Jagoda1 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Misio znalazł wspaniały dom, kocha i jest kochany!:loveu::lol: Tego poczciwego owczarkowatego psa wyłowiono poranionego z rzeki. Prawdopodobnie wpadł, wędrując po lesie. Jego właścicielka była w tym czasie w szpitalu, ale po wyjściu, niestety, nie odebrała psa ze schroniska.:shake: Być może szukał właśnie swojej Pani? To taki duży, starszy Misio, który z utęsknieniem czeka na spacer. Spacer sprawia mu ogromną przyjemność, drepcze obok, wącha,często spogląda swoimi mądrymi, pełnymi smutku ślepkami. One pytają, proszą... A potem, gdy zostaje w boksie, długo stoi przy siatce...:-( Jest jednym z tych starszych, pełnych miłości i pokory, psów, które adoptowane są niesłychanie wierne i oddane do końca swoich dni... Misio trochę utyka, być może jest to rezultat ran, potłuczenia, a może i starości? Kto ma miejsce w sercu i w domu dla tego psa? Misio ma allegro, proszę Cioteczki o inne ogłoszenia, on ma niewiele czasu. Kontakt Ania 693 63 32 11 Jagoda 604 10 50 18 Quote
majqa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Boże, jaki biedak...:-( Wrzuć jeszcze jakieś info o nim, takie, jakie uznajesz za stosowne. Jeśli ja mogę dopytać, to wiek, stosunek do innych psiaków, nastawienie do ludzi. Jak opisałabyś jego charakter? Podaj też na wątku link do allegro. Quote
Jagoda1 Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Tak naprawdę, to trudno określić wiek, ma zupełnie niezłe zęby, na spacerach czasami potyka się, ale może to wynik urazu, może bolą go stawy? W sobotę wezmę go na spacer, bedą nowe zdjęcia. Wiem, że nie przepada za innymi psami, na spacerach warczy na nie, ale czy to zazdrość, czy agresja? ! PORZUCONY POCZCIWY STARSZY DUŻY MISIO - OLSZTYN (475796690) - Aukcje internetowe Allegro Quote
majqa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Spróbuję jutro w pracy (o ile przywiozą mi kompa po reanimacji) jakoś "podrasować" tekst ogłoszeniowy, jeśli chcesz oczywiście Jagodo. Wrzucę go na wątek i albo według uznania z Twoją wersją albo z moją zacznie się go ogłaszać. Napisz póki co do Selengi, Folen lub Isadory7 prośbę o banerek. Martwi mnie to jego utykanie. :-( Quote
Jagoda1 Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Cieszymy się z każdego ogłoszenia, z każdej pomocy. Quote
BasiaD Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Misiu - Słodziaku niech Cię zabierze dobry domek... Quote
kate89 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Misiunio utyka najprawdopodobniej w skutek tego,ze został wyłowiony z rzeki z silnym potłuczeniem całej tylnej części ciała.Bok miał cały siny,i rane na tylnej łapie wielkości dłoni z mięchem na wierzchu.Najprawdopodobniej w schronisku jeszcze pies go pogryzł. Rana na łapie sie zagoiła,dostawał zastrzyki i antybiotyki,wrócił do zdrowia.Z początku potykał sie,nie miał siły na dłuższe spacery,pewnie dlatego że był obolały.Teraz Misio radzi sobie coraz lepiej i coraz mniej utyka. Co do psów to chodziliśmy z nim na spacery z Ramonem i Rambem ( dwa amstafy) i nie było żadnych spięć. Szedł grzecznie i nie zwracał na nie uwagi,ale one tez nim sie wogule nie interesowały.Moze to zależy od psów. Domek bardzo potrzebny...Misiunio całymi dniami stoi przy kratach w oczekiwaniu że ktoś go odwiedzi i wezmie chociaz na spacer :-( Edit: zdjęcia z tamtego spaceru,nie najlepsze bo robione telefonem ;/ Quote
Jagoda1 Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Dziękuję za uzupełnienie informacji o Misiu, to taki kochany starszy psiak.... Quote
phase Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Jaki biedny psiak :-( ale śliczny ! Podnoszę psiaka . Wysoko, pokazuj się ! Znajdź wymarzony domek !!! :* Quote
majqa Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Nie zapomniałam Misiaku o Tobie. :-( Deklarowany tekst nie wyszedł w pracy, byłam pozbawiona kompa. Postaram się wobec tego (bo coś mam obawy, czy jutro dostanę sprzęt z powrotem) zrobić tekst dziś b.późnym wieczorem. Quote
majqa Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Tragedia zjawiskowo urodziwego Misia. Pomocy! Wyobraźmy sobie urokliwy krajobraz, ukształtowany zielenią lasu i granatem wtopionej w niego rzeka. Cudo, niczym spod pędzla malarza, tchnące sielanką. Niejedno takie miejsce na Ziemi, rzec by można. W tym konkretnym jednak, opisanym pokrótce, jednozdaniowo, rozegrała się tragedia psa i trwa ona po dziś dzień. Starszy, śliczny, owczarkowaty Misio, znalazł się tam, jak na ironię, sam, bez opiekuńczego, nadzorującego jego bezpieczeństwo, oka. Pech, traf, jakkolwiek by tego nie nazwać, jeden moment nieuwagi sprawił, że biedak wpadł do wody, poranił się dotkliwie, walcząc z nurtem, walcząc...o przeżycie. Miał farta, ktoś zauważył te zmagania i wyłowił nieszczęśnika. Okazało się, że Misiek nie jest psem bezpańskim. Nie oznaczało to jednak, że w tym punkcie historia zakończyła się happy endem. Pani, która przebywała w szpitalu, po opuszczeniu jego murów, nie wykazała zainteresowania swoim psiakiem. Nie odebrała go ze schroniska, do którego został zawieziony. To stworzenie straciło więc znacznie więcej niż tylko część zdrówka, to bowiem wróci. Rany na łapkach się zagoją, poobijane stawy kiedyś przecież przestaną boleć... Nie przestanie boleć serce, przesiąknięte tęsknotą za domowym ciepłem, pełne niezrozumienia, zgryzoty, żalu, a może i poczucia winy. W schronisku, które siłą rzeczy stało się jego nowym domem, Misio nie przestał czekać. Jego nosek przyklejony do krat, spośród masy obcych, otaczających go zapachów, z każdym powiewem wiatru, stara się wyłowić ten jeden jedyny, jemu ukochany i utracony. Na to nie ma szansy, choć Misio o tym nie wie. Ów piękny pies zapadł głęboko w serca wolontariuszy schroniska. Jego cudne oczy, szklące się, zadumą i cierpieniem, nie pozwalają przejść obojętnie. Widok ten przyprawia o dreszcze. Poszukiwany jest więc nowy dom dla psiaka, taki, w którym splatają się ze sobą miłość, szacunek dla zwierząt i poczucie odpowiedzialności za ich los. Pomóżcie nam, błagamy, znaleźć te jedne, jedyne ludzkie ręce, które przytulą Misia na zawsze, wezmą jego smycz i powiodą biedaka poza bramę psiej samotni!!! Jedno jest pewne, ten pokorny, delikatny, wierny i zrównoważony pies nie zmarnuje ofiarowanej mu szansy. Nie ma cienia wątpliwości, że stanie na wysokości zadania, dając swemu przyszłemu Panu wiele powodów do wzruszeń i dumy. Osoby zainteresowane losem Misia, skłonne włączyć się w pomoc, proszone są o kontakt drogą mailową, pisząc na dowolny z podanych adresów mailowych: [email protected], [email protected] lub dzwoniąc na numery: 0 - 693 63 32 11, 0 - 604 10 50 18 Quote
Jagoda1 Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Misio był dzisiaj na spacerze. Wyraźnie poweselał, raźno maszerował...:lol: [IMG]http://i37.tinypic.com/263bzae.jpg[/IMG] [IMG]http://i36.tinypic.com/2w3rr7s.jpg[/IMG] Quote
kate89 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Rzeczywiście Misio wygląda coraz lepiej.Spacer napewno go ożywił,powiedziałabym nawet że stał sie troche o Panią zaborczy :razz: bo nawet Ramonek przestał mu sie podobac. Co najważniejsze Misiuniu jest coraz weselszy i nie traci nadzieji. Quote
majqa Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Wrzuciłam mu ogłoszenia na: ale.gratkę vegie pineskę eoferty.com.pl pajęczynę dwukropek (tu niestety nie wchodzą fotki, są za duże, większość stron woła wielkości mniej niż 30kb lub mniej niż 50kb) bono-polska (sytuacja jak wyżej) Quote
phase Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Po fotkach widać, że Misiu nawet ma "uśmiech" :cool3: Quote
Jagoda1 Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Za wszystkie ogłoszenia przystojny Misio dziękuje...:lol: Quote
Jagoda1 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Tak wygląda dzisiaj, prawda, że coraz lepiej? [IMG]http://i35.tinypic.com/15dpbtk.jpg[/IMG] Quote
phase Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Coraz lepiej a domku nie ma :shake::shake::shake: Pokazuj się wszystkim Misiek !!! Quote
Jagoda1 Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Misio jest bardzo towarzyski...:razz: Jaka ma szczęśliwą minę. Quote
phase Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 `. Misio pokazujemy się !!! Na górę HOP ! Quote
Jagoda1 Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Poczciwy starszy Misio bardzo prosi o dom.... Quote
phase Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 `. Ogłoszonko dla Misia [url=http://www.adopcjapsa.pl]Adopcja psa. Og Quote
Jagoda1 Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Misiu, czy zdążysz miec jeszcze własny dom?:shake: Quote
Recommended Posts