czia Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 To rodzeństwo tak myślę w typie goldena retrivera czy labka, sama nie wiem. Kochane, przyjacielskie, bardzo żywioława sunia, jasna i bardziej zrównoważony chłopiec, czekoladka. Stały przywiązane do drzewa na parkingu letniskowym. Ktoś zadzwonił po nas. Zabraliśmy je do hoteliku i szukamy już 2 miesiace domku, nic. Kilka telefonów było, ale to nie psy na łańcuch, poz tym są ze sobą tak związane, ze aż żal je rozłączać. Dla suni pojawiła się nadzieja, ktoś jest nią zainteresowany, ale co z braciszkiem czekoladką. Nie wiemy jak rozłąka wpłynie na niego. Niby w hoteliku ma lepiej jak w schronisku, ale to nie dom, nie ma tyle czasu zeby go pogłaskać, przytulić, wyjść na spacer klika razy dziennie, zeby szyblo zleciał czas, pobwaić się zeby zapomnieć o siostrze. Szukamy domu czasowego lub stałego, to marzenie, dla psa, czekoladki. Psy mają około 2 lat. Quote
czia Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 czekoladowy pies pilnie szuka chociaż tymczasu. Jest piękny i przyjacielski. Quote
bumerang Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Czy pieski maja ogłoszenia ? ten brązowy to taki mix flata:loveu: Quote
Wioletat Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Ach te kochane istotki,co nie cudowne?szkoda,że muszą tam w tym hoteliku siedzieć.Tak mało jest osób u nas w lubuskim,którzy mają dom i miejsca co niemiara,ale dla psiaków to miejsca nie ma,bo podepcze trawkę itd:-( Quote
czia Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 ogłoszenia mają zeobione przez dziewczyny z szansy dla goldenów. są już tak od 3 miesięcy:shake:. Dziewczynka ma szansę, ale osoby bezpośrednio odpowiedzialne za psy, nie chcą ich rozdzielać. Tak więc szukamy domku dla dwójki. Quote
czia Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 podnosimy, piękne rodzeństwo! Nikt nie buduje domu z ogródkiem. Może na muratora je wstawić? Quote
Wioletat Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Sunia jednak odjeżdża:-(to będzie bardzo przykre:-(ale jak długo można czekać na litość ludzi:lookarou::lookarou::lookarou:Kochani pomóżcie ,by psiak trafił chociaż na tymczas by być z ludzmi:help1::help1:.tam w hoteliku będzie siedział sam,sam jak sierota,a do tego bez tej jednej ,jedynej NADZEI:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
bumerang Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Czy mogę prosić o wiecej fotek pieska - chciałam porobić mu allegro i inne ogłoszenia, wiadomo ludzie to wzrokowcy:loveu: Quote
Wioletat Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Dziękuję wam wszystkim za chęć pomocy,udało się.Lisek jest w klinice ,po zabiegu kastracji i jutro jedzie do Niemiec.Tak więc szczęśliwcy we dwoje.Zdjęcia i dalsze losy już wkrótce.:multi::multi::multi::multi: Quote
bumerang Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 tak bardzo sie cieszę:multi::multi::loveu: będę czekać za dalszymi relacjami z nowych domków piesków:loveu: Quote
czia Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Wioletat przysłała mi zdjęcia goldenów z podróży do nowego domku Quote
Wioletat Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Tak jak widzicie,jednak po tak długim oczekiwaniu i do nich uśmiechnął sie LOS.Podróż znieśli bardzo dobrze,takich cudownych towarzyszy podróży już dawno nie miałam.Na miejsce dotarliśmy po 7 godzinach i szybciutko nowe Panie wyszły na spacerek,a później trzeba było zapoznać się z resztą towarzystwa.Gdy weszli do domu,tamte bardzo spokojne,ten DOG przyszedł powąchał i nic.Bałam się ,bo Rutka w hotelu była do innego obcego psa na nie.Jednak domownicy okazali tyle dobrego,biła od nich dobra energia,że psiaki czuli się jakby tam już od dawna mieszkali.Teraz są bardzo szczęśliwi,Rutka bała się smyczy,ale chodzi na szelkach .Takiego zakończenia zyczyłabym każdemu czworonogu.Pozdrawiam Was wszystkich,pa,pa:multi::multi::multi: Quote
czia Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 nowe zdjęcia z domku: jeszcze na tymczasie: u siebie, z nową rodziną: Quote
bumerang Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 :loveu::loveu::loveu: jestem bardzo szczęśliwa,że i pieski są szcześliwe:loveu: Quote
Wioletat Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Dzieki Czia,ja nic nie potrafie z tymi zdjeciami,dobrze ,ze mam taka wspaniala kolezanke.A Rutka juz jest w domku stalym,poprostu nie wiele musiala zmieniac,trafila z DZ,w ktorym byla jakis czas,a sunia zainteresowala sie ich wlasna corka,zapytana czy nie ma odpowiednich ludzi,ktorzy chca pokochac Rutke,a ona na to:oczywiscie,ja i moj maz! I tak oto wszyscy zadowoleni ,ci z DZ i Corka ,nowa PANI.Rutka i Lisek ,to prawdziwi szczesciarze!!!!! Quote
Recommended Posts