Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marfi']Dzisiaj rano był telefon od pani z DT, że pies ma natychmiast stamtąd zniknąć - RATUNKUUUU!!!, nie mamy nigdzie miejsca dla Simony :(:(:(
może jakiś hotelik w waszej okolicy?
dlaczego NATYCHMIAST? czy sunia sprawia kłopoty?

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Natussiaa']można prosic o więcej fotek?

Więcej zdjeć w linku : http://picasaweb.google.pl/agamarfi76/Simona?feat=email# i kilka innych na stronie fundacji www.fundacjamaja.zielonka.pl w zakładce adopcje/suki.

[quote name='agaga21']może jakiś hotelik w waszej okolicy?
dlaczego NATYCHMIAST? czy sunia sprawia kłopoty?

Niestety na hotelik nie ma kasy, teraz taka kieda, ze na karme ledwo starcza :(.

Co do przyczyny to Simona bardzo lubi kopać doły włącznie z podkopywaniem kojca, do którego czesto wsadza ją opiekunka, ta pani to ok. 80 letnia starsza kobieta która ma pod opieką stado kotów i 4 psy.
Każdy by zwariował widząc jak biegają inne psy a samemu trzeba siedzieć w zamknięciu :(.

Odpowiedni dom dla Simony to taki w którym wykopane dołki nie będą przciwwskazaniem, ogólnie suczka jest cudowna, bardzo dużo w niej miłości do ludzi i innych zwierząt, zarówno psów jak i kotów.
Simona reaguje nerwowo podczas karmienia bo musi pilnować swojej miski, zeby pozostała 3 nie pomogła jej opróżnić. ;).

Posted

Suuper!!
Beataczl jak będziesz potrzebowala pomocy w zdjęciach, ogloszeniach albo czymś to pisz ;)
Super by bylo jakby Simona do Ciebie na DT pojechala!!

Trzymam kciuki !

Posted

Joanna dostała namiary na beateczl o oczywiście je zgubiła :/, przypomniała mi się z tym jak byłam na weekendzie majowym bez dostępu do netu, druknę jej jeszce rz info do beaty i mam nadzieję, że tym razem wykona telefon.

Posted

[B]21 kwietnia[/B] [quote name='Marfi']Dzisiaj rano był telefon od pani z DT, że pies ma natychmiast stamtąd zniknąć - RATUNKUUUU!!!, nie mamy nigdzie miejsca dla Simony :(:(:([/QUOTE]

[B]22 kwietnia [/B][quote name='beataczl']Widzę zdjęcie - jest. Jak nie będzie wyjścia piszcie do mnie w sprawie DT. na PW. Jestem z Pomorza.[/QUOTE]

[B]dzisiaj 04 maja[/B] [quote name='Marfi']Joanna dostała namiary na beateczl o oczywiście je zgubiła :/, przypomniała mi się z tym jak byłam na weekendzie majowym bez dostępu do netu, druknę jej jeszce rz info do beaty i mam nadzieję, że tym razem wykona telefon.[/QUOTE]

jak dla mnie to niepojęte ... macie nóż na gardle, wołacie o pomoc, dostajecie konkretną propozycje a po prawie dwóch tygodniach okazuje się że nikt poważnie tego nie potraktował

gdzie jest w tej chwili Simona ? miała zniknąć natychmiast z dotychczasowego DT - to było praktycznie 2 tygodnie temu !!!

Posted

Dlatego też wycofałam się - dzis napisałam do Marfi na PW -jako potencjalny DT dla Simony, myślałam, ze to naprawdę poważna sprawa. Poza tym mam wątpliwości , czy nie mając doświadczenia z tą rasą dałabym radę.

Posted

[quote name='fioneczka']

jak dla mnie to niepojęte ... macie nóż na gardle, wołacie o pomoc, dostajecie konkretną propozycje a po prawie dwóch tygodniach okazuje się że nikt poważnie tego nie potraktował

gdzie jest w tej chwili Simona ? miała zniknąć natychmiast z dotychczasowego DT - to było praktycznie 2 tygodnie temu !!![/QUOTE]

Przypominam Ci, ze Joanna jest osobą za którą cieżko nadążyć i ani ja ani nikt mi znany nie ma na nią ŻADNEGO wpływu więc takie wywody na nic się nie zdadzą bo ja i wiele innych osób robimy ile możemy a ona oblewa nas zimną wodą :(. Jak chcesz proszę bardzo zadzwoń do joanny powiedz jej co myślisz na temat sposobu załatwiania spraw 507132363 i życzę powodzenia.

Posted

[quote name='Marfi']Przypominam Ci, ze Joanna jest osobą za którą cieżko nadążyć i ani ja ani nikt mi znany nie ma na nią ŻADNEGO wpływu więc takie wywody na nic się nie zdadzą bo ja i wiele innych osób robimy ile możemy a ona oblewa nas zimną wodą :(. Jak chcesz proszę bardzo zadzwoń do joanny powiedz jej co myślisz na temat sposobu załatwiania spraw 507132363 i życzę powodzenia.[/QUOTE]

ale proszę Cię nie pisz do mnie jak do przedszkolaka że jak se chcę to se mogę zadzwonić
nie wiem kim jest Joanna i chyba raczej po Twojej wypowiedzi o niej, wiedzieć nie chcę bo i po co

szkoda tylko Simony

Posted

[quote name='Alicja']czy ktoś może napisać co sie dzieje z sunią ??

Sunia nadal na tymczasie, o dziwo.

fioneczko, gdyby nie Bogu ducha winne psy Joanna zostałaby sama jak palec, niestety jak człowiek napatrzy się w te cudne psie oczy mięknie, zagryza zęby i dalej robi z siebie wariata :/

Posted

[quote name='Marfi']Sunia nadal na tymczasie, o dziwo.

fioneczko, gdyby nie Bogu ducha winne psy Joanna zostałaby sama jak palec, niestety jak człowiek napatrzy się w te cudne psie oczy mięknie, zagryza zęby i dalej robi z siebie wariata :/[/QUOTE]

Marfi ja mam pytanie do Ciebie, jeśli Joanna to taka "zła i roztargniona czy niezorganizowana" kobieta to dlaczego sama nie zadzwoniłaś w sprawie DT który był oferowany?
powtórzę znowu było wołanie POMOCY!!!! (Twój post) po nim cisza, sunia wegetuje w kojcu u babci dalej i za jakiś czas znowu będzie wołanie o pomoc., Moze czas poprosić kogoś konkretnego o pomoc dla suczki ??? moze warto szukać wsparcia finansowego itp ?

została upchnięta na DT i siedzi tam sobie - czy Simona ma ogłoszenia, allegro, cokolwiek co daje jej szanse na znalezienie domu ?
czy tylko alarm zostaje podnoszony w chwili kiedy DT ma zamiar sunię za bramkę posesji wystawić ?
moze ona w schronisku będzie miała większe szanse na dom?
moze proscie doddy o pomoc - Fundacja wyadoptowała w ostatnim czasie kilka psów, moze Wam pomogą ?