starbi Posted September 7, 2004 Posted September 7, 2004 Mega jest biszkopcikiem, jak się patrzy :) ma troszkę ciemniejsze uszy (wiem, że to normalne) - ale też jaśniejsze "łatki" na łopatkach i prawie rude "łydki" z tyłu. Jak to jest? Bedzie się robiła jednolita w miarę rośnięcia? Quote
Rybka Posted September 7, 2004 Posted September 7, 2004 Mega jest biszkopcikiem, jak się patrzy :) ma troszkę ciemniejsze uszy (wiem, że to normalne) - ale też jaśniejsze "łatki" na łopatkach i prawie rude "łydki" z tyłu. Jak to jest? Bedzie się robiła jednolita w miarę rośnięcia? Jednolita napewno nie bedzie. A kolor bedzie miec mniej wiecej taki jak uszka :D . Mysle ze jeszcze experci powinni sie wypowiedziec :) . Pozdrawiam, Rybka i Suzi Quote
Water Posted September 7, 2004 Posted September 7, 2004 Mnie tez to zastanawia czy kolor labradora moze jakos sie zmienic wraz ze wzrostem pieska. Niektore labradory wydaja sie tak jasne, ze niemal biale.. a inne sa nawet ciemno-kremowe. Czy mozna poznac od malego, wybierajac szczeniaka, jaki bedzie kolor? Quote
maw Posted September 7, 2004 Posted September 7, 2004 Moli jak była mała była bardzo podobnie umaszczona. Teraz ma 14 miesięcy a kolor ma taki sam jak była maluszkiem- sezonowo odrobine równolegle jest bardziej "wypieczonym" biszkoptem m Quote
Katarzynka Posted September 7, 2004 Posted September 7, 2004 Kolor biszkopta w miarę wzrostu psiaka zmienia się tzn. ciemnieje. Jednak uszy czy grzbiet raczej pozostana ciemniejsze. Jesli chodzi o różne odcienie biszkoptowego to juz u malucha widać czy będzie jaśniutki kremowy czy wręcz rudawy. Jednak szczeniak zawsze jest jaśniejszy od dorosłego laba. Pozdrawiam, Quote
Guciek Posted September 7, 2004 Posted September 7, 2004 Wydaje mi się, że twojemu labciowi tak już zostanie. Naturalne jest to że mają ciemniejsze uszy i grzbiet. A na łapkach to sie bardzo odznacza czy to po prostu taka niewielka różnica odcieni? Quote
starbi Posted September 8, 2004 Author Posted September 8, 2004 Tak, jak oznaczają się uszka od gowy, tak samo ciemniejsze są tylne łapki z tyłu, aż pod uda. A Mega chyba rzeczywiście będzie przypieczonym biszkopcikiem :) Quote
Water Posted September 8, 2004 Posted September 8, 2004 Powiedzcie czy to prawda, ze psy czarnej masci maja wiekszy temperament niz te jasne? Czytalam o tym przy okazji roznych ras, slyszalam tez od znajomych, ale czy ktos moglby to potwierdzic badz zdementowac? 8) Quote
Niebieska Posted September 8, 2004 Posted September 8, 2004 A Mega chyba rzeczywiście będzie przypieczonym biszkopcikiem :) Hmm... no nie chcę cię martwić ale moja suczka jak była szczeniaczkiem miała bardzo podobne umaszczenie, teraz ma ponad rok i tak naprawdę niewiele się ono zmieniło a napewno dużo jej brakuje do przypieczonego biszkopcika... I również ma ciemniejsze łapki z tyłu, końcówkę ogona i coś jeszcze (co mają tylko suczki) :wink: Quote
Krystynah Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Water! To o roznicy temperamenu w zaleznosci od koloru jest taka sama bzdura jak to ze psy z czarnym podniebieniem sa grozne ;-)))))) Quote
Bila Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Powiedzcie czy to prawda, ze psy czarnej masci maja wiekszy temperament niz te jasne? Czytalam o tym przy okazji roznych ras, slyszalam tez od znajomych, ale czy ktos moglby to potwierdzic badz zdementowac? 8) Mój biszkopt temperamentem mógłby ze 3 czarne laby obdzielić. :wink: Quote
Water Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 He he. To dobrze wiedziec. :) Dzieki za odpowiedzi. :P Quote
Recommended Posts