brjagata Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Otwierania pudelka i nakladania butów, jeszcze Go nie nauczyłam... :eviltong: A teraz takie wczorasze z serii ''Muflon czeka na jedzenie''. :cool3: Przeważnie dajemu mu karme suchą, ale ponieważ się skończyła a z powodu świąt, doszła dopiero dzisiaj, trzeba było ugotować mu coś pysznego. Baardzo był zadowolony :lol: : Hihi, trzeba było przygotować. ;p Uff, właśnie wróciłam ze szkoły, szybko dodałam te zdjęcia i już lecę na spacer z Muffkiem. Przy okazji zajdę do wypożyczalni aby oddać płytki DVD. ;) W takim razie czeka nas miasto na szybko + park i pola. :loveu: A na koniec macie tutaj dowód mojej chyba jedynej pasji. Tak ''pastwiskowo'' :) Quote
anndzia Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Muffi jest świetny, Sajgi nawet takich rzeczy się nie zdąrzył nauczyć :) Uważa, że lepiej przejść obok niż przeskakiwać przez jakieś przeszkody :D Wycałuj psiaka ode mnie! Pozdrawiam! Quote
brjagata Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 No to wstawię jeszcze parę ''pozowanych'' fotek z dzisiejszego spacerku :p Pogoda nie dopisywała dlatego jakość może nie jest jakaś rewelacyjna ... Dobra, idę spać w końcu ;) Quote
brjagata Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 Anndzia - dzięki, jako jedyna odwiedzasz naszą galerię :D Quote
anndzia Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Co do Twojej odpowiedzi na mój post w mojej galerii to muszę napisać, że noi tak dobrze, że Muffi skakać umie :) Nawet jeśli miał to już w genach. Sajgi w genach ma tylko żebractwo, pływanie,żebractwo, żebractwo i.... żebractwo :diabloti: Quote
Marta_Ares Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 witam my tu pierwszy raz Muffi jest sliczny, te uszka:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Tajga tez niczego sobie:loveu: to samojed?? beda zdjecia ze wspolnych spacerow?? my tez uczymy sie klikerowo, Ares tez ma problem z agresja do samcow:angryy: co bardzo utrudnia mi z nim prace na torze agility. Quote
brjagata Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Witam! :multi: Tak, Tajga to mała samojedka mojej siostry :) Yh, agresja do samców to największy problem. Też chciałabym spróbować z Muffcem agility (jakąś z najmniejszych klas), ale on przy takiej gromadzie psów nie umiałby się zapewne w ogóle skupić. :shake: Tym bardziej, że tam psy puszczone latają. Podbiegłby jakiś, do Muffca to nie wiem czy by tak miło było. :shake: Próbuję Go nauczyć zachować spokój w takiej sytuacji, ale coś na razie marnie nam idzie.. Foty ze wspólnego spaceru może będą dzisiaj, bo zaraz się wybieram. ;) Chociaż to trochę trudne, bo mój aparat nie nadąża za Tajgą. :cool3: Ale popróbujemy dzisiaj, bo już po południu szczun wraca do swojego domku (przyjechała 3 dni temu). :eviltong: Quote
Paulina_mickey Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Witam, też po raz pierwszy.:loveu: Wszystkie fotki obejrzane.:loveu::loveu::loveu: I zapraszamy do nas. Pozdrowienia :buzi: Quote
Marta_Ares Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 a co tu taka cisza??? gdzie fotki:eviltong: :mad: Quote
M@d Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 [quote name='Agathee']Anndzia - dzięki, jako jedyna odwiedzasz naszą galerię :D Chyba jednak nie jedyna co? :eviltong: Quote
Kibaa Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Agaa, ślicznee fotkii. ; D Dawaj fotki małego białego śmierdziela. <3 Quote
brjagata Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Dzięki, że owiedzacie. :loveu: Dodam fotki z ostatnich spacerów. Nie są jakieś niezwykłe i jakość beznadziejna bo pogoda jest jaka jest. Dopiero dzisiaj słóńce wyszło to może porobie jakieś zdjęcia Muffiemu na dworku. :eviltong: Ze spaceru z Tajgą ;) : Quote
brjagata Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 To wszystko :) Na smyczy, bo wszędzie psy łaziły. :shake: A tak w ogóle to Muffi robi postępy. Małe, bo małe, ale są. :eviltong: Byliśmy sobie na spacerze, zatrzymaliśmy się, puściłam Muffiego a Tajgi smycz położyłam na ziemi, aby zrobić im parę zdjęć. Nagle, z nikąd przybiegł jakiś duży pies, młody na szczęście. Podbiegł do Tajgi i zaczął ją obwąchiwać machając ogonem. Muffi popatrzył się na niego, po czym podszedł do mnie i stojąc obok owego psa ze stoickim spokojem, nawet nie burknął. :crazyeye: Druga sytuacja nie była już taka rewelacyjna, ale i tak jestem z niego dumna. Muffi też był puszczony a ja zajmowałam się Tajgą. Nagle usłyszałam szczek i warkot. Okazało się, że Muffi zauważył jakiegoś psa, boksera, który na szczęście był na smyczy. Przestraszyłam się, bo Muffi najwidoczniej chciał podbiec do psa, ale o dziwo po komendzie ''zostań'' i ''nie wolno'' zatrzymał się, usiadł i tylko patrzył na niego a ja miałam czas, aby go złapać. Moja głupota, bo jakby do niego podbiegł to nie wiem, co by się stało. :shake: Następnym razem będę się bardziej rozglądała. Odwiedzajcie. :eviltong: Quote
brjagata Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Odwiedzajcie bo mam nowe foty do wklejenia :eviltong: Quote
Marta_Ares Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 swietne fotki ze spacerku:loveu: :loveu: :loveu: Quote
M@d Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Wbrew pozorom, większość dużych psów ignoruje zaczepki psów małych. Mój poprzedni pies był histerykiem szarżującym straceńczo na duże psy i mimo wielu szarż na psy np. ras "bojowych" uszedł bez szwanku ;) Quote
brjagata Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 [quote name='M@d']Wbrew pozorom, większość dużych psów ignoruje zaczepki psów małych. Mój poprzedni pies był histerykiem szarżującym straceńczo na duże psy i mimo wielu szarż na psy np. ras "bojowych" uszedł bez szwanku ;) Ale nigdy nie wiadomo. :shake: My np. mamy na dole takiego sąsiada, psa wielkości bernardyna, ale wyglądem przypominającego owczarka. Tamten jak widzi Muffca (i nawzajem) to rzuca się strasznie wywalając swoich właścicieli i wszystkich dookoła, żeby tylko dorwać mojego. Jego właściciele to już starsi ludzie i nie dziwię się, że nie mogą go otrzymać, ale, po co sobie takiego psióra brali? Najgorsze jest to, że oni z nim puszczonym, bez kagańca po parku spacerują :shake: A jak coś zrobi to leją skórzaną smyczą po d*pie, ech Macie tutaj jeszcze parę zdjęc domowych. Te ze wczorajszego spacerku wstawię później bo duuużo ich ;) : I ulubione: Papa. Lecę do szkoły. Quote
Kibaa Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Śliczniutkie fotki. <33 *.* A co do Borysa to masz racje, całe szczęście chodzi teraz z kagańcem po dworze. Dla ludzi psiak bardzo sympatyczny, ale dla psów. Nie potrzebnie Go biją, wcale to nie pomoże a pogorszy całą sytuacje... :roll: Quote
Marta_Ares Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 piekne domowe zdjecia:loveu: :loveu: Quote
anndzia Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Muffi jak zwykle uroczy! Czekam na resztę zdjęć! Quote
Cerber Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Mufik jest uroczy :loveu: śliczny ma kolor, a te ostatnie fotki, portreciki słodziutkie :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts