Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no więc musiałam Miszkę pokarać ścierką ostro bo mi się na dzieciorka z warkiem i zębami zasadził - tzn ona go zaskoczyła - podeszła od tyłu i złapała żeby podnieść jak naszego i on zareagował ostro a na to pozwolić mu nie mogę

dzieciory poinstruowane - mam nadzieję że nie będa już tego robiły - generalnie zrobiłam mu terning z podnoszenia i ja już mogę bez problemu za brzuch go łapać więc sądzę że przywyknie :)

z młodym w dom,u afery - na dworze spokój :)

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale to jest bardzo mądry pies :) zaścierkowany siedzi i sie patrzy - słucha i widze że rozumie :)

generalnie jest poddenerwowany bo to małe cholerstwo nie daje mu spokoju :)

i jest jak kamikaze normalnie - dziś Miszka sprowadził go do parteru - do leżenia z brzuchem na wierzchu i odpuścił - a ten mały gamoń wstaje i od początku zaczyna zaczepki :shake:

oswiadczam, że zdecydowanie w tym zestaiwe jątrzy demon - może jeszcze nie rozumie psiej mowy?

Posted

[quote name='Bliss']no więc musiałam Miszkę pokarać ścierką ostro bo mi się na dzieciorka z warkiem i zębami zasadził - tzn ona go zaskoczyła - podeszła od tyłu i złapała żeby podnieść jak naszego i on zareagował ostro a na to pozwolić mu nie mogę

dzieciory poinstruowane - mam nadzieję że nie będa już tego robiły - generalnie zrobiłam mu terning z podnoszenia i ja już mogę bez problemu za brzuch go łapać więc sądzę że przywyknie :)

z młodym w dom,u afery - na dworze spokój :)[/quote]
własnie o tym mówiłam po jakms czasie mu przejdzie

Posted

Dopiero wróciłam z pracy - 10h. :angryy:

Trzymaj ścierę pod ręką i goń facetów. Demon młody to głupawki mu w głowie. A Misza zrobił jak typowy sznup. Przewałka i chwyt za gardło. U mnie jak były młode to Keysi tak załatwiała młodsza Kaje jak już miała dosyć zaczepek.
Psy nie znoszą podchodzenia od tyłu i łapania znienacka. Dzieciarnia się nauczy a Misza lubi dzieci.:lol:

Super foteczki. :multi:

Czekamy dalej na wieści.

Posted

czas, potrzebny czas ...

dzis jak wyszłam z domu Misza ponoć zgonił młodszą z kanapy zębami i warkiem hmmm - myślę, że jest biedak skołowany i już sam nie wie w tej zadymie kto jest kto - został wyautowany karnie na dwór sam! i chyba zrobiło to na nim wrażenie bo sie pchał z powrotem jakby sto lat nie był :cool3:

jak byliśmy w dzień sami to jakos zapanowałam nad nimi (z użyciem scierki dwa razy :cool1:) - muszę jutro poświęcić max uwagi na ten moment kiedy dzieci wracają i zaczyna się harmider
choć jutro piątek - rozważam też opcję - ale to zależy od pogody jaka będzie - żeby psy ten czas kiedy dzieciaki szaleją wieczorem spędziły na dworze - tak jak teraz wróciły wylatane i śpią po prostu - natomiast weekend poświęcić na integracje całej czeredy - Misza już może się bedzie czuł pewniej - zawsze to dzień więcej :cool3:

no i poza tym psy muszą się dotrzeć - jak wracają do domu dzieci chcą się z nimi bawić - a one wtedy zaczynają aferę między sobą - dzieci gdzies w środku tego też nie za fajnie się czują jak one warczą i się poszarpują

takze jutro docieram dalej psy między sobą - jak pogoda pozwoli to bez użycia dzieci :evil_lol:

a w weekend popracujemy nad relacjami braci mniejszych z siostrami mniejszymi :diabloti:

dobry plan? może warto ich trochę poizolowac w mierę możliwości żeby wreszcie ustaliły co i jak?

Posted

Dokładnie dobry Misza moze byc zazdrosny o demonka i on nie pewny jeszcze- u mnie to oswajanie trwało ok. tygodnia i nie miał konkurencji a tu drugi pies
masz rację potrzeba im czasu bo jeszcze te Miszki problemy ze wzrokiem potęgują niepewnosc. On po dworcu w Wawie chodził mi na przykurczonych łapkach i widac było ten stres musi ochłonąc, poznac teren i będzie zupełnie inaczej.
A no i pakowac do domu sam z dworku się bedzie ale to jego przeżycia wychodzą bo boi sie byc zostawiony, wyrzucony itp. tu trzeba raczej delikatnie dopóki się nie zaaklimatyzuje.

Posted

Bliss plan świetny!!! i musi się udać :loveu: ale ja w szoku jestem i tak - u mnie nie było jeszcze spania na jednej kanapie - a dziewczyny rok są razem i już pewnie nie będzie :lol: tzn było, ale ja między nimi :mad:

Posted

wiesz Magdzia - z tym pchaniem się do domu to też różnie jest :evil_lol:

jak biegały RAZEM to sie dowołać nie mogłam - dopiero jak raz sam został to nie mógł wytrzymać czyli jakoś przedziwnie i mimo wszystko lubi chyba być z tym diablątkiem ;)

ale widać ewidentnie że jest zagubiony gdzies w tym wszystkiem - i nie przeczę że dzieci lubi ale za dużo wrażeń chyba na raz i musze ich na razie jakoś izolowac po troszku - nie chcę żeby zraził dzieciaki a Maja boi się szczekania - i na początku ol,ewała to ale teraz zaczyna się denerwoważ - nie chcę żeby było jak z dużym psem że się wystraszy i syrena na sam widok
póki co bagatelizuję te ich starcia i mówię jej ze tak psy rozmawiają :p

Posted

masz całkowitą rację u mnie było o tyle inaczej że to sunia i do tego przeważnie Misza był sam z Olką a tu on kłóci się z Demonkiem a dziewczynki- nie ma się co dziwic ze się boją sama bym się bała Olka nie była świadkiem takich scen

Posted

[quote name='malawaszka']Bliss plan świetny!!! i musi się udać :loveu: ale ja w szoku jestem i tak - u mnie nie było jeszcze spania na jednej kanapie - a dziewczyny rok są razem i już pewnie nie będzie :lol: tzn było, ale ja między nimi :mad:[/quote]

no to Ty nie wiesz że samczy ród to prototypy nie do końca udane? bo jakby takie udane były to po co byłoby tworzyć kobiety? :roll:
one są wyrafinowane i mają poczucie własnej wartości i godności osobistej a chłop to ... chłop :cool3:

Posted

a diablątko nie da się nie lubic:loveu: tylko muszą ustalic kto w tym układzie rządzi i do tego co zaobserwowałam teraz ze Misza dzieci lubi ale nie lubi się nimi "dzielic"z innym psem w zabawie ale musi się tego nauczyc nie ma innej opcji:shake:

to uparty stwór jest ale ustąpi jak zobaczy ze wyboru nie ma
tak tez było z maczugą jak schowana była jak był sam z mamą czy ze mną to ustąpił ale jak Olcię wyczaił w pobliżu maczugę musiał dostac bo inaczej zyc nie dawał-mądra i przebiegła bestyjka z niego.

Posted

[quote name='madziamn']masz całkowitą rację u mnie było o tyle inaczej że to sunia i do tego przeważnie Misza był sam z Olką a tu on kłóci się z Demonkiem a dziewczynki- nie ma się co dziwic ze się boją sama bym się bała Olka nie była świadkiem takich scen[/quote]

ano właśnie :p ale mam wrażenie że ogarnę ich jakoś - jednak doświadczenia z Onkiem wbrew pozorom są bezcenne - te ich spięcia to pikuś przy oddzielaniu ONa od dobermana np :cool3:

no i co by nie mówić pies to pies - zachowania są podobne

dzis eksperymentalnie zabrałam Miszy kość z japy i nie warknął nawet na mnie co uważam dobrze rokuje :p

Posted

[quote name='Bliss']ano właśnie :p ale mam wrażenie że ogarnę ich jakoś - jednak doświadczenia z Onkiem wbrew pozorom są bezcenne - te ich spięcia to pikuś przy oddzielaniu ONa od dobermana np :cool3:

no i co by nie mówić pies to pies - zachowania są podobne

dzis eksperymentalnie zabrałam Miszy kość z japy i nie warknął nawet na mnie co uważam dobrze rokuje :p[/quote]
moim zdaniem bardzo dobrze bo to w koncu żarcie a wiadomo do tego smakołyk który psy niechętnie oddają