Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszono mnie o umieszczenie.

Znaleziono suczkę w lesie Popowo-Letnisko. Podobno błąkała się od
czerwca, a ludzie dokarmiali ją przy kontenerach na śmieci. Ma około 1,5 roku,
jest wychudzona, bardzo łagodna i przyjacielska. Bawi się z innymi
psiakami. Tymczasowo przebywa na działce, ale nie może tam zostać. Szukamy jej
domu...
Kontakt: Ola – 505-846-335

Posted

Drodzy!

Sunia jest faktycznie wyjątkowa. Jest nie tylko piękna, ale też bardzo przyjacielska i wdzięczna. Miałam w życiu już kilka psów, ale żaden nie był tak inteligentny i posłuszny. Chodziła za mną krok w krok i wracała na każde zawołanie.
Gdybym tylko mogła wzięłabym ją ze sobą. Niestety nie mam takiej możliwości. Mąż uczulony na psią sierść. A mnie serce pęka, że taki wyjątkowy pies jest samotny.Na działce może zostać do końca tygodnia. Potem sezon się kończy... Jeśli znajdzie się dobra dusza i ją przygarnie - jestem gotowa ew. składać się na jej karmę.
Pozdrawiam,

Ola

0 505 846 335

Posted

Sunia jest mniej więcej do mojego kolana- ( a mam 1,69)
Jest trochę mniejsza od wyżła.
Mam jeszcze kilka zdjęć. Chętnie je prześlę na maila.
Tak bardzo zależy mi, żeby znalazła ciepły i kochający dom.

Pozdrawiam,

Ola

Posted

Drodzy,

Przypominam się z prośbą o dom w imieniu Suni. Weekend zbliża się wielkimi krokami. Nie chciałabym musieć jej zawozić do schroniska. Pozdrawiam i czekam na telefon.

Ola

Posted

bylysmy wczoraj u suni, jest po kroplowce i zastrzykach przeciwzapalnych. wedlug mnie ona moze nawet roku nie miec. jest cudowna, przytula sie i wpatruje w oczy. czy na prawde nikt jej nie chce...? :-(

Posted

Drodzy!

Sunia ma przed sobą ostatnie dwa dni, a właściwie jeden. W poniedziałek teść będzie musiał ją oddać do schroniska. Gdyby nie uczulenie męża i fakt, że wyjeżdżamy na dawno zaplanowany urlop ( bilety samolotowe są nie do przesunięcia) to mogłabym ją jeszcze zostawić na działce. Niestety nic z tego. Obdzwoniłam już chyba wszystkich świętych. Nawet w Azylu pod Psim Aniołem nie ma już miejsca. Nie będę mieć chyba wyjścia. Strasznie mi z tym źle. Dobra duszo - Sunia czeka na Ciebie.

Posted

Drodzy!

Jeżeli nie chcecie jej ze względu na pieniądze- jestem w stanie płacić za jej utrzymanie. Byleby tylko znalazła kochający dom. Czasu jest tak mało. SOS:placz:

Posted

[quote name='Platypus']Drodzy!

Jeżeli nie chcecie jej ze względu na pieniądze- jestem w stanie płacić za jej utrzymanie. Byleby tylko znalazła kochający dom. Czasu jest tak mało. SOS:placz:

platypus pisz do Renata 5 bodajze zaraz sprawdze dokladny nick podam..lub do Pati / kolo warszawy rowniez...ale ta chyba ma juz komplet
moze chociaz renatka wezmie ja na tymczas dopoki nie wrocisz z urlopu a potem na spokojnie poszuka sie dla niej domu

co Ty na to?
to jest platny tymczas..niedaleko warszawy

tutaj w tym watku kilk postow wlasnie w tym temacie

http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-psy-zabija-na-dniach-w-schronisku-przeznaczone-do-eutanzaji-ratunku-cala-polska-122651/index9.html

dowiesz sie wiecej, niestety to jest "tylko" buda ocieplana, bo u Renaty psy krezlowskie plus jej..ale to juz lepiej niz schronisko po powrocie mozna bedzie zajac sie bardziej sunia

miejsce w hoteliku u renatki to 10 zlotych doba, z tego co wyczytalam
mozna w miedzyczasie zrobic juz jej ogloszenia na allegro i w innych miejscach w internecie
i trzeba sie piseszyc bo za chwile..;bid tutaj tyle ze o miejsca w hotelikach bija sie i w kolejce stoja...pisz predziutko, jesli to Ciebie interesuje bo za chwile moze byc za pozno
napisz takze do pati, ale Pati ma chyba komplet
moze jednak nie?

moglabys wtedy spokojniej pojechac na urlop

zmykam z dogo i trzymam kciuki!

Posted

Uffff... Wczoraj w nocy zawiezlismy suczke do jej nowego domu, w ostatnej chwili. Bedzie pilnowala konie i mam nadzieje, ze jak tylko sie przywyczai do nowego miejsca, to bedzie miala szczesliwe zycie :)

Posted

Drodzy!

Sunia uratowana! Znalazła dom w stadninie ogierów w Bogusławicach. Od dziś będzie pędzić żywot psa pasterskiego :-) Oficjalnie stwierdzam, że mam najwspanialszych przyjaciół na świecie. Madzi należy się order!:lol:

Pozdrawiam serdecznie,

Ola

Posted

Witaj,

Bardzo Ci dziękuję za wskazówki i pomoc. Będę wiedziała co zrobić następnym razem. Na szczęście udało się psiulę oddać w dobre ręce. Jest szansa, że ją nawet odwiedzę po powrocie.

Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam,

Ola

[quote name='pixie']platypus pisz do Renata 5 bodajze zaraz sprawdze dokladny nick podam..lub do Pati / kolo warszawy rowniez...ale ta chyba ma juz komplet
moze chociaz renatka wezmie ja na tymczas dopoki nie wrocisz z urlopu a potem na spokojnie poszuka sie dla niej domu

co Ty na to?
to jest platny tymczas..niedaleko warszawy

tutaj w tym watku kilk postow wlasnie w tym temacie

http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-psy-zabija-na-dniach-w-schronisku-przeznaczone-do-eutanzaji-ratunku-cala-polska-122651/index9.html

dowiesz sie wiecej, niestety to jest "tylko" buda ocieplana, bo u Renaty psy krezlowskie plus jej..ale to juz lepiej niz schronisko po powrocie mozna bedzie zajac sie bardziej sunia

miejsce w hoteliku u renatki to 10 zlotych doba, z tego co wyczytalam
mozna w miedzyczasie zrobic juz jej ogloszenia na allegro i w innych miejscach w internecie
i trzeba sie piseszyc bo za chwile..;bid tutaj tyle ze o miejsca w hotelikach bija sie i w kolejce stoja...pisz predziutko, jesli to Ciebie interesuje bo za chwile moze byc za pozno
napisz takze do pati, ale Pati ma chyba komplet
moze jednak nie?

moglabys wtedy spokojniej pojechac na urlop

zmykam z dogo i trzymam kciuki!