Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Azulka jest sliczna :multi:

I wygląda na swoja wage, przynajmniej na fotach :razz: :lol:

[QUOTE]
[IMG]http://img215.imageshack.us/img215/5082/dscf49159ku.jpg[/IMG][/QUOTE]

a dlaczego Ci program "przeostrza" zdjęcia nie mozna tego jakos ustawić?

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

PIKA sie uparlas na ta wage:lol: zapraszam do nas, zobaczysz Azulca, poznasz stwierdzisz co i jak ;) Tylko chyba nie dalabys rady dokladnie zobaczyc jak Aza wyglada, bo by zwiala na widok Twojej Saby ;)
Co do programu - probowalam go ustawic, ale sie poddalam. Ja foty zmniejszam najczesciej tylko na dogo, wiec az tak mi to nie przeszkadza ;) Jak wywalcze z tym ustawieniem, poprawie

Posted

To moze wpadnij w sobotę do asher :evil_lol: to zobaczymy jak Aza zwiewa :evil_lol:

a co do progamu, to co Ty masz bo ja nie rozumiem, program sam z siebie wyostrza nawet jak Ty tego nie chcesz? :hmmmm:

Posted

PIKA bo to kwestia ustawienia programu, ja mam IrfanView. Jest o tyle wygodny, ze szybko i latwo mozna zmieniac rozmiary zdjec.
Co do soboty - i tak bym nie przyszla, bo Aza z Sabina niekoniecznie ;) I staram sie unikac wiekszej ilosci duzych psow, nie ma sensu Azy stresowac. I do tego wszystkiego w weekendy mam uczelnie.
nikusia - witam w mojej galerii :) tzn Azy ;)

Posted

[quote name='Agnes']kolejna dawka slonecznych zdjec :) z gory mowie - przeostrzenia z winy programu:eviltong:
[IMG]http://img209.imageshack.us/img209/535/dscf48695eu.jpg[/IMG]

pozowanie jest taaaaaakie nudne
[IMG]http://img220.imageshack.us/img220/4812/dscf48709ff.jpg[/IMG]

[/quote]

cuuuuuuuuuuuudo cuuuuudenko :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='Agnes']PIKA bo to kwestia ustawienia programu, ja mam IrfanView. Jest o tyle wygodny, ze szybko i latwo mozna zmieniac rozmiary zdjec.
[/quote] wgraj sobie XnView jest wersja darmowa, dziala tak jak IrfanView, ale mozna samemu ustawic zarowno ostrość, jasność/kontrast i inne rzeczy, ma tez kilka filtrow ;)

a co Aza się boi dużych psow? :roll:

Posted

ja mam bardzo dobry program do obrobki zdjec, gdzie mozna robi bardzo duzo rzeczy, ale po prostu nie mam tyle czasu i chyba motywacji, zeby poprawiac kazde zdjecie wstawiane na dogo :) Mi to az tak nie przeszkadza;)
Aza sie boi duzych psow, reaguje juz szczekaniem i niedlugo ludzie beda uwazali, ze mam agresywnego psa:roll:Juz zabieraja swoje psy jak Aza idzie:roll:Ona nawet nie warknie, ot tak reaguje - miala nieprzyjemne spotkania...I czesto jak widzi psa wiekszego to po prostu staje spieta i czeka - jesli pies pogoni na ucieknie.

Posted

zdjec niestety nowych nie ma i beda dopiero jak bedzie cieplej - nie chce nosic aparatu w takie mrozy. Ale jestem coraz blizej zakupu swojej lustrzanki cyfrowej, zmienilam jednak model ;) Odbiegam od Canonow i wybralam Nikona D50 - moze ktos mial doczynienia z tym cudem?
[IMG]http://img71.imageshack.us/img71/6425/d50white2bc.jpg[/IMG]

Pisza o nim bardzo dobrze, podobno obiektyw kit ma dobry - niektorzy twierdza, ze lepszy od kitow Canona. A sam aparat jest tanszy od Canonow. Potem zacznie sie znowu praca praca praca i zbieranie na obiektyw - bede chyba tak zbierac do emerytury zanim sie dorobie sobrego sprzetu ;)

Posted

[quote name='Agnes']debest a mozesz zdradzic czemu nie nikon? Co zachecilo Ciebie jednak do zakupu canona?
roznica w cenie dosc spora - jakies 1000 zl[/quote]

miałam przyjemność pobawić się ale 70D i jakoś mi nie przypasował w ciągu spotkania (znajomy ma) nie zrobiłam żadnego dobrego zdjęcia no i jakoś mi nie leżał potem gadałam z Wind poszłam do sklepu wziełam canona w rece po tym jak się nim w sklepie bawiłam śnił mi się prawie przez tydzień wiec decyzja sama tak naprawde się podjeła. I była słuszna ani razu nie żałowałam ;)

Posted

Agnes, ty się tak nie martw ;) to na prawdę kwestia przymierzenia się do aparatu :)
ja tak mialam z Minoltą - poszłam, zważyłam w ręku, przyłożyłam do oka... i jakoś tak się od razu polubiłyśmy :) To aparat wybiera Ciebie, a nie Ty aparat ;)
Ale cenowo i właściwie jakościowo Nikon jest lepszy niż Canon

Posted

tajdzi to nawet nie chodzi, ze sie martwie :) Ale poniewaz zbieram na ten aparat dlugo i naprawde ciezko pracujac :) chce, zeby zakup byl przemyslany. Wszedzie pytam, na grupach, widzialam juz zdjecia sportowe z tego aparatu jak i makro :)

Posted

z Nikona - zdjecia, jesli o to chodzilo :) Ceny obiektywow - oczywiscie patrzylam. Na poczatek wiem, ze kit Nikona jest lepszy niz kit Canona. Ceny obiektywow podobno sa mniejsze u Nikona. A napewno nie ma jakiejs strasznej roznicy z tego co patrzylam. Ale obiektyw bedzie za rok pewnie dopiero ;)
Przeszkody sa, ale wiesz, ze nie ma jak sie z czasem zgrac :) Ja w weekendy jestem do 17 albo do 20, trzeba czekac na jakies wolne dni, zebysmy sie zgraly razem :)

Posted

[quote name='tajdzi']Agnes, ty się tak nie martw ;) to na prawdę kwestia przymierzenia się do aparatu :)
ja tak mialam z Minoltą - poszłam, zważyłam w ręku, przyłożyłam do oka... i jakoś tak się od razu polubiłyśmy :) [COLOR=red][B]To aparat wybiera Ciebie, a nie Ty aparat[/B][/COLOR] ;)
Ale cenowo i właściwie jakościowo Nikon jest lepszy niż Canon[/quote]

amen to aparat wybiera Ciebie

a w jakim wzgledzie jakosciowo nikon jest lepszy??([SIZE=1]nie szukam zaczepki tylko chce wiedziec[/SIZE])

ja mysle ze to juz nie ma wiekszej roznicy niz cena a reszta wad i zalet to juz trafnie dobrany aparat do fotagrafa ;)

ja pewnie na nikona bym narzeklala na canona nie narzekam a sentymentem darze stara o minolte ;) hahahhaha

jesli w glowie kolacze Ci sie nikon to BIERZ GO !!!!! bo to wlasnie ten NAJLEPSZY dla Ciebie :D

mam nadzieje ze kiedys dasz popstrykac ;)

Posted

Nikon jest tej samej klasy co Canon (te co Agnes porównuje)
Ale
Nikon jest tańszy ;), trochę lżejszy (a Agnes to malutka kobitka ;)), ma lepszy obiektyw kitowy i trochę lepsze body (na prawdę różnica minimalna), więc główną rolę ogdrywa tu chyba cena :)

Ja jestem z Minolty bardzo zadowolona, doczekać się nie mogę kiedy będzie lepsze światło, a i tak pstrykam, pstrykam, pstrykam :)

Posted

[quote name='tajdzi']Nikon jest tej samej klasy co Canon (te co Agnes porównuje)
Ale
Nikon jest tańszy ;), trochę lżejszy (a Agnes to malutka kobitka ;)), ma lepszy obiektyw kitowy i trochę lepsze body (na prawdę różnica minimalna), więc główną rolę ogdrywa tu chyba cena :)

Ja jestem z Minolty bardzo zadowolona, doczekać się nie mogę kiedy będzie lepsze światło, a i tak pstrykam, pstrykam, pstrykam :)[/quote]

najważniejsze żeby juz miała swojego Nikoniaka ;)
dla mnie naprzyklad nikon nie trzymal sie reki

wiec kolejna roznica ktora potwierdza zdanie tajdzi TO APART WYBIERA CIEBIE

u mnie gwozdziem do trumny byl odglos uwalnianej migawki hahahhaha jak go slysze w emilu to nie moge przestac pstrykac hahahhaha

czekam na foty :D

i rowniez czekam na slonko ;)

Posted

W minolcie też jest taki dźwięk ;) Przypominają się stare czasy ;)

A tymczasem, może Agnes się spodoba, taki mały wiosenny prezencik (niech przywoła wiosnę!)

[img]http://img58.imageshack.us/img58/9775/untitled1copycopysmall7lo.jpg[/img]

Posted

[quote name='tajdzi']W minolcie też jest taki dźwięk ;) Przypominają się stare czasy ;)

A tymczasem, może Agnes się spodoba, taki mały wiosenny prezencik (niech przywoła wiosnę!)

[IMG]http://img58.imageshack.us/img58/9775/untitled1copycopysmall7lo.jpg[/IMG][/quote]

suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupre

mnie sie podoba bardzo :D :multi: :multi: :multi: :multi: ciekawe czy Agnes sie spodoba ;)

w ogole dziewczyny macie kosa banerki :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='dbsst']suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupre

mnie sie podoba bardzo :D :multi: :multi: :multi: :multi: ciekawe czy Agnes sie spodoba ;)

w ogole dziewczyny macie kosa banerki :loveu: :loveu: :loveu:[/quote]

kcesz jakiś? :razz: