam się - dzis napisałam do Marfi na PW -jako potencjalny DT dla Simony, myślałam, ze to naprawdę poważna sprawa. Poza tym mam wątpliwości , czy nie mając doświadczenia z tą rasą dałabym radę. Quote
Marfi Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='fioneczka'] jak dla mnie to niepojęte ... macie nóż na gardle, wołacie o pomoc, dostajecie konkretną propozycje a po prawie dwóch tygodniach okazuje się że nikt poważnie tego nie potraktował gdzie jest w tej chwili Simona ? miała zniknąć natychmiast z dotychczasowego DT - to było praktycznie 2 tygodnie temu !!![/QUOTE] Przypominam Ci, ze Joanna jest osobą za którą cieżko nadążyć i ani ja ani nikt mi znany nie ma na nią ŻADNEGO wpływu więc takie wywody na nic się nie zdadzą bo ja i wiele innych osób robimy ile możemy a ona oblewa nas zimną wodą :(. Jak chcesz proszę bardzo zadzwoń do joanny powiedz jej co myślisz na temat sposobu załatwiania spraw 507132363 i życzę powodzenia. Quote
fioneczka Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Marfi']Przypominam Ci, ze Joanna jest osobą za którą cieżko nadążyć i ani ja ani nikt mi znany nie ma na nią ŻADNEGO wpływu więc takie wywody na nic się nie zdadzą bo ja i wiele innych osób robimy ile możemy a ona oblewa nas zimną wodą :(. Jak chcesz proszę bardzo zadzwoń do joanny powiedz jej co myślisz na temat sposobu załatwiania spraw 507132363 i życzę powodzenia.[/QUOTE] ale proszę Cię nie pisz do mnie jak do przedszkolaka że jak se chcę to se mogę zadzwonić nie wiem kim jest Joanna i chyba raczej po Twojej wypowiedzi o niej, wiedzieć nie chcę bo i po co szkoda tylko Simony Quote
Alicja Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [B]czy ktoś może napisać co sie dzieje z sunią ??[/B] Quote
fioneczka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Gosia nie mogę wysłać PW do Ciebie. wyczyść pocztę Quote
Marfi Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Alicja']czy ktoś może napisać co sie dzieje z sunią ?? Sunia nadal na tymczasie, o dziwo. fioneczko, gdyby nie Bogu ducha winne psy Joanna zostałaby sama jak palec, niestety jak człowiek napatrzy się w te cudne psie oczy mięknie, zagryza zęby i dalej robi z siebie wariata :/ Quote
fioneczka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Marfi']Sunia nadal na tymczasie, o dziwo. fioneczko, gdyby nie Bogu ducha winne psy Joanna zostałaby sama jak palec, niestety jak człowiek napatrzy się w te cudne psie oczy mięknie, zagryza zęby i dalej robi z siebie wariata :/[/QUOTE] Marfi ja mam pytanie do Ciebie, jeśli Joanna to taka "zła i roztargniona czy niezorganizowana" kobieta to dlaczego sama nie zadzwoniłaś w sprawie DT który był oferowany? powtórzę znowu było wołanie POMOCY!!!! (Twój post) po nim cisza, sunia wegetuje w kojcu u babci dalej i za jakiś czas znowu będzie wołanie o pomoc., Moze czas poprosić kogoś konkretnego o pomoc dla suczki ??? moze warto szukać wsparcia finansowego itp ? została upchnięta na DT i siedzi tam sobie - czy Simona ma ogłoszenia, allegro, cokolwiek co daje jej szanse na znalezienie domu ? czy tylko alarm zostaje podnoszony w chwili kiedy DT ma zamiar sunię za bramkę posesji wystawić ? moze ona w schronisku będzie miała większe szanse na dom? moze proscie doddy o pomoc - Fundacja wyadoptowała w ostatnim czasie kilka psów, moze Wam pomogą ? Quote
doddy Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Mamy już zarezerwowane psiaki w schroniskach, więc u nas pustka jest chwilowa. ;) Quote
Figu Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Hmmm.. pustka.. czyli że chcecie ją zapełnić Simonką ? :) Quote
fioneczka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 moze jak trafi do schronu z kojca DT to za jakiś czas, chuda ze zmianami skórnymi i czym tam jeszcze wypełni jakaś pustkę Quote
Recommended Posts