Kosmaty Gałganek Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Nie wiadomo co ją spotkało, może ma jakieś złe skojarzenia. Chociaż suńka mix ONka, z którą się wychowałam też się bała parasolek, a nie miała żadnych przygód z nimi. Quote
aina155 Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 No mam nadzieje ze nikt jej nic nie robil, chociaz na poczatku podniesionej smyczy tez sie bala i niefnie na nas zerkala. Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Ludzie potrafią bardzo "szlachetnie" traktować swoje czworonogi, więc nigdy nic nie wiadomo :shake: A ona była w schronisku od urodzenia, czy trafiła tam później? Quote
aina155 Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 Trafila w okolicy roku- poltora. Przypuszczam ze dlatego ze byla w ciazy i zostala wyrzucona (Fiona ma takie troche powyciagane cycuchy, ktore mimo sterylki jej sie nie wchlonely). Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 No to jak ktoś wyrzucił sukę, bo była w ciąży to już wiem jak musiał ją traktować :placz: Ale należy się cieszyć, że tak dobrze trafiła. Quote
aina155 Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 Tylko ze to sa moje przypuszczenia co do przeszlosci Fiony, osadzone po jej wygladzie w porownaniu z innymi sukami. W schronisku nic mi o niej nie ptrafili powiedzierc. Ba, dziewczyna ktora jest wolontariuszka, jak sie spotkalysmy u weta i powiedzialam ze Fioniasta jest z schronu, to jej nie kojarzyla. Wiem ze ona w schronie byla dosyc niepozorna i nie rzucala sie w oczy- sama jej w ogole na poczatku nie zauwazylam. Dopiero kolezanka, ktora ze mna byla, zwrocila mi na nia uwage a i wtedy nie specjalnie mi sie spodobala. Schron na nia dzialal okropnie- teraz to zupelnie iny pies. Wtedy byl po prostu niewidoczny, nikl miedzy innymi Zalozylam wujkowi nowy temat. Mam nadzieje ze ktos cos nam napisze o jakims psiaku Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Jaka musiała być biedna w tym schronisku. Ale miała szczęście :multi: Quote
aina155 Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Zdjecia beda- moze dzis jak mi sie uda mame wyciagnac na spacer. Chce pokazac jak ładnie z Fionowatym cwiczymy komendy Musiała byc bardzo biedna, ale teraz ma najlepiej pod sloncem- wiec chyba warto bylo ten rok przecierpiec zeby trafic do mnie? No w kazdym razie, jak juz wszystko w schronie bylo zalatwione i psa mi wyprowadzili to pies ze strachu mi sie zsiusial pod nogami. Bylam zalamana, bo sobie wyobrazilam siusiajaca ja w domu i mi rece opadly Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 No to koniecznie musisz dać te zdjęcia. Pooglądam sobie wyszkoloną Fionkę :multi: Ale musiała się zestresować skoro się posikała. Quote
aina155 Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Uwazaj bo zpbaczysz jaka mam madra suke :eviltong: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 To, że mądra to nie mam wątpliwości :loveu: Quote
aina155 Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Jej madrosc polea na tym ze kombinuje jak tu zdobyc jak najwiecej zarcia- wiec nawet komend sie nauczy zeby tylko jesc dostac :evil_lol: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 [quote name='aina155']Jej madrosc polea na tym ze kombinuje jak tu zdobyc jak najwiecej zarcia- wiec nawet komend sie nauczy zeby tylko jesc dostac :evil_lol:[/quote] To tak jak u mnie. Ale cieszmy się, że jest coś co je zmusza do nauki :evil_lol: Paulina to koniecznie załóż galerię Dyziowi to pooglądamy sobie jego zdjęcia :lol: Quote
paulina15 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 witajcie wszystkich jak tam wasze pieski?? mam nadzieje ze dobrze i zdrowe:loveu: my juz po sniadanku z dyziem zjadl miseczke zaladkow kurzych watrobke i serduszko wszystko pokrojone w drobna kosteczke i wymieszane z fosforanem wapnia a na drugie sniadanko pol zoltka gotowanego a teraz spi malutki najedzony wybawiony a ja cale rece pogryzione po zabawie ale czego sie nie robi dla naszych pociech hehe :loveu: wczoraj sie kapalismy szkoda ze zdjec nie zrobilam niestety bylam sama w domu nie mialam jak ale obiecuje wam ze niedlugo sie postaram o jakies fotki z kapieli Dyzia a tak wogole biore aparat do fryzjera i porobie fotki jak Dyziaczek bedzie poddawany zabiegom upiększającym :loveu: i napewno je wrzuce i wam pokaze :lol: pozdrawiam wszystkich i wasze pupile tez :loveu: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 [quote name='paulina15']tylko ze ja nie umiem :shake: ale u siebie na profilu mam dwa jego zdjecia mozecie sobie zobaczyc[/quote] Jak wchodzisz w foto blogi, to na dole masz taki niebieski napis nowy post. Wybierasz i w tytule wpisujesz jak galeria ma się nazyważ, a w dużym oknie wklejasz zdjęcia i piszesz o swoim psie. Potem zatwierdź i galeria gotowa Quote
paulina15 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 tylko ze ja nie umiem :shake: ale u siebie na profilu mam dwa jego zdjecia mozecie sobie zobaczyc Quote
paulina15 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 [IMG]http://http://www.dogomania.pl/forum/members/92254-albums587-picture1286.html[/IMG] [url=http://www.dogomania.pl/forum/members/92254-albums587-picture1286.html]Dogomania Forum - paulina15's Album: Dyzio - Picture[/url] oto jego zdjecia Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 [quote name='paulina15']aniu bardzo ci dziekuje juz zaczynam dzialac :multi:[/quote] Zdjęcia się nie wyświetlają. Quote
paulina15 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 aniu bardzo ci dziekuje juz zaczynam dzialac :multi: Quote
aina155 Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 No ja tez chetnie poogladam galerie (dodajmy że ze zdjeciami :evil_lol:). N fakt cos je zmusza- tylko czemu to jak zwykle jest zarcie? :diabloti: Quote
aina155 Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Pwnie, ze tak- niech nie je, tyko zyje miłościa :diabloti: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 [quote name='aina155'] N fakt cos je zmusza- tylko czemu to jak zwykle jest zarcie? :diabloti:[/quote] Pewnie byś chciała, żeby siłą napędową była miłość do Ciebie? Pomarzyć dobra rzecz :evil_lol: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 [quote name='paulina15']dupa nie moge dodac zdjec mam fotki na kompie na dysku i nie wiem jak je dodac galeria stworzona ale bez zdjec niech to szlag dobra pozniej sie za to zabiore bo juz sie zdenerwowalam ide z moim synkiem na rower bo juz marudzi ze mu obiecalam ah te dzieciaki :eviltong:[/quote] Ja to robię tak: najpierw wchodzę na imageshack, [URL="http://imageshack.us/"]ImageShack® - Image Hosting[/URL], potem naciskam browse ( dwa razy) i wybieram zdjęcie ze swojego komputera, wybieram rozmiar zdjęcia, tam gdzie pisze resize image i jest wbite 640 na 480, a następnie start upload. Wyskoczą takie długie kody, kopiuje pierwszy, ten na samej górze i w okienku odpowiedzi na dogo wpisuję [img]tu kopiuję[/img] i gotowe. Pewnie można szybciej i łatwiej ale ja mam dwie lewe ręce do komputera ;) Quote
Recommended Posts