Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

nie dosc, ze zmienila nick to jeszcze podpis:mad: kobieto zlituj sie:placz::evil_lol:

fajna fajna i taka byla fajna wzrostem:loveu: ciagnela jak parowoz, ale mniej jadla:diabloti: latwiej ja bylo upchnac w busie jak bylo ludzie wiecej:loveu: same plusy:evil_lol:

Posted

[quote name='Agnes']nie dosc, ze zmienila nick to jeszcze podpis:mad: kobieto zlituj sie:placz::evil_lol:

fajna fajna i taka byla fajna wzrostem:loveu: ciagnela jak parowoz, ale mniej jadla:diabloti: latwiej ja bylo upchnac w busie jak bylo ludzie wiecej:loveu: same plusy:evil_lol:[/QUOTE]

przepraszam:placz::evil_lol:

ja szczura pod pachę i nawet płacić nie muszę, bo na kolanach się miesci :diabloti:

[SIZE="1"]kupiłam swietlówkę, jakiś nawóz w tabletkach sery i jutro jadę po rosliny:multi:[/SIZE]

Posted

[quote name='Unbelievable']przepraszam:placz::evil_lol:[/quote]

no:diabloti:

[quote name='Unbelievable']ja szczura pod pachę i nawet płacić nie muszę, bo na kolanach się miesci :diabloti:[/quote]

w busach metrach i tramwajach w stolicy psy za przewozone za free:multi::evil_lol: tak samo jak bagaze i inne takie:diabloti:

[quote name='Unbelievable'][SIZE=1]kupiłam swietlówkę, jakiś nawóz w tabletkach sery i jutro jadę po rosliny:multi:[/SIZE][/quote]

gratuluje:loveu: a ja mam ochote zawartosc mojego zbiorniczka wywalic za okno...brakuje mi juz cierpliwosci do tych glonow:angryy: zachcialo mi sie...

Posted

[quote name='Agnes']
w busach metrach i tramwajach w stolicy psy za przewozone za free:multi::evil_lol: tak samo jak bagaze i inne takie:diabloti:

gratuluje:loveu: a ja mam ochote zawartosc mojego zbiorniczka wywalic za okno...brakuje mi juz cierpliwosci do tych glonow:angryy: zachcialo mi sie...[/QUOTE]

dobrze wiedzieć :cool3:

u mnie też chyba jakieś glony się powoli aktywują, oby nie :roll: bo skałka mi nagle jakoś zciemniała... a i jedna roslina ma chyba niedobór czegoś, niektóre miejsca ma jaśniejsze, niektóre ciemniejsze...

Posted

[quote name='olekg89']Ja welonki chyba w kiblu spuszcze:lol: Srają urosły za duże.A jak je kupowałem to się mieściły w akwa 30l:evil_lol:[/quote]

daj psu - moze nie przytyje:diabloti:

[quote name='Unbelievable']u mnie też chyba jakieś glony się powoli aktywują, oby nie :roll: bo skałka mi nagle jakoś zciemniała... a i jedna roslina ma chyba niedobór czegoś, niektóre miejsca ma jaśniejsze, niektóre ciemniejsze...[/quote]

to sie moze wstrzymaj z nawozem:roll: a i nie pisalam Ci wczesniej - jak wsadzisz nowa rosline tym bardziej poczekaj z nawozem. Ona nie da rady nic pobierac i moga ja glony zaatkowac. I baaardzi po woli dodawaj cokolwiek z nawozow - bo bedziesz miala inwazje. Jak cos zauwazysz, wycofujesz nawoz, podmiana wody i znowu spokoj i po jakims czasie - kolejna proba. Jak tak staram sie wprowadzic nawoz od 3 mcy:evil_lol:

Posted

[quote name='Agnes']
to sie moze wstrzymaj z nawozem:roll: a i nie pisalam Ci wczesniej - jak wsadzisz nowa rosline tym bardziej poczekaj z nawozem. Ona nie da rady nic pobierac i moga ja glony zaatkowac. I baaardzi po woli dodawaj cokolwiek z nawozow - bo bedziesz miala inwazje. Jak cos zauwazysz, wycofujesz nawoz, podmiana wody i znowu spokoj i po jakims czasie - kolejna proba. Jak tak staram sie wprowadzic nawoz od 3 mcy:evil_lol:[/QUOTE]

narazie mam tylko tabletki do podłoża, dałam 2 mniej niż trzeba(1 na 20l, ja dałam 8 a mam 200l), a rośliny nowe jutro kupuję... tabletek już nie wyciągnę, bo nie wiem gdzie są, zobaczymy jak to będzie ;)
narazie inwazji nie mam, więc nie panikuję:razz:

Posted

[quote name='Unbelievable']narazie mam tylko tabletki do podłoża, dałam 2 mniej niż trzeba(1 na 20l, ja dałam 8 a mam 200l), a rośliny nowe jutro kupuję... tabletek już nie wyciągnę, bo nie wiem gdzie są, zobaczymy jak to będzie ;)
narazie inwazji nie mam, więc nie panikuję:razz:[/quote]

tabletki sa bezpieczne - o ile wiem, z nich glony pozytku nie maja

Posted

Olku, i wszyscy inni którzy mają coś do zarzucenia Azie, a nie oglądali/macali na żywo !

Miałam przyjemność poznać niedawno tego psa. Na pewno nie można powiedzieć że Aza jest za gruba ( i proszę nie porównujmy jej do zdjęć z czasów gdy miała 1.5 roku pfff). Małe psy rosna inaczej niż te duże, w góre i w szerz w tym samym czasie.
Ona rosła jak np. wiekszosc molosów, w czasach młodosci miała długie chude łapy, i suchą podrostkowo-poczwarkową sylwetkę:evil_lol:. Teraz nabrała ogarowych kształtów. Mysle ze winna temu calemu zamieszaniu jest głowa :), mniej faflasta i mniejsza niż u ogarów 100%. Takie złudzenie optyczne...
No i dochodzi jeszcze wrodzona złośliwość niektórych..ale to już odbieganie od tematu:p.

Reansumując,należy pamietac że nie każdy pies jest zmixowanym owczarkiem...obecnie mamy tyle róznych ras, że nie widze najmniejszego sensu dopasowywania azy pod jakikolwiek wzorzec sylwetki. Zdrowie jest tu najlepszym wyznacznikiem jej kondycji badz braku.
Nie próbujmy robić z ogara owczarka, z charta mastino, czy z malamuta husky.

hołk.

Posted

[quote name='Bonsai']Widać, że cięte. :diabloti: Zbyt ostre krawędzie.[/quote]

ciete ciete - musialoby byc super swiatlo, zeby z tylu bylo tak czarno:evil_lol: toc tego nie ukrywam:evil_lol: a w wielu miejscach krawedzie "przytlumilam", ale ze z reguly takich zabawek nie stosuje to nie wiedzialam na ile moge sobie pozwolic, zeby nie wyszlo przesadzone:lol:

Posted

jakby ktos pytal:evil_lol:

Aza ma zdrowa tarczyce - T4 i cholesterol w normie:multi: Teraz bede takie badanie powtarzac co roku. Co nie zmienia faktu, ze z gosp. hormonalna cos nie tak - nietrzymanie moczu + zmiany skorne...

Dla dociekliwych ad. wagi Azy:cool3: wet - inny, obcy - obmacal mi psa i stwierdzil stanowczo - pies gruby nie jest. Standard - dobrze, zeby nie tyla, ale nie jest otyla:evil_lol: tak wiec zapraszam do macania suczy:lol: w realu to co innego:lol:
Mam jednak dodawac blonnik, ktory moze pomoze w szybszym metabolizmie

Posted

Super że jest OK! |:multi::multi:

A fota jest super, to nic że cięte. Ja nawet nie zauważyłam :cool1:

Rany, ale ulewa :scared: I grzmi. Chyba kompa wyłączę :roll:

Posted

jaka ulewa:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ursynow ma jakis totalnie inny kilmat:roll: u nas sloneczko, blekitne niebo no piekny lipiec:loveu:

a...zdalam pozytywnie sesje:loveu: wpisy juz wszystkie prawie zalatwione, dzisiaj chyba zdaje indeks i uczelnie zobacze za rowno 3 miesiace...jeszcze jakas robote znalezc i bede szczesliwa;)