Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marta_Ares']tylko ze ja mam zaciskową, mechaci sie zacisk strasznie, zatrzask moze jest lepszy, chociaz u mnie to praktycznie i zacisk i ogolnie cala nie wygladala estetycznie po kilku dniach latania po wodzie, lesie, blocie, wypralam i zakladam od czasu do czasu:lol:

jakos bardziej mi podchodza te z wzorkami mam 3 zwykle takze moge porownac;)[/quote]

rozumiem, ja np nie dbam o psie gadzety, piore je w pralce raz na dwa tyg, nie oszczedzam, wiec jak cos dziala to dziala :evil_lol:

mam teraz szelki rogza z tasma i smycz i to jest takie masakrycznie ciezkie w porownaniu z rozowym kompletem, ze az mnie reka boli od noszenia :evil_lol: jedyny plus, to to, ze dzieki tasmie naszytej, spod sie nie rozciaga

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='cockermaister']No mój to też ma być pierwszy rogz i chyba będzie go nosić często :cool3: ja nie wiem jaką wkońcu zamówić bo w miękkie i lekkie mają piękny kolorek a rogzette nie wybleknie to ja nie wiem :placz:[/quote]
Ja mam rogzette juz kilka miesiecy i polecam bo kolor ładniutki nadal ;)
Ale teraz gdybym miała kupowac to wzięlabym miekkie i lekkie jednak.

Posted

[quote name='Kasia&Rika']kupiłaś używane? to może wiele wyjaśniać, bo te ze "starej" serii uważane są za lepsze. Wytrzymalsze.
Nie wiem jak u Marta&Ares to wygląda ...

Wiele osób jednak twierdzi, że Rogz się psuje i czym później kupiony tym gorzej niestety.

[\quote]

ale on jest z tej najnowszej serii, kolezanka kupila jakies 2 tyg temu dla labka komplet, byl juz prany w pralce 2 razy bo zaliczyli tarzanko w koo :evil_lol: i nic sie nie dzieje, jest zachwycona

Posted

[quote name='GameBoy']ja sie z tym totalnie nie zgodze
Mumin chodzi w rozowym MiL od 2,5 mca non stop - w dodatku jak do nas dotarlo nie bylo nowe
nic sie nie mechaci, nie ma zadnych nitek, Muma jedna sama wyciagnela zebem i bylam w szoku, ze nic sie dalej nie pruje bo ona wazy 32 kilo (ma 6 mcy) i ciagnie jak parowoz czasem a to jest L-ka
w dodatku ona codziennie plywa - jedynym minusem tej obrozy jest to, ze sie troche rozciaga jak pies jest mokry i wraca w niej (plus smycz) do domu po plywaniu
polecam na spacery, sa naprawde leciutkie i wygodnie w reku sie nosi, nie czuc ciezaru a sa super mocne

kolor widac ponizej, po 2 mcach uzytkowania

[/quote]

kupiłaś używane? to może wiele wyjaśniać, bo te ze "starej" serii uważane są za lepsze. Wytrzymalsze.
Nie wiem jak u Marta&Ares to wygląda ...

Wiele osób jednak twierdzi, że Rogz się psuje i czym później kupiony tym gorzej niestety.

cockermaister, a może róż z lupine?:diabloti:
o taki
[IMG]http://www.lupine.pl/images/plum_bolssom_obroza.jpg[/IMG]
na spanielu 2,5cm wygląda pięknie:loveu: i masz zdecydowanie lepszą jakość. przynajmniej moim zdaniem.

albo:[IMG]http://www.lupine.pl/images/ruby_obroza_male.jpg[/IMG]
i polecam ci sklep futrzakowo , wysyłka obroży to tylko 3,75, bardzo szybko dochodzi:
[URL="http://www.futrzakowo.pl/"]Futrzakowo.pl - sklep dla miłośników zwierząt[/URL]

Posted

[quote name='Kasia&Rika']ta jak moja w dzień założenia nowych szelek - i to jeszcze koo ludzka:angryy:

może udało jej się dostać ze sklepu ze starej kolekcji:siara: :evil_lol:[/quote]

tak - wszystko sie psuje:diabloti:
Rogz niedobry, karmy sie psuja - jak sie chce to mozna wszedzie marudzic:evil_lol::evil_lol:

nie wierze, ze jestem akurat wyjatkowa szczesciara i trafil mi sie cud egzemplarz, tym bardziej, ze jak napisalam wyzej wcale o te rzeczy nie dbam:oops:

Posted

[quote name='GameBoy']ale on jest z tej najnowszej serii, kolezanka kupila jakies 2 tyg temu dla labka komplet, byl juz prany w pralce 2 razy bo zaliczyli tarzanko w koo :evil_lol: i nic sie nie dzieje, jest zachwycona[/quote]

ta jak moja w dzień założenia nowych szelek - i to jeszcze koo ludzka:angryy:

może udało jej się dostać ze sklepu ze starej kolekcji:siara: :evil_lol:

Posted

ja mam go od Gops , od niej przyszedl jak nowy, (bo miala go bardzo krotko) kupila w sklepie u siebie;)

jednak nowy troche kosztuje za ta cene spodziewalam sie czegos lepszego tym bardziej ze mam inne rzeczy ich firmy i jestem zadowolona

Kasia pamietasz swoj zacisk green tartan:lol: jest obecnie u mnie przerobiony na lancuszek:evil_lol:

Posted

[quote name='Kasia&Rika']ta:cool1: za tą cenę nie powinno się psuć. każdy płaci to wymaga.

[/quote]

jaką cenę? ja za komplet dla mojego psa zaplacilam 200 zł, to ma byc ta powalająca cena?
nowy mercedes kosztuje ponad pól miliona i tez się psuje
dziecinne podejscie
:shake:

Posted

[quote name='GameBoy']tak - wszystko sie psuje:diabloti:
Rogz niedobry, karmy sie psuja - jak sie chce to mozna wszedzie marudzic:evil_lol::evil_lol:

nie wierze, ze jestem akurat wyjatkowa szczesciara i trafil mi sie cud egzemplarz, tym bardziej, ze jak napisalam wyzej wcale o te rzeczy nie dbam:oops:[/quote]

ta:cool1: za tą cenę nie powinno się psuć. każdy płaci to wymaga.

[quote name='Marta_Ares']ja mam go od Gops , od niej przyszedl jak nowy, (bo miala go bardzo krotko) kupila w sklepie u siebie;)

jednak nowy troche kosztuje za ta cene spodziewalam sie czegos lepszego tym bardziej ze mam inne rzeczy ich firmy i jestem zadowolona

Kasia pamietasz swoj zacisk green tartan:lol: jest obecnie u mnie przerobiony na lancuszek:evil_lol:[/quote]

o:evil_lol: sama chętnie bym to zrobiła gdybym wcześniej umiała:evil_lol: przerabiałaś dla siebie czy gops? jeśli dla siebie, to szybko jej się znudził:evil_lol:

Posted

[quote name='GameBoy']jaką cenę? ja za komplet dla mojego psa zaplacilam 200 zł, to ma byc ta powalająca cena?
dziecinne podejscie
:shake:[/quote]
tylko ze to jest zwykla tasiemka ktora obecnie kosztuje 40zł, a po kilku spacerach sie tak niszczy:roll: i mowie o zacisku cały czas

Kasia zamienilam sie z nia:lol: ja jej dałam moj na zatrzask, a ona mi ten wyslala i Tzt kochany nie zawodny:lol: przerobil na lancuszek:loveu:

Posted

[quote name='Marta_Ares']tylko ze to jest zwykla tasiemka ktora obecnie kosztuje 40zł, a po kilku spacerach sie tak niszczy:roll: i mowie o zacisku cały czas

Kasia zamienilam sie z nia:lol: ja jej dałam moj na zatrzask, a ona mi ten wyslala i Tzt kochany nie zawodny:lol: przerobil na lancuszek:loveu:[/quote]

Marta to nie było do Ciebie
zreszta zawsze masz wybor prawda? nie musisz kupowac Rogza to nie jest jedyna firma, niestety podejrzewam, ze ponad polowa ceny to placenie za marke, tak jak w przypadku wielu produktow z gornej polki
wszystko sie niszczy
spodnie za 30 zl i 330 tez sie niszcza, jedynie te drugie czasami lepiej trzynaja kolor - nic na to nie poradzisz
w ogole musze wyslac ci tasme ale nie mam czasu isc na poczte :oops:

Posted

spoko;)
wlasnie mialam zapytac o ta tasme:cool3:

ta Twoja widac jest w bardzo dobrym stanie.

ale wlasnie o tym mowie ze jak juz sie troche za to placi to mogloby sie chociaz dobrze to sprawowac, tym bardziej ze teraz siedzimy troche w tych rzeczach:lol:

mam zacisk 16mm rogza juz ponad rok i nic sie z nim nie dzieje, a ten po kilku spacerach odrazu sie zmechacił:roll:

dlatego odradzilam, ale jak chce na zatrzask to jeden i drugi bedzie chyba dobry:loveu:

Posted

[quote name='Kasia&Rika']dla mnie 200zł to dużo, nawet bardzo dużo.
i 40zł za samą obroże też. więc jak się już zdecyduje to chciałabym, żeby moja sucz mogła ją dłużej ponosić.
a mercedesa to sobie na pewno nie kupię. prędzej poloneza.

nie widzę w tym niczego infantylnego, tylko zdrowe podejście.[/quote]

ok, tyle, ze rzeczywistosc tak wyglada, nie da sie jej kreowac naszymi marzeniami :p dla mnie 200 zl za cos co bede uzywala kilka lat to nie jest duzo, mam duzego psa = duze koszta za wszystko ( niestety)
ja tez nie lubie wyrzucac pieniedzy w bloto ale powtorze, jest tyle marek (takze tanszych), ze jest w czym wybierac, nikt nie musi sie meczyc z Rogzem

Posted

[quote name='GameBoy']jaką cenę? ja za komplet dla mojego psa zaplacilam 200 zł, to ma byc ta powalająca cena?
dziecinne podejscie
:shake:[/quote]

dla mnie 200zł to dużo, nawet bardzo dużo.
i 40zł za samą obroże też. więc jak się już zdecyduje to chciałabym, żeby moja sucz mogła ją dłużej ponosić.
a mercedesa to sobie na pewno nie kupię. prędzej poloneza.

nie widzę w tym niczego infantylnego, tylko zdrowe podejście.

Posted

[quote name='Kasia&Rika']o ile starczy to na kilka lat:eviltong:

no więc dlatego się przerzuciłam. sprawdziłam już kilka marek i zdecydowanie wygrywa Lupine , a następnie Red Dingo:)[/quote]

i super :loveu: ja Lupina jeszcze nie mialam w ogole nie znam tych produktow
RD mial rottek moich rodzicow - jakies 5 dni bo zjadl :evil_lol:

Posted

[quote name='GameBoy']ok, tyle, ze rzeczywistosc tak wyglada, nie da sie jej kreowac naszymi marzeniami :p dla mnie 200 zl za cos co bede uzywala kilka lat to nie jest duzo, mam duzego psa = duze koszta za wszystko ( niestety)
ja tez nie lubie wyrzucac pieniedzy w bloto ale powtorze, jest tyle marek (takze tanszych), ze jest w czym wybierac, nikt nie musi sie meczyc z Rogzem[/quote]

o ile starczy to na kilka lat:eviltong:

no więc dlatego się przerzuciłam. sprawdziłam już kilka marek i zdecydowanie wygrywa Lupine , a następnie Red Dingo:)

Posted

[quote name='GameBoy']i super :loveu: ja Lupina jeszcze nie mialam w ogole nie znam tych produktow
RD mial rottek moich rodzicow - jakies 5 dni bo zjadl :evil_lol:[/quote]

ja testowałam hilton,musact, red dingo, rogz ,lupine, dingo i pewnie jeszcze jakieś o których zapomniałam.

w lupine najbarardziej odpowiada mi szerokość, bo 2,5 jest na moją sucz dobre:loveu:

Marta, zamawiała od ciebie Gops różowe moro, nie? zatrzask i łańcuszek? jaka była tego szerokość. bo mi się ono dostanie:diabloti:

Posted

[quote name='Kasia&Rika']ja testowałam hilton,musact, red dingo, rogz ,lupine, dingo i pewnie jeszcze jakieś o których zapomniałam.

w lupine najbarardziej odpowiada mi szerokość, bo 2,5 jest na moją sucz dobre:loveu:

Marta, zamawiała od ciebie Gops różowe moro, nie? zatrzask i łańcuszek? jaka była tego szerokość. bo mi się ono dostanie:diabloti:[/quote]
25mm z tego co pamietam:evil_lol:

a co do lupine tez jeszcze nie mialam, jakos wzorki ich mi nie podchodza:roll: :lol: i dobrze....:lol:

Karlika co to za firma ze niezbyt droga i taka wytrzymała????

Posted

Gameboy no własnie o to się rozchodzi, żeby za te 200zł, ROGZ przetrzymał te pare lat i należał mu się tytuł "akcesoria z górnej półki".

Ja cholera jasna nie zapomne sobie do końca życia obroży z Rogza za 70zł, która wygladała po 2tyg jak obrzympoleniec bezdomnego psa.:mad:

To wszystko przez Was! :eviltong: Tyle sie czyta " rogz to, rogz tamto" no i sie pokusiłam na tego Rogza całego:shake:.

Powiem szczerze, że kupiłam za 35zł obrożę ze skóry, za 40zł smycz ze skóry i trzymają się w dobrej formie już 3 lata codziennego własciwie użytku.:roll:
Za jedną, durną obrożę Rogzową, mam porządny, ładny komplet skórzany, który pewnie przeżyje 3 wojnę światową:evil_lol:

Posted

[quote name='Karilka']Gameboy no własnie o to się rozchodzi, żeby za te 200zł, ROGZ przetrzymał te pare lat i należał mu się tytuł "akcesoria z górnej półki".

Ja cholera jasna nie zapomne sobie do końca życia obroży z Rogza za 70zł, która wygladała po 2tyg jak obrzympoleniec bezdomnego psa.:mad:

To wszystko przez Was! :eviltong: Tyle sie czyta " rogz to, rogz tamto" no i sie pokusiłam na tego Rogza całego:shake:.

Powiem szczerze, że kupiłam za 35zł obrożę ze skóry, za 40zł smycz ze skóry i trzymają się w dobrej formie już 3 lata codziennego własciwie użytku.:roll:
Za jedną, durną obrożę Rogzową, mam porządny, ładny komplet skórzany, który pewnie przeżyje 3 wojnę światową:evil_lol:[/quote]

a widzisz siła marketingu :evil_lol: ja jestem zadowolona z R, widac w jakis cudowny sposb trafiaja mi sie same super egzemplarze :evil_lol:

Posted

rogz jest drogi i jest dobry
moja zerwala juz hiltona,red dingo , dwa trixie , skorzana dingo i jakas bezfirmowke a rogza nigdy ;)
rogza tez zerwala ale Mke bo mnie cos pokusilo :oops: teraz nosi Lki i sa idealne
teraz tak naprawde ufam tylko rogzowi jesli chodzi o zatrzask a tak to z tych innych firm tylko zaciski lub lancuszki

a lekkie i miekkie sa swietne w dotyku :loveu:
i chyba kupie jeszcze raz komplet :evil_lol:

Posted

[quote name='cockermaister']no tylko, że mi się i rogzette i miękkie i lekkie podoba ;);)[/quote]

Jak widać zdania co do lekkich i miękkich są podzielone :evil_lol:. Ja mam nasze szelki od kilku miesięcy, sucz chodzi w nich na różnym terenie (wysokie trawy, czasem się w jakieś krzaki zapakuje) i wyglądają jak nowe ;). Mamy jeszcze drugie szelki z tej serii, tylko w kolorze pomarańczowym i jest tak samo.

Możesz na początku wziąć miękkie i lekkie, a jak Ci się zepsują, to kupisz rogzette :diabloti:, ew. możesz kupić obie :cool3:.

Ktoś proponował lupine, nie wiem czy jest jeszcze dostępny wzorek puppy love, ale jest prześliczny :loveu:, moja koleżanka ma taki komplet dla swojej pudlicy :).

[quote name='Marta_Ares']ja tez raczej nie polecam lekkich i miekkich, mechaci sie bardzo szybko, juz wychodza jakieś nitki:roll: zakladam rzaedko, ale jakbym czesciej zakladala to marny pewnie bylby jego żywot;)[/quote]

Jak już wcześniej pisałam my mamy takie szelki, więc są raczej bardziej narażone na uszkodzenia niż obroża, na dodatek moja sucz ma dość niskie podwozie, więc zaczepia nim o jakieś wyższe krzaczki, trawki, jak jest mokro to od spodu jest cała brudna, a szelki mamy nadal ładne ;). Mam nadzieję, że będzie tak jak najdłużej, bo bardzo je lubię :evil_lol:.

Posted

[quote name='RCookie']Jak widać zdania co do lekkich i miękkich są podzielone :evil_lol:. Ja mam nasze szelki od kilku miesięcy, sucz chodzi w nich na różnym terenie (wysokie trawy, czasem się w jakieś krzaki zapakuje) i wyglądają jak nowe ;). Mamy jeszcze drugie szelki z tej serii, tylko w kolorze pomarańczowym i jest tak samo. [/QUOTE]

czyli tobie one nie blakną i dobrze się trzymają??

[quote name='RCookie']Możesz na początku wziąć miękkie i lekkie, a jak Ci się zepsują, to kupisz rogzette :diabloti:,
[/QUOTE]

nie wiem jeszcze

[quote name='RCookie']ew. możesz kupić obie :cool3:.
[/QUOTE]

nie mam tyle kasy na dwie :)

a zrobisz mi te fotki dla porównania ??

Posted

[quote name='cockermaister']czyli tobie one nie blakną i dobrze się trzymają?? [/quote]

U mnie jest wszystko ok (jak na razie ;)).

[quote name='cockermaister']
a zrobisz mi te fotki dla porównania ??[/quote]

Proszę bardzo ;)

[IMG]http://i44.tinypic.com/29bir2q.jpg[/IMG]

[IMG]http://i44.tinypic.com/zkpdoh.jpg[/IMG]

[IMG]http://i42.tinypic.com/2mxmwpl.jpg[/IMG]

[IMG]http://i39.tinypic.com/29ussps.jpg[/IMG]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...