kroki Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 cześć. od niedawna mam małego pieska pudla miniaturke, nie jest to mój pierwszy pudel, ale wcześniej była to suczka i chyba nie było z nią tyle problemów...cały czas chodzi i sika i wszystko kopuluje, ratujcie, to normalne?? Quote
aneta Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Około ? To znaczy ile ma ? Znasz jego prawdziwą datę urodzin ? Taki mały pies sika nawet co godzinę i trzeba pilnować aby nauczył się załatwiać swoje potrzeby na wyznaczonym miejscu (pamiętaj - spacery dopiero po skończonej kwarantannie !) oraz - uzbroić się w cierpliwość, zwinąć cenniejsze dywany i zastąpić je np. najtańszą wykładziną. Im starszy tym sika mniej, im młodszy tym częściej i nie zawsze w tym miejscu co trzeba :roll: Innym powodem nietrzymania jest jeszcze nierozwinięty zwieracz oraz stan zapalny układu moczowego. Quote
kroki Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 sikanie mnie tak nie martwi, jak to ze jego jedyną ulubioną zabawą jest kopulowanie... Quote
dog_master Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 A jak Ty się z nim bawisz? Szczerze mówiąc, nie pamiętam, kiedy mój zaczął kopulować z zabawkami [czy to były 2 miesiące...], ale robi tak czasem/często/różnie, ja ten problem generalnie olewam, tzn nie robię z tego wielkiego problemu, powiem/krzyknę "nie/fe/ej/etc" gdy zaczyna albo po prostu odciągnę jego uwagę i po problemie ;). Ale zauważyłam, że gdy nie wymęczę psa to mu się to o wiele częściej zdarza niż gdy ledwo żyje po bieganiu/szkoleniu. Nie wiem, może wtedy po prostu nie ma na to siły :D Quote
Recommended Posts