grazyna99 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 :oops:[FONT=Times New Roman]Witam wszystkich jestem bandżo szczęśliwa ponieważ adoptuję psiaczka suczkę Akitę , ale sądzę ze wiem zbyt mało o tej rasie psiaczków jakie mają charaktery aby wiedzieć i nie popełnić błędów to 2 letnia sunia w domu mam już wiekową suczkę mieszańca małego Sonię ,nie wiem czy będą się tolerowały sądzę że początki będą trudne Każdą informację o Akicie przeczytam z ciekawością [/FONT] Quote
taks Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Najlepiej zaglądnij tu: Akita - Dogomania Forum Quote
Guest Mrzewinska Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Nie nazwalabym na pewno akity psiaczkiem - to pies wiele wymagajacy od opiekuna. Informacje sa dostepne w internecie - i na wikipedii, i opinie roznych hodowli, reklamiarskie lub rzetelnie przedstawiajace problemy, jakie moze sprawic akita. Proponuje zapoznac sie przede wszystkim z tymi drugimi, dowiedziec sie z absolutna pewnoscia, dlaczego suka jest do oddania. Sprawdzic - przed deczyzja o przygarnięciu jej zachowanie wobec innych psow. Dwie suki nie musza sie tolerowac - akita jest ogromnym indywidualista i moim zdaniem wymaga naprawde doswiadczonego przewodnika. Zwlaszcza dorosly, z jakiegos powodu oddawany, a nie wychowywany od szczeniaka. Zofia Quote
malinaa Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='grazyna99']:oops:[FONT=Times New Roman]Witam wszystkich jestem bandżo szczęśliwa ponieważ adoptuję psiaczka suczkę Akitę , ale sądzę ze wiem zbyt mało o tej rasie psiaczków jakie mają charaktery aby wiedzieć i nie popełnić błędów to 2 letnia sunia w domu mam już wiekową suczkę mieszańca małego Sonię ,nie wiem czy będą się tolerowały sądzę że początki będą trudne Każdą informację o Akicie przeczytam z ciekawością [/FONT] Czemu zdecydowałaś się na adopcję dorosłej akity niewiele wiedząc o tej rasie? Litość nad bezpańskim psem albo chęć taniego posiadania psa mało spotykanej rasy to marne powody. Akity są raczej mało tolerancyjne wobec innych zwierząt (psów) i Wasza wiekowa Sonia może mieć przy niej smutną emeryturę... Quote
Recommended Posts