Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą karmą???[/B]

Do tej pory karmiłam 4-mies owczarka [B]H[/B]appy [B]D[/B]ogiem, tak się złożyło, że musiałam kupić na najbliższe 20 dni inną karmę;
sprzedawca zasugerował mi Profilum jako karmę wysokiej jakości (a przynajmniej wyższej od Puriny i Hills'a)

Oczywiście nigdzie nie mogę wyszukać pełnego składu Profilum. Mam tylko podstawowe informacje:
białko 32%, tłuszcze 18%, popiół 7%, włókno 3%, wapń 1,2%, fosfor 1%; dzienna dawka w moim wypadku (4mies + 16kg) ok 300g

Wartości są nieco wyższe niż w HD:
białko 29%, tłuszcze 15%, popiół 7%, włókno 2,5%, wapń 1,25%, fosfor 0,8%; dzienna dawka 350g

[B]Czego mogę się spodziewać???[/B]
(oprócz biegunki ;) - wystarczy mi HD na 2-a mieszane posiłki)
podwyższonej energii (jezzzzzkuuu tylko nie to - i tak juz wszyscy mówią, że mam psa z ADHD :lol:)?
boję się saneczkowania, przez zawartość włókna...
...i oczywiście drazni mnie brak świadomości z czego pochodzą te białka i tłuszcze :angryy:

pierwszy mieszany posiłek dostanie dziś o 15:00...

[B]za wszelkie opinie o Profilum[/B] (albo może pełny opis składu karmy i zawarte w niej witaminy i związki mineralne???) [B]baardzo dziękuję![/B]

Posted

Jakiś niedoinformowany ten sprzedawca;) Hillsa i Puriny Pro Plan nie da się porównać z Profilum. Profilum nie stoi aż tak wysoko jesli chodzi o jakość.
Profilum za wszelką cenę próbuje się wyreklamować prawie cały czas w sklepach ma promocje do jednej paczki druga gratis, a to jakieś miski, żwirki czy smycze na klucze.

Posted

... maleństwo te 20 dni będzie musiało na niej przeżyć.

Na razie mogę powiedzieć, że je ją chętnie (ale on zajadał się nawet czosnkiem :roll: :lol:), karma jest drobna (bez rozróżnienia na szczenięta ras dużych i małych), dość "zapaszkowata", i trochę się lepi - to pewnie te 18% tłuszczu...

[url=http://www.profilum.eu/pages/Profilum.aspx?langId=1]Profilum[/url]
tylko to znalazłam.

Posted

W ostatnim numerze "Mojego Psa" dołączony jest kupon promocyjny- przy zakupie jednego opakowania karmy drugie jest gratis ;)
Miałam kupić ale po tym co piszecie to sama już nie wiem :roll:
Może ktoś jeszcze wie coś o tej karmie? Ja się za bardzo na składach nie znam bo moja sucza je głównie przygotowywane przeze mnie jedzenie...

Posted

[quote name='palma']Pamiętam że nawet sporo zapłaciłam za nią ... chyba 50 zł za 1,5 kg.[/QUOTE]
Niemożliwe :-o Mówimy o tej samej karmie? Dziś byłam w zoologicznym i sprawdzałam- 1kg karmy medium adult kosztował 18zł :hmmmm:

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1011/profilum-czy-warto-97131/[/URL]
znalazłam wątek :multi::multi::multi:

ja za 4kg płaciłam jakieś 50zł

• 3 weeks later...
Posted

Wg. mnie to dobra karma. Nie jest z najwyższej półki, ale całkiem ok. W sklepie mam ją za 10,40/ kg każdy rodzaj :roll:
Psom biorę jak nie mam pieniędzy na worek, albo po prostu zapomnę kupić Acanę. Smakuje, nic złego nie zauważyłam.
Kocia kotu też bardzo smakuje i super po niej wygląda! :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='GATUSO']Inaczej postrzegam słowo dobra karma,a Profilum i koncern Mars do nich nie należy,ale każdy ocenia własną miarą,i ma do tego prawo;)[/quote]

Zgadzam się z tym w 100%. Dla mnie firma, która w swoich reklamach mówi, że Pedigree jest świetne dla psa jest dla mnie spalona na wstępie. Nie mam do niej zaufania chociażby w końcu wyprodukowała świetną karmę.

Posted

Myślę, że ważne jest aby piesio zjadł cos z czeko skorzysta. Wieć zainteresuj się 1st Choicem. Ja karmię swojego owczarka ta karmą i nie ma żadnych niespodzianek gastrycznych. Zajrzyj na [url=http://www.1stchoice.com.pl/pl/nourriturepourchiens.adultes.granderace.php]1st choice : Dog food : Adults : Large breed[/url]
Pozdrawiam

• 2 months later...
Posted

Jak dla mnie to mnie sami sprzedawcy odstraszają od tej karmy, w chodząc do sklepu widać wielką półkę z napisem profilum. Pytałem się czy maja eukanube w odpowiedzi pan powiedział "nie ale mamy profilum bardzo dobra karma". Kupiłem kilogram i nigdy więcej.

• 7 months later...
Posted

Czy karmę PROFILUM można porównać do BOSCHA?Jeśli nie to do jakiej ,innej ,bardziej popularnej karmy można tą przyrównać?
Nie ukrywam,że na tą karmę jest teraz bardzo duża promocja.Mam na wsi, "na utrzymaniu" psa mojej mamy i dokarmiamy też mix bernardyn-kaukaz.Dużo karmy "idzie" ale jak mama ma odmówić "sąsiadowi" jak głodny:lol:

Posted

[quote name='Wredotka4']Czy karmę PROFILUM można porównać do BOSCHA?Jeśli nie to do jakiej ,innej ,bardziej popularnej karmy można tą przyrównać?
Nie ukrywam,że na tą karmę jest teraz bardzo duża promocja.Mam na wsi, "na utrzymaniu" psa mojej mamy i dokarmiamy też mix bernardyn-kaukaz.Dużo karmy "idzie" ale jak mama ma odmówić "sąsiadowi" jak głodny:lol:[/quote]

Nie znam boscha jednak sklad tej karmy zdecydowanie do mnie nie przemawia.
Profilum ma dobra opinie u mojego weta - to nie ten wet z serii kup royal canin albo eukanuba bo innego karmy sa "be";)
Jest dla doroslych psow ras duzych, wiec mysle, ze mozesz sprobowac.
Chcialam kupic jakis czas temu, ale large breed jest z kurczakiem, a inne wersje maja male granulki.

To czy psu bedzie pasowac ciezko powiedziec - moze zle zareagowac albo wrecz przeciwnie

Posted

Dziękuję za odpowiedzi.Ja kupuje karmę docelowo dla pieska mojej mamy,on jest taki mniejszy średniak także karma będzie z jagnięciną jeśli się zdecyduje.Duży pies przychodzi tylko na "dokarmianie".Nadal nie wiem czy kupić profilum:roll:.Pomyślę jeszcze...