Jump to content
Dogomania

Lucky, kot z worka, wygral z panleukopenia i ma swoj dom :)

Recommended Posts

Posted

odwiedzilam dzisiaj Luckiego, zawiozlam szczepionke Zylexis dla calej gromady maluszkow
dostana tylko kicieta, dl amamy nie starczylo
niestety
i tak za dwa dni musze powtorzyc ich szczepienie, porazka totalna

kotki nie lecza sie jak nalezy, wszystkim papraja sie oczka, ciezki oddech, slaby lub w ogole brak apetytu
wzieto im probe na bakteriologie, pobrano krew

Lucky dzisiaj lepiej, ale mial duzy kryzys

zdjecia z dzisiaj

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maly czarnulek, ktory jest w najgorszym stanie, dzisiaj sam zainteresowal sie jedzeniem
nie zjadl duzo, ale to jest przelom
mam nadzieje ze idzie ku lepszemu

dzisiaj dopiero, a nie jak mi mowiono ze wczoraj, zostal pobrany wymaz z gardelka i noska na bakteriologie, na wynik bedziemy czekac kilka dni

na jutro musze dostarczyc kolejne szczepionki Zylexis, wezme je na kredyt, nie dam rady zakupic

Posted

prawda...
mam ich nowe zdjecia, ale kabel do aparatu odjechal sobie dosc daleko, czekam na powrot lub bede musiala pozyczyc czytnik kart :roll:

wczoraj rozmawialam z wetem, jest lekka poprawa ale kotki nadal wymagaja leczenia :(
dostana trzecia dawke zylexisu
mam nadzieje ze to da pozytywny skutek

Posted

wymizialam go dzisiaj :)
jeszcze glosno oddycha ale humor i apetyt mu dopisuje
w miseczce mial inna karme niz ja mu zawiozlam, nie wiem dlaczego dosypuja innej, kolorowej :roll:
powinien jest Royala intestinal - zrobilam wiec porzadek z jego miseczka

dzisiaj zawiozlam im trzecia dawke zylexisu, on oraz cztery kociaki mialy dzisiaj termin na podanie, lekarze mieli to zrobic po poludniu

Posted

witajcie, przepraszam za milczenie, nie mialam netu :roll:

dzisiaj chcialabym zabrac Luckyego i kocia rodzine po pp

mam nadzieje ze weci mi je wydadza, bo jakies opory stawiaja, jednak nie moge ich dluzej przetrzymywac w tej lecznicy, jest zbyt droga

Posted

Lucky juz u mnie :p

jeju jaka to przylepka :loveu:
bardzo lgnie do rak, nawet miska z karma nie jest tak fajna jak dotyk duzych
jest kochany

do jutra bedzie siedzial w swojej klatce, pozniej przeniose go do lazienki w ktorej jest Druzyna Diuny - a ona i jej dzieci pojda do Myszki
musze przetasowac towarzystwo bo juz nie mam gdzie ich trzymac :shake:

po dwoch tygodniach jesli wszystko bedzie dobrze, polacze Luckyego z reszta bandy :)

trzymajcie kciuki

Posted

peate napisał(a):
to znaczy z tą resztą tych całkiem zdrowych kociaków :crazyeye:
to tak można go już łączyć ze zdrowymi :crazyeye:
fajnie :thumbs:

wszystkie kociaki oprocz ozdrowiencow i kotkow staruszki ktore maja kwarantanne, sa u mnie szczepione, Myszka + jej dzieci i Sally i Vega - dwukrotnie, za tydzien termin na drugie szczepienie ma Druzyna D

Lucky chorowal w sierpniu, jest wyleczony i juz nie zaraza (dla pewnosci mozna by wykonac badanie pcr z kalu, ale to koszt ok 140zl, wiec zaufam temu co mowia weci, ze do 6tyg moze zarazac, minelo juz znacznie wiecej)

Posted

Jola_K napisał(a):
wszystkie kociaki oprocz ozdrowiencow i kotkow staruszki ktore maja kwarantanne, sa u mnie szczepione, Myszka + jej dzieci i Sally i Vega - dwukrotnie, za tydzien termin na drugie szczepienie ma Druzyna D

Lucky chorowal w sierpniu, jest wyleczony i juz nie zaraza (dla pewnosci mozna by wykonac badanie pcr z kalu, ale to koszt ok 140zl, wiec zaufam temu co mowia weci, ze do 6tyg moze zarazac, minelo juz znacznie wiecej)

no to trzymam kciuki, z całych sił :lol:
na reszcie Lucky będzie mógł pobrykać z innymi tygryskami :evil_lol:

Posted

juz dzisiaj brykal :cool3:
zwial mi z klatki i latalam za nim z gory na dol po schodach
musialam to robic ostroznie, asekuracyjnie
Lucky od poczatku sierpnia przebywa w klatce - czyli od zachorowania, pzniej leczenie, u mnie kwarantanna znowu leczenie no i teraz

jak na kotka ktory 3 miesiace nie mial ruchu, jest naprawde szybki!!