Szami Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 Mam pytanie do hodowców. Ile powinno przeciętnie ważyć 6 tygodniowe szczenię staffika? Oczywiście mowa jest o rodowodowym szczenięciu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alojzyna Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Rozpiętość wagowa może być bardzo duża, bo zależy od bardzo wielu czynników, chociażby liczby szczeniąt w miocie, płci czy budowy szczenięcia (drobna lub gruba kość). Podam na moim przykładzie - najlżejsze szczenięta w tym wieku ważyły: 2150 g - suczka, 7 szczeniąt w miocie, 2300 g - suczka, 7 szczeniąt w miocie, najcięższe natomiast w tym wieku miały: 3750g - suczka, 2 szczenięta w miocie, 3600g - piesek, 5 szczeniąt w miocie, Gdy przeglądam swój notes z wagami, to średniodorodne szczenieta zbliżały się w wieku 6 tygodni do 3 kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szami Posted October 16, 2008 Author Share Posted October 16, 2008 Alojzyna bardzo dziękuje za pomoc i informacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acroba Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 Alojzyna a masz może gdzieś w notatkach ile wzrostu ma 4 miesięczny szczeniak? Lub jaka jest różnica wzrostu między szczylkiem w tym weku a dorosłym? :cool1: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 ja jestem z kolei ciekawa w jakim mniej więcej wieku szczenię przestaje rosnąć wzwyż ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acroba Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 aghnetka napisala: [QUOTE] ja jestem z kolei ciekawa w jakim mniej więcej wieku szczenię przestaje rosnąć wzwyż ;-)[/QUOTE] No widzisz, w sumie chodzi mi o to samo :lol: . Wieki temu mialam szczeniaka 4 miesiecznego i sie zastanawiam ile on moze jeszcze pojsc do gory.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 nasza Arwena jak miała 4 miesiące to miała ok. 32cm ;) jak mi ktoś w domu pomoże to zmierzę Viki - ona niedługo skończy 4 miesiące (wydaje się być niższa od Ari,gdy była w tym wieku)....teraz Arwena ma prawie 7 miesięcy i ma prawie 39cm :roll: modlę się, żeby już więcej nie rosła :evil_lol: stąd też pytanie.... ale co geny to geny ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acroba Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 aghnetka napisala: [QUOTE] nasza Arwena jak miała 4 miesiące to miała ok. 32cm ;-) jak mi ktoś w domu pomoże to zmierzę Viki - ona niedługo skończy 4 miesiące (wydaje się być niższa od Ari,gdy była w tym wieku)....teraz Arwena ma prawie 7 miesięcy i ma prawie 39cm :roll: modlę się, żeby już więcej nie rosła :evil_lol: stąd też pytanie....[/QUOTE] Nie strasz....32 cm...:cool1: tylko 32 cm...:diabloti: Suki zazwyczaj ida w gore do pierwszej cieczki. U mnie suki maja pierwsza dokladnie w wieku 8 miesiecy wiec juz raczej duzo nie urosnie. Skoro Toja urosla ok 7 cm ....to musze swojego pod szafe wsadzic..trudno:diabloti::diabloti: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 miała, miała 32cm ;) i nagle HOP i jest jak Elita...a cieczki u Aruśki jeszcze nie widać... :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vectra Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 [quote name='acroba']ato musze swojego pod szafe wsadzic..trudno:diabloti::diabloti:[/quote] pod łóżko :diabloti: Mania ma jakieś 31-32 cm wzrostu i 10 kilo wagi :roll: ale zdecydowanie widzę , że ona mniej juz rośnie w wzwyż , teraz skupia się na reszcie , głownie na aparacie gębowym :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro 25 Posted October 23, 2008 Share Posted October 23, 2008 Draco mial 31 cm w wieku 4 mies, a teraz ma 36 w wieku 9 mies i wazy 18 kg:roll: tez mam nadzieje ze juz nie bedzie rosl. Ale jego rodzice mieli 35cm i 37 wiec jest na srodku...narazie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alojzyna Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Niestety nie mam dokładnych danych z późniejszego okresu (tylko do 8 tygodni). Moje cztery suczki są każda innego wzrostu (od 37 cm do 39,5 cm). Mogę tylko jedno napisać - u każdej z nich rośnięcie w górę zakończyło się w wieku 6 miesięcy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carbonara Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 mój Carbo w wiku czterech miesiecy miał jakies 37, 38 w kłebie. przestał rosnąc w wieku 8 miesiecy i zatrzymał sie na 41,5 hihihi :):lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 ojj....co się tam przejmować ;) jak osiągnie 48cm to w amstaffach się będzie wystawiać [img]http://www.yelims.com/IPB/Invision-Board-France-536.gif[/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullila.nl Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 [quote name='Carbonara']mój Carbo w wiku czterech miesiecy miał jakies 37, 38 w kłebie. przestał rosnąc w wieku 8 miesiecy i zatrzymał sie na 41,5 hihihi :):lol:[/quote] Moj Bullit ma dokladnie tyle samo wzrostu co Carbo....:cool3::cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaudia&Manta Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 [QUOTE]Mogę tylko jedno napisać - u każdej z nich rośnięcie w górę zakończyło się w wieku 6 miesięcy. [/QUOTE] Manta w wieku 7 miesięcy , też się zatrzymała .. na 37 bodajże .. A teraz ma 16 , i 38 w kłębie .. jak nie więcej bo co jakiś czas sobie "dobijała" po kilka minimetrów :razz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alojzyna Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 To niby rośnięcie w górę po ukończeniu 6-7 miesięcy jest raczej spowodowane rozwojem mięśni na kłębie a nie faktycznym wzrostem (przynajmniej u moich tak było), bo mierzyłam również wysokość na wysokości lędźwi (a tam mięśni nie ma). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danmosak Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Witam Moj Rocky ma 14 tygodni. 35 cm w klebie i wazy 8,5 kg. To duzo czy malo??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofk Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 może głupie pytanie ale jak mierzycie w kłębie, bo mój Bulli ma 15 miesięcy i waży 22kg, a nie wiem jak zmierzyć wzrost? czy on mając 15 miechów już przestał całkiem rosnąć, i czy waga ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 nie mam rozrysowanego staffika, ale psy są przecież tak samo zbudowane jeśli idzie o podstawy ;) na zdjęciu jest aussie, ale mniejsza o to... foto pochodzi z bazy aussie, mam nadzieję, że Ula się nie obrazi, ale to jest bardzo pomocne ;) [IMG]http://www.aussies-in-poland.com/czesci_ciala.jpg[/IMG] wzrost w kłębie mierzysz od podłoża do miejsca oznaczonego jako "kłąb" na fotografii. staffik w wieku 15 miesięcy już nie rośnie wzwyż. 22kg to dość dużo jak na staffika... warto poznać przy tym jego wzrost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patka Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Agneta ma rację 22 to dużo chyba, że ma ponad 4o cm ( co też dużo) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staffie Posted June 24, 2014 Share Posted June 24, 2014 Witam wszystkich. Mam pytanie czy 27 cm wzrostu u 11-tygodniowego szczeniaka staffika to duzo? Wagi ok 5 kg ( nie jest ani gruby ani chudy ale okraglutki ma brzuszek ) za odp wielkie dzieki ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pelcia_bluestaff Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Witam, mam pytanie o prawidłową wagę 5cio miesięcznej suczki. Moja waży 14 kg i zastanawiam się czy to nie za dużo, dziękuję za odpowiedz, pozdrawiam :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stafford Rocky Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Ja mam 11 miesięcy i 40,5 cm oraz 17 kg :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staffy Pullo Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Witam, Mam pytanie odnośnie wagi szczeniaczka. Mój Staffik ma 4,5 miesiąca, 39 cm w kłębie i waży 11 kg. Czy bylibyście tak mili i wypowiedzieli się na ten temat, proszę. :) :) :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts