Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 511
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='orpha']
Fusica a moze bys sie kiedy wybrala ze swoim przychowkiem na bulwarek przy skaryszaku , mamy tam wypasione łaki , juz sie zgadalismy co z niektorymi z dogo na sobote , psy poganiaja a my bedziemy pic kulturalne wino :lol:[/quote]

O której w Skaryszu?
Bo może udało by się nam do Was dołączyć (o ile można..) ;)

Posted

[quote name='M@d']O której w Skaryszu?
Bo może udało by się nam do Was dołączyć (o ile można..) ;)[/quote]
a tak cos miedzy 11 a 12 , tyle ze nie w samym parku a na tych łakach co to nad kanałkiem są , my to bulwarek nazywamy :) , dokładnie nawprost działek przy waszyngtona

Posted

[quote name='orpha']kurcze czemu nikt sie nieodzywa :([/quote]
niewiem.. dziwnie tak .. naprawde w ciagu ostatniego tyg. byłopare ładnych adopcji.. a tu doopa blada..

Posted

[quote name='orpha']Ela moze faktycznie napisz do niej niesmialo czy podjeła jakas decyzje , obojetnie czy na nie czy na tak ......:cool1:[/quote]
dobra.. tak zrobie a WY zaciskacie kciuki i niepuszczacie dopóki nie powiem,że juz mozna, oki??:evil_lol: Orpha ty ja znasz leoiej niz ja- wiec mam nadzieje,ze wiesz co robisz..;-)

Posted

" a tak cos miedzy 11 a 12 , tyle ze nie w samym parku a na tych łakach co to nad kanałkiem są , my to bulwarek nazywamy :smile: , dokładnie nawprost działek przy waszyngtona"

OK, postaramy sie być z obydwoma potworami - nowym i starym :eviltong:

Sorry Merlinku, ale hopniesz przynajmniej do góry;)

A tak na marginesie, to Sznupcia miała fart, że Elainfo daje zdjęcia na fotosik a [B]nie[/B] na [B]imageshack[/B], które w większości firm (i u mnie też) jest blokowane przez adminów... (!) więc [B]nie widzę tych zdjęć [/B]...

Posted

Elu - Twój tekst na allegro jest OK. Jeśli fakt, że psina siedzi w betonowej celi i nie chce jeść z samotności nikogo nie rusza, to ja już nie wiem... w takich chwilach przychodzi mi zawsze do głowy jedna myśl: "ludzie w d... to mają":-(

Merlin na owczarku.pl
[I][url]http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=14134[/url][/I]

Posted

Słuchajcie, tak jedna OGÓLNA uwaga co do ogłoszeń... (tego o Merlinku nie czytałem, więc nie wypowiadam się)
Jak chcecie zdobyć na coś pieniądze, to im wiecej napiszecie wstrząsających szczegółów tym lepiej, ale jak ogłaszacie psa, to ludzi bardziej interesuje czy jest zdrowy, jaki ma charakter, czy nauczony czystości itd ... a dużo wstrzasających danych o jego przeszłości i przeżyciach może być często czynnikiem odstraszającym, a nie przyciągającym.
O Przeżyciach wg. mnie należy napisać, jeżeli ma to związek z jakimś dziwnym zachowaniem z nich właśnie wynikającym - co może być istotne dla jego wychowania i powinien wiedzieć następny właściciel.
Jeżeli nie ma wpływu na zachowanie, to taką historię można opowiedzieć już w trakcie późniejszego kontaktu.
Większość ludzi ma zupełnie inne podejście niż to do którego przyzwyczaiłyście się pisząc do Dogomaniaków.
Spora część i tak uważa że pies ze schroniska to popaprany psychol...
A inni nie mając zbytnio kontaktu z takimi zwierzakami (i pojęcia), mogą się właśnie obawiać, że zwierze z przeżyciami będzie sprawiało problemy... (niektórym wydaje się że pies skrzywdzony przez człowieka, będzie się mścił na następnym właścicielu :D - poważnie, sam słyszałem...)

Posted

Zgadzam się z tym co napisał [EMAIL="M@d"]M@d[/EMAIL] - też uważam że szukając domu dla psa powinniśmy pisać tylko dobre rzeczy.
Ludzie nie chcą lękliwego, zastraszonego czy chorego psa ponieważ się ich boją. Boją się opieki nad nimi, kosztów a przedewszystkim samego psa.

Ja w swoich ogłoszeniach nigdy nie opisuje histori psa.
Moje ogłoszenia są "suche" w stylu taki i taki pies szuka domu + kilka dobrych cech danego psa i tyle.

Posted

Racja M@d, człowiek czasem taki naiwny jest i sądzi, że wszyscy ludzie mają taką samą wrażliwość. Czasem wynika to też z desperacji, bo się wydaje, że jak już nic nie działa, to może choćby na litość się ludzi weźmie. :roll: