Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znalazłam karmę Oliver's i bardzo mnie zaciekawiła. Czy ktoś nią karmi swoje psiaki? Skład i opis wygląda zachęcająco, cena też, ciekawe dlaczego karma jest tak mało u nas popularna? Na dogo znalazłam tylko jedną wzmiankę o niej (chyba że nie umiem szukać ;) ), więc zakładam temat.

Ciekawsze fragmenty z opisu:
- jest produkowana ze świeżego mięsa kurczaków naturalnie karmionych
- zawiera tylko naturalne składniki konserwujące z witaminą E i rozmarynem
- karma NIE zawiera soi, pszenicy, glutenu, mączki rybnej, produktów mlecznych
- karma NIE zawiera żadnych odpadów spożywczych, a wyłącznie „czyste" mięso z kurczaków z atestem do konsumpcji dla ludzi
- Zawiera tylko tłuszcze naturalne z kurczaków, najwyższej jakości.
- najwyższa jakość surowców zmniejsza liczbę wydaleń - karma jest przyswajana w 92%
- karma jest produkowana z niemodyfikowanych genetycznie surowców
- Karma jest umieszczona na liście ANIMA – etycznie rozwiniętych produktów, tzn. np. bez jakichkolwiek testów na zwierzętach.

Skład też super, wszystko wyszczególnione, duże dawki witamin i minerałów.

Wersja Adult:
Mięso kurczaka, mączka z kurczaka, ryż, kukurydza, tłuszcz z kurczaków, komplet minerałów i witaminowe dodatki, pulpa buraczana, wyciąg z kurzych wątróbek, siemię lniane, otręby z ryżu, kultura z drożdży, MOS, glikozamina HCL, MSM, siarczan chondroityny, zioła, inulina, wysuszone całe jajka, włókna grochu, yucca shidigera.

• 2 weeks later...
Posted

Mój pies miał problemy z trawieniem ( trzustka) ; częste wzdęcia i biegunki etc. Nigdy nie lubił Eukanuby , jako-tako znosił Hillsa; więc z koniecznosci mu gotowaam; od dwóch lat oprócz pecynki indyczyny z ryżem daję mu tą karmę ( kupuje w animalii) najpierw normalną, dla dorosłych a teraz senior z kurczakiem i jestem baardzo zadowolona z jego kup... Nie ma po niej wzdęć i zjada ją z APETYTEM , o jaki go nigdy bym nie podejrzewała.( na inne suche karmy nawet nie chciał spojrzeć- wystarczył mu jeden niuch i rezygnował, a wetka mi gadała, żeby go zmuszać - nie dawać nic to jak bardzo zgłodnieje to zje)

• 11 months later...
Posted

Odświeżę temat ;)

Czy ktoś karmi/ił Oliver's?

Wiecie może jaka jest zawartość chondroityny i glukozaminy na kg?
Szukałam na necie ale nie znalazłam:-/

Posted

Adult i Lamb:
Glukosamin 700 mg/kg
Kondroitin 500 mg/kg

Maxx Energy:
Glukosamin 800 mg/kg
Kondroitin 600 mg/kg

Znalazłam na szwedzkiej stronie olivers-petfood :p

Posted

[quote name='Delph']Adult i Lamb:
Glukosamin 700 mg/kg
Kondroitin 500 mg/kg

Maxx Energy:
Glukosamin 800 mg/kg
Kondroitin 600 mg/kg

Znalazłam na szwedzkiej stronie olivers-petfood :p[/quote]

Dzięki :multi:

• 2 months later...
Posted

Karmię Oliver'sem swoje charty-whippety i jestem BARDZO zadowolona. Zaczęliśmy od Oliver's adult, kupki i sierść rewelacja, suczka, która miała problemy z nabraniem masy i z przyswajaniem suchych karm w ogóle, pięknie się zookrągliła gdzie potrzeba i wygląda o wiele lepiej. Chciałam kontynuować tę karmę, niestety jest jakiś zastój w sprowadzaniu jej i teraz moje dziewczynki jedzą Oliver's Maxx Energy. Też jestem bardzo zadowolona, choć wolałabym stosować tę karmę w sezonie wiosennym, kiedy bardziej intensywnie biegamy, jeździmy na zawody. Widać wyraźną zwyżkę energii, co jest dla mnie mobilizacją do jeszcze dłuższych spacerów ;) Ogólnie, bardzo polecam wszystkim tę karmę.

• 1 month later...
Posted

Karma bardzo mnie zaciekawiła. Zwłaszcza skład bardzo interesujący.
W jakiej cenie mozna ja dostać? Chodzi mi o worki 15 kg. I gdzie mozna ją dostać?

Pozdrawiam

Posted

Tu jest ich strona [url]http://www.olivers-petfood.com/[/url]
A tutaj na Europę: [url]http://www.olivers-petfood.eu/[/url]

O próbki czy opakowania to chyba trzeba by zapytać sklepy, do których linki podała wyżej [B]cioccolatino. [/B]Więcej sklepów chyba nie sprzedaje tej karmy, chyba że o czymś nie wiem ;)

A nawiasem mówiąc, nadal, mimo że minęło tyle czasu, przymierzam się do przetestowania :lol:

Posted

Heh, ja dopiero zaczynam coś " testować", bo od niedawna dopiero zaczęłam interesować się karmami dla psów i ogólnie ich żywieniem, no i dopiero od jakiegoś czasu mam psa :) No i trafiam na karmę Oliver's, przedtem o niej nie słyszałam, ale jak widze skład bardzo fajny, może cena trochę przewyższa moje mozliwości, zwykle kupuję karmy nie wyżej niz 210 zł ;) za 15 kg. No ale kto wie, może się skuszę. W końcu myślałm o Orijenie, a to podobny przedział cen. Moze jak będą promocję to się wykosztuję i kupię kilka worków na zapas :)
Co do próbek, to mam tak zwariowanego psa, że próbki ( choćby ich było ze dwa kilo) to zje z apetytem, a jak zobaczy duży worek to poniucha, poniucha odwraca się zadkiem do michy i patrzy pytajacym wzrokiem "co ty mi dałaś?" I potem trzeba go przegłodzic i broń Boże nie dać mu się najeść, gdy już zrozumie że musi to jeść, to jakoś mu idzie to jedzenie w miarę.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Posted

Karmię karmą Oliver's moje dwa Goldenki od ok 3,5 miesiąca i jestem baaaaaardzo zadowolona. Mój Ragu był bardzo wybredny(Na Eukanubę i Royala zawsze kręcił nosem:( ) a teraz kiedy czuje że otwieram wór z Oliver'sem to aż podskakuje.:-)))))) Kupka i sierść też suuuper.
Kupowałam wcześniej w wymienionych sklepach ale znalazłam na Allegro w duuuuużo bardziej atrakcyjnej cenie....Z tego co wiem to worki 15kg już od ponad roku nie są produkowane. Teraz Oliver's dostępny jest w workach 13,5kg i ja właśnie takie kupuje.
W razie czego podaje mail do Pani od której ostatnio kupowałam [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=903238838[/URL]
Aaaaa przy zamówieniu Pani wysyła również kilka rodzajów próbek karm Oliver's w przeróżnych smakach!!! Możliwe że można takie próbki tam zamówić...
pozdrawiam!!

Posted

WOW!!!:-o [B]alicjazet[/B] powiem, że mnie pozytywnie zaskoczyła ta cena :) Mam tylko jedno pytanie do Ciebie:
Ile płacisz za wysyłkę przy tym 13,5kg worku ( interesuje mnie najbardziej opcja za pobraniem, jeżeli taka jest )

Posted

egeri.....ja zamawiam po 2 worki na raz aby taniej wyszło ponieważ wysyłka jest poprzez kuriera tak że nie ma różnicy czy 2 worki czy jeden cena jest 20zl za pobraniem i 15zł z przedpłata na konto. Co jeśli się podzieli na 2 wychodzi całkiem fajnie...
Powodzenia życzę!:))

• 8 months later...
Posted

Witam
Jeśli jesteście Państwo zainteresowani kupnem karmy Oliver's jestem bezpośrednim importerem od producenta. Posiadam wszystkie dostępne rodzaje karm firmy Oliver's. Prowadzimy sprzedaż hurtową i detaliczną. Wszystkie informacje o karmie są na stronie [url]www.grabowski-grod.com.pl[/url] w odnośniku sklep. Zamówienia można składać na maila [email][email protected][/email] lub pod numerem tel 606644466 ( przy sprzedaży możliwość wystawienia faktury) Przy zamówieniu co najmniej dwóch worków GRATISY!!! Możliwość wysłania próbek różnych rodzajów karmy Oliver's dla zainteresowanych.

Posted

Szkoda ze tak malo znana jest ta karma u Was w Polsce. Ja mialam rybna i adult i moge polecic :) Zmiana na barf nastapila poniewaz starsza sunia nie przepada za suchymi karmami. Ale jak teraz ona musi jest specjalne jedzenie to spowrotem dla mlodszej wroce do olivera :)

Posted

Właśnie dostałam paczką próbki i to nie pojedyncze opakowane a po 6 torebeczek 90 g ( jagnięcina i dla seniorka, takie o jakie prosiłam). Jeszcze raz dziękuję, mam nadzieję, że posmakują a ja zaryzykuję zakup większego worka, ponieważ wg mnie dopiero po zjedzeniu dwóch duzych worków wiadomo czy karma służy.
Kontakt z dystrybutorem ( importerem) świetny, przesyłka błyskawiczna.

Posted

Ciekawie wygląda ta karma chociaż cenowo nie zachęca aż tak bardzo. A skoro jest tutaj dystrybutor to może będzie miał dane ile w karmie Lamb jest tak naprawdę mięsa suszonego a ile mączki, bo widze 44% jagnięciny, natomiast na pierwszym miejscu jest mączka, mięso na czwartym dopiero a dodatkowo bulion jagnięcy który też pewnie jest w tych 44%.

SKŁADNIKI
Jagnięcina, owies, olej słonecznikowy, świeże mięso jagnięce, ziemniaki, groch, komplet witamin i minerałów, Oliver's TRIPLE FIBERPLAN TM (włókna grochu, pulpa buraczana i otręby ryżowe), bulion jagnięcy, siemię lniane, Oliver's OMEGA 3 BOOST, świeże jajka, FLEX C, Oliver's AURA BOOST TM (czarna jagoda, żurawina, maliny, jabłka, marchew, pomidory, algi, pietruszka, żeńszeń, zielona herbata, pyłki, Gingko biloba, wyciąg z nagietka), Oliver's DIGESTION BOOST TM (mannanoligosaccharides, kultury drożdży, inulina, yucca shidigera).

Posted

[quote name='deer_1987']Szkoda ze tak malo znana jest ta karma u Was w Polsce. Ja mialam rybna i adult i moge polecic :) Zmiana na barf nastapila poniewaz starsza sunia nie przepada za suchymi karmami. Ale jak teraz ona musi jest specjalne jedzenie to spowrotem dla mlodszej wroce do olivera :)[/QUOTE]

Jeżeli Pani,Pan jest zainteresowana karmą OLIVE'S możemy wysłać Państwu próbki w/w karmy. Pozdrawiam
[url]www.grabowski-grod.com.pl[/url]

Posted

[quote name='grabowskigrod']Jeżeli Pani,Pan jest zainteresowana karmą OLIVE'S możemy wysłać Państwu próbki w/w karmy. Pozdrawiam
[url]www.grabowski-grod.com.pl[/url][/QUOTE]
ale ja nie potrzebuje, ja mieszkam w szwecji 40 km od olivera w malmö :)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 7 months later...
Posted

Karma naprawdę świetna. Moje psiaki zajadają z apetytem. Niejadkowi szczególnie posmakowała Maxx Energy a wcześniej nie mogłam go przekonać do żadnej innej suchej karmy. Super skład i pewnie smakowitość ;)
Do tego bardzo miły i rzeczowy kontakt z dystrybutorem: [url]http://www.grabowski-grod.com.pl/sklep/index.html[/url] Nie musiałam od razu kupować worka, bo dostaliśmy sporo próbek.
W końcu jestem zadowolona bo skończyły się poszukiwania karmy i eksperymentowania.