Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wściekła, jak on ma taki duży teren, to może mu jakąś suczkę do towarzystwa załatwić... sterylizowaną oczywiście, nie miałam na mysli żadnych bezeceństw :eviltong:. może nie już, może z czasem - ale być może to nie jest taki zły pomysł?

EDIT: obejrzała cudne zdjęcia. to farciarz, a nie whisky.... :evil_lol:.

a gutek piękny... odkąd mam zosię ( link w podpisie) to uwielbiam JRT

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też myśleliśmy o jakiejś suczce, ale niestety doszliśmy do wniosku, że nie stać nas na utrzymanie kolejnego psa, pod swoją opieką mamy jeszcze ok. 40 kotów (naszych i bezdomnych), więc zwierzaki pochłaniają większą część naszych dochodów ;)

Chyba, że ktoś chciałby trzymać z naszym Whiskim swojego psa, ale musiałby obiecać, że będzie finansował jego jedzenie i ewentualnie weterynarza, może jakaś fundacja ma jakiegoś psiaka, który potrzebuje domu.... Musimy o tym pomyśleć, bo pomysł jest bardzo kuszący - Whiski razem w budzie przytulony ze swoją drugą połówką :lol:

Ale i tak jeszcze trochę za wcześnie, musimy jeszcze troszkę poczekać.

Cieszę sie, że zdjęcia się podobały :)

Posted

po ostatnich zdjęciach: whisky -pies, który ujrzał słońce :loveu:.

na pewno znajdzie sie ktoś, kto sfinansuje suczke. może to byc przecież płatny tymczas - z tym że na stałe :-). proponuje, jak juz się whiskacz umości dokładnie na włościach -zrobić wątek na "zaadoptuję psa", albo "domy tymczasowe", wszystko jedno: o tym, że macie miejsce dla suki, nie za małej, na stałe - ale płatne (karma, wet). przecież ludzie na gwałt na wątkach szukają domów dla psów, zrzucają się na hoteliki - a to tylko koszt karmy i weta, więc bez hotelikowej stawki by był....

Posted

Wściekła napisał(a):
A co proponujesz?

"spełnione marzenie Whiskiego - już w nowym domu" - wtedy mod przeniesie do działu 'już w nowym domu' bo on już jest w swoim odmku :)

Posted

sleepingbyday napisał(a):
na pewno znajdzie sie ktoś, kto sfinansuje suczke. może to byc przecież płatny tymczas - z tym że na stałe :-). proponuje, jak juz się whiskacz umości dokładnie na włościach -zrobić wątek na "zaadoptuję psa", albo "domy tymczasowe", wszystko jedno: o tym, że macie miejsce dla suki, nie za małej, na stałe - ale płatne (karma, wet). przecież ludzie na gwałt na wątkach szukają domów dla psów, zrzucają się na hoteliki - a to tylko koszt karmy i weta, więc bez hotelikowej stawki by był....

No tak, ale boję się, że ktoś na początku będzie płacił, a potem...
Zobaczymy. Pomysł jest dobry, ale i tak musimy troszkę poczekać.

Posted

Wściekła napisał(a):
A jak się zmienia tytuł, żeby na stronie głównej też się zmienił?

w tym co napisałas klikasz 'edytuj' potem 'zaawansowana edycja' i zmieniasz tytuł :)

Posted

Whiski nie jest kastrowany i nie będzie, bo już jest za stary. Poza tym jeszcze jest znacznie za wcześnie, żeby "dorzucić" mu jakiegoś psiaka. Whiski jeszcze niedawno był agresywnym psem... Musimy trochę odczekać i poobserwować go.

• 2 weeks later...
Posted

chociaż znam tą historię odkąd powstał watek o budowie wybiegu to nie mogę ogladać zdjęć bez wzruszenia...
i teraz czytając ten artykuł i jeszcze raz oglądając zdjęcia az się popłakałam

wspaniała jest ta opowieść i szczęście tego psiaka

• 2 weeks later...
Posted

Witam wszyskich serdecznie!
Co tydzień jeździmy do Whiskiego, co tydzień przywozimy do domu plecak pięknych wspomnień i zachwytów

Whiski robi ogromne postępy, zmienił się nie do poznania! Jest bardzo przyjazny, nie denerwuje się już w obecności obcych, nie wścieka się już na małe psy (kiedyś strasznie ich nie lubił)! Dzięki lekom ma lepszą kondycję, czasem nawet biega po wybiegu, nie dużo ale zawsze! Mogę do niego wchodzić na wybieg, żeby mu posprzątać, mogę go głaskać i mogę.... (zobaczycie na zdjęciach)

Zapraszam na wycieczkę!
Picasa Web Albums - Monika - WHISKI w nowy...

Posted

Wściekła, czekałam na tą wycieczkę :loveu:, na njusy od whisky.

co do wyczesywania: u orphy na tymczasie jest 10letni czort, teraz senior, duży, włochaty, z zacmą. kapali go u mnie w wannie, dredy miał ogromne - jak orpha go wyczesywała, to leżał i chrapał przez senz rozkoszy - a ona mu ciagnęła te dredy ze skorą! myśle, że to po prostu przy takiej sierści bardzo przyjemny zabieg. i drapanko wystepuje...:eviltong:
pieknie tam jest, jeszcze dodam :-)