Jump to content
Dogomania

Lala - stareńka pekinka MA DOM - zostaje na zawsze u Madzi :)

Recommended Posts

Posted

nie o to mi chodzi-chodzi o to że jak ktoś ma Pekina raz to będzie go miał do końca życia-są to psy specyficzne jeśli chodzi o osobowośc-nie tylko wygląd-to miałam na myśli.

wiem wiem :lol: widzę to po Lali :eviltong:

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hehe :p nikt by nie pomyślał :eviltong:
teraz tylko włosne mieszkanie i nowy domek znajdzie Kazan i Lana :evil_lol:

oczywiście u mnie :lol:

Lala lubi towarzystwo psiaków wiec nie będzie tak źle :lol:

Posted

Madzia870904 napisał(a):

jeżeli chodzi o psiaki które chce wziąć jeszcze do siebie to:
piesek ponad kolano a suczka minimalnie wyższa od Lali ;)

Kasiu to uważaj-bo dyży pies w połączeniu z Pekinem jest na odpowiedzialnośc opiekuna-ja też mam dużego psa-oczy wokół głowy jak się porusza po mieszkaniu-bo gdy przyspieszy kroku jest jak taran-choc jest słodki-to jego łapa może niechcąco złapac kręgosłup-więc dystans dystans-jeszcze raz to samo-bez zabaw-gdy dorósł stało się to zbyt dużym ryzykiem-daję Ci tylko wskazówki byś uważała-jedno pacnięcie i po Pekince.
Nigdy osobiście bym nie wzieła dużego psa do tak małych i płaskonosych-jednak Jacek został bo nikt go nie chciał lub sami kretyni dzwonili-a on rósł i rósł....2 kg, 10, 15 w końcu prawie 30:roll:

Posted

oktawia6 napisał(a):
Kasiu to uważaj-bo dyży pies w połączeniu z Pekinem jest na odpowiedzialnośc opiekuna-ja też mam dużego psa-oczy wokół głowy jak się porusza po mieszkaniu-bo gdy przyspieszy kroku jest jak taran-choc jest słodki-to jego łapa może niechcąco złapac kręgosłup-więc dystans dystans-jeszcze raz to samo-bez zabaw-gdy dorósł stało się to zbyt dużym ryzykiem-daję Ci tylko wskazówki byś uważała-jedno pacnięcie i po Pekince.
Nigdy osobiście bym nie wzieła dużego psa do tak małych i płaskonosych-jednak Jacek został bo nikt go nie chciał lub sami kretyni dzwonili-a on rósł i rósł....2 kg, 10, 15 w końcu prawie 30:roll:

Madziu a nie Kasiu :evil_lol:

ten psiak któego chce wziąć bardzo uważa na małe psiaki. Jedyne co robi to liże je po pyszczku. wiem bo chodzę z nim na spacerki i biorę razem z nim małe psiaki. On też już nie jest pierwszej młodości.

Posted

zresztą z Kazankiem chodzę na spacerki od 2003 roku. i znam jego zabawy i wszystkie inne zachowania na pamięć. Wiem co kiedy będzie robił, on poprostu jest dla mnie przewidywalny.;)

i to on miał być u mnie pierwszy w domu (niestety mama się nie chciała zgodzić na psa :placz:)

Posted

Madzia870904 napisał(a):

zresztą z Kazankiem chodzę na spacerki od 2003 roku. i znam jego zabawy i wszystkie inne zachowania na pamięć. Wiem co kiedy będzie robił, on poprostu jest dla mnie przewidywalny.;)

i to on miał być u mnie pierwszy w domu (niestety mama się nie chciała zgodzić na psa :placz:)

napisałam Kasiu? przepraszam:oops:-Kasia z Kociego Świata-dlatego tak-i też o Pekinach rozmawiamy.
czyli jestem spokojniejsza-jak pies ciapowaty do tego starszy-to powinno byc o.k.

Posted

Mysia_ napisał(a):
Madziu piękny avek z Lalunią :loveu:

Oj tak, Kazan miał być już u Ciebie dawno :eviltong:

to taki mały prezent od Oktawi :lol:

Kazan jeszcze się doczeka, nie odpuszcze, dobrze wiesz ;)

Posted

oktawia6 napisał(a):
napisałam Kasiu? przepraszam:oops:-Kasia z Kociego Świata-dlatego tak-i też o Pekinach rozmawiamy.
czyli jestem spokojniejsza-jak pies ciapowaty do tego starszy-to powinno byc o.k.

nic się nie stało :eviltong:

będzie ok napewno ;)

• 2 weeks later...
Posted

oktawia6 napisał(a):
a Lalunia miała sterylizację Madziu?

oczywiście ża miała ;) była sterylizacja i usuwanie ząbków za jednym razem. Aktualnie ma 4 kły i dwa ząbki całkiem z tyłu. Lala nie miała żadnych komplikacji. Chociaż ma bardzo mało ząbków to wcina co się da :eviltong: zjada nawet suche :lol:

Zaraz zgram zdjęcia na kompa i wstawie :lol:

Posted

o jak tu pięknie, cudowne zdjęcia! a Laluni naprawdę do twarzy w błękicie-zgadzam się z Mysią-Pekiny lubią siętak kokosic - moje też tak robią-na plecki rozdziawiona gęba i robią: "aaaaa":evil_lol: