Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znalazłam fajną stronkę, dużo informacji o Chicopee... W języku angielskim.

Zobaczcie, jeszcze jest taka karma (chyba w Polsce niedostępna):

[IMG]http://www.harrisonpet.com/en/lib/img/bag/chicopee.dog.adult_mini.jpg[/IMG]
Chicopee Adult Mini Breed

Na stronce podany jest skład, ilośc witamin itd. i dawkowanie, którego za nic nie mogłam znaleźc na polskich stronach internetowych.
Tutaj chyba linka dać nie mogę, jeśli ktoś chciałby to napiszcie, wyślę link na pw.

Na Allegro kupujecie u slowdragon?
Mam pytanko :oops: Chciałabym zacząc w końcu karmić Kulkę Chicopee. Nie chcę kupowac od razu całego worka 15 kg, bo było by to bez sensu, gdyby się okazało, że psu nie smakuje. 3 kg Chicopee Small & Medium Breeds kosztuje na Allegro 18 zł. Wszystko super, tylko myślę, że to trochę bez sensu... Bo do tych 18 zł musiałabym dopłacić 11 lub 9 zł :roll: przesyłki.
A więc mam do Was prośbę... Czy mógłby ktoś przesłać mi 200g<... karmy Chicopee?
- Chicopee Small to Medium Breeds (najbardziej mi zależy)
albo/i:
- Chicopee Adult Fish & Rice (najbardziej mi zależy)
albo/i:
- Chicopee Light
albo/i:
- Chicopee Adult Lamb & Rice.

Oczywiście mogłabym zapłacić koszty wysyłki. Myślę, że nie byłaby to ogromna strata z jakiegoś 15-kilogramowego worka... :lol:
Gdyby ktoś mógł, byłabym bardzo wdzięczna, dziękuję!
O kontakt proszę na pw.

I jeszcze jedno głupie pytanko: Jak się wymawia "Chicopee"? :oops:

Pozdrawiam, Asti :D

Posted

Zastanawiam się nad karmą dla małego psa w wieku 12 lat.Która Waszym zdaniem będzie lepsza?.Wychodzi jego złe odzywianie:ma nadwage,brzydką sierść i zdarza mu się wymiotować śliną.:shake:

[URL]http://www.allegro.pl/item165782715_chicopee_senior_premium_15kg_kurier_gratis.html[/URL]
[URL]http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_201_202_205_212_242&products_id=1224[/URL]

Posted

Hey zastanawiam sie nad ta karma dla mojego labiszona:)
Karma jest w bardzo niskiej cenie.
Sklad karmy:
[B][I][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]CHICOPEE[/SIZE][/FONT][/U][/I][/B][FONT=Verdana]
Mączka z jagnięciny, ryż, pszenica, kukurydza, mączka drobiowa, tłuszcz drobiowy, gluten kukurydziany, otręby pszenne, pulpa buraczana, hydrolizat proteinowy, suszone drożdże browarnicze, sód, chlorek potasu, sproszkowana cykoria, drożdże.

Białko 27.0%
Tłuszcz 15.0%
Błonnik 2.3%
Wilgotność 8.0%
Popiół 7.1%
Wapń 1.35%
Fosfor 1.00%
Potas 0.65%
Sód 0.40%
Magnez 0.12%

[COLOR=red]Witaminy[/COLOR]

Wit. A 18000 iu/kg
Wit D3 1450 iu/kg
Wit E (alfa-tokoferol) 180 iu/kg
Miedź (pięciowodny siarczan miedzi) 11 iu/kg
Energia metaboliczna
16.0 MJ/kg
Omega 3 0.31%
Omega 6 2.10%
Stosunek Omega 6/Omega 3 6.8:1
Przybliżona zawartość innych witamin i pierwiastków śladowych (nie gwarantowana)
Wit. B1 14 mg/kg
Wit. B2 14 mg/kg
Wit. B6 8 mg/kg
Wit. B12 120 mcg/kg
Biotyna 600 mcg/kg
Kwas pantotenowy
36 mg/kg
Kwas nikotynowy
60 mg/kg
Kwas foliowy
3 mg/kg
Wit. K 1 mg/kg
Wit. C 84 mg/kg
Chlorek choliny
2.5 mg/kg
Żelazo 150 mg/kg
Cynk 190 mg/kg
Mangan 30 mg/kg
Kobalt 0.4 mg/kg
Jod 3 mg/kg
Selen 0.4 mg/kg [/b][/i][/u][/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]Co o tym sadzicie?:p [/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT][B][I][U][/U][/I][/B]

• 2 weeks later...
Posted

Jazz je własnie teraz to Chicopee fish &rice. Dopiero 3 dni wiec nie mam jeszcze sprecyzowanych pogladow jaka jest. Na pewno ma specyficzny, mocny zapaszek:roll: kuleczki da nie za wielkie, karma wyglada na tłustą i jest jasno-brązowa. JAzz zajada ja bezproblemowo- w momencie przechodzenia z karmy na karme wybierał już głownie ta nowa karme.
Mysle ze warto sprawdzic.

Posted

[quote name='Loara']Jazz je własnie teraz to Chicopee fish &rice. Dopiero 3 dni wiec nie mam jeszcze sprecyzowanych pogladow jaka jest. Na pewno ma specyficzny, mocny zapaszek:roll: kuleczki da nie za wielkie, karma wyglada na tłustą i jest jasno-brązowa. JAzz zajada ja bezproblemowo- w momencie przechodzenia z karmy na karme wybierał już głownie ta nowa karme.
Mysle ze warto sprawdzic.[/quote]
też mamy rybke :multi: i psy wcinają nawet ten najmniejszy i najmłodszy co to puppy karme powinien jeść a jej nie tyka rybką się zajada :razz:
ja wiecz czy tak mocno pachnie :hmmmm: raczej przeciętnie.
Koopy ok , nie ma gazów - karme zmieniliśmy z dnia na dzień ;)
Polecam więc na próbe :p zamawialiśmy z allegro i ile dostaliśmy gratisów :loveu:

Posted

Nasza też pierwsza z rybką :) niepamiętam która to była karma ,ale smrod niesamowity był ... chyba belcando - no to ta rybka przy tamtej to perfuma ;)

Posted

Jazz był wcześniej na Belcando High Energy i naprawde w porownaniu do Ch. to pachnialo zdecydowanie slabiej i przyjemniej:razz: Ale innymi rodzajami Belcando nie karmiłam to sie nie wypowiadam bo moze jest tam jakiś śmierdziuszek.

• 1 year later...
Posted

Jestem zainteresowana karmą Chicopee jednak nie wiem, czy karma jest odpowiednia. Czy ktoś już kiedyś karmił swojego psa Chicopee? Będę wdzięczna za każde informacje, bo powiem szczerze, że karma mnie zaciekawiła ;)

PS. Jeśli jest tutaj już taki wątek, to przepraszam ja nie znalazłam :)

Posted

Znam dużo ludzi, którzy b. długo karmia psy ta karmą i sa zadowoleni. Nie jest to na pewno najlepsza karma, ale nie jakieś świństwo.

Posted

zerknij przede wszystkim Tu:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=10076&highlight=chicopee[/url]
a teraz ode mnie - trzeba nadmienić jak z każdą karmą jest tak, ze jeden pies super i same superlatywy a inny tak sobie - Ja znam ok 10-15 psów na chicopee, (różnych wariantach tej kamry) którym ta karma służy wyglądają i czują się jest to karma ze średniej półki, jednak jej duży walor to to, ze jest tańsza niż inne podobnej jakości i bardzo psom smakuje :cool3:

• 2 months later...
Posted

Kupilam moim malamutom seniora 60kg i na razie wcinaja bardzo chetnie. Niestety tylko cztery worki, bo wiecej nie bylo, wiec 4 mamy nadal brita. Ale nie jestem z niego do konca zadowolona, dlatego sprobowalismy chicopee.

• 2 months later...
Posted

[quote name='moli1111']
Sklad karmy:
[B][I][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]CHICOPEE[/SIZE][/FONT][/U][/I][/B][FONT=Verdana]
Mączka z jagnięciny, ryż, pszenica, kukurydza, mączka drobiowa, [COLOR=Red]tłuszcz drobiowy[/COLOR], gluten kukurydziany, otręby pszenne, pulpa buraczana, hydrolizat proteinowy, suszone drożdże browarnicze, sód, chlorek potasu, sproszkowana cykoria, drożdże. [/FONT][/quote]

... dlaczego w jagniecinie ktora kupuja ludzie bo pies ma uczulenie na kurczaka jest tluszcz z kurczaka :shake:

Posted

[quote name='mam psa']... dlaczego w jagniecinie ktora kupuja ludzie bo pies ma uczulenie na kurczaka jest tluszcz z kurczaka :shake:[/quote]
Dlatego, że przyczyną alergii są białka ;) Gdy pies nawet jest uczulony na drób, to na tłuszcz z drobiu nie powinien źle zareagować.

Posted

.... ale rzuc okiem na inne skladniki :razz:

[I]Sklad karmy:
[B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]CHICOPEE[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Verdana] [B]Z JAGNIĘCINA ???[/B]
[B][COLOR=Green]Mączka z jagnięciny[/COLOR][/B], ryż, pszenica, kukurydza, [COLOR=Red][B]mączka drobiowa[/B][/COLOR], [B][COLOR=Red]tłuszcz drobiowy[/COLOR][/B], gluten kukurydziany, otręby pszenne, pulpa buraczana, [COLOR=Red][B]hydrolizat proteinowy[/B][/COLOR], suszone drożdże browarnicze, sód, chlorek potasu, sproszkowana cykoria, drożdże. [/FONT][/I]

...cos mi to wyglada na bialka z kurczaka :cool1: i pewnie na jakies inne " cos" na ksztalt prod. poch. zwierzecego tu nazwane "hydrolizat proteinowy":cool3: (straszna nazwa, kojarzy sei z hydrolitem z akumulatora :crazyeye:)

reasumujac, wyglada to słabiutko, bardzo slabiutko....

• 5 weeks later...
Posted

Wiekszosc karm typu 'jagniecina i ryz' posiada bialka z innych 'zwierzakow' ;) Nie ma tego np.w nowej acanie.
Ja z chicoopee senior jestem bardzo zadowolona. A przynajmniej moj mamut (juz tylko jeden:placz:) wyglada na niej bardzo dobrze, trzyma linie, nie baczy tak strasznie- a u niego bardzo trudno o dobry stan po-karmowy... Chociaz sklad wydaje sie byc mocno sredni, dlatego jak to przeje, to sprobujemy moze acany i dla niego.

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='mam psa'].... ale rzuc okiem na inne skladniki :razz:

[I]Sklad karmy:[/I]
[I][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]CHICOPEE[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Verdana] [B]Z JAGNIĘCINA ???[/B][/FONT][/I]
[I][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Mączka z jagnięciny[/COLOR][/B], ryż, pszenica, kukurydza, [COLOR=red][B]mączka drobiowa[/B][/COLOR], [B][COLOR=red]tłuszcz drobiowy[/COLOR][/B], gluten kukurydziany, otręby pszenne, pulpa buraczana, [COLOR=red][B]hydrolizat proteinowy[/B][/COLOR], suszone drożdże browarnicze, sód, chlorek potasu, sproszkowana cykoria, drożdże. [/FONT][/I]

...cos mi to wyglada na bialka z kurczaka :cool1: i pewnie na jakies inne " cos" na ksztalt prod. poch. zwierzecego tu nazwane "hydrolizat proteinowy":cool3: (straszna nazwa, kojarzy sei z hydrolitem z akumulatora :crazyeye:)

reasumujac, wyglada to słabiutko, bardzo slabiutko....[/quote]
jak dla mnie skład badziewie raczej do skarmiania drobiu albo królików....

• 1 year later...
Posted

[quote name='zakla']Wiekszosc karm typu 'jagniecina i ryz' posiada bialka z innych 'zwierzakow' ;) .[/QUOTE]

skład z wyłącznie mięsem jagnięciny znajdziesz tez w Pronature Lamb & Rice ,

jagnieciny jest tam prawie kilo (15%suchej) :) - a cena bardzo przyjazna