Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cześć. od niedawna mam małego pieska pudla miniaturke, nie jest to mój pierwszy pudel, ale wcześniej była to suczka i chyba nie było z nią tyle problemów...cały czas chodzi i sika i wszystko kopuluje, ratujcie, to normalne??

Posted

Około ? To znaczy ile ma ? Znasz jego prawdziwą datę urodzin ?

Taki mały pies sika nawet co godzinę i trzeba pilnować aby nauczył się załatwiać swoje potrzeby na wyznaczonym miejscu (pamiętaj - spacery dopiero po skończonej kwarantannie !) oraz - uzbroić się w cierpliwość, zwinąć cenniejsze dywany i zastąpić je np. najtańszą wykładziną.
Im starszy tym sika mniej, im młodszy tym częściej i nie zawsze w tym miejscu co trzeba :roll:
Innym powodem nietrzymania jest jeszcze nierozwinięty zwieracz oraz stan zapalny układu moczowego.

Posted

A jak Ty się z nim bawisz?

Szczerze mówiąc, nie pamiętam, kiedy mój zaczął kopulować z zabawkami [czy to były 2 miesiące...], ale robi tak czasem/często/różnie, ja ten problem generalnie olewam, tzn nie robię z tego wielkiego problemu, powiem/krzyknę "nie/fe/ej/etc" gdy zaczyna albo po prostu odciągnę jego uwagę i po problemie ;).

Ale zauważyłam, że gdy nie wymęczę psa to mu się to o wiele częściej zdarza niż gdy ledwo żyje po bieganiu/szkoleniu. Nie wiem, może wtedy po prostu nie ma na to siły :D