Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jednak posiadanie konia (lub dzierżawa chociaż) daje ogromną radość i satysfakcje :loveu: :multi:
Już o tym pisałam kiedyś, ale to docieranie się i stopniowe zdobywanie zaufania to jest chyba to co kocham w i cenię w koniach najbardziej :loveu:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Justa posiadasz kuuunia? :> jakos dawno do Ciebie nie zagladałam, ale u Ciebie w fotoblogu tez cos nic sie nie dzieje :) stary sklad sie wykruszył na dogo..

konie piekne, szlachetne, ale maja rowniez w sobie cos takiego, ze sie ich boje ;) z daleka moge ogladac dzikie harce, ale jak chce podejsc to ja sie momentalnie cofam :lol:

Posted

[quote name='zaba14']Justa posiadasz kuuunia? :> jakos dawno do Ciebie nie zagladałam, ale u Ciebie w fotoblogu tez cos nic sie nie dzieje :) stary sklad sie wykruszył na dogo..

konie piekne, szlachetne, ale maja rowniez w sobie cos takiego, ze sie ich boje ;) z daleka moge ogladac dzikie harce, ale jak chce podejsc to ja sie momentalnie cofam :lol:[/QUOTE]

Nie nie posiadam, ale od lat moje przyjaciółka dzierżawi więc jestem częstym gościem w stajni ;)
U mnie nic się nie dzieje? Hmm.. nie no, ktos tam zagląda - ja w tej chwili nie mam mojego komputera, więc zdjęcia dopiero we wtorek wrzucę :p

Pewnie dlatego, że to kilkaset kg żywej wagi. A bać nie ma co, bo koń nie ma świadomości swojej siły :cool1:

Posted

dyskusja o koniach to i ja sie wlacze:eviltong:
[B]
zaba14[/B] z tymi cenami za jazdy to jest bardzo roznie...np: jazda w szkolce jezdzieckiej taka rekreacyjna w grupie w granicach 40 zl za godzine, indywidualna w tej samej szkolce (te same konie tylko jestes sama a nie z innymi uczniami) nawet 60 zl za godzine. Jak masz wlasnego konia i korzystasz z trenera to zalezy czy dojezdza czy nie ale to moze byc od 40-100 i wyzej. Ja place 35 zl i wiem ze te treningi sa warte conajmniej dwa razy tyle. Jak dzierzawisz i treningi to juz sie robi z tego sumka...ja mam uklad ze znajoma - ruszam jej konia srednio dwa razy w tygodniu i dzieki temu biore trening u zawodniczki z naszej stajni ufff

[B]Justa[/B] wlasnie dlatego ze nie ma swiadomosci czasami trzeba podchodzic do nich "z glowa" czyli pamietac ze jest to duze zwierze i ma duzo sily. Ja teraz co ide na padok po konia przed jazda to zaczyna galopowac badz klusowac wokol mnie strzelajac baranki i "zaprasza" do tego swoje dwie kolezanki...jak we trzy to robia to sie juz robi nieciekawie:evil_lol: I inne takie...
Swoja droga - zrobilabys zdjecia w tej stajni i dala do swojej galerii;) Kolezanke i konia koajrze jak juz wiesz a konisko piekne ma super szlachetna glowke wiec NAPEWNO mozna cos cyknac;)

I kolejne z serii "nuuuudy" ;)
[IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/3-19.jpg[/IMG]

Posted

o tak zdjecia konia Justa moglabys cyknac ;) az oczy sie smieja do takich zdjec :razz::razz:

widze ze zabawka jeszcze zyje :) Miki w przeciwienstwie do Azy nigdy nie zabil jakiejkolwiek zabawki!! :shake: :shake: nawet za mlodu!:)

Posted

Może i można coś cyknąć, ale nie 70mm - to nie jest obiektyw do koni.. :shake:
A Nowa jest prześliczna, to prawda :loveu: A jaka przytulaśna i kochana :loveu:

Posted

[quote name='Justa']Może i można coś cyknąć, ale nie 70mm - to nie jest obiektyw do koni.. :shake:[/quote]

chociaz portrety czy cos - no jakies zdjecia chyba sie da nooo:eviltong:

Posted

wieczor w stajni... (UWAGA jakosc komorkowa:eviltong:)
[IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/3-21.jpg[/IMG]

A co u nas? Wyciagnelam kliker z szafy i kilka razy "pobawilam" sie z Aza...zaczelam rowniez czytac o klikaniu i poki co mam jeden wielki metlik w glowie. Jeszcze nie do konca wiem z czym to sie je, najlepiej jakby ktos mi pokazal, ale mam nadzieje, ze czytajac tez sie da zrozumiec;)
Aza coraz gdzieczniejsza na spacerach w lesie, nawet jak poleci w bok za zapachem to szybko wraca co mnie niesamowicie cieszy. Wrocilysmy na spacerach do smakolykow co przynosi pewne efekty. Nie wiem natomiast co zrobic z Azy...hm popedem? raczej nie seksualnym;) Doslownie gwalci suke kolezanki nagminnie jak nie zauwaze to kilkanascie razy podczas spaceru, a boje sie ze w koncu dojdzie do spiecia i bedzie koniec wspolnych spacerow...nie wiem o co chodzi i o co chodzi Azie..suka jest mloda to fakt, ale czy Aza musi jej tu udowadniac non stop na kazdym spacerze?

Posted

[quote name='olekg18']Zetną się raz drugi ,ustalą co mają ustalić i będzie luz:cool3:[/quote]

niekoniecznie;) szczegolnie ze moja suka wtedy juz nie podejdzie i ze spaceru beda nici...

Posted

[quote name='Justa']Mmm to końskie spokojne spojrzenie.. :loveu: Dawno w stajni nie byłam, czas się przejechać..[/quote]

koniecznie! i relacja w Waszej galerii rowniez!:eviltong:

[quote name='Justa'] A kto się Azulcowej pozwala nudzić? :diabloti:[/quote]

sama sie nudzi:diabloti: spacer raz dziennie 2-godzinny meczy ja na tyle, ze potem juz moze sie tylko nudzic:evil_lol:

Posted

[quote name='Agnes']koniecznie! i relacja w Waszej galerii rowniez!:eviltong:

sama sie nudzi:diabloti: spacer raz dziennie 2-godzinny meczy ja na tyle, ze potem juz moze sie tylko nudzic:evil_lol:[/QUOTE]

Jak tylko dojdę do siebie nie omieszkam pojechać, może nawet jakieś fotki.. :roll: Choć to mi ostatnio wogóle nie idzie :shake:

Pfff.. Nudzić a ODPOCZYWAĆ to różnica :diabloti:
Galina godzine po spacerze odpowczywa, a potem czeka na nową rozrywkę :diabloti:

Posted

[quote name='Justa']Jak tylko dojdę do siebie nie omieszkam pojechać, może nawet jakieś fotki.. :roll: Choć to mi ostatnio wogóle nie idzie :shake:[/quote]

e tam, trza focic i wszystko bedzie dobrze:loveu:

[quote name='Justa'] Pfff.. Nudzić a ODPOCZYWAĆ to różnica :diabloti:[/quote]

e - efekt taki sam:evil_lol:

[quote name='Justa'] Galina godzine po spacerze odpowczywa, a potem czeka na nową rozrywkę :diabloti:[/quote]

no dlatego ja mam ogara a nie malego sznupa:evil_lol: one maja glupawke na spacerze, a w domu spiaaa:loveu:

Posted

Mój mały sznup też jest spokojny w domu :diabloti:
Z tym, że nie wiem jak Ty, ale ja wychodze na więcej niż jeden spacer dziennie :evil_lol::eviltong: i na każdym ma tyle samo energii i adhd :p

Posted

[quote name='Justa']Mój mały sznup też jest spokojny w domu :diabloti:
Z tym, że nie wiem jak Ty, ale ja wychodze na więcej niż jeden spacer dziennie :evil_lol::eviltong: i na każdym ma tyle samo energii i adhd :p[/quote]

a widzisz;) u mnie jeden spacer jest dlugi - reszta to potrzeby zalatwienia sie;) rano chodzi ojciec - nie wiem co wtedy sie dzieje;) ale podobno chodza na pole, podobno...ok 13-14 dluuugi spacer i meczacy a potem to siu i wieczorem juz...ona nie ma potrzeby wychodzenia za kazdym razem na bieganie, jak raz dziennie poszaleje to starczy - a zabawa z psem/psami zdecydowanie ja bardziej meczy niz pileczkowanie;)

Posted

[quote name='zaba14']Miki w zimie chodzi 2 razy dziennie na spacer, bo nie lubi sniegu :D zapiera sie nogami ze nie chce.. to nie :razz:[/quote]

gdyby moja taki numer odstawila to...bym miala cala chalupe zalana:lol: Ona pije ok 1,5 litra dziennie wody to MUSI sie tego pozbyc;)