Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnes']choc GameBoy swiadkiem, ze czasami moje przywolywania...:roll:sa malo delikatne:diabloti: [/QUOTE]

Hahaha.. mnie zawsze rozwalają spojrzenia przechodniów kiedy tak KOBIECO ZAŚWIERGOLĘ do galinki "STÓJ!" tudzież "FEEEE!" :diabloti:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Justa']Hahaha.. mnie zawsze rozwalają spojrzenia przechodniów kiedy tak KOBIECO ZAŚWIERGOLĘ do galinki "STÓJ!" tudzież "FEEEE!" :diabloti:[/quote]

ja to...po prostu krzycze:diabloti: i sie dziwie, ze przez kilkanascie tygodni gardla wyleczyc nie moglam:roll:

Posted

[quote name='Agnes']ja to...po prostu krzycze:diabloti: i sie dziwie, ze przez kilkanascie tygodni gardla wyleczyc nie moglam:roll:[/QUOTE]

wolę udawać, że to KOBIECE ŚWIRGOLENIE :diabloti:

moja mama ostatnio do mnie - nie krzycz tak, bo sie pies bedzie ciebie bał.. :cool1:

Posted

[quote name='Justa']wolę udawać, że to KOBIECE ŚWIRGOLENIE :diabloti:[/quote]

a:evil_lol:

[quote name='Justa']moja mama ostatnio do mnie - nie krzycz tak, bo sie pies bedzie ciebie bał.. :cool1:[/quote]

u mnie w domu nic o tym nie wiedza - do lasu nie chca chodzic:-(:eviltong:

Posted

Mnie czasem jest naprawdę głupio, kiedyś nawet znajoma z widzenia pani zwróciła mi uwagę, że strasznie się wydzieram na psa :oops: ;) A ja nie krzyczę na niego, tylko DO niego.
Muszę się rozejrzeć za obrożą elektryczną, ale nie wiem, czy w Polsce są takie ze słabiutkimi impulsami, przeznaczone specjalnie dla głuchych psów...
Ech, starość...

Posted

[quote name='asher']Mnie czasem jest naprawdę głupio, kiedyś nawet znajoma z widzenia pani zwróciła mi uwagę, że strasznie się wydzieram na psa :oops: ;) A ja nie krzyczę na niego, tylko DO niego.
Muszę się rozejrzeć za obrożą elektryczną, ale nie wiem, czy w Polsce są takie ze słabiutkimi impulsami, przeznaczone specjalnie dla głuchych psów...
Ech, starość...[/quote]

no tak u Was to zupelnie inna sytuacja - a w tych obrozach nie ma regulacji "mocy" ? chodzi mi o obroze, ktore sa w naszych sklepach, na allegro itp

Posted

To ja jestem jakaś dziwna, bo na szczura nie krzyczę:razz: conajwyżej jak się mocno MOCNO rozwydrzy, najczęściej jak się z Leną bawi, a tak na niego najbardziej działa podniesiony, ostry stanowczy głos;) a jak go wołam i nie przychodzi to po protu nie przyjdzie :evil_lol:

Posted

[quote name='Agnes']no tak u Was to zupelnie inna sytuacja - a w tych obrozach nie ma regulacji "mocy" ? chodzi mi o obroze, ktore sa w naszych sklepach, na allegro itp[/quote]Może są, ale jak sprawdzić, czy ta najmniejsza moc nie będzie jednak za silna :niewiem: W zwykłych zoologach takiego sprzętu nie ma... Kupując obrożę wibracyjną mam pewność, że nie zrobię psu krzywdy.

Posted

Azowa otrzymala nowy komplecik:loveu::evil_lol:

[IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Aza2009/DSC_4841.jpg[/IMG]

[IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Aza2009/DSC_4844.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Tinka:)']czyżby mumin dostawał? :cool3:[/quote]

nie:eviltong:

[quote name='Tinka:)']w różu jej ładnie :placz:[/quote]

ladnie, ale ja rogza chcialam od dawna, a tyle kompletow nie potrzebuje moj pies:diabloti:

Posted

[quote name='Tinka:)']czyżby mumin dostawał? :cool3:
w różu jej ładnie :placz:[/quote]

Mumin czeka na szelki z rogza :evil_lol: mówiłam, że Azie będzie ładnie :loveu:

Posted

Łohohooooo Elegancja Francja :diabloti:
I jeszcze smycz do kompletu - nonono :cool3:
Ślicznie Azulka wygląda :loveu:

A jeśli chodzi o smycze - wszystkie (dwie) mam przepinane, bo takie lubię, choć sama siebie w tym wypadku nie rozumiem, gdyż zawsze przepinam na najkrótszą i mogłabym kupić rówie dobrze zwykłą :evil_lol:

Posted

[quote name='Justa']Łohohooooo Elegancja Francja :diabloti:
I jeszcze smycz do kompletu - nonono :cool3:
Ślicznie Azulka wygląda :loveu:[/quote]

dziekujemy:loveu:

[quote name='Justa']A jeśli chodzi o smycze - wszystkie (dwie) mam przepinane, bo takie lubię, choć sama siebie w tym wypadku nie rozumiem, gdyż zawsze przepinam na najkrótszą i mogłabym kupić rówie dobrze zwykłą :evil_lol:[/quote]

a ja mam pierwszy raz taka krotka i mi to baaardzo odpowiada:diabloti: oczywiscie nie wszedzie pojde na takiej smyczy - spacer po lesie odpada, czy tez odwiedzanie ciotki tajdzi - tam to tylko flexi:diabloti: Ale generalnie smycza jestem zachwycona - lekka, miekka, krotka, jak pies pociagnie to ja to mniej odczuje:eviltong:

[quote name='olekg89']Agnes-nie obraź się ale Aza jeszcze nigdy nie wyglądała tak tragicznie.[/quote]

coz za szczerosc:evil_lol: ale mowisz o wygladzie Azy czy o tym jak Aza wyglada w TYM komplecie?;)

[quote name='olekg89']Komplecik oczywiście pikny:)[/quote]

;)

Posted

[quote name='olekg89']O jej wadze :-([/quote]

to Ty mow jasno:lol: ale gdybys czytal uwaznie to bys wiedzial:

- podejrzewam problemy z tarczyca i bede robic badania
- z jej waga walcze od ponad pol roku i niektorzy moga to potwierdzic
- ma coraz wiecej ruchu, a waga nie spada
- dostaje karmy jak na psa 30 kg - wazy 42 kg

napisz mi co jeszcze moge zrobic a to zrobie;)

bo to nie jest tak, ze ja ja dokarmiam i patrze jak piesek tyje;)

i tak zgadza sie - jak miala np 2 lata wygladala lepiej, a moze i nie - miala wtedy duzo mniej miesni, byla sczupakiem, ale i miala adhd, ja z nia moglam isc na pole na 3 h stac a ona ciagle biegala. Teraz biega coraz mniej, dlatego staram sie jak moge, zeby tego ruchu bylo w miare duzo - doszlo do tego plywanie, ale na efekty trzeba poczekac, a i nie plywa godzinami, a chwile

Posted

Aza dzisiaj plywala jakby to robila od lat:multi: sie nakrecila na patyka i non stop po niego wskakiwala do wody:multi::multi::multi:

Ale zeby nie bylo tak wesolo, to standardowo juz sucz przeciela poduszke w lapie:-( Naszczescie przy piatym pazurze, wiec nie boli ja to za bardzo - o tyle ze krwi troche, bo poduszka to ukrwiona jednak:roll: Ale ma przeciete na rowni spdonia czesc...nie wiem ani kiedy ani jak - na pewno nie w wodzie.

Posted

[quote name='olekg89']U nas tydzień bez przeciętej łapy to tydzień stracony.:diabloti:Już sie nie przejmuje ,przemywam i tyle.[/quote]

Twoje psy...

Ja mam inne podejscie - wole poczekac 2-3 dni az wygoi jako tako niz olac i pozwolic na to, zeby sie rozwalalo co jakis czas. Akurat jesli chodzi o rany lap to juz mam niestety spore doswiadczenie - bardzo czesto cos sie dzieje, wlaczajac w to ostatnia powazniejsza rane

Posted

obfocilam dzisiaj Muminowa:cool3::p
[IMG]http://img196.imageshack.us/img196/9531/dsc4991.jpg[/IMG]

Wiecej zdjec w galerii tej panny:loveu:

Aza nadal na chorobowym:roll: