Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludzi było mnóstwo. Naprawdę, takich tłumów się nie spodziewałam...

Podobno mają być takie spotaknia codziennie teraz.

A w czwartek jest takie w Gliwicach, o 19.00 na lotnisku zbierają się ludzie i idą na Mszę Sw. na Plac Krakowski, która zacznie sie o 20.00.

Posted

No własnie słyszałam chłopak mi mówił bo był wczoraj, ale niby czym ja mam tam dojechać... :-? na Pl. Krakowski napewno sie wybiorę.

Szarcia Ty chodzisz do LO1? słyszałam, ze w pt. macie normalne lekcje? :roll:

Posted

Ja jeszcze nei wiem, czy uda mi się wybrać do Gliwic, chciałabym...

Tak, chodzę do LO1, ale szczerze mówiąc nie wiem czy mam w pt lekcje, bo dzisiaj mnei w szkole nie było... W piątek też pewnie i tak nie pójdę. Nie mogłabym siedzieć w szkole w taki dzień...

Posted

u nas w czwartek jest apel Jasnogorski,mamy z swieczkami ustawic sie na okolo calego stawu na terenie osrodka sportu i rekreacji Skalka.

My w piatek idziemy do szkoly,nie wiadomo co planuja....dyrektor i niektorzy nauczyciele beda w Rzymie osobiscie na pogrzebie,my zapewne bedziemy miec msze (szkola katolicka :roll: )

Posted

[b]Żaba14[/b] - chodzi o Gliwice. Z lotniska na Plac Krakowski w Zabrzu byłoby chyba za daleko :wink:

Jakby ktoś chciał jechać do Rzymu - podobno w Rokitnickiej parafii(ale której nie wiem) ksiądz (wykładowca UŚ) organizuje taki wyjazd. Kosztuje 450 zł. W akademikach są podobno porozwieszane plakaty dotyczące tego wyjazdu, ale myślę, ze w każdej z zabrzańskich parafii można dostać więcej informacji. Nie wiem, czy są jeszcze miejsca. Sama chciałabym bardzo jechać, ale niestety nie mogę :( Może komuś z Was się te informacje przydadzą.

A jeśli chodzi o ważniejsze Msze w Polsce - w czasie pogrzebu papieża, o 10.00, na krakowskich Błoniach będzie Msza pogrzebowa, podczas której na telebimach będą wyświetlać Mszę watykańską. Kraków nie jest bardzo daleko, zastanawiam sie, czy nie pojechać...

• 3 weeks later...
Posted

Co powiecie na spotkanko za tydzień np. na Czechowicach można połazić pieski mogłyby pobawic sie w wodzie 8) pobiegać po łączce ,i po kawałku lasku co wy na to .Są tam ławeczki . :lol: chyba ,ze macie inne propozycje to słucham :lol:

Posted

Olekg, jak tam się jedzie?

Też już myślałam, że czas by się spotkać, wiosna taka piękna... :D

Ale ja na razie bez suki. Ona wciąż nie ma aktualnych szczepień i wolę jej nie puszczać gdzieś w "publicznych miejscach", bo licho nie śpi, a ja nie chcę mieć nieprzyjemności... :roll: A kiedy będzie po szczepieniu- dowiem się w przyszłym tygodniu, jak omówimy w lecznicy wyniki badań krwi (które znów nie są zbyt dobre :( )

Posted

W zasadzie moge wpaść, tyle że bez psa..

Na Czechowice bym dojechała.. ale rowerem bo tak znam dorgę, ale gdzies w połowie drogi na Mikulczyce wyzionełabym ducha :lol: :lol: :lol:

Posted

Czechowice???? A nie można gdzieś bliżej? Chociażby na jakieś pola, łąki do Zabrza - przecież aż tak bardzo sie teren nie będzie różnił, a Czechowice to przecież wiocha...
Poza tym dojechać tam kiepsko jak się nie ma auta - bo przesiadać się tyle razy i w dodatku z psem to męczące, a jechać rowerem z psem - raczej niewykonalne na takim dystansie...
Ja jestem raczej za łąkami - i jak narazie mam trochę czasu, bo już jestem po ustnych - więc decydujcie się :wink: Tylko błagam, nie na takie odludzia...

Posted

ja tylko powiem, ze z przyastnku tramwajowego koło PLATANA to dwa przystanki, wiec dojazd wporządku.. tylko małe cofnięcie się i spotkamy się przy budynku z napisem Biskupice (nie ma osoby ktora by tego nie zaówazyła) w takim momencie moge wziąść psa.. ;)

Posted

szarcia jak niwykonalne jezdze tam co sobote rowerem z 3 psami i psy nawet zyją 2 odpoczynki robie i juz :evilbat:

ludzie-mi pasuje każde miejsce ,zeby tylko łatwy dojazd był :wink:

Posted

Tzn widzimy się za tydzień w długi weekend? Obok bloku z napisem coś tam 750 lat Biskupic ? (chyba od kilkunastu lat nieaktualnym :lol: )

Będziemy mijać lecznicę weterynaryjną biskupicką :wink: