Justa Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Jednak posiadanie konia (lub dzierżawa chociaż) daje ogromną radość i satysfakcje :loveu: :multi: Już o tym pisałam kiedyś, ale to docieranie się i stopniowe zdobywanie zaufania to jest chyba to co kocham w i cenię w koniach najbardziej :loveu: Quote
zaba14 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Justa posiadasz kuuunia? :> jakos dawno do Ciebie nie zagladałam, ale u Ciebie w fotoblogu tez cos nic sie nie dzieje :) stary sklad sie wykruszył na dogo.. konie piekne, szlachetne, ale maja rowniez w sobie cos takiego, ze sie ich boje ;) z daleka moge ogladac dzikie harce, ale jak chce podejsc to ja sie momentalnie cofam :lol: Quote
Justa Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 [quote name='zaba14']Justa posiadasz kuuunia? :> jakos dawno do Ciebie nie zagladałam, ale u Ciebie w fotoblogu tez cos nic sie nie dzieje :) stary sklad sie wykruszył na dogo.. konie piekne, szlachetne, ale maja rowniez w sobie cos takiego, ze sie ich boje ;) z daleka moge ogladac dzikie harce, ale jak chce podejsc to ja sie momentalnie cofam :lol:[/QUOTE] Nie nie posiadam, ale od lat moje przyjaciółka dzierżawi więc jestem częstym gościem w stajni ;) U mnie nic się nie dzieje? Hmm.. nie no, ktos tam zagląda - ja w tej chwili nie mam mojego komputera, więc zdjęcia dopiero we wtorek wrzucę :p Pewnie dlatego, że to kilkaset kg żywej wagi. A bać nie ma co, bo koń nie ma świadomości swojej siły :cool1: Quote
zaba14 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Dokladnie sama masa konia mnie przeraza ;) Quote
Agnes Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 dyskusja o koniach to i ja sie wlacze:eviltong: [B] zaba14[/B] z tymi cenami za jazdy to jest bardzo roznie...np: jazda w szkolce jezdzieckiej taka rekreacyjna w grupie w granicach 40 zl za godzine, indywidualna w tej samej szkolce (te same konie tylko jestes sama a nie z innymi uczniami) nawet 60 zl za godzine. Jak masz wlasnego konia i korzystasz z trenera to zalezy czy dojezdza czy nie ale to moze byc od 40-100 i wyzej. Ja place 35 zl i wiem ze te treningi sa warte conajmniej dwa razy tyle. Jak dzierzawisz i treningi to juz sie robi z tego sumka...ja mam uklad ze znajoma - ruszam jej konia srednio dwa razy w tygodniu i dzieki temu biore trening u zawodniczki z naszej stajni ufff [B]Justa[/B] wlasnie dlatego ze nie ma swiadomosci czasami trzeba podchodzic do nich "z glowa" czyli pamietac ze jest to duze zwierze i ma duzo sily. Ja teraz co ide na padok po konia przed jazda to zaczyna galopowac badz klusowac wokol mnie strzelajac baranki i "zaprasza" do tego swoje dwie kolezanki...jak we trzy to robia to sie juz robi nieciekawie:evil_lol: I inne takie... Swoja droga - zrobilabys zdjecia w tej stajni i dala do swojej galerii;) Kolezanke i konia koajrze jak juz wiesz a konisko piekne ma super szlachetna glowke wiec NAPEWNO mozna cos cyknac;) I kolejne z serii "nuuuudy" ;) [IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/3-19.jpg[/IMG] Quote
zaba14 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 o tak zdjecia konia Justa moglabys cyknac ;) az oczy sie smieja do takich zdjec :razz::razz: widze ze zabawka jeszcze zyje :) Miki w przeciwienstwie do Azy nigdy nie zabil jakiejkolwiek zabawki!! :shake: :shake: nawet za mlodu!:) Quote
Justa Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Może i można coś cyknąć, ale nie 70mm - to nie jest obiektyw do koni.. :shake: A Nowa jest prześliczna, to prawda :loveu: A jaka przytulaśna i kochana :loveu: Quote
Agnes Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 [quote name='Justa']Może i można coś cyknąć, ale nie 70mm - to nie jest obiektyw do koni.. :shake:[/quote] chociaz portrety czy cos - no jakies zdjecia chyba sie da nooo:eviltong: Quote
Anza&Hacker Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [URL]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/1-22.jpg[/URL] - przecudny klimat zdjęcia :loveu::loveu::loveu: Quote
zaba14 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [quote name='Agnes']chociaz portrety czy cos - no jakies zdjecia chyba sie da nooo:eviltong:[/quote] jak sie chce to wszystko sie da :lol: Quote
Agnes Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 wieczor w stajni... (UWAGA jakosc komorkowa:eviltong:) [IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/3-21.jpg[/IMG] A co u nas? Wyciagnelam kliker z szafy i kilka razy "pobawilam" sie z Aza...zaczelam rowniez czytac o klikaniu i poki co mam jeden wielki metlik w glowie. Jeszcze nie do konca wiem z czym to sie je, najlepiej jakby ktos mi pokazal, ale mam nadzieje, ze czytajac tez sie da zrozumiec;) Aza coraz gdzieczniejsza na spacerach w lesie, nawet jak poleci w bok za zapachem to szybko wraca co mnie niesamowicie cieszy. Wrocilysmy na spacerach do smakolykow co przynosi pewne efekty. Nie wiem natomiast co zrobic z Azy...hm popedem? raczej nie seksualnym;) Doslownie gwalci suke kolezanki nagminnie jak nie zauwaze to kilkanascie razy podczas spaceru, a boje sie ze w koncu dojdzie do spiecia i bedzie koniec wspolnych spacerow...nie wiem o co chodzi i o co chodzi Azie..suka jest mloda to fakt, ale czy Aza musi jej tu udowadniac non stop na kazdym spacerze? Quote
olekg89 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Zetną się raz drugi ,ustalą co mają ustalić i będzie luz:cool3: Quote
Agnes Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 [quote name='olekg18']Zetną się raz drugi ,ustalą co mają ustalić i będzie luz:cool3:[/quote] niekoniecznie;) szczegolnie ze moja suka wtedy juz nie podejdzie i ze spaceru beda nici... Quote
Agnes Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 szaro buro i ponuro:shake: [IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/a-1.jpg[/IMG] Quote
Agnes Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 to jak juz jestesmy w barwach czarno-bialych z dzisiaj;) [IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/11-5.jpg[/IMG] Quote
Justa Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Mmm to końskie spokojne spojrzenie.. :loveu: Dawno w stajni nie byłam, czas się przejechać.. A kto się Azulcowej pozwala nudzić? :diabloti: Quote
Agnes Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 [quote name='Justa']Mmm to końskie spokojne spojrzenie.. :loveu: Dawno w stajni nie byłam, czas się przejechać..[/quote] koniecznie! i relacja w Waszej galerii rowniez!:eviltong: [quote name='Justa'] A kto się Azulcowej pozwala nudzić? :diabloti:[/quote] sama sie nudzi:diabloti: spacer raz dziennie 2-godzinny meczy ja na tyle, ze potem juz moze sie tylko nudzic:evil_lol: Quote
Justa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='Agnes']koniecznie! i relacja w Waszej galerii rowniez!:eviltong: sama sie nudzi:diabloti: spacer raz dziennie 2-godzinny meczy ja na tyle, ze potem juz moze sie tylko nudzic:evil_lol:[/QUOTE] Jak tylko dojdę do siebie nie omieszkam pojechać, może nawet jakieś fotki.. :roll: Choć to mi ostatnio wogóle nie idzie :shake: Pfff.. Nudzić a ODPOCZYWAĆ to różnica :diabloti: Galina godzine po spacerze odpowczywa, a potem czeka na nową rozrywkę :diabloti: Quote
Agnes Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 [quote name='Justa']Jak tylko dojdę do siebie nie omieszkam pojechać, może nawet jakieś fotki.. :roll: Choć to mi ostatnio wogóle nie idzie :shake:[/quote] e tam, trza focic i wszystko bedzie dobrze:loveu: [quote name='Justa'] Pfff.. Nudzić a ODPOCZYWAĆ to różnica :diabloti:[/quote] e - efekt taki sam:evil_lol: [quote name='Justa'] Galina godzine po spacerze odpowczywa, a potem czeka na nową rozrywkę :diabloti:[/quote] no dlatego ja mam ogara a nie malego sznupa:evil_lol: one maja glupawke na spacerze, a w domu spiaaa:loveu: Quote
Justa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Mój mały sznup też jest spokojny w domu :diabloti: Z tym, że nie wiem jak Ty, ale ja wychodze na więcej niż jeden spacer dziennie :evil_lol::eviltong: i na każdym ma tyle samo energii i adhd :p Quote
Agnes Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 [quote name='Justa']Mój mały sznup też jest spokojny w domu :diabloti: Z tym, że nie wiem jak Ty, ale ja wychodze na więcej niż jeden spacer dziennie :evil_lol::eviltong: i na każdym ma tyle samo energii i adhd :p[/quote] a widzisz;) u mnie jeden spacer jest dlugi - reszta to potrzeby zalatwienia sie;) rano chodzi ojciec - nie wiem co wtedy sie dzieje;) ale podobno chodza na pole, podobno...ok 13-14 dluuugi spacer i meczacy a potem to siu i wieczorem juz...ona nie ma potrzeby wychodzenia za kazdym razem na bieganie, jak raz dziennie poszaleje to starczy - a zabawa z psem/psami zdecydowanie ja bardziej meczy niz pileczkowanie;) Quote
zaba14 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Miki w zimie chodzi 2 razy dziennie na spacer, bo nie lubi sniegu :D zapiera sie nogami ze nie chce.. to nie :razz: Quote
Agnes Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 [quote name='zaba14']Miki w zimie chodzi 2 razy dziennie na spacer, bo nie lubi sniegu :D zapiera sie nogami ze nie chce.. to nie :razz:[/quote] gdyby moja taki numer odstawila to...bym miala cala chalupe zalana:lol: Ona pije ok 1,5 litra dziennie wody to MUSI sie tego pozbyc;) Quote
olekg89 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Moje 3l miske dziennie na dwoje,jak leją po nocy to słychać jakby ktoś kran odkręcił:evil_lol: Quote
brjagata Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [url]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/a-1.jpg[/url] Może szare i pomure ale mi się podoba. ;) Takie nastrojowe. :cool3: Quote
Recommended Posts