Justa Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 [quote name='Agnes']choc GameBoy swiadkiem, ze czasami moje przywolywania...:roll:sa malo delikatne:diabloti: [/QUOTE] Hahaha.. mnie zawsze rozwalają spojrzenia przechodniów kiedy tak KOBIECO ZAŚWIERGOLĘ do galinki "STÓJ!" tudzież "FEEEE!" :diabloti: Quote
Agnes Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 [quote name='Justa']Hahaha.. mnie zawsze rozwalają spojrzenia przechodniów kiedy tak KOBIECO ZAŚWIERGOLĘ do galinki "STÓJ!" tudzież "FEEEE!" :diabloti:[/quote] ja to...po prostu krzycze:diabloti: i sie dziwie, ze przez kilkanascie tygodni gardla wyleczyc nie moglam:roll: Quote
Justa Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 [quote name='Agnes']ja to...po prostu krzycze:diabloti: i sie dziwie, ze przez kilkanascie tygodni gardla wyleczyc nie moglam:roll:[/QUOTE] wolę udawać, że to KOBIECE ŚWIRGOLENIE :diabloti: moja mama ostatnio do mnie - nie krzycz tak, bo sie pies bedzie ciebie bał.. :cool1: Quote
Agnes Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 [quote name='Justa']wolę udawać, że to KOBIECE ŚWIRGOLENIE :diabloti:[/quote] a:evil_lol: [quote name='Justa']moja mama ostatnio do mnie - nie krzycz tak, bo sie pies bedzie ciebie bał.. :cool1:[/quote] u mnie w domu nic o tym nie wiedza - do lasu nie chca chodzic:-(:eviltong: Quote
asher Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Mnie czasem jest naprawdę głupio, kiedyś nawet znajoma z widzenia pani zwróciła mi uwagę, że strasznie się wydzieram na psa :oops: ;) A ja nie krzyczę na niego, tylko DO niego. Muszę się rozejrzeć za obrożą elektryczną, ale nie wiem, czy w Polsce są takie ze słabiutkimi impulsami, przeznaczone specjalnie dla głuchych psów... Ech, starość... Quote
Agnes Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 [quote name='asher']Mnie czasem jest naprawdę głupio, kiedyś nawet znajoma z widzenia pani zwróciła mi uwagę, że strasznie się wydzieram na psa :oops: ;) A ja nie krzyczę na niego, tylko DO niego. Muszę się rozejrzeć za obrożą elektryczną, ale nie wiem, czy w Polsce są takie ze słabiutkimi impulsami, przeznaczone specjalnie dla głuchych psów... Ech, starość...[/quote] no tak u Was to zupelnie inna sytuacja - a w tych obrozach nie ma regulacji "mocy" ? chodzi mi o obroze, ktore sa w naszych sklepach, na allegro itp Quote
Unbelievable Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 To ja jestem jakaś dziwna, bo na szczura nie krzyczę:razz: conajwyżej jak się mocno MOCNO rozwydrzy, najczęściej jak się z Leną bawi, a tak na niego najbardziej działa podniesiony, ostry stanowczy głos;) a jak go wołam i nie przychodzi to po protu nie przyjdzie :evil_lol: Quote
asher Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 [quote name='Agnes']no tak u Was to zupelnie inna sytuacja - a w tych obrozach nie ma regulacji "mocy" ? chodzi mi o obroze, ktore sa w naszych sklepach, na allegro itp[/quote]Może są, ale jak sprawdzić, czy ta najmniejsza moc nie będzie jednak za silna :niewiem: W zwykłych zoologach takiego sprzętu nie ma... Kupując obrożę wibracyjną mam pewność, że nie zrobię psu krzywdy. Quote
Agnes Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 Azowa otrzymala nowy komplecik:loveu::evil_lol: [IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Aza2009/DSC_4841.jpg[/IMG] [IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Aza2009/DSC_4844.jpg[/IMG] Quote
Agnes Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 [quote name='Tinka:)']obrożoholizm pełną parą :evil_lol:[/quote] a tam - ilosc zostaje ta sama, bo rozu sie "pozbywamy":diabloti: Quote
Unbelievable Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 [quote name='Agnes']a tam - ilosc zostaje ta sama, bo rozu sie "pozbywamy":diabloti:[/QUOTE] czyżby mumin dostawał? :cool3: w różu jej ładnie :placz: Quote
Agnes Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 [quote name='Tinka:)']czyżby mumin dostawał? :cool3:[/quote] nie:eviltong: [quote name='Tinka:)']w różu jej ładnie :placz:[/quote] ladnie, ale ja rogza chcialam od dawna, a tyle kompletow nie potrzebuje moj pies:diabloti: Quote
GameBoy Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 [quote name='Tinka:)']czyżby mumin dostawał? :cool3: w różu jej ładnie :placz:[/quote] Mumin czeka na szelki z rogza :evil_lol: mówiłam, że Azie będzie ładnie :loveu: Quote
Justa Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Łohohooooo Elegancja Francja :diabloti: I jeszcze smycz do kompletu - nonono :cool3: Ślicznie Azulka wygląda :loveu: A jeśli chodzi o smycze - wszystkie (dwie) mam przepinane, bo takie lubię, choć sama siebie w tym wypadku nie rozumiem, gdyż zawsze przepinam na najkrótszą i mogłabym kupić rówie dobrze zwykłą :evil_lol: Quote
olekg89 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Agnes-nie obraź się ale Aza jeszcze nigdy nie wyglądała tak tragicznie. Komplecik oczywiście pikny:) Quote
Agnes Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 [quote name='Justa']Łohohooooo Elegancja Francja :diabloti: I jeszcze smycz do kompletu - nonono :cool3: Ślicznie Azulka wygląda :loveu:[/quote] dziekujemy:loveu: [quote name='Justa']A jeśli chodzi o smycze - wszystkie (dwie) mam przepinane, bo takie lubię, choć sama siebie w tym wypadku nie rozumiem, gdyż zawsze przepinam na najkrótszą i mogłabym kupić rówie dobrze zwykłą :evil_lol:[/quote] a ja mam pierwszy raz taka krotka i mi to baaardzo odpowiada:diabloti: oczywiscie nie wszedzie pojde na takiej smyczy - spacer po lesie odpada, czy tez odwiedzanie ciotki tajdzi - tam to tylko flexi:diabloti: Ale generalnie smycza jestem zachwycona - lekka, miekka, krotka, jak pies pociagnie to ja to mniej odczuje:eviltong: [quote name='olekg89']Agnes-nie obraź się ale Aza jeszcze nigdy nie wyglądała tak tragicznie.[/quote] coz za szczerosc:evil_lol: ale mowisz o wygladzie Azy czy o tym jak Aza wyglada w TYM komplecie?;) [quote name='olekg89']Komplecik oczywiście pikny:)[/quote] ;) Quote
Agnes Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 [quote name='olekg89']O jej wadze :-([/quote] to Ty mow jasno:lol: ale gdybys czytal uwaznie to bys wiedzial: - podejrzewam problemy z tarczyca i bede robic badania - z jej waga walcze od ponad pol roku i niektorzy moga to potwierdzic - ma coraz wiecej ruchu, a waga nie spada - dostaje karmy jak na psa 30 kg - wazy 42 kg napisz mi co jeszcze moge zrobic a to zrobie;) bo to nie jest tak, ze ja ja dokarmiam i patrze jak piesek tyje;) i tak zgadza sie - jak miala np 2 lata wygladala lepiej, a moze i nie - miala wtedy duzo mniej miesni, byla sczupakiem, ale i miala adhd, ja z nia moglam isc na pole na 3 h stac a ona ciagle biegala. Teraz biega coraz mniej, dlatego staram sie jak moge, zeby tego ruchu bylo w miare duzo - doszlo do tego plywanie, ale na efekty trzeba poczekac, a i nie plywa godzinami, a chwile Quote
Agnes Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Aza dzisiaj plywala jakby to robila od lat:multi: sie nakrecila na patyka i non stop po niego wskakiwala do wody:multi::multi::multi: Ale zeby nie bylo tak wesolo, to standardowo juz sucz przeciela poduszke w lapie:-( Naszczescie przy piatym pazurze, wiec nie boli ja to za bardzo - o tyle ze krwi troche, bo poduszka to ukrwiona jednak:roll: Ale ma przeciete na rowni spdonia czesc...nie wiem ani kiedy ani jak - na pewno nie w wodzie. Quote
olekg89 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 U nas tydzień bez przeciętej łapy to tydzień stracony.:diabloti:Już sie nie przejmuje ,przemywam i tyle. Quote
Agnes Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 [quote name='olekg89']U nas tydzień bez przeciętej łapy to tydzień stracony.:diabloti:Już sie nie przejmuje ,przemywam i tyle.[/quote] Twoje psy... Ja mam inne podejscie - wole poczekac 2-3 dni az wygoi jako tako niz olac i pozwolic na to, zeby sie rozwalalo co jakis czas. Akurat jesli chodzi o rany lap to juz mam niestety spore doswiadczenie - bardzo czesto cos sie dzieje, wlaczajac w to ostatnia powazniejsza rane Quote
Agnes Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 obfocilam dzisiaj Muminowa:cool3::p [IMG]http://img196.imageshack.us/img196/9531/dsc4991.jpg[/IMG] Wiecej zdjec w galerii tej panny:loveu: Aza nadal na chorobowym:roll: Quote
Recommended Posts