rita60 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Foksiu gdzie ten twoj domek sliczny:roll: Quote
Ala&Zetka Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 A Foksio nadal bez domu... Quote
nika28 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Hopaj Foksio ! :-( Dlaczego on nie ma domu, to taki piękny pies !.... Quote
rita60 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 nika28 napisał(a):Hopaj Foksio ! :-( Dlaczego on nie ma domu, to taki piękny pies !.... Sama nie wiem:shake:na gore piesku........ Quote
rita60 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Mały gon na gore,bo tu nikt cie nie dostrzeze.......... Quote
rita60 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Foksiu gdzie ten twoj domek piesku:roll: Quote
nika28 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Foksio już dawno powinien być w swoim domku ! :mad: :shake: Quote
Ala&Zetka Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 No niestety nadal czeka... Quote
Marcik Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Taki piękny szorstek. Jakby go wykąpać, wytrymować i ostrzyc to ludzie by się o niego bili. Nie ma żadnych szans na wyciągnięcie go ze schronu? Quote
nika28 Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Na górę Foksio ! On ma gdzieś ogłoszenia ? :roll: Quote
Ala&Zetka Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 :multi: :multi: :multi:FOKSIO MA DOM!!!!!!!!!!! :multi: :multi: :multi: Został adoptowany przez pewną panią, która go zobaczyła na allegro. Foksio nareszcie jest w dobrym i odpowiedzialnym domu!!!!! :multi: :multi: :multi: Quote
nika28 Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Ale się cieszę, Foksio wreszcie w swoim domu !!!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
rita60 Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 :multi::multi::multi:hura,tak sie ciesze,badz szczesliwy piesku:multi::multi::multi: Quote
Jagoda1 Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Kolejna szorstka mordusia ma dom! Bądź szczęsliwy, psiaczku...:lol: Quote
Ewka_C Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Witam wszystkich To właśnie u mnie Foksio znalazł dom i miłość. I teraz wszystkim znajomym polecam adopcję piesków ze schorniska. A zaczęło to się tak, że moja siostra szczęśliwa właścicielka terriera waliksjkiego zobaczyła Foksio na stronie schroniska w Krzesimowie (25 km od Lublina) i namówiłyśmy mamę, która ma dom jednorodzinny żeby adoptować Foksia. I tak wyruszyłyśmy tzn Ewa (Ja), Hania (moja 7-letnia córka) siostra Ania i Mama, na akcję pod kryptonimem "Foksio" (nic nie mówiłyśmy naszy mężom). Na miejscu okazało się, że to nie do końca walijczyk (ale czy ważne) może nawet bardziej airedele (tylko taki niewyrośnięty) ale za to strasznie sympatyczny i wesoły piesek. Mama się trochę wahała bo był wyższy i większy niż siostry Trufel ale w końcu podpisała papiery adopcyjne. Zabrałyśmy Foksio do lecznicy mojej najlepszej koleżanki Doroty i tam ja i ciocia Dorotka umyłyśmy go a jej pracownica obstrzygła naszego pieska i juz po tych zabiegał wyglądał bosko i jadąc już do mamy nie musiałyśmy otwierać szyb bo już tak nie waniał. Tak sie dobrze składa, że Dorota jest dermatologiem bo Foksio miał rany na karku pewnie się drapał bo miał pchły. Został potraktowany środkiem od pcheł, kleszczy (miał 3) i świerzba, steryd żeby się tak nie drapał, antybiotyk w sumie jakieś 3-4 zastrzyki. I pojechał do mamy. Ale... już następną noc spędził u mnie wykradłam go mamie pod pretekstem, że Dorota ma do mnie wpaść po pracy i go jeszcze raz spokojnie obejrzeć (owszem obejrzała ale to była tylko podstęp hihihi). On jest wesołym i ruchliwym pieskiem a moi rodzice już mają swoje lata. Myślę u nas jest mu lepiej niż nawet gdyby u nich mieszkał w domu z ogrodem. Z Hanią są poprostu jak najlepsi kumple. Dzisiaj wkleimy jeszcze Foksia zdjęcia po metamorfozie. Quote
nika28 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Ewka_C napisał(a): Dzisiaj wkleimy jeszcze Foksia zdjęcia po metamorfozie. Witaj na dogo, Ewka_C :lol: Czekam na fotki szczęśliwego Foksia :multi:. A imię zostało ? :p Quote
aniazuraw Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 [FONT=Verdana]A ja to " ciocia" Foksia Ania i mogę bezstronnie i obiektywnie stwierdzić, że to bardzo przesympatyczny facet, ale nie da sobie w kaszkę dmuchać.[/FONT] [FONT=Verdana]Mój 5 letni walijczyk Trufle próbował nauczyć zębami Foksia ze w dziadkowej pietruszce nie kopie się dołów i do dzisiaj, chociaż minął już tydzień liże swoje strupy na grzbiecie. A jaki wstyd i plama na psim honorze[/FONT] [FONT=Verdana]A Foksio chyba nie mógłby trafić do lepszego domu i mam nadzieje ze bardzo szybko zapomni o wszystkich złym, co spotkało go w życiu.[/FONT] Quote
Ala&Zetka Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Witam!!! Jak zobaczyłam zdjęcia Foksia po metamorfozie to nie mogłam uwieżyć że to naprawdę on! Stał się teraz pięknym psem, widać że jest szczęśliwy. A Pani Dorota Pomorska jest najlepszym weterynarzem jakiego znam, sama jeżdżę do niej ze swoim zwierzyńcem :-) To dla mnie ogromna radość jak wiem że pies który kiedyś był bezdomny, zaniedbany dostaje na nowo szansę na miłość u kochających go odpowiedzialnych właścicieli. Życzę aby Foksio stał się Pani najwierniejszym przyjacielem do końca swoich dni. Pozdrawiam gorąco, Ala Quote
Ala&Zetka Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Pozwoliłam sobie wstawić zdjęcie Foksia które od Pani dostałam. Wyraźnie na nim widać jak Foksio stał się zupełnie nowym, szczęśliwym i pięknym psem!!! Bardzo chciałabym aby wszystkie psy miały takie szczęście jak on! Quote
nika28 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Jaki on jest teraz piękny :loveu: Zupełnie nie podobny do "tamtego" psa zza krat :lol: Quote
Recommended Posts